“Loše viđeni muškarci”?

Kutak za partnerske odnose - veze, brak, intimu. Sve teme koje se tiču ljubavnih i seksualnih odnosa
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

“Loše viđeni muškarci”?

Unread post by Skitnica »

Muškarci koji sklope brak i odu živjeti u “ženinu kuću”.. u našem društvu je prozvan kao uljez.. Samo zato što živi na imanju žene / njenih roditelja..

Zašto društvo ga vidi kao “manje muško” ako ostupa id tradicionalnih normi ? A te norme su da su oin ti koji obezbedu imovinu ..

Licno meni to nije mjerilo sposobnosti,niti ih smatram nesposobnim ..Ako nekim slučajem oni odu da žive “kod nje” to ne znaci da je ona “ vođa “ na svim poljima..i da je ona vise dominantna ..

Da li kod vas ima muškaraca koji su otišli živjeti sa ženom u njen stan/ kuću ? Kako uh doživljavate ? Da li zaista ima razloga za podsmjeh, samo zato sto su odlučili oni i izabrali lakši / jednostavniji ekonomičniji način za život ?

Ima li vas koji ste odlučili živjeti “na ženinom” prostru ili ni u kojem slučaju se ne bi odlucili za to ?Ako ne bi ? Zašto ne?

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: “Loše viđeni muškarci”?

Unread post by Mina »

Pa društvo je takvo. Još mi nismo daleko od plemenskog saveza.

Ono, “udao” se on? I to će reći mnoge koje će sutra zagovarati jednakost žena…

Ako je nama sasvim prihvatljivo da odemo živjeti u njegovu kuću ili stan, zašto bi bilo njima drugačije? :fpalm
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Koliko vremena/ godina / generacija treba da prođe da svijet shvati da ljubav i poštivanje nemaju mjesto boravka.. :tctc

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ima to prednosti :hm
Lakše ti je otići iz njenog, nego istjerati iz svog

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Miskarci koji odu da zive u zeninu kucu uglavnom idu iz inerese, to je samo interes nema nista od ljubavi.

Tkz uhljebi.

Zivot u dvoje mora poceti od nule da bi uspio. Ja licno nikad ne bi dijelija ni sa kim nesto sto sam licno nasljedila. A ne treba ni on da dijeli. Po principu tudje necemo svoje ne damo.

Isto to vazi i za zenu. Zena kad ode kod muckarca u njegovu kucu, i jos ako su u blizini roditelji, htjela ili ne htjela ima prema njima obavezu.

Postaje njihova sluzavka koju oni ne placaju
Za njih win win situacija

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Mina wrote:
Mon Mar 03, 2025 3:59 pm
Pa društvo je takvo. Još mi nismo daleko od plemenskog saveza.

Ono, “udao” se on? I to će reći mnoge koje će sutra zagovarati jednakost žena…

Ako je nama sasvim prihvatljivo da odemo živjeti u njegovu kuću ili stan, zašto bi bilo njima drugačije? :fpalm
Nije normalno ni prihvatljivo

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Ne mogu zamisliti da bi neki muskarac dosao kod mene da zivi sa mnom i mojim roditeljima.

Mislim, mogao je doci, ali samo naoružan :hahah

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Vjetar wrote:
Mon Mar 03, 2025 4:56 pm
Ima žena koje odu same, bez tjeranja..

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Mislim da nama mlađima to nije toliko bitno :jbg
Per aspera ad astra :fiju

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ja sam jedan od onih koji je za to da ljubav pobedi. To znaci da mi je nebitno da li muskarac ode kod zene ili zena dodje kod njega. Iskren da budem smesno mi je jedino kada je jasno vidljivo da je brak iz koristi. Licno poznajem jednog, ozenio je devojku od 200kg i presao kod nje jer ima lanac benzinskih pumpi. U prevodu,puna je para kako kod nas vole da kazu. Nije to jedini primer. Gomila njih glumi ljubav radi EU papira. Ali isto tako postoji i iskrena ljubav u kojoj je devojka bolje situirana pa ako se odluce za zajednicki zivot muskarac predje kod nje.

Nikada mi nije biln jasno zasto se potencira to ko je gde presao. Valjda ljubav nema granice...

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Pekmeza wrote:
Mon Mar 03, 2025 4:58 pm
Miskarci koji odu da zive u zeninu kucu uglavnom idu iz inerese, to je samo interes nema nista od ljubavi.

Tkz uhljebi.

Zivot u dvoje mora poceti od nule da bi uspio. Ja licno nikad ne bi dijelija ni sa kim nesto sto sam licno nasljedila. A ne treba ni on da dijeli. Po principu tudje necemo svoje ne damo.

Isto to vazi i za zenu. Zena kad ode kod muckarca u njegovu kucu, i jos ako su u blizini roditelji, htjela ili ne htjela ima prema njima obavezu.

Koliko djevojaka / žena ima koje nemaju ni braće ni sestara.. Sve sto roditelji imaju nasljeđu od njih… I pored svega toga treba da ide traži sa mužem kuću / stan i da počinje od nule.. :hm
Šta te djevojke treba da sumnjaju da su momci / muškarci sa njom iz interesa, da ona nema pravo na cistu ljubav i poštovanje .. :hm ?

