Kada je pravo vrijeme za brak ?

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
Peace
Senior
Senior
Reactions:

Re: Kada je pravo vrijeme za brak ?

Unread post by Peace »

Valjda svak danas moze prisustiti vise televizora :rlys

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Naravno da može…. U svakoj prostoriji imati tv, nije stvar u moći imati, tv kao i smartphoni smanjuju porodične povezanosti …. Umjesto pronaći nešto zajedno da se gleda, “lakse je otići “u drugu prostoriju i gledati sto svakom volja…

Meni i jedna tv u kući je previše … :čeekaa a da ne spominjem tv u spavaćim / dječijim sobama… :killm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
.
Mora sačekati da napuni 9
Bilo je to previše čak i za talibane: U Afganistanu prekinut brak muškarca (45) i djevojčice (6)
. da li su samo talibani .

:-?
U incidentu koji se dogodio u okrugu Marjah u toj zemlji, muškarac je uzeo šestogodišnju djevojčicu za nevjestu u zamjenu za novac od njenog oca.

Prema izvještaju, muškarac je već oženjen s dvije žene i ovo mu je bio treći brak. Brak je ozvaničen u petak, a očekivalo se da će djevojčica nakon toga doći u njegovu kuću, ali kada su talibanski zvaničnici čuli za slučaj, intervenisali su i privremeno prekinuli brak, navodeći da muškarac treba da sačeka dok djevojčica ne napuni devet godina.
.. :fpalm kako te zene, i prezive.. ili ih od malih nogu pripremaju na tako shto...

. nije puno ni Amerika odmakla.. a sve uz izgovor /vjere i tradicije... pa ih zakon zaobidje .

Image
zuta--15 god
zelena..16 itd.

ali od 6 godina.... hoche mushkarac.. :fpalm

Image

https://amu.tv/183096/
.............................................................................................Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Jedini razlog zašto brak postoji je da se ne krepa sam. Ženama i bogatstvo :skippp

Ako si bogat, ne treba ti onda ni žena, vjerovatno je da ćeš naći način da ne crkneš sam, ako ti je to baš must :DE

Banshee
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Banshee »

Kada odlučimo da se odreknemo egoizma :spavaa

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Jucer mi frendica kaze da se vjerila kcerka njene sestre, djevojka ima 18 god.
I jos mi doda da, to sto se jos nije udala, to je zato sto joj je babo strog, pa je zahtijevo da srednju prvo zavrsi.
E to mi je stvarno rano. Mada nisam ni ja bila puno starija, ali tada je to bilo opste rasirena pojava.

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

to je danas iznimka :hahah ok ako se desi dite :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Danas se ljudi uzimaju a da su vezi nedelju dana. Ni ne poznaju se. Brak bi trebao biti kruna ljubavi a sveo se na obican potpis. Svedoci smo danas da su i svadbe postale cirkuzantske, snimanje za tik tok,koreografije i slicno. Vreme za brak je kada se dvoje dovoljno poznaje,da su neko vreme i nesto prosli, pa vec isprobali zajednici zivot. Ljubav je jedno a navika nesto sasvim drugo.

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

brajo i rastavljaju se jednako brzo. danas u braku nema tolerancije oma svak na svoju bandu :D

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Brzo se uzimaju a jos brze rastavljaju, bas zato sto se i ne poznaju dovoljno...Brak se pretvorio u saradu... :D

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Zato ga treba zakonom ukinuti :D
Ako se ljudi vole i žele biti jedno s drugim, čemu taj papir

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Sat Dec 06, 2025 10:56 pm
Brzo se uzimaju a jos brze rastavljaju, bas zato sto se i ne poznaju dovoljno...Brak se pretvorio u saradu... :D
Mnogo je razloga zasto se rastaju danas.

Moja nana stupila je u brak sa 15 god, i ostali su zivjeti zajedno do smrti. Druga isto jako mlada.
Mama je stupila u brak sa 17 god. Nisu se ni oni tada dovoljno poznavali.
Ali uvjeti tada, posebno za zenu, nisu bili lahki. Kod moje mame npr, njeni roditelji su imali njih 9 djece.
I da ti brak ne funkcionise dobro, nemas gdje nazad roditeljima. Pretrpis sve. Cak ti s muzem moze biti bolje vec kod roditelja.
Sada je sve drukcije. Djevojke imaju svu slobodu kod oca i majke, dobiju vozacku, kupe auto, izlaze, bez da moraju nekog pitati, putuju…i roditelji su svakako voljni da ih prime nazad kuci ako dodje do problema.
A u svakoj vezi dolazi do problema. Mozda bi stvari opet trebalo popravljati, umjesto da ih odmah odbacimo.
Lijepa je zajednica brak ako lijepo funkcionise.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Sun Dec 07, 2025 1:26 am
Coolio wrote:
Sat Dec 06, 2025 10:56 pm
Mnogo je razloga zasto se rastaju danas.

Moja nana stupila je u brak sa 15 god, i ostali su zivjeti zajedno do smrti. Druga isto jako mlada.
Mama je stupila u brak sa 17 god. Nisu se ni oni tada dovoljno poznavali.
Ali uvjeti tada, posebno za zenu, nisu bili lahki. Kod moje mame npr, njeni roditelji su imali njih 9 djece.
I da ti brak ne funkcionise dobro, nemas gdje nazad roditeljima. Pretrpis sve. Cak ti s muzem moze biti bolje vec kod roditelja.
Sada je sve drukcije. Djevojke imaju svu slobodu kod oca i majke, dobiju vozacku, kupe auto, izlaze, bez da moraju nekog pitati, putuju…i roditelji su svakako voljni da ih prime nazad kuci ako dodje do problema.
A u svakoj vezi dolazi do problema. Mozda bi stvari opet trebalo popravljati, umjesto da ih odmah odbacimo.
Lijepa je zajednica brak ako lijepo funkcionise.
Slazem se sa tobom u potpunosti....Govorim o danasnjem vremenu. Inace sam svestan da se u ranijim vremenima brak vise cenio iako su problemi postojali u dosta brakova,nije se tako lako odustajalo od njega. Danas, omladini vecinom ispran mozak time da porodica nije vazna, da je najvaznije izlazak, vestacke grudi,usne...solarijumi da pocrne, kola,separei,pa cak i novac...Promene po bezbroj momaka...Naravno,cast izuzecima gde raditelj odgoji dete kako treba, da gleda realno na svet,da postuje prave stvari...

Naravno da je brak lep ako lepo funkcionise...Samo sto malo njih u danasnje vreme zna da upravlja brakom bas iz gore pomenutih razloga.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ego je sada porostao do nesagledive velicine kod mnogih.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Sada se zivi brze, namecu setotalno druge stvari kao bitnije jer je takvo vreme nazalost...

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

U jednom interviju neki dan, on drzi neke radionice o samopomoci.
Bila je tu jedna jedna djevojka i zalila se da ne moze naci momka.
Uz razgovor on doznaje da ona u glavi tacno ima sliku kakvog zeli, mora bit taki i taki…
A on ju je savjetovao - uzmi nekog ko nije takav i pomozi mu da postane takav.

Uglavnom nismo ni strpljivi danas. Niko bas do kraja nije po nasoj mjeri, a nama se ne ceka da postane.
A to da nije uglavnom skontamo kad podjemo zivot zajedno.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Savrseno receno :qq

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • "PRAVO vs PRAVDA"