Hoće li (opet) biti rata u BiH?
Re: Magazin
Agenda 2030 to i zeli...da bude jedna nacija,jedna religija,jedna valuta,jedna vojska,jedna vlast...Zato svuda i uvoze migrante iz svih zemalja, mesaju nacije dok ne izgube identitet...E sada, da li ce im proci, do naroda je...Pola ljudi nije ni svesno sta se desava...
Istoriju...Ne mora se odnositi na ratnu nego na drugim stvarima,kulturi,sportu itd.
Tesla je bio srbin, Mihajlo Pupin, a od sporta imas Djokovica, Jokica, vaterpoliste, gomilu toga...
Zatim to sto smo bili kraljevina, srpska vojska poznata je kao jedna od najhrabrijih u prvom i drugom svetskom ratu gde su spasavali ove sto su je bombardovali pola veka nakon toga.
Mada i da sve ovo nema veze, vise volim da imam identitet nego da ga nemam...
Turski sultan Sulejman 1495-1566:
„Ne daj Bože da se srbi slože“
General Nemačke vojske Alfred Von Makensen 1912-1915:
„Srbi su najbolji vojnici Balkana, opasan i ratoboran narod, hrabri i ponosni ljudi“
Nemački car Vilhelm drugi u Prvom svetskom ratu:
Dajte mi srpsku vojsku i ja ću dobiti ovaj rat.
Hitler 1927:
„Srbe ne volim ali ih cenim i poštujem jer su hrabar narod.“
Sadam Husein:
„Dajte mi 1.000.000 srba i osvojiću svet
„Srbi su najbolji vojnici Balkana, opasan i ratoboran narod, hrabri i ponosni ljudi“
Hitler 1927:
Sadam Husein:
Ja ne preferiram da se takmicim sa necim ciji je identitet bolji ili veci ali volim ga imati jer ne zelim samo biti broj u nekom nakaradnom sistemu kako nas oni inace i vide, kao ovce sa brojem na celu...
aj jesi ih nanizaoCoolio wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 8:22 pmTurski sultan Sulejman 1495-1566:
Hitler 1927:
Sadam Husein:
a po chemu si ti srbin... majka srpkinja otac irachanin... mozes se izjasniti da se osjechash kao 'srbin' .shto i chinish . i to je ok..
... podjeschasg me na 'novokomponovane vjernike kao npr..'predju na islam'. i pochnu ga intrepretirati i prakticirati.. gdje nigdje napisano nije. a sve pod velom. istinski/onaj pravi itd..
.............................................................................................
Ako se gleda po ocu a gleda se, ja mu dodjem iracanin iako sam u Iraku proveo ukupno dva meseca maksimum...Rodjen u Beogradu, odrastao u Srbiji, naucio sve srpske obicaje...volim pravoslavnu veru a postujem svaku drugu veru.Bella wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 10:22 pmaj jesi ih nanizaoCoolio wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 8:22 pmTurski sultan Sulejman 1495-1566:
Hitler 1927:
Sadam Husein:
![]()
![]()
a po chemu si ti srbin... majka srpkinja otac irachanin... mozes se izjasniti da se osjechash kao 'srbin' .shto i chinish . i to je ok..![]()
... podjeschasg me na 'novokomponovane vjernike kao npr..'predju na islam'. i pochnu ga intrepretirati i prakticirati.. gdje nigdje napisano nije. a sve pod velom. istinski/onaj pravi itd..![]()
.u kojoj godini si prihvatio pravoslavnu vjeru ? i jesi li prakticirao druge?
.............................................................................................
Jos kao dete kada sam spoznao sve te stvari,poceo da ih razumem. Kao sto rekoh, rodjen sam u Srbiji,odrastao u Srbiji, moji imaju Slavu koju slave, znam sve obicaje Pravoslavlja sto je i logicno. Odlazio sam kod drugih na Slave itd. Druge nisam praktikovao ali imam zelju da naucim sve o Islamu. Nisam odrastao uz oca, on je davno dosao u Nemacku pa samim tim nisam imao kako i od koga da ucim. I dan danas imam zelje da naucim sve obicaje Islama.
Inace moj pokojni ujak ( Bog da mu dusu prosti ), rodjeni brat moje majke je iz Pravoslavlja presao u Islam. Cak je pet puta procitao Kuran i znao ga je napamet. Klanjao je 4-5 puta dnevno (ne znam tacno ) , imao je tespih u rukama koji je okretao u toku klanjanja...svega toga se secam...
