“Loše viđeni muškarci”?
Re: “Loše viđeni muškarci”?
Ma nešto će se već smisliti ako dođe do toga
Per aspera ad astra 
Danas niko nije spreman ni na kakve ustupke. Cim pocinju rasprave i dogovori cak i oko prezimena, pisi propalo.
Dosta je sto ce takve dvije lude dati djetetu neko idiotsko ime, pa jos i prezime idiotskobiljka wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 10:04 pmStoji to za period dok dijete ne odraste, ali kakvih imena ima dva prezimena nisu toliki bauk. Ali okej, komplikuje se i slažem se s tim da jeste otežano kad dijete treba da se predstavi i slično
Ako djevojka / žena živi u svom stanu …
Niko nikoga neće trpiti ..
Ma ja ne trpim nikako. Ja vas zene volim. Eh da vas je sto vise u mom okruzenju
Mislim u čemu je problem da on živi u svom stanu, a ona u svom i tako se fino vole 
To onda nije brak nego veza
Svaka veza se ili krunise brakom ili raspadne. Ne znam da li sam nekada cuo da su se decko i devojka a kasnije covek i zena zabavljali vecno
Nema treće soluciju… ili brak ili stranci …zabava pocinje u braku …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:00 amSvaka veza se ili krunise brakom ili raspadne. Ne znam da li sam nekada cuo da su se decko i devojka a kasnije covek i zena zabavljali vecno
Pogotovu u onom svedskom gde prihvataju trojku i cetvorkuSkitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:01 amNema treće soluciju… ili brak ili stranci …zabava pocinje u braku …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:00 amSvaka veza se ili krunise brakom ili raspadne. Ne znam da li sam nekada cuo da su se decko i devojka a kasnije covek i zena zabavljali vecno![]()
Bil ti @NecuZvakuHocuKusur peihvatio na vjenčanju ženino prezime ?
A toga ima svugdje …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:02 amPogotovu u onom svedskom gde prihvataju trojku i cetvorkuSkitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:01 amNema treće soluciju… ili brak ili stranci …zabava pocinje u braku …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:00 am
Svaka veza se ili krunise brakom ili raspadne. Ne znam da li sam nekada cuo da su se decko i devojka a kasnije covek i zena zabavljali vecno![]()
![]()
O tome nikada nisam razmisljao...Da budem iskren tesko ali ne bih da tvrdim. Zavisi i koliko si lud za zenom
Ne znam, nekako mi je logicnije da zena prihvati prezime muskrca.
Kakvo je tvoje misljenje o tome?
Licno kako se njih dvoje dogovore i ako njima ok ja sam uvijek za soluciju koja njima odgovara … Odabir prezimena ne pokazuje kakav si čovjek …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:13 amO tome nikada nisam razmisljao...Da budem iskren tesko ali ne bih da tvrdim. Zavisi i koliko si lud za zenom![]()
Kako već napisah u jednom prethodnom postu, ima prezimena koja nisu ugodna za izgovoriti / čuti … pa samim tim i prilika da prestane biti neugodno mladoženji i budućoj djeci može biti to jedno rješenje …
Ali recimo u slucaju da porodica ima jedno musko dete...I on kao jedini muskarac prihvati zenino prezime, onda nema nastavaka sa njegovim prezimenom osim da i neka njegova sestra ne nadje muskarca koji ce prihvatiti njeno prezimeSkitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:18 amLicno kako se njih dvoje dogovore i ako njima ok ja sam uvijek za soluciju koja njima odgovara … Odabir prezimena ne pokazuje kakav si čovjek …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:13 amO tome nikada nisam razmisljao...Da budem iskren tesko ali ne bih da tvrdim. Zavisi i koliko si lud za zenom![]()
Kako već napisah u jednom prethodnom postu, ima prezimena koja nisu ugodna za izgovoriti / čuti … pa samim tim i prilika da prestane biti neugodno mladoženji i budućoj djeci može biti to jedno rješenje …![]()
Inace ja sam rodjen u Srbiji a imam arapsko ime i prezime...Nikada ga se nisam stideo niti bih...Bas naprotiv,ponosan sam na to
A ima slučajeva gdje nema nastavka prezimena i bez uzimanja ženinog prezimena … Bezbroj situacija…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:25 amAli recimo u slucaju da porodica ima jedno musko dete...I on kao jedini muskarac prihvati zenino prezime, onda nema nastavaka sa njegovim prezimenom osim da i neka njegova sestra ne nadje muskarca koji ce prihvatiti njeno prezimeSkitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:18 amLicno kako se njih dvoje dogovore i ako njima ok ja sam uvijek za soluciju koja njima odgovara … Odabir prezimena ne pokazuje kakav si čovjek …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:13 am
O tome nikada nisam razmisljao...Da budem iskren tesko ali ne bih da tvrdim. Zavisi i koliko si lud za zenom![]()
Kako već napisah u jednom prethodnom postu, ima prezimena koja nisu ugodna za izgovoriti / čuti … pa samim tim i prilika da prestane biti neugodno mladoženji i budućoj djeci može biti to jedno rješenje …![]()
Inace ja sam rodjen u Srbiji a imam arapsko ime i prezime...Nikada ga se nisam stideo niti bih...Bas naprotiv,ponosan sam na to
Momak se nikad ne oženi… ili oženi a ne želi sjecu… homoseksualac i sl… bude kraj prezimenu..
