Kada je pravo vrijeme za brak ?
Re: Kada je pravo vrijeme za brak ?
Valjda svak danas moze prisustiti vise televizora 
Naravno da može…. U svakoj prostoriji imati tv, nije stvar u moći imati, tv kao i smartphoni smanjuju porodične povezanosti …. Umjesto pronaći nešto zajedno da se gleda, “lakse je otići “u drugu prostoriju i gledati sto svakom volja…
Meni i jedna tv u kući je previše …
a da ne spominjem tv u spavaćim / dječijim sobama… 
Meni i jedna tv u kući je previše …
.
. da li su samo talibani .Mora sačekati da napuni 9
Bilo je to previše čak i za talibane: U Afganistanu prekinut brak muškarca (45) i djevojčice (6)
..U incidentu koji se dogodio u okrugu Marjah u toj zemlji, muškarac je uzeo šestogodišnju djevojčicu za nevjestu u zamjenu za novac od njenog oca.
Prema izvještaju, muškarac je već oženjen s dvije žene i ovo mu je bio treći brak. Brak je ozvaničen u petak, a očekivalo se da će djevojčica nakon toga doći u njegovu kuću, ali kada su talibanski zvaničnici čuli za slučaj, intervenisali su i privremeno prekinuli brak, navodeći da muškarac treba da sačeka dok djevojčica ne napuni devet godina.
. nije puno ni Amerika odmakla.. a sve uz izgovor /vjere i tradicije... pa ih zakon zaobidje .
zuta--15 god
zelena..16 itd.
ali od 6 godina.... hoche mushkarac..

https://amu.tv/183096/
.............................................................................................
Jedini razlog zašto brak postoji je da se ne krepa sam. Ženama i bogatstvo
Ako si bogat, ne treba ti onda ni žena, vjerovatno je da ćeš naći način da ne crkneš sam, ako ti je to baš must
Ako si bogat, ne treba ti onda ni žena, vjerovatno je da ćeš naći način da ne crkneš sam, ako ti je to baš must
Kada odlučimo da se odreknemo egoizma 
Jucer mi frendica kaze da se vjerila kcerka njene sestre, djevojka ima 18 god.
I jos mi doda da, to sto se jos nije udala, to je zato sto joj je babo strog, pa je zahtijevo da srednju prvo zavrsi.
E to mi je stvarno rano. Mada nisam ni ja bila puno starija, ali tada je to bilo opste rasirena pojava.
I jos mi doda da, to sto se jos nije udala, to je zato sto joj je babo strog, pa je zahtijevo da srednju prvo zavrsi.
E to mi je stvarno rano. Mada nisam ni ja bila puno starija, ali tada je to bilo opste rasirena pojava.
to je danas iznimka
ok ako se desi dite 
Danas se ljudi uzimaju a da su vezi nedelju dana. Ni ne poznaju se. Brak bi trebao biti kruna ljubavi a sveo se na obican potpis. Svedoci smo danas da su i svadbe postale cirkuzantske, snimanje za tik tok,koreografije i slicno. Vreme za brak je kada se dvoje dovoljno poznaje,da su neko vreme i nesto prosli, pa vec isprobali zajednici zivot. Ljubav je jedno a navika nesto sasvim drugo.
brajo i rastavljaju se jednako brzo. danas u braku nema tolerancije oma svak na svoju bandu 
Brzo se uzimaju a jos brze rastavljaju, bas zato sto se i ne poznaju dovoljno...Brak se pretvorio u saradu... 
Zato ga treba zakonom ukinuti
Ako se ljudi vole i žele biti jedno s drugim, čemu taj papir
Ako se ljudi vole i žele biti jedno s drugim, čemu taj papir
Mnogo je razloga zasto se rastaju danas.
Moja nana stupila je u brak sa 15 god, i ostali su zivjeti zajedno do smrti. Druga isto jako mlada.
Mama je stupila u brak sa 17 god. Nisu se ni oni tada dovoljno poznavali.
