Zbog koga se sredjuju zene?

Teme vezane za odjeću, obuću, šminku, preparate za kožu, stajling i slično
Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Re: Zbog koga se sredjuju zene?

Unread post by Lana »

Skitnica wrote:
Thu Mar 13, 2025 2:40 pm
Mene najskupje izade odrzavanje kose... :spavaa

Svake 3 sedmice farbanje ismedu 70 -100€
Nokte ne radim..

Sminku ne kupujem cesto..

Maskaru svakih 4,5 mjeseci oko 50 €..

Kreme za lice.. svaka 2-3 mjeseca 50-60 €..

Samponi, maske mjesecno 40 €

I nije puno, kad vidim druge zene koliko placaju odredene kozmeticke preparate... :D/
Sve je to savsim normalno,ako si u mogucnosti da sebi to sve priustis. :cv

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
:-? prije 10 godina sam rachunala. i ushtedjela preko $ 100 000.. samo na odlazak frizeru....2 osobe
.............................................................................................Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Bella wrote:
Thu Mar 13, 2025 3:49 pm
:-? prije 10 godina sam rachunala. i ushtedjela preko $ 100 000.. samo na odlazak frizeru....2 osobe
Kako misliš?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vjetar wrote:
Thu Mar 13, 2025 4:17 pm
Bella wrote:
Thu Mar 13, 2025 3:49 pm
Kako misliš?
. period ushtede mislim da je bio od 20 god.. sad bi se tome dodalo prilichno novaca..

. shisham. . plus svoju kosu farbam..Image :DE
.............................................................................................Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ja znam ovamo žena, djevojaka koje troše sigurno 500-1000KM mjesečno na to. A znam i da ih ima i koje su daleko iznad te cifre. U vrijeme kada većina prima platu od jedva 1500KM u državi :-?

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Thu Mar 13, 2025 7:53 pm
Ja znam ovamo žena, djevojaka koje troše sigurno 500-1000KM mjesečno na to. A znam i da ih ima i koje su daleko iznad te cifre. U vrijeme kada većina prima platu od jedva 1500KM u državi :-?
Ja