Loše “viđene žene”?
Loše “viđene žene”?
Kad imamo temu o loše viđenim muškarcima pa hajd da malo pišemo o takvim i ženama ….
Obično dobije etiketu loše žene, žena koja za partnera bira mlađeg muškarca od sebe, ili žene u otvorenim vezama, pa u one koje često mjenjaju partnere…
Vrlo često kažu i za ženu da je losa ako joj je prioritetnija karijera od porodičnog života …ne želi veze/ brak / djecu …
Zar nema žena pravo da odabere ono sto osjeća da je najbolje za nju??
A pritome da bude ok žena?
Putuje, vodi računa o sebi i svom izgledu i one vrli često idu u grupu loših ..
Obicno žene koje se ne uklapaju u tradiciju i očekivanja drugih.. fura svoju furku ne osvrćući se da li je nekome to ok ili ne…
Žena koja ne trpi nasilje koja otvoreno i javno priča o svojim problemima obično ne prođe bez komentara tipa “da je dobra, ne bi se on tako ponašao sa njom”…
U svakom slučaju žena ako se ponaša tradicionalno, nekima djeluje staromodno i zatucano, opet ako je moderna onda je i neozbiljna, nevasputana..
Šta vi smatrate “loše viđenom ženom “? Poznajete li neku …
Obično dobije etiketu loše žene, žena koja za partnera bira mlađeg muškarca od sebe, ili žene u otvorenim vezama, pa u one koje često mjenjaju partnere…
Vrlo često kažu i za ženu da je losa ako joj je prioritetnija karijera od porodičnog života …ne želi veze/ brak / djecu …
Zar nema žena pravo da odabere ono sto osjeća da je najbolje za nju??
Putuje, vodi računa o sebi i svom izgledu i one vrli često idu u grupu loših ..
Obicno žene koje se ne uklapaju u tradiciju i očekivanja drugih.. fura svoju furku ne osvrćući se da li je nekome to ok ili ne…
Žena koja ne trpi nasilje koja otvoreno i javno priča o svojim problemima obično ne prođe bez komentara tipa “da je dobra, ne bi se on tako ponašao sa njom”…
U svakom slučaju žena ako se ponaša tradicionalno, nekima djeluje staromodno i zatucano, opet ako je moderna onda je i neozbiljna, nevasputana..
Šta vi smatrate “loše viđenom ženom “? Poznajete li neku …
Re: Loše “viđene žene”?
Lose zene nisu one koje biraju mladje muskarce. Prava ljubav ne zna za granice. Ako muskarac razmislja zrelo,ne vidim razlog zasto je lose biti sa starijom zenom. Lose zene su one koje bi mogle biti i spavati sa muskarcem koji ih ne privlaci vec ih privlaci njegov novcanik itd. Dosta devojaka se u danasnje vreme iskvarilo jer ih vaspitavaju starlete. Ugledaju se na takav polusvet,verujuci u price koje prosipaju. I sada bi svaka druga da bude takva neznajuci da je to jako los put.
Inace ja bih najvise voleo da nema losih zena. Volim zene pogotovu kada su oko mene
Inace ja bih najvise voleo da nema losih zena. Volim zene pogotovu kada su oko mene
Ne dozivljavam nikoga losim.
Mnogo je smjerova kroz zivot, i necemo svi poci istim.
Okolnosti najvise utjecu na to ko ce kojim putem ici.
A njih uglavnom, dok be postanemo odrasli, i nismo mogli birati.
Kad vec mognemo birati, tad je vec kasno, formirani smo, i smatrat cemo posve normalnim ono s cim smo rasli.
Tako da svi smo pomalo zrtve vremena u kojem zivimo.
Biram zaliti nekog ko zivi na svoju stetu, ne osudjivati.
Mnogo je smjerova kroz zivot, i necemo svi poci istim.
Okolnosti najvise utjecu na to ko ce kojim putem ici.
A njih uglavnom, dok be postanemo odrasli, i nismo mogli birati.