. ok . tako sam i mislila.da si odrastao uz oca. vjerovatno bi prakticirao islam,a mozda i ne bi. ?Coolio wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 11:13 pmJos kao dete kada sam spoznao sve te stvari,poceo da ih razumem. Kao sto rekoh, rodjen sam u Srbiji,odrastao u Srbiji, moji imaju Slavu koju slave, znam sve obicaje Pravoslavlja sto je i logicno. Odlazio sam kod drugih na Slave itd. Druge nisam praktikovao ali imam zelju da naucim sve o Islamu. Nisam odrastao uz oca, on je davno dosao u Nemacku pa samim tim nisam imao kako i od koga da ucim. I dan danas imam zelje da naucim sve obicaje Islama.
Inace moj pokojni ujak ( Bog da mu dusu prosti ), rodjeni brat moje majke je iz Pravoslavlja presao u Islam. Cak je pet puta procitao Kuran i znao ga je napamet. Klanjao je 4-5 puta dnevno (ne znam tacno ) , imao je tespih u rukama koji je okretao u toku klanjanja...svega toga se secam...
. u svemu vidim. da si ti. (mada nisi ti tema i sad te analiziram,a ne treba )
. sve navodi na to da si jako 'radikalan'. ne vjernik. vech neshto . shto je opasno.za buduchnost vas srba kao takve... vi ste manjina. svejedno... nije ugodno vas imati za komshije..
Prvo, totalno pogresna procena mene... Opet cu da ti nabrojim dokaze jer ocigledno ili ne citas sta pisem ili ne razumes dobro nas jezik...Bella wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 11:27 pm. ok . tako sam i mislila.da si odrastao uz oca. vjerovatno bi prakticirao islam,a mozda i ne bi. ?Coolio wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 11:13 pmJos kao dete kada sam spoznao sve te stvari,poceo da ih razumem. Kao sto rekoh, rodjen sam u Srbiji,odrastao u Srbiji, moji imaju Slavu koju slave, znam sve obicaje Pravoslavlja sto je i logicno. Odlazio sam kod drugih na Slave itd. Druge nisam praktikovao ali imam zelju da naucim sve o Islamu. Nisam odrastao uz oca, on je davno dosao u Nemacku pa samim tim nisam imao kako i od koga da ucim. I dan danas imam zelje da naucim sve obicaje Islama.
. u svemu vidim. da si ti. (mada nisi ti tema i sad te analiziram,a ne treba )ali stvar je u tome. shto ti kao srbin. i to ponosni. shto je ok.. pishesh iz dana u dan kad god imash priliku..
o srbima kao ugrozenim narodom. bez razloga... itd..
. sve navodi na to da si jako 'radikalan'. ne vjernik. vech neshto . shto je opasno.za buduchnost vas srba kao takve... vi ste manjina. svejedno... nije ugodno vas imati za komshije..![]()
Da sam ja taj neki radikalni srbin nikada ne bih imao zenu bosanku iz Sarajeva, nikada ne bih isao tamo, ne bih imao drugare po citavoj Bosni, ne bih dolazio na ove vase forume i trosio vreme. Meni su ovde u inostranstvu najvise drugara bosanci i albanci sa Kosova. Dakle nemam nikakva ogranicenja kada je u pitanju kontakt,druzenje i sve ostalo sa ljudima. Niti me interesuje ko je, sta je i odakle je. Ja pljujem i srbina ako je on los. Dakle,kod mene prolazi samo dobar covek.
Ti bas ides iz krajnosti u krajnost i za svakoga pravis nekakve procene koje nisu ni priblizne stvarnosti.
I cuj to, opasno je imati srbe u komsiluku a posle se cudis sto ti neki srbin koji cuje to zeli uzvratiti...Pravis monstrume od ljudi i generalizujes.
.. opisano kako te ja vidim...ok forumash .sa svim tim opisanim.... malo se ti pobrini,i prochitaj moje napisano dva puta, pa chesh shvatiti.da 'radikalni' srbi kao i bosanci /hrvati ..nisu ugodni za komshiluk.. za moj izborCoolio wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 11:39 pmPrvo, totalno pogresna procena mene... Opet cu da ti nabrojim dokaze jer ocigledno ili ne citas sta pisem ili ne razumes dobro nas jezik...