Ne mora da znaci da je samo interes… ima slučajeva ne treba generalizirati…

U suštini , svaka veza / brak je specifičan u kada postoji osvrt na “šta će drugi reci / misliti , i očekivanja drugih obično dođe i do problema .. u vezi / braku.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

biljka wrote:
Mon Mar 03, 2025 5:12 pm
Mislim da nama mlađima to nije toliko bitno :jbg
Hvala Bogu i ne treba da bude bitno.. Ima dosta drugih prioritetnijih stvari koje su bitnije.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

vidi ti / situacija .... istjerati i otici kako to mushkarac obzervishe situaciju po mjestu boravka.. :DD :maad
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Mon Mar 03, 2025 5:13 pm
Ja sam jedan od onih koji je za to da ljubav pobedi. To znaci da mi je nebitno da li muskarac ode kod zene ili zena dodje kod njega. Iskren da budem smesno mi je jedino kada je jasno vidljivo da je brak iz koristi. Licno poznajem jednog, ozenio je devojku od 200kg i presao kod nje jer ima lanac benzinskih pumpi. U prevodu,puna je para kako kod nas vole da kazu. Nije to jedini primer. Gomila njih glumi ljubav radi EU papira. Ali isto tako postoji i iskrena ljubav u kojoj je devojka bolje situirana pa ako se odluce za zajednicki zivot muskarac predje kod nje.

Nikada mi nije biln jasno zasto se potencira to ko je gde presao. Valjda ljubav nema granice...
kako nema granice. :hahah
.. sama chinjenica da je neshto moje .i doshao na moje... :cc. ima da bude manji od makova zrna :hahah

... s druge strane. trpiti dvije zene.. :fpalm bolje da se odmah obesi za sljivu :D/
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Koje dvije žene da trpi ? :??

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Skitnica wrote:
Mon Mar 03, 2025 5:19 pm
Pekmeza wrote:

Tkz uhljebi.

Koliko djevojaka / žena ima koje nemaju ni braće ni sestara.. Sve sto roditelji imaju nasljeđu od njih… I pored svega toga treba da ide traži sa mužem kuću / stan i da počinje od nule.. :hm
Šta te djevojke treba da sumnjaju da su momci / muškarci sa njom iz interesa, da ona nema pravo na cistu ljubav i poštovanje .. :hm ?

U suštini , svaka veza / brak je specifičan u kada postoji osvrt na “šta će drugi reci / misliti , i očekivanja drugih obično dođe i do problema .. u vezi / braku.
Ne treba ona nista da sumnja. Ona mozda jeste s njim iz ljubavi, a on je s njom iz interesa

Momak koji oma opciju dvije zene koje mu se jednako svidjaju izabrace onu bogatiju. Surovo ali tako je

Zena koja ima vise, soremna je dijeliti to sa nekim, jos ako je zaljubljena tako je. A muskarac ako ima vise, uglavnom nije spreman nista dijeliti.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Pekmeza wrote:
Mon Mar 03, 2025 6:50 pm
Skitnica wrote:
Mon Mar 03, 2025 5:19 pm
Pekmeza wrote:

Tkz uhljebi.

Ne treba ona nista da sumnja. Ona mozda jeste s njim iz ljubavi, a on je s njom iz interesa

Momak koji oma opciju dvije zene koje mu se jednako svidjaju izabrace onu bogatiju. Surovo ali tako je

Zena koja ima vise, soremna je dijeliti to sa nekim, jos ako je zaljubljena tako je. A muskarac ako ima vise, uglavnom nije spreman nista dijeliti.
Mogla bi pisati na temu "Žene materijalisti". Ja mislim nekako da je to prisutno kod oba spola, ali kod žena izraženije, na osnovu onoga što vidim po internetu, ne na osnovu mog ličnog iskustva :jbg

Pekmeza
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Pekmeza »

Moj savjet svima koji se upoznaju sad, ne govorite sta imate, ne placajte, ne vozajte :hahah

Pa nek vas voli lepu al sirotu :DD

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Ako se neko plaši stupiti u vezu / brak sa siromašnijim od sebe .. bilje mu je da ništa u ne počinje sa tim osobom … ne samo tom nego neka ostane sam….

A bračni ugovoru postoje … ako bas toliko straha prisutno .. :kaafa

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Skitnica wrote:
Mon Mar 03, 2025 5:09 pm
Vjetar wrote:
Mon Mar 03, 2025 4:56 pm
Ima žena koje odu same, bez tjeranja..
Ima da,ali dok ona shvati da doista treba otici.
Druga strana gubi zivce :fpalm

I kako god mislim da ni jedno ni drugo nije dobro,najbolje je imati nesto zajednicko.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Bella wrote:
Mon Mar 03, 2025 5:44 pm
vidi ti / situacija .... istjerati i otici kako to mushkarac obzervishe situaciju po mjestu boravka.. :DD :maad
Pa govorim iz obje perspektive :jbg Lakše je i ženi otići nego istjerivati nekog iz stana :DE

Čisto praktično

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Kako su tek loše viđeni muškarci koji uzmu ženino prezime… ..drama… :fiju

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Papučar, a? :DE

Mislim da je tako svugdje, ne samo kod nas.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Skitnica wrote:
Mon Mar 03, 2025 9:28 pm
Kako su tek loše viđeni muškarci koji uzmu ženino prezime… ..drama… :fiju
Što je najgore loše su viđeni i muškarci čija žena zadrži samo svoje bez dodavanja njegovog ikako :jbg

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Ako mu je neko bizarno prezime možda jedva ceka da dode do prilike da uzme ženino…i ne spominje vise svoje… :D/

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Loše “viđene žene”?
    by Skitnica » » in Veze, brak, ljubav i seks
    16 Replies
    165 Views
    Last post by biljka
  • Dobre i loše strane baterija električnih vozila
    by Skitnica » » in Auto-moto
    17 Replies