Hoće li (opet) biti rata u BiH?

Društvene teme iz Bosne i Hercegovine
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Coolio »

Dmr wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:01 pm
dezire wrote:
Sun Jan 11, 2026 7:53 pm
Hvala i vjerovatno ih ima samo ne mogu doći do izražaja ili se boje stvari tako postaviti.
Znam (osjetim), koliko ovo mišljenje i stav, nosi problema u samoj Bl.
Ma razumljivo, a slicno je na svim "stranama". Nazalost vecina ljudi se poistovjecuje sa nacijom i religijom, pricao sam vec da bih najradije ukinuo sve religije, evo da dodam i nacije :D
Agenda 2030 to i zeli...da bude jedna nacija,jedna religija,jedna valuta,jedna vojska,jedna vlast...Zato svuda i uvoze migrante iz svih zemalja, mesaju nacije dok ne izgube identitet...E sada, da li ce im proci, do naroda je...Pola ljudi nije ni svesno sta se desava...

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:06 pm
dok ne izgube identitet
Sta imas od Srpskog identiteta?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Dmr wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:09 pm
Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:06 pm
dok ne izgube identitet
Sta imas od Srpskog identiteta?
Istoriju...Ne mora se odnositi na ratnu nego na drugim stvarima,kulturi,sportu itd.

Tesla je bio srbin, Mihajlo Pupin, a od sporta imas Djokovica, Jokica, vaterpoliste, gomilu toga...

Zatim to sto smo bili kraljevina, srpska vojska poznata je kao jedna od najhrabrijih u prvom i drugom svetskom ratu gde su spasavali ove sto su je bombardovali pola veka nakon toga.

Mada i da sve ovo nema veze, vise volim da imam identitet nego da ga nemam...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Turski sultan Sulejman 1495-1566:
„Ne daj Bože da se srbi slože“

General Nemačke vojske Alfred Von Makensen 1912-1915:
„Srbi su najbolji vojnici Balkana, opasan i ratoboran narod, hrabri i ponosni ljudi“

Nemački car Vilhelm drugi u Prvom svetskom ratu:
Dajte mi srpsku vojsku i ja ću dobiti ovaj rat.

Hitler 1927:
„Srbe ne volim ali ih cenim i poštujem jer su hrabar narod.“

Sadam Husein:
„Dajte mi 1.000.000 srba i osvojiću svet

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:17 pm
vise volim da imam identitet nego da ga nemam
Pa da,naravno, ovo sto sam napisao da se ukinu nacije je nezamislivo ni za jos 2000 godina :D Vecini treba identitet, poistovjecivanje sa necim :D

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Dmr wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:01 pm
dezire wrote:
Sun Jan 11, 2026 7:53 pm
Hvala i vjerovatno ih ima samo ne mogu doći do izražaja ili se boje stvari tako postaviti.
Znam (osjetim), koliko ovo mišljenje i stav, nosi problema u samoj Bl.
Ma razumljivo, a slicno je na svim "stranama". Nazalost vecina ljudi se poistovjecuje sa nacijom i religijom, pricao sam vec da bih najradije ukinuo sve religije, evo da dodam i nacije :D
Moje riječi :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Dmr wrote:
Sun Jan 11, 2026 9:07 pm
Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:17 pm
vise volim da imam identitet nego da ga nemam
Pa da,naravno, ovo sto sam napisao da se ukinu nacije je nezamislivo ni za jos 2000 godina :D Vecini treba identitet, poistovjecivanje sa necim :D
Ja ne preferiram da se takmicim sa necim ciji je identitet bolji ili veci ali volim ga imati jer ne zelim samo biti broj u nekom nakaradnom sistemu kako nas oni inace i vide, kao ovce sa brojem na celu...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:22 pm

„Srbi su najbolji vojnici Balkana, opasan i ratoboran narod, hrabri i ponosni ljudi“

Hitler 1927:

Sadam Husein:
aj jesi ih nanizao
:hahah :_)
a po chemu si ti srbin... majka srpkinja otac irachanin... mozes se izjasniti da se osjechash kao 'srbin' .shto i chinish . i to je ok.. :hm
... podjeschasg me na 'novokomponovane vjernike kao npr..'predju na islam'. i pochnu ga intrepretirati i prakticirati.. gdje nigdje napisano nije. a sve pod velom. istinski/onaj pravi itd.. :fpalm
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jan 11, 2026 10:22 pm
Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 8:22 pm

Hitler 1927:

Sadam Husein:
aj jesi ih nanizao
:hahah :_)
a po chemu si ti srbin... majka srpkinja otac irachanin... mozes se izjasniti da se osjechash kao 'srbin' .shto i chinish . i to je ok.. :hm
... podjeschasg me na 'novokomponovane vjernike kao npr..'predju na islam'. i pochnu ga intrepretirati i prakticirati.. gdje nigdje napisano nije. a sve pod velom. istinski/onaj pravi itd.. :fpalm
Ako se gleda po ocu a gleda se, ja mu dodjem iracanin iako sam u Iraku proveo ukupno dva meseca maksimum...Rodjen u Beogradu, odrastao u Srbiji, naucio sve srpske obicaje...volim pravoslavnu veru a postujem svaku drugu veru.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 10:45 pm
Ako se gleda po ocu a gleda se, ja mu dodjem iracanin iako sam u Iraku proveo ukupno dva meseca maksimum...Rodjen u Beogradu, odrastao u Srbiji, naucio sve srpske obicaje...volim pravoslavnu veru a postujem svaku drugu veru.
.u kojoj godini si prihvatio pravoslavnu vjeru ? i jesi li prakticirao druge?
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:02 pm
Coolio wrote:
Jos kao dete kada sam spoznao sve te stvari,poceo da ih razumem. Kao sto rekoh, rodjen sam u Srbiji,odrastao u Srbiji, moji imaju Slavu koju slave, znam sve obicaje Pravoslavlja sto je i logicno. Odlazio sam kod drugih na Slave itd. Druge nisam praktikovao ali imam zelju da naucim sve o Islamu. Nisam odrastao uz oca, on je davno dosao u Nemacku pa samim tim nisam imao kako i od koga da ucim. I dan danas imam zelje da naucim sve obicaje Islama.

Inace moj pokojni ujak ( Bog da mu dusu prosti ), rodjeni brat moje majke je iz Pravoslavlja presao u Islam. Cak je pet puta procitao Kuran i znao ga je napamet. Klanjao je 4-5 puta dnevno (ne znam tacno ) , imao je tespih u rukama koji je okretao u toku klanjanja...svega toga se secam...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:13 pm
Bella wrote:
Coolio wrote:
Jos kao dete kada sam spoznao sve te stvari,poceo da ih razumem. Kao sto rekoh, rodjen sam u Srbiji,odrastao u Srbiji, moji imaju Slavu koju slave, znam sve obicaje Pravoslavlja sto je i logicno. Odlazio sam kod drugih na Slave itd. Druge nisam praktikovao ali imam zelju da naucim sve o Islamu. Nisam odrastao uz oca, on je davno dosao u Nemacku pa samim tim nisam imao kako i od koga da ucim. I dan danas imam zelje da naucim sve obicaje Islama.

Inace moj pokojni ujak ( Bog da mu dusu prosti ), rodjeni brat moje majke je iz Pravoslavlja presao u Islam. Cak je pet puta procitao Kuran i znao ga je napamet. Klanjao je 4-5 puta dnevno (ne znam tacno ) , imao je tespih u rukama koji je okretao u toku klanjanja...svega toga se secam...
. ok . tako sam i mislila.da si odrastao uz oca. vjerovatno bi prakticirao islam,a mozda i ne bi. ?
. u svemu vidim. da si ti. (mada nisi ti tema i sad te analiziram,a ne treba ) :hm ali stvar je u tome. shto ti kao srbin. i to ponosni. shto je ok.. pishesh iz dana u dan kad god imash priliku.. :hahah o srbima kao ugrozenim narodom. bez razloga... itd..
. sve navodi na to da si jako 'radikalan'. ne vjernik. vech neshto . shto je opasno.za buduchnost vas srba kao takve... vi ste manjina. svejedno... nije ugodno vas imati za komshije.. :-?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:27 pm
Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:13 pm
Bella wrote:

. ok . tako sam i mislila.da si odrastao uz oca. vjerovatno bi prakticirao islam,a mozda i ne bi. ?
. u svemu vidim. da si ti. (mada nisi ti tema i sad te analiziram,a ne treba ) :hm ali stvar je u tome. shto ti kao srbin. i to ponosni. shto je ok.. pishesh iz dana u dan kad god imash priliku.. :hahah o srbima kao ugrozenim narodom. bez razloga... itd..
. sve navodi na to da si jako 'radikalan'. ne vjernik. vech neshto . shto je opasno.za buduchnost vas srba kao takve... vi ste manjina. svejedno... nije ugodno vas imati za komshije.. :-?
Prvo, totalno pogresna procena mene... Opet cu da ti nabrojim dokaze jer ocigledno ili ne citas sta pisem ili ne razumes dobro nas jezik...

Da sam ja taj neki radikalni srbin nikada ne bih imao zenu bosanku iz Sarajeva, nikada ne bih isao tamo, ne bih imao drugare po citavoj Bosni, ne bih dolazio na ove vase forume i trosio vreme. Meni su ovde u inostranstvu najvise drugara bosanci i albanci sa Kosova. Dakle nemam nikakva ogranicenja kada je u pitanju kontakt,druzenje i sve ostalo sa ljudima. Niti me interesuje ko je, sta je i odakle je. Ja pljujem i srbina ako je on los. Dakle,kod mene prolazi samo dobar covek.

