“Loše viđeni muškarci”?
Re: “Loše viđeni muškarci”?
Ne izgleda kao da nije problem ... Ti se ne bi udala zbog muzevog prezimena prva...
To je moja stvar. Isto kao što je stvar druge žene da doda njegovo ili ostavi samo njegovo. I apsolutno nije problem sve dok imam izbor da se zovem i prezivam kako hoću. Nije svakome bitno, ali nekima od nas jeste da zadržimo svoje i to je okej. Nijedna opcija nije problem ili pogrešna
Per aspera ad astra 
Moglo je uvijek to.Samo sad ispade da je nesto lose sto se zenama cini jer preuzima prezime od muza i hajmo sad revoluciju dici da se spasu od nepravde :-?Koje nepravde pobogu ??
Uzmite prezime koje je ljepše
Ja sad imam dva jer su oba bila krasna pa mi tesko bilo odluciti
Mislim da to nisu jako bitne stvari, a ljubav uvijek nadje kompromis.
Ja sad imam dva jer su oba bila krasna pa mi tesko bilo odluciti
Mislim da to nisu jako bitne stvari, a ljubav uvijek nadje kompromis.
Ja svoje više ne dam 
Pa društvo na to i dalje gleda kao da je nenormalno. To jeste loše, mislim to osuđivanje i njega i nje ako nose različita prezimena.
A ne mislim da se čini loše time što žena uzima muževo prezime, ne mislim da to uvijek znači "ona je njegovo vlasništvo", ali je duboko ukorijenjena tradicija, pa se na sve drugačije gleda kao na nenormalno
Per aspera ad astra 
. dva prezimena iza zenskog imena.. mi je znak.da imam posla sa ' problematichnom osobom' . ako je biznis u pitanju.. 
.............................................................................................
Sreca pa ne poslujemo 
i jeste..
.............................................................................................
Ja i biznis 
kao da imash dva prezimena..
I meni se čini da tradicija postaje nešto što je loše. Pravi se odmak po svaku cijenu od tradicionalnog i pritom ne mislim samo na ovo oko prezimena.
Ima stvari koje nisu u skladu sa vremenom i nemam ništa protiv usvajanja naprednijih i boljih stvari umjesto zadrtog držanja nečega što možda i nije danas dobro. Ali govorim o tome da se neselektivno odbacuju tradicionalne i vrijednosti i sama tradicija, i kada su pozitivne, samo da bi se bilo drugačije. Pa ako je i lošije to drugačije
Ima stvari koje nisu u skladu sa vremenom i nemam ništa protiv usvajanja naprednijih i boljih stvari umjesto zadrtog držanja nečega što možda i nije danas dobro. Ali govorim o tome da se neselektivno odbacuju tradicionalne i vrijednosti i sama tradicija, i kada su pozitivne, samo da bi se bilo drugačije. Pa ako je i lošije to drugačije
Naprimjer?Vjetar wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 7:51 pmI meni se čini da tradicija postaje nešto što je loše. Pravi se odmak po svaku cijenu od tradicionalnog i pritom ne mislim samo na ovo oko prezimena.
Ima stvari koje nisu u skladu sa vremenom i nemam ništa protiv usvajanja naprednijih i boljih stvari umjesto zadrtog držanja nečega što možda i nije danas dobro. Ali govorim o tome da se neselektivno odbacuju tradicionalne i vrijednosti i sama tradicija, i kada su pozitivne, samo da bi se bilo drugačije. Pa ako je i lošije to drugačije![]()
Per aspera ad astra 
Govorim o generalnom stanju u društvu. Ne mislim na tvoju generaciju samo, već na sve. Jednostavno se etiketira tradicionalno kao loše, bez imalo selektivnosti i doživljavanja prednosti i mana istog.biljka wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 7:52 pmNaprimjer?Vjetar wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 7:51 pmI meni se čini da tradicija postaje nešto što je loše. Pravi se odmak po svaku cijenu od tradicionalnog i pritom ne mislim samo na ovo oko prezimena.
Ima stvari koje nisu u skladu sa vremenom i nemam ništa protiv usvajanja naprednijih i boljih stvari umjesto zadrtog držanja nečega što možda i nije danas dobro. Ali govorim o tome da se neselektivno odbacuju tradicionalne i vrijednosti i sama tradicija, i kada su pozitivne, samo da bi se bilo drugačije. Pa ako je i lošije to drugačije![]()
Pa i ja se slažem s tim donekle. Npr. tradicionalni odgoj po pitanju nametanja nekih stvari djetetu mi je bolji od onoga "nek ono samo izabere", ima puno stvari koje su moji roditelji radili i koje sam preuzela i planiram raditi. S druge strane mislim da je velika većina tradicionalnih vrijednosti loša jer vrlo često isključuje slobodu i pravo izbora određenih grupa ljudi. I nekako mislim da je moderni svijet tolerantniji prema tradiciji nego što je tradicija tolerantna prema modernom svijetu ako razumiješVjetar wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 7:57 pmGovorim o generalnom stanju u društvu. Ne mislim na tvoju generaciju samo, već na sve. Jednostavno se etiketira tradicionalno kao loše, bez imalo selektivnosti i doživljavanja prednosti i mana istog.biljka wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 7:52 pmNaprimjer?Vjetar wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 7:51 pmI meni se čini da tradicija postaje nešto što je loše. Pravi se odmak po svaku cijenu od tradicionalnog i pritom ne mislim samo na ovo oko prezimena.
Per aspera ad astra 
Razumijem šta hoćeš reći, ali se nimalo ne slažem. Podjednako su netolerantni jedni prema drugima 
Osjećam se kao u raspravi o ekstremnoj ljevici i ekstremnoj desnici, ali mislim da su i moderno i tradicionalno kao ekstremi dvije strane istog novčića i trenutno ne bi mogli postojati jedno bez drugog
Per aspera ad astra 
Pa i čini se da su obje strane napravile otklon ka ekstremima
Uzeo bih, lakše ga se odreći nego oduzeti nekom svoje 
Jao, kad čovjek kalkuliše ovako unaprijed
Valjda ljubav nema granice i ime i prezime
Per aspera ad astra 
Ti se ne javljaj