Ali uvjeti tada, posebno za zenu, nisu bili lahki. Kod moje mame npr, njeni roditelji su imali njih 9 djece.
I da ti brak ne funkcionise dobro, nemas gdje nazad roditeljima. Pretrpis sve. Cak ti s muzem moze biti bolje vec kod roditelja.
Sada je sve drukcije. Djevojke imaju svu slobodu kod oca i majke, dobiju vozacku, kupe auto, izlaze, bez da moraju nekog pitati, putuju…i roditelji su svakako voljni da ih prime nazad kuci ako dodje do problema.
A u svakoj vezi dolazi do problema. Mozda bi stvari opet trebalo popravljati, umjesto da ih odmah odbacimo.
Lijepa je zajednica brak ako lijepo funkcionise.
Slazem se sa tobom u potpunosti....Govorim o danasnjem vremenu. Inace sam svestan da se u ranijim vremenima brak vise cenio iako su problemi postojali u dosta brakova,nije se tako lako odustajalo od njega. Danas, omladini vecinom ispran mozak time da porodica nije vazna, da je najvaznije izlazak, vestacke grudi,usne...solarijumi da pocrne, kola,separei,pa cak i novac...Promene po bezbroj momaka...Naravno,cast izuzecima gde raditelj odgoji dete kako treba, da gleda realno na svet,da postuje prave stvari...Peace wrote: ↑Sun Dec 07, 2025 1:26 amMnogo je razloga zasto se rastaju danas.
Moja nana stupila je u brak sa 15 god, i ostali su zivjeti zajedno do smrti. Druga isto jako mlada.
Mama je stupila u brak sa 17 god. Nisu se ni oni tada dovoljno poznavali.
Ali uvjeti tada, posebno za zenu, nisu bili lahki. Kod moje mame npr, njeni roditelji su imali njih 9 djece.
I da ti brak ne funkcionise dobro, nemas gdje nazad roditeljima. Pretrpis sve. Cak ti s muzem moze biti bolje vec kod roditelja.
Sada je sve drukcije. Djevojke imaju svu slobodu kod oca i majke, dobiju vozacku, kupe auto, izlaze, bez da moraju nekog pitati, putuju…i roditelji su svakako voljni da ih prime nazad kuci ako dodje do problema.
A u svakoj vezi dolazi do problema. Mozda bi stvari opet trebalo popravljati, umjesto da ih odmah odbacimo.
Lijepa je zajednica brak ako lijepo funkcionise.
Naravno da je brak lep ako lepo funkcionise...Samo sto malo njih u danasnje vreme zna da upravlja brakom bas iz gore pomenutih razloga.
Ego je sada porostao do nesagledive velicine kod mnogih.
Sada se zivi brze, namecu setotalno druge stvari kao bitnije jer je takvo vreme nazalost...
U jednom interviju neki dan, on drzi neke radionice o samopomoci.
Bila je tu jedna jedna djevojka i zalila se da ne moze naci momka.
Uz razgovor on doznaje da ona u glavi tacno ima sliku kakvog zeli, mora bit taki i taki…
A on ju je savjetovao - uzmi nekog ko nije takav i pomozi mu da postane takav.
Uglavnom nismo ni strpljivi danas. Niko bas do kraja nije po nasoj mjeri, a nama se ne ceka da postane.
A to da nije uglavnom skontamo kad podjemo zivot zajedno.
Bila je tu jedna jedna djevojka i zalila se da ne moze naci momka.
Uz razgovor on doznaje da ona u glavi tacno ima sliku kakvog zeli, mora bit taki i taki…
A on ju je savjetovao - uzmi nekog ko nije takav i pomozi mu da postane takav.
Uglavnom nismo ni strpljivi danas. Niko bas do kraja nije po nasoj mjeri, a nama se ne ceka da postane.
A to da nije uglavnom skontamo kad podjemo zivot zajedno.
Savrseno receno 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 5 Replies
- 850 Views
-
Last post by biljka