Da sam ja taj neki radikalni srbin nikada ne bih imao zenu bosanku iz Sarajeva, nikada ne bih isao tamo, ne bih imao drugare po citavoj Bosni, ne bih dolazio na ove vase forume i trosio vreme. Meni su ovde u inostranstvu najvise drugara bosanci i albanci sa Kosova. Dakle nemam nikakva ogranicenja kada je u pitanju kontakt,druzenje i sve ostalo sa ljudima. Niti me interesuje ko je, sta je i odakle je. Ja pljujem i srbina ako je on los. Dakle,kod mene prolazi samo dobar covek.
Ti bas ides iz krajnosti u krajnost i za svakoga pravis nekakve procene koje nisu ni priblizne stvarnosti.
I cuj to, opasno je imati srbe u komsiluku a posle se cudis sto ti neki srbin koji cuje to zeli uzvratiti...Pravis monstrume od ljudi i generalizujes.
. sam si napisao, reakcije u posjeti sarajevu po pitanju 'rata i zrtava' da ne ponavljamo.. mozesh ti imati prijatelje . kao i svi mi.... shto imamo. raznih rasa i nacionalnosti.. ali . ipak . odabiramo teme shta s kojima mozemo razmjeniti a da ne dodje do 'sukoba mishljenja"
. znam da su ti ti. jarani. ali imash li izbora. s njemcima je teshko biti 'prijatelj'.
. mozda ti pljujesh. ali ovdje nikako da naletimo na takvog..
.. opet privatno. ne nuzno odgovoriti. ko odgaja sina i koja vjera mu je nametnuta ?
Ne spadam u radikalne srbe vec u normalne ljude. Kada upoznajem ljude,gledam kakvi su a ne odakle su i sta su. Imas prava na svoje misljenje svakako ali iz prve ruke ti kazem da kada sam ja u pitanju, totalno pogresno misljenje si stvorila.Bella wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 11:56 pm.. opisano kako te ja vidim...ok forumash .sa svim tim opisanim.... malo se ti pobrini,i prochitaj moje napisano dva puta, pa chesh shvatiti.da 'radikalni' srbi kao i bosanci /hrvati ..nisu ugodni za komshiluk.. za moj izborCoolio wrote: ↑Sun Jan 11, 2026 11:39 pmPrvo, totalno pogresna procena mene... Opet cu da ti nabrojim dokaze jer ocigledno ili ne citas sta pisem ili ne razumes dobro nas jezik...
. sam si napisao, reakcije u posjeti sarajevu po pitanju 'rata i zrtava' da ne ponavljamo.. mozesh ti imati prijatelje . kao i svi mi.... shto imamo. raznih rasa i nacionalnosti.. ali . ipak . odabiramo teme shta s kojima mozemo razmjeniti a da ne dodje do 'sukoba mishljenja"
. znam da su ti ti. jarani. ali imash li izbora. s njemcima je teshko biti 'prijatelj'.njima su balkanci. .. zna se gdje ..
. mozda ti pljujesh. ali ovdje nikako da naletimo na takvog..gdje je . gdje se sakrio
![]()
.. opet privatno. ne nuzno odgovoriti. ko odgaja sina i koja vjera mu je nametnuta ?![]()
Imao sam ja izbora, imam ja ljude svuda i gde god da se nalazim imam nekoga bas iz tog razloga sto se lako uklapam u drustvo i sto su sve to normalni ljudi koje te teme o ratu,proslosti,veri,novcu,imanju ne interesuje...Zive svoje zivote daleko od ljudi koji ih konstantno vracaju u proslost i ne daju da napreduju. Tako oni govore.
Mom sinu se ne namece nista, rodjen je ovde u Nemackoj, majka mu je bosanka ali sa austrijskim pasosem, tako da je on uzeo austrijski pasos kao mama. Ja ga vaspitavam i ucim koje stvari nisu normalne...
. ipak prvo upoznavanje je. ime. pa odakle su.. itakodalje ....Coolio wrote: ↑Mon Jan 12, 2026 12:22 amNe spadam u radikalne srbe vec u normalne ljude. Kada upoznajem ljude,gledam kakvi su a ne odakle su i sta su. Imas prava na svoje misljenje svakako ali iz prve ruke ti kazem da kada sam ja u pitanju, totalno pogresno misljenje si stvorila.