I ti si u pravu. Ima i takvih slucajeva. Ali ti homoseksualci su sami izbarali tako.Skitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:29 amA ima slučajeva gdje nema nastavka prezimena i bez uzimanja ženinog prezimena … Bezbroj situacija…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:25 amAli recimo u slucaju da porodica ima jedno musko dete...I on kao jedini muskarac prihvati zenino prezime, onda nema nastavaka sa njegovim prezimenom osim da i neka njegova sestra ne nadje muskarca koji ce prihvatiti njeno prezimeSkitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:18 am
Licno kako se njih dvoje dogovore i ako njima ok ja sam uvijek za soluciju koja njima odgovara … Odabir prezimena ne pokazuje kakav si čovjek …
Momak se nikad ne oženi… ili oženi a ne želi sjecu… homoseksualac i sl… bude kraj prezimenu..![]()
Ja sam nekako za to da ipak zena prihvati prezime muskarca i da je muskarac taj koji treba voditi zenu kroz zivot a ne ona njega. Znam da to nema veze sa prezimenom ali nekako u startu se treba znati ko je musko. I ne u smislu da musko naredjuje nego da je zeni oslonac, da zena zna da je sigurna kraj njega itd.itd.
Ja bih rekla da jedno drugo vode kroz život ruku pod ruku … to je dužnost oboje zajednički .. Nije to dužnost muškarca a ni žene…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:31 amI ti si u pravu. Ima i takvih slucajeva. Ali ti homoseksualci su sami izbarali tako.Skitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:29 amA ima slučajeva gdje nema nastavka prezimena i bez uzimanja ženinog prezimena … Bezbroj situacija…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:25 am
Ali recimo u slucaju da porodica ima jedno musko dete...I on kao jedini muskarac prihvati zenino prezime, onda nema nastavaka sa njegovim prezimenom osim da i neka njegova sestra ne nadje muskarca koji ce prihvatiti njeno prezime
Momak se nikad ne oženi… ili oženi a ne želi sjecu… homoseksualac i sl… bude kraj prezimenu..![]()
Ja sam nekako za to da ipak zena prihvati prezime muskarca i da je muskarac taj koji treba voditi zenu kroz zivot a ne ona njega. Znam da to nema veze sa prezimenom ali nekako u startu se treba znati ko je musko. I ne u smislu da musko naredjuje nego da je zeni oslonac, da zena zna da je sigurna kraj njega itd.itd.
Ne volim tu “muškost” na startu… koju treba pokazivati ….
Ne treba je prikazivati ali je logicno da zena kao nezniji pol ima oslonac u muskarcu.Skitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 12:22 pmJa bih rekla da jedno drugo vode kroz život ruku pod ruku … to je dužnost oboje zajednički .. Nije to dužnost muškarca a ni žene…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:31 amI ti si u pravu. Ima i takvih slucajeva. Ali ti homoseksualci su sami izbarali tako.
Ima muškaraca koji su nježniji od žena …NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 1:08 pmNe treba je prikazivati ali je logicno da zena kao nezniji pol ima oslonac u muskarcu.Skitnica wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 12:22 pmJa bih rekla da jedno drugo vode kroz život ruku pod ruku … to je dužnost oboje zajednički .. Nije to dužnost muškarca a ni žene…NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Tue Mar 04, 2025 11:31 am
I ti si u pravu. Ima i takvih slucajeva. Ali ti homoseksualci su sami izbarali tako.
A sta je to problem da zena uzme prezime muza?U cijelom svijetu je tako odvajkada i gle sad kuknjave to ne valja ? Zasto majke vam ga??
Nije problem ništa. Sve dok imaš izbor nije problem, pa svako neka bira kako želi
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 16 Replies
- 165 Views
-
Last post by biljka
-