“Loše viđeni muškarci”?
“Loše viđeni muškarci”?
Muškarci koji sklope brak i odu živjeti u “ženinu kuću”.. u našem društvu je prozvan kao uljez.. Samo zato što živi na imanju žene / njenih roditelja..
Zašto društvo ga vidi kao “manje muško” ako ostupa id tradicionalnih normi ? A te norme su da su oin ti koji obezbedu imovinu ..
Licno meni to nije mjerilo sposobnosti,niti ih smatram nesposobnim ..Ako nekim slučajem oni odu da žive “kod nje” to ne znaci da je ona “ vođa “ na svim poljima..i da je ona vise dominantna ..
Da li kod vas ima muškaraca koji su otišli živjeti sa ženom u njen stan/ kuću ? Kako uh doživljavate ? Da li zaista ima razloga za podsmjeh, samo zato sto su odlučili oni i izabrali lakši / jednostavniji ekonomičniji način za život ?
Ima li vas koji ste odlučili živjeti “na ženinom” prostru ili ni u kojem slučaju se ne bi odlucili za to ?Ako ne bi ? Zašto ne?
Zašto društvo ga vidi kao “manje muško” ako ostupa id tradicionalnih normi ? A te norme su da su oin ti koji obezbedu imovinu ..
Licno meni to nije mjerilo sposobnosti,niti ih smatram nesposobnim ..Ako nekim slučajem oni odu da žive “kod nje” to ne znaci da je ona “ vođa “ na svim poljima..i da je ona vise dominantna ..
Da li kod vas ima muškaraca koji su otišli živjeti sa ženom u njen stan/ kuću ? Kako uh doživljavate ? Da li zaista ima razloga za podsmjeh, samo zato sto su odlučili oni i izabrali lakši / jednostavniji ekonomičniji način za život ?
Ima li vas koji ste odlučili živjeti “na ženinom” prostru ili ni u kojem slučaju se ne bi odlucili za to ?Ako ne bi ? Zašto ne?
Re: “Loše viđeni muškarci”?
Pa društvo je takvo. Još mi nismo daleko od plemenskog saveza.
Ono, “udao” se on? I to će reći mnoge koje će sutra zagovarati jednakost žena…
Ako je nama sasvim prihvatljivo da odemo živjeti u njegovu kuću ili stan, zašto bi bilo njima drugačije?
Ono, “udao” se on? I to će reći mnoge koje će sutra zagovarati jednakost žena…
Ako je nama sasvim prihvatljivo da odemo živjeti u njegovu kuću ili stan, zašto bi bilo njima drugačije?
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Koliko vremena/ godina / generacija treba da prođe da svijet shvati da ljubav i poštivanje nemaju mjesto boravka.. 
Ima to prednosti
Lakše ti je otići iz njenog, nego istjerati iz svog
Lakše ti je otići iz njenog, nego istjerati iz svog
Miskarci koji odu da zive u zeninu kucu uglavnom idu iz inerese, to je samo interes nema nista od ljubavi.
Tkz uhljebi.
Zivot u dvoje mora poceti od nule da bi uspio. Ja licno nikad ne bi dijelija ni sa kim nesto sto sam licno nasljedila. A ne treba ni on da dijeli. Po principu tudje necemo svoje ne damo.
Isto to vazi i za zenu. Zena kad ode kod muckarca u njegovu kucu, i jos ako su u blizini roditelji, htjela ili ne htjela ima prema njima obavezu.
Postaje njihova sluzavka koju oni ne placaju
Za njih win win situacija
Tkz uhljebi.
Zivot u dvoje mora poceti od nule da bi uspio. Ja licno nikad ne bi dijelija ni sa kim nesto sto sam licno nasljedila. A ne treba ni on da dijeli. Po principu tudje necemo svoje ne damo.
Isto to vazi i za zenu. Zena kad ode kod muckarca u njegovu kucu, i jos ako su u blizini roditelji, htjela ili ne htjela ima prema njima obavezu.
Nije normalno ni prihvatljivo
Ne mogu zamisliti da bi neki muskarac dosao kod mene da zivi sa mnom i mojim roditeljima.
Mislim, mogao je doci, ali samo naoružan
Mislim, mogao je doci, ali samo naoružan
Ja sam jedan od onih koji je za to da ljubav pobedi. To znaci da mi je nebitno da li muskarac ode kod zene ili zena dodje kod njega. Iskren da budem smesno mi je jedino kada je jasno vidljivo da je brak iz koristi. Licno poznajem jednog, ozenio je devojku od 200kg i presao kod nje jer ima lanac benzinskih pumpi. U prevodu,puna je para kako kod nas vole da kazu. Nije to jedini primer. Gomila njih glumi ljubav radi EU papira. Ali isto tako postoji i iskrena ljubav u kojoj je devojka bolje situirana pa ako se odluce za zajednicki zivot muskarac predje kod nje.
Nikada mi nije biln jasno zasto se potencira to ko je gde presao. Valjda ljubav nema granice...
Nikada mi nije biln jasno zasto se potencira to ko je gde presao. Valjda ljubav nema granice...
Koliko djevojaka / žena ima koje nemaju ni braće ni sestara.. Sve sto roditelji imaju nasljeđu od njih… I pored svega toga treba da ide traži sa mužem kuću / stan i da počinje od nule..Pekmeza wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 4:58 pmMiskarci koji odu da zive u zeninu kucu uglavnom idu iz inerese, to je samo interes nema nista od ljubavi.