Kad vec mognemo birati, tad je vec kasno, formirani smo, i smatrat cemo posve normalnim ono s cim smo rasli.
Tako da svi smo pomalo zrtve vremena u kojem zivimo.
Biram zaliti nekog ko zivi na svoju stetu, ne osudjivati.
loshe zene... hm kako se uzme... shirok pojam.
podle zene.... e, te su u vechini....
nemaju pristupa
podle zene.... e, te su u vechini....
.............................................................................................
Inače me ne zanima previše mišljenje okoline o nekome. Bilo to žensko ili muško.
Više preferiram sama sagledavati pa eventualno (ne)proširavati.. povodom vlastite inuicije, osjećaja i razmišljanja.. i nečijeg ponašanja i postupanja.. većinu relacija.
Svako ima i valjanih a i nevaljalih strana.
Koje možemo prihvatati ili ne.
I mislim da zloba nema spola. Nije (nam, ili bar meni ne) neko loš što je žensko ili muško..
Više preferiram sama sagledavati pa eventualno (ne)proširavati.. povodom vlastite inuicije, osjećaja i razmišljanja.. i nečijeg ponašanja i postupanja.. većinu relacija.
Svako ima i valjanih a i nevaljalih strana.
Koje možemo prihvatati ili ne.
I mislim da zloba nema spola. Nije (nam, ili bar meni ne) neko loš što je žensko ili muško..
A sad stvarno, skinite ružičaste naočare - nisu baš svi dobri
Ima loših na obje strane i ako ih i ne etiketiramo kao takve, nećemo sigurno htjeti da budemo u njihovom društvu rado. Napravićemo podjelu eto tako, ako ne deklarativno
Ne znači mi jedna ili nekoliko loših osobina da je ta osoba automatski loša. Tipa, promiskuitetna je žena, možda je hiper-seksualna odnosno nimfomanka, što je opet psihološki poremećaj u neku ruku. Ne mora značiti da je takva loša osoba, možda je dobrica, možda će biti bolji prijatelj, od pomoći, pravednija, iskrenija, humanija, empatičnija, ma sve ostalo. Naravno, neće biti dobar partner za ljubavni odnos
Ali jbg, to je samo jedan segment osobnosti.
Ja "loše vidim" prije svega ove koje - možda je dobrica, možda će biti bolji prijatelj, od pomoći, pravednija, iskrenija, humanija, empatičnija, ma sve ostalo - ovo nisu.
Ima loših na obje strane i ako ih i ne etiketiramo kao takve, nećemo sigurno htjeti da budemo u njihovom društvu rado. Napravićemo podjelu eto tako, ako ne deklarativno
Ne znači mi jedna ili nekoliko loših osobina da je ta osoba automatski loša. Tipa, promiskuitetna je žena, možda je hiper-seksualna odnosno nimfomanka, što je opet psihološki poremećaj u neku ruku. Ne mora značiti da je takva loša osoba, možda je dobrica, možda će biti bolji prijatelj, od pomoći, pravednija, iskrenija, humanija, empatičnija, ma sve ostalo. Naravno, neće biti dobar partner za ljubavni odnos
Ja "loše vidim" prije svega ove koje - možda je dobrica, možda će biti bolji prijatelj, od pomoći, pravednija, iskrenija, humanija, empatičnija, ma sve ostalo - ovo nisu.
Meni su loši ljudi oni koji rade na štetu drugih bez da to vide ili ako vide ne mijenjaju ništa
Per aspera ad astra 
Ovdje je tema lose "vidjena" znaci onako kako je drugi vide, ali u negativnom smislu.
Po ovome, mi mozemo samo pricati kako je drugi vide, a ne ujedno o tome kakva je ona osoba i sl. Da li je drug, prijatelj ili je promiskuitetna ili kako se to vec kaze
Ja mislim da je lose "vidjena" zena za koju se "zna" da je imala vise partnera i brzih vezica. A to se zna, jer neko prica. A ko prica, e, pricaju muskarci koji su bili s njom.
