Loše “viđene žene”?

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Loše “viđene žene”?

Unread post by Skitnica »

Kad imamo temu o loše viđenim muškarcima pa hajd da malo pišemo o takvim i ženama …. :rolleyes

Obično dobije etiketu loše žene, žena koja za partnera bira mlađeg muškarca od sebe, ili žene u otvorenim vezama, pa u one koje često mjenjaju partnere…
Vrlo često kažu i za ženu da je losa ako joj je prioritetnija karijera od porodičnog života …ne želi veze/ brak / djecu …

Zar nema žena pravo da odabere ono sto osjeća da je najbolje za nju?? :hm A pritome da bude ok žena?

Putuje, vodi računa o sebi i svom izgledu i one vrli često idu u grupu loših ..

Obicno žene koje se ne uklapaju u tradiciju i očekivanja drugih.. fura svoju furku ne osvrćući se da li je nekome to ok ili ne…

Žena koja ne trpi nasilje koja otvoreno i javno priča o svojim problemima obično ne prođe bez komentara tipa “da je dobra, ne bi se on tako ponašao sa njom”… :hmn

U svakom slučaju žena ako se ponaša tradicionalno, nekima djeluje staromodno i zatucano, opet ako je moderna onda je i neozbiljna, nevasputana.. :std

Šta vi smatrate “loše viđenom ženom “? Poznajete li neku …

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Loše “viđene žene”?

Unread post by biljka »

Loša žena=Loš muškarac=Loša osoba
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Lose zene nisu one koje biraju mladje muskarce. Prava ljubav ne zna za granice. Ako muskarac razmislja zrelo,ne vidim razlog zasto je lose biti sa starijom zenom. Lose zene su one koje bi mogle biti i spavati sa muskarcem koji ih ne privlaci vec ih privlaci njegov novcanik itd. Dosta devojaka se u danasnje vreme iskvarilo jer ih vaspitavaju starlete. Ugledaju se na takav polusvet,verujuci u price koje prosipaju. I sada bi svaka druga da bude takva neznajuci da je to jako los put.

Inace ja bih najvise voleo da nema losih zena. Volim zene pogotovu kada su oko mene :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ne dozivljavam nikoga losim.
Mnogo je smjerova kroz zivot, i necemo svi poci istim.
Okolnosti najvise utjecu na to ko ce kojim putem ici.
A njih uglavnom, dok be postanemo odrasli, i nismo mogli birati.
Kad vec mognemo birati, tad je vec kasno, formirani smo, i smatrat cemo posve normalnim ono s cim smo rasli.
Tako da svi smo pomalo zrtve vremena u kojem zivimo.
Biram zaliti nekog ko zivi na svoju stetu, ne osudjivati.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

loshe zene... hm kako se uzme... shirok pojam.
podle zene.... e, te su u vechini.... :/* nemaju pristupa
.............................................................................................Image

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

Inače me ne zanima previše mišljenje okoline o nekome. Bilo to žensko ili muško.
Više preferiram sama sagledavati pa eventualno (ne)proširavati.. povodom vlastite inuicije, osjećaja i razmišljanja.. i nečijeg ponašanja i postupanja.. većinu relacija.

Svako ima i valjanih a i nevaljalih strana.
Koje možemo prihvatati ili ne.
I mislim da zloba nema spola. Nije (nam, ili bar meni ne) neko loš što je žensko ili muško..

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

A sad stvarno, skinite ružičaste naočare - nisu baš svi dobri :-?
Ima loših na obje strane i ako ih i ne etiketiramo kao takve, nećemo sigurno htjeti da budemo u njihovom društvu rado. Napravićemo podjelu eto tako, ako ne deklarativno :jbg

Ne znači mi jedna ili nekoliko loših osobina da je ta osoba automatski loša. Tipa, promiskuitetna je žena, možda je hiper-seksualna odnosno nimfomanka, što je opet psihološki poremećaj u neku ruku. Ne mora značiti da je takva loša osoba, možda je dobrica, možda će biti bolji prijatelj, od pomoći, pravednija, iskrenija, humanija, empatičnija, ma sve ostalo. Naravno, neće biti dobar partner za ljubavni odnos :D/ Ali jbg, to je samo jedan segment osobnosti.

