Introvertnost - teži put?

Teme iz psihologije
Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Introvertnost - teži put?

Unread post by Ina »

Potevi mogu biti (ne)jednostavni i introvertnim osobama a i ekstrovertnim.
Bitno je ne izgubiti se, u bilo kakvoj "grupi"

Onda mi je rezultiralo INFJ, I kontam sad onako nešto.. da li bi ispalo isto s ovom mi trenutnom glavom, da ponovim test..

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ina wrote:
Tue Mar 18, 2025 5:45 pm
Potevi mogu biti (ne)jednostavni i introvertnim osobama a i ekstrovertnim.
Bitno je ne izgubiti se, u bilo kakvoj "grupi"

Onda mi je rezultiralo INFJ, I kontam sad onako nešto.. da li bi ispalo isto s ovom mi trenutnom glavom, da ponovim test..
Ako se iskreno odgovori na sva pitanja, onako kako stvarno osjećaš - biće isti rezultat :jbg
Ako si i prvi put tako :DE

Ina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Ina »

I volim duboke i iskrene osjećaje..
Mislim da tad jesam.

A vjerujem i da na neke naše izabire (ili u ovom slučaju date odgovore) mogu influirati i skup novih drugačijih iskustava..

Jouri
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Jouri »

Vjetar wrote:
Mon Mar 17, 2025 8:28 pm
biljka wrote:
Mon Mar 17, 2025 8:14 pm
Ma mislim to personality type super, ali ne volim etiketu introverta ili ekstrovarta prema bilo kome jer ja znam jednu verziju nekoga, a neko drugi zna totalno drugačiju
Opet, te "verzije" nekoga koje viđaš ne znače da taj neko zbog njih nije ovo ili ono, već da se ekstroverti ponašaju u skladu sa raspoloženjem, ili introverti, mada većina introverta klasičnih se doslovno trudi da se prilagodi i hini socijalnost jednostavno da izbjegne stalna smaranja tipa - što si ti neraspoložen? što šutiš, živni malo?

Introvertnost mogu očito razumjeti samo introverti. Ekstroverti na nju po pravilu gledaju kao na trenutno (ne)raspoloženje nekoga, stidljivost ili jednostavno neki hir. Koji je nekad i kul kao pa stalno slušam ekstroverte, one kao iz udžbenika, koji za sebe tvrde kako su i oni introverti jer zaboga i oni se nekad ušute i nije im da socijalizacije. Jer su neraspoloženi :DE :rolleyes
Vjerujte ovoj zeni sto pise. Ne treba ulaziti u odnos ako ste ekstrovert misleci da ce te promjeniti introverta, iz iskustva govorim.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Pa nije Vjetar zena haha :D
Nego nije to bas fixno, introvert itekako moze biti extrovertan, naravno ako to pozeli i ako nauci hendlovati promjenu stanja :D Ih kako je to mocno kada se jedan dubokoumni introvert prebaci u extroverta i nametne svoju pricu u bilo kojoj situaciji pa i to svakodnevno lupetanje, onda zabavi nema kraja :D Doduse nisam siguran da pravi extrovert moze da se prebaci u introverta, jer mu jednostavno fali kapaciteta :D

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Dmr wrote:
Thu Apr 17, 2025 9:42 pm
Doduse nisam siguran da pravi extrovert moze da se prebaci u introverta, jer mu jednostavno fali kapaciteta :D
Ni ja nisam vjerovala ali može :))D

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

dezire wrote:
Thu Apr 17, 2025 9:46 pm
Ni ja nisam vjerovala ali može :))D
A cuj sve je moguce :D

• Similar Topics