Onda imaju one koje kasno izlaze i krecu se u sumnjivim drustvima, gdje je uglavnom samo "ona" jedina zena. Ponekad se vracaju same kuci, polu pijane, svijet vidi, komsiluk prica. Sve je ovo cini lose vidjenom.
Po ovome, mi mozemo samo pricati kako je drugi vide, a ne ujedno o tome kakva je ona osoba i sl. Da li je drug, prijatelj ili je promiskuitetna ili kako se to vec kaze
Ja mislim da je lose "vidjena" zena za koju se "zna" da je imala vise partnera i brzih vezica. A to se zna, jer neko prica. A ko prica, e, pricaju muskarci koji su bili s njom.
Onda imaju one koje kasno izlaze i krecu se u sumnjivim drustvima, gdje je uglavnom samo "ona" jedina zena. Ponekad se vracaju same kuci, polu pijane, svijet vidi, komsiluk prica. Sve je ovo cini lose vidjenom.
Pa mislim da je sada nekako teže čuti takvo šta za bilo koga. Druga vremena...
Znam da je prije bilo konobarica po birtijama je bio posao za neku za koju bi svi savjetovali dalje od takve. Pjevaljka, isto
Ali danas jednostavno nije više tako.
Znam da je prije bilo konobarica po birtijama je bio posao za neku za koju bi svi savjetovali dalje od takve. Pjevaljka, isto
Ali danas jednostavno nije više tako.
Ja baš mislim suprotno. U gradu odakle sam se znalo ko je kakav i ko dolazi kući kad, pogotovo uz društvene mreže i nije teško znati. Mislim da je možda čak i lakše 
Per aspera ad astra 
Lakše šta
Hoću reći da danas biti pjevaljka prije svega nije nešto čudno, čime se bavilo 0,0005% žena. Već svaka peta danas. Isto tako, konobarisanje, svejedno od objekta je normalan posao.
Do prije rata rekao bih, bilo je puno drugačije sve to
Hoću reći da danas biti pjevaljka prije svega nije nešto čudno, čime se bavilo 0,0005% žena. Već svaka peta danas. Isto tako, konobarisanje, svejedno od objekta je normalan posao.
Do prije rata rekao bih, bilo je puno drugačije sve to
Pa lakše za znati ko je, kad gdje i s kim. I lakše i priče kruže
Ali i danas imaš određene pjevaljke i konobarice za koje se zna jesu li promiskuitetne ako ideš redovno u neki lokal npr.
Ali i danas imaš određene pjevaljke i konobarice za koje se zna jesu li promiskuitetne ako ideš redovno u neki lokal npr.
Per aspera ad astra 
Pa ne mora biti promiskuitetna. Nije u tome poenta. Poenta je da je samo bavljenje tim poslom nosilo predrasudu društva da jeste. Kažem da danas to nije tako
Aha, to ima smisla. Mada i danas imaš tu predrasudu, manje, ali je ima
Per aspera ad astra 
Pa vidis, mozda je neki i zovu promiskuitetna. A ona zapravo uopste nije takva. Mozda je dozvolila ili dala nekom muskarcu nesto sto ne bi nikad nikome drugom. Mozda je htjela da mu kaze koliko je vrijedno to nesto sto joj je on dao ili ponudio.
Sve zavisi kako ko shvati.
Ma naravno, to i ja mislim. Ovo "za koje se zna" sam više mislila da se priča, pa se kao zna, ali se slažem s tobomPekmeza wrote: ↑Fri Mar 07, 2025 11:44 pmPa vidis, mozda je neki i zovu promiskuitetna. A ona zapravo uopste nije takva. Mozda je dozvolila ili dala nekom muskarcu nesto sto ne bi nikad nikome drugom. Moda je htjela da mu kaze koliko je to vrijedno to nesto sto joj je on dao ili ponudio.
Sve zavisi kako ko shvati.
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 835 Replies
- 17573 Views
-
Last post by Peace