Tkz uhljebi.
Šta te djevojke treba da sumnjaju da su momci / muškarci sa njom iz interesa, da ona nema pravo na cistu ljubav i poštovanje ..
Ne mora da znaci da je samo interes… ima slučajeva ne treba generalizirati…
U suštini , svaka veza / brak je specifičan u kada postoji osvrt na “šta će drugi reci / misliti , i očekivanja drugih obično dođe i do problema .. u vezi / braku.
vidi ti / situacija .... istjerati i otici kako to mushkarac obzervishe situaciju po mjestu boravka..

.............................................................................................
kako nema granice.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 5:13 pmJa sam jedan od onih koji je za to da ljubav pobedi. To znaci da mi je nebitno da li muskarac ode kod zene ili zena dodje kod njega. Iskren da budem smesno mi je jedino kada je jasno vidljivo da je brak iz koristi. Licno poznajem jednog, ozenio je devojku od 200kg i presao kod nje jer ima lanac benzinskih pumpi. U prevodu,puna je para kako kod nas vole da kazu. Nije to jedini primer. Gomila njih glumi ljubav radi EU papira. Ali isto tako postoji i iskrena ljubav u kojoj je devojka bolje situirana pa ako se odluce za zajednicki zivot muskarac predje kod nje.
.. sama chinjenica da je neshto moje .i doshao na moje... :cc. ima da bude manji od makova zrna
... s druge strane. trpiti dvije zene..
.............................................................................................
Koje dvije žene da trpi ? 
Ne treba ona nista da sumnja. Ona mozda jeste s njim iz ljubavi, a on je s njom iz interesaSkitnica wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 5:19 pmKoliko djevojaka / žena ima koje nemaju ni braće ni sestara.. Sve sto roditelji imaju nasljeđu od njih… I pored svega toga treba da ide traži sa mužem kuću / stan i da počinje od nule..Pekmeza wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 4:58 pmMiskarci koji odu da zive u zeninu kucu uglavnom idu iz inerese, to je samo interes nema nista od ljubavi.
Tkz uhljebi.
Za njih win win situacija![]()
Šta te djevojke treba da sumnjaju da su momci / muškarci sa njom iz interesa, da ona nema pravo na cistu ljubav i poštovanje ..?
U suštini , svaka veza / brak je specifičan u kada postoji osvrt na “šta će drugi reci / misliti , i očekivanja drugih obično dođe i do problema .. u vezi / braku.
Momak koji oma opciju dvije zene koje mu se jednako svidjaju izabrace onu bogatiju. Surovo ali tako je
Zena koja ima vise, soremna je dijeliti to sa nekim, jos ako je zaljubljena tako je. A muskarac ako ima vise, uglavnom nije spreman nista dijeliti.
Mogla bi pisati na temu "Žene materijalisti". Ja mislim nekako da je to prisutno kod oba spola, ali kod žena izraženije, na osnovu onoga što vidim po internetu, ne na osnovu mog ličnog iskustvaPekmeza wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 6:50 pmNe treba ona nista da sumnja. Ona mozda jeste s njim iz ljubavi, a on je s njom iz interesaSkitnica wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 5:19 pmKoliko djevojaka / žena ima koje nemaju ni braće ni sestara.. Sve sto roditelji imaju nasljeđu od njih… I pored svega toga treba da ide traži sa mužem kuću / stan i da počinje od nule..Pekmeza wrote: ↑Mon Mar 03, 2025 4:58 pmMiskarci koji odu da zive u zeninu kucu uglavnom idu iz inerese, to je samo interes nema nista od ljubavi.
Tkz uhljebi.
Za njih win win situacija![]()
Šta te djevojke treba da sumnjaju da su momci / muškarci sa njom iz interesa, da ona nema pravo na cistu ljubav i poštovanje ..?
Momak koji oma opciju dvije zene koje mu se jednako svidjaju izabrace onu bogatiju. Surovo ali tako je
Zena koja ima vise, soremna je dijeliti to sa nekim, jos ako je zaljubljena tako je. A muskarac ako ima vise, uglavnom nije spreman nista dijeliti.
Per aspera ad astra 
Moj savjet svima koji se upoznaju sad, ne govorite sta imate, ne placajte, ne vozajte 
Pa nek vas voli lepu al sirotu
Pa nek vas voli lepu al sirotu
Ako se neko plaši stupiti u vezu / brak sa siromašnijim od sebe .. bilje mu je da ništa u ne počinje sa tim osobom … ne samo tom nego neka ostane sam….
A bračni ugovoru postoje … ako bas toliko straha prisutno ..
A bračni ugovoru postoje … ako bas toliko straha prisutno ..
Ima da,ali dok ona shvati da doista treba otici.
Druga strana gubi zivce
I kako god mislim da ni jedno ni drugo nije dobro,najbolje je imati nesto zajednicko.
Kako su tek loše viđeni muškarci koji uzmu ženino prezime… ..drama… 
Papučar, a? 
Mislim da je tako svugdje, ne samo kod nas.
Mislim da je tako svugdje, ne samo kod nas.
Što je najgore loše su viđeni i muškarci čija žena zadrži samo svoje bez dodavanja njegovog ikako
Per aspera ad astra 
Ako mu je neko bizarno prezime možda jedva ceka da dode do prilike da uzme ženino…i ne spominje vise svoje… 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 16 Replies
- 165 Views
-
Last post by biljka
-
- 17 Replies