Ja "loše vidim" prije svega ove koje - možda je dobrica, možda će biti bolji prijatelj, od pomoći, pravednija, iskrenija, humanija, empatičnija, ma sve ostalo - ovo nisu. :jbg

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Meni su loši ljudi oni koji rade na štetu drugih bez da to vide ili ako vide ne mijenjaju ništa

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Ovdje je tema lose "vidjena" znaci onako kako je drugi vide, ali u negativnom smislu.

Po ovome, mi mozemo samo pricati kako je drugi vide, a ne ujedno o tome kakva je ona osoba i sl. Da li je drug, prijatelj ili je promiskuitetna ili kako se to vec kaze :hahah

Ja mislim da je lose "vidjena" zena za koju se "zna" da je imala vise partnera i brzih vezica. A to se zna, jer neko prica. A ko prica, e, pricaju muskarci koji su bili s njom.

Onda imaju one koje kasno izlaze i krecu se u sumnjivim drustvima, gdje je uglavnom samo "ona" jedina zena. Ponekad se vracaju same kuci, polu pijane, svijet vidi, komsiluk prica. Sve je ovo cini lose vidjenom.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Pa mislim da je sada nekako teže čuti takvo šta za bilo koga. Druga vremena...

Znam da je prije bilo konobarica po birtijama je bio posao za neku za koju bi svi savjetovali dalje od takve. Pjevaljka, isto :hahah

Ali danas jednostavno nije više tako.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Ja baš mislim suprotno. U gradu odakle sam se znalo ko je kakav i ko dolazi kući kad, pogotovo uz društvene mreže i nije teško znati. Mislim da je možda čak i lakše :jbg

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Lakše šta :hm

Hoću reći da danas biti pjevaljka prije svega nije nešto čudno, čime se bavilo 0,0005% žena. Već svaka peta danas. Isto tako, konobarisanje, svejedno od objekta je normalan posao.

Do prije rata rekao bih, bilo je puno drugačije sve to

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pa lakše za znati ko je, kad gdje i s kim. I lakše i priče kruže

Ali i danas imaš određene pjevaljke i konobarice za koje se zna jesu li promiskuitetne ako ideš redovno u neki lokal npr.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Pa ne mora biti promiskuitetna. Nije u tome poenta. Poenta je da je samo bavljenje tim poslom nosilo predrasudu društva da jeste. Kažem da danas to nije tako

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Aha, to ima smisla. Mada i danas imaš tu predrasudu, manje, ali je ima

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

biljka wrote:
Fri Mar 07, 2025 11:33 pm

Ali i danas imaš određene pjevaljke i konobarice za koje se zna jesu li promiskuitetne ako ideš redovno u neki lokal npr.
Pa vidis, mozda je neki i zovu promiskuitetna. A ona zapravo uopste nije takva. Mozda je dozvolila ili dala nekom muskarcu nesto sto ne bi nikad nikome drugom. Mozda je htjela da mu kaze koliko je vrijedno to nesto sto joj je on dao ili ponudio.

Sve zavisi kako ko shvati.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pekmeza wrote:
Fri Mar 07, 2025 11:44 pm
biljka wrote:
Fri Mar 07, 2025 11:33 pm

Pa vidis, mozda je neki i zovu promiskuitetna. A ona zapravo uopste nije takva. Mozda je dozvolila ili dala nekom muskarcu nesto sto ne bi nikad nikome drugom. Moda je htjela da mu kaze koliko je to vrijedno to nesto sto joj je on dao ili ponudio.

Sve zavisi kako ko shvati.
Ma naravno, to i ja mislim. Ovo "za koje se zna" sam više mislila da se priča, pa se kao zna, ali se slažem s tobom

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Zene, zene...
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    835 Replies
    17562 Views
    Last post by Peace
  • “Loše viđeni muškarci”?
    by Skitnica » » in Veze, brak, ljubav i seks