Imao sam ja izbora, imam ja ljude svuda i gde god da se nalazim imam nekoga bas iz tog razloga sto se lako uklapam u drustvo i sto su sve to normalni ljudi koje te teme o ratu,proslosti,veri,novcu,imanju ne interesuje...Zive svoje zivote daleko od ljudi koji ih konstantno vracaju u proslost i ne daju da napreduju. Tako oni govore.
. eto. razvio si strategiju.. koja je dobra. treba imati nekoga.. gdje god da si i gdje god idesh..
U dzunglu neku da me bacis, snasao bih se....Nema gde nemam poznanstva...ali to smatram vrlinom...Bella wrote:Mon Jan 12, 2026 12:44 am. ipak prvo upoznavanje je. ime. pa odakle su.. itakodalje ....Coolio wrote: ↑Mon Jan 12, 2026 12:22 amNe spadam u radikalne srbe vec u normalne ljude. Kada upoznajem ljude,gledam kakvi su a ne odakle su i sta su. Imas prava na svoje misljenje svakako ali iz prve ruke ti kazem da kada sam ja u pitanju, totalno pogresno misljenje si stvorila.
![]()
. eto. razvio si strategiju.. koja je dobra. treba imati nekoga.. gdje god da si i gdje god idesh..![]()
![]()
Idu ta pitanja kod upoznavanja ali to su uglavnom standardna pitanja,zar ne...
Coolio wrote: ↑Mon Jan 12, 2026 12:52 amU dzunglu neku da me bacis, snasao bih se....Nema gde nemam poznanstva...ali to smatram vrlinom...Bella wrote:Mon Jan 12, 2026 12:44 am. ipak prvo upoznavanje je. ime. pa odakle su.. itakodalje ....Coolio wrote: ↑Mon Jan 12, 2026 12:22 amNe spadam u radikalne srbe vec u normalne ljude. Kada upoznajem ljude,gledam kakvi su a ne odakle su i sta su. Imas prava na svoje misljenje svakako ali iz prve ruke ti kazem da kada sam ja u pitanju, totalno pogresno misljenje si stvorila.
![]()
. eto. razvio si strategiju.. koja je dobra. treba imati nekoga.. gdje god da si i gdje god idesh..![]()
![]()
Idu ta pitanja kod upoznavanja ali to su uglavnom standardna pitanja,zar ne...
Pa valjda imamo neka zivotna iskustva i brzo proceniti ljude...Mislim na uzivo upoznavanje ne na virtuelnoBella wrote: ↑Mon Jan 12, 2026 1:16 amCoolio wrote: ↑Mon Jan 12, 2026 12:52 amU dzunglu neku da me bacis, snasao bih se....Nema gde nemam poznanstva...ali to smatram vrlinom...Bella wrote:Mon Jan 12, 2026 12:44 am
. ipak prvo upoznavanje je. ime. pa odakle su.. itakodalje ....![]()
![]()
Idu ta pitanja kod upoznavanja ali to su uglavnom standardna pitanja,zar ne...jeste, ali ne znash jel normalan dok ga ne pozovesh u kuchu na vecheru ili kafu itd..
![]()
. sve je to 'machak u vrechi'...
Nisam pitao u smislu u kom ti mislis nego sa cudjenjem...Meni se ovakvo oblacenje ne svidja...Mislim u redu je za preko dana ako se tu motas po kuci i u tom krugu ali za po gradu mi je nekako bezveze...Ne znam
Ja o ratu i ostalom ne pisem vise...Moja je greska sto sam zapoceo temu danas,hteo ti pokazati suprotno od onoga sto si mi pricala...Ja sam kriv,izvinjavam se...I za mene je ta tema zavrsena,ne samo sa tobom nego sa bilo kim...
"Nemaš mišljenje", a vrlo dobro znaš gdje da udariš. "Nisi kompetentan da pišeš na tu temu", a opet pišeš, i to na način da relativizuješ zločine. Kad nemaš mišljenje i nisi kompetentan onda istražiš ili ne pričaš, pogotovo ne o Srebrenici. Jako ružno prema komšijama koje tako voliš i poštuješ
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 11 Replies
- 1032 Views
-
Last post by Jouri
-