Ti bas ides iz krajnosti u krajnost i za svakoga pravis nekakve procene koje nisu ni priblizne stvarnosti.

I cuj to, opasno je imati srbe u komsiluku a posle se cudis sto ti neki srbin koji cuje to zeli uzvratiti...Pravis monstrume od ljudi i generalizujes.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:39 pm
Prvo, totalno pogresna procena mene... Opet cu da ti nabrojim dokaze jer ocigledno ili ne citas sta pisem ili ne razumes dobro nas jezik...

Da sam ja taj neki radikalni srbin nikada ne bih imao zenu bosanku iz Sarajeva, nikada ne bih isao tamo, ne bih imao drugare po citavoj Bosni, ne bih dolazio na ove vase forume i trosio vreme. Meni su ovde u inostranstvu najvise drugara bosanci i albanci sa Kosova. Dakle nemam nikakva ogranicenja kada je u pitanju kontakt,druzenje i sve ostalo sa ljudima. Niti me interesuje ko je, sta je i odakle je. Ja pljujem i srbina ako je on los. Dakle,kod mene prolazi samo dobar covek.

Ti bas ides iz krajnosti u krajnost i za svakoga pravis nekakve procene koje nisu ni priblizne stvarnosti.

I cuj to, opasno je imati srbe u komsiluku a posle se cudis sto ti neki srbin koji cuje to zeli uzvratiti...Pravis monstrume od ljudi i generalizujes.
.. opisano kako te ja vidim...ok forumash .sa svim tim opisanim.... malo se ti pobrini,i prochitaj moje napisano dva puta, pa chesh shvatiti.da 'radikalni' srbi kao i bosanci /hrvati ..nisu ugodni za komshiluk.. za moj izbor
. sam si napisao, reakcije u posjeti sarajevu po pitanju 'rata i zrtava' da ne ponavljamo.. mozesh ti imati prijatelje . kao i svi mi.... shto imamo. raznih rasa i nacionalnosti.. ali . ipak . odabiramo teme shta s kojima mozemo razmjeniti a da ne dodje do 'sukoba mishljenja"
. znam da su ti ti. jarani. ali imash li izbora. s njemcima je teshko biti 'prijatelj'. :hm njima su balkanci. .. zna se gdje ..
. mozda ti pljujesh. ali ovdje nikako da naletimo na takvog.. :lups gdje je . gdje se sakrio :hahah
.. opet privatno. ne nuzno odgovoriti. ko odgaja sina i koja vjera mu je nametnuta ? :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:56 pm
Coolio wrote:
Sun Jan 11, 2026 11:39 pm

.. opisano kako te ja vidim...ok forumash .sa svim tim opisanim.... malo se ti pobrini,i prochitaj moje napisano dva puta, pa chesh shvatiti.da 'radikalni' srbi kao i bosanci /hrvati ..nisu ugodni za komshiluk.. za moj izbor
. sam si napisao, reakcije u posjeti sarajevu po pitanju 'rata i zrtava' da ne ponavljamo.. mozesh ti imati prijatelje . kao i svi mi.... shto imamo. raznih rasa i nacionalnosti.. ali . ipak . odabiramo teme shta s kojima mozemo razmjeniti a da ne dodje do 'sukoba mishljenja"
. znam da su ti ti. jarani. ali imash li izbora. s njemcima je teshko biti 'prijatelj'. :hm njima su balkanci. .. zna se gdje ..
. mozda ti pljujesh. ali ovdje nikako da naletimo na takvog.. :lups gdje je . gdje se sakrio :hahah
.. opet privatno. ne nuzno odgovoriti. ko odgaja sina i koja vjera mu je nametnuta ? :hm
Ne spadam u radikalne srbe vec u normalne ljude. Kada upoznajem ljude,gledam kakvi su a ne odakle su i sta su. Imas prava na svoje misljenje svakako ali iz prve ruke ti kazem da kada sam ja u pitanju, totalno pogresno misljenje si stvorila.

Imao sam ja izbora, imam ja ljude svuda i gde god da se nalazim imam nekoga bas iz tog razloga sto se lako uklapam u drustvo i sto su sve to normalni ljudi koje te teme o ratu,proslosti,veri,novcu,imanju ne interesuje...Zive svoje zivote daleko od ljudi koji ih konstantno vracaju u proslost i ne daju da napreduju. Tako oni govore.

Mom sinu se ne namece nista, rodjen je ovde u Nemackoj, majka mu je bosanka ali sa austrijskim pasosem, tako da je on uzeo austrijski pasos kao mama. Ja ga vaspitavam i ucim koje stvari nisu normalne...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 12, 2026 12:22 am
Ne spadam u radikalne srbe vec u normalne ljude. Kada upoznajem ljude,gledam kakvi su a ne odakle su i sta su. Imas prava na svoje misljenje svakako ali iz prve ruke ti kazem da kada sam ja u pitanju, totalno pogresno misljenje si stvorila.

Imao sam ja izbora, imam ja ljude svuda i gde god da se nalazim imam nekoga bas iz tog razloga sto se lako uklapam u drustvo i sto su sve to normalni ljudi koje te teme o ratu,proslosti,veri,novcu,imanju ne interesuje...Zive svoje zivote daleko od ljudi koji ih konstantno vracaju u proslost i ne daju da napreduju. Tako oni govore.

. ipak prvo upoznavanje je. ime. pa odakle su.. itakodalje .... :hahah
. eto. razvio si strategiju.. koja je dobra. treba imati nekoga.. gdje god da si i gdje god idesh.. :up :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 12, 2026 12:44 am
Coolio wrote:

. eto. razvio si strategiju.. koja je dobra. treba imati nekoga.. gdje god da si i gdje god idesh.. :up :DE
U dzunglu neku da me bacis, snasao bih se....Nema gde nemam poznanstva...ali to smatram vrlinom...

Idu ta pitanja kod upoznavanja ali to su uglavnom standardna pitanja,zar ne...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 12, 2026 12:52 am
Bella wrote:
Coolio wrote:

U dzunglu neku da me bacis, snasao bih se....Nema gde nemam poznanstva...ali to smatram vrlinom...

:-? jeste, ali ne znash jel normalan dok ga ne pozovesh u kuchu na vecheru ili kafu itd.. :DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 12, 2026 1:16 am
Coolio wrote:
Mon Jan 12, 2026 12:52 am
Bella wrote:

:-? jeste, ali ne znash jel normalan dok ga ne pozovesh u kuchu na vecheru ili kafu itd.. :DE
Pa valjda imamo neka zivotna iskustva i brzo proceniti ljude...Mislim na uzivo upoznavanje ne na virtuelno

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 12, 2026 1:18 am
Pa valjda imamo neka zivotna iskustva i brzo proceniti ljude...Mislim na uzivo upoznavanje ne na virtuelno
. sve je to 'machak u vrechi'... :hahah nije problem upoznati. problem je druziti se.. :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon Jan 12, 2026 1:57 am
Ko je ova
:DD :killm
aaaaaa, zar je bitno. ko je..
samo primjer.. :fp

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 12, 2026 1:59 am
Coolio wrote:
Mon Jan 12, 2026 1:57 am
Ko je ova
:DD :killm
aaaaaa, zar je bitno. ko je..
samo primjer.. :fp
Nisam pitao u smislu u kom ti mislis nego sa cudjenjem...Meni se ovakvo oblacenje ne svidja...Mislim u redu je za preko dana ako se tu motas po kuci i u tom krugu ali za po gradu mi je nekako bezveze...Ne znam

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon Jan 12, 2026 1:58 am
:jbg
pa jesmo zavrshili, hvala na upozorenju..

. ali neshto slichno , je moguche da se opet razvije . sve u skladu sa temom Magazin :hm
Ja o ratu i ostalom ne pisem vise...Moja je greska sto sam zapoceo temu danas,hteo ti pokazati suprotno od onoga sto si mi pricala...Ja sam kriv,izvinjavam se...I za mene je ta tema zavrsena,ne samo sa tobom nego sa bilo kim...

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Coolio wrote:
Thu Jan 08, 2026 3:36 pm
ili govore da mu se recimo brat nalazi na spisku u Srebrenici a covek ziv itd.itd. Ja cak ni za to ne kazem da je tacno sto govore. Jednostavno,nisam kompetentan da pisem na tu temu.
"Nemaš mišljenje", a vrlo dobro znaš gdje da udariš. "Nisi kompetentan da pišeš na tu temu", a opet pišeš, i to na način da relativizuješ zločine. Kad nemaš mišljenje i nisi kompetentan onda istražiš ili ne pričaš, pogotovo ne o Srebrenici. Jako ružno prema komšijama koje tako voliš i poštuješ
Per aspera ad astra :fiju

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Mašta može svašta! - Gdje biste voljeli biti trenutno?
    by Ptica bijela » » in Brbljaonica
    11 Replies
    1032 Views
    Last post by Jouri
  • Šešelj opet bulazni o podjeli Hrvatske
    by Skitnica » » in Vijesti
    1 Replies
    44 Views
    Last post by fjaka
  • Aktivni smo opet :)
    by Vjetar » » in Obavještenja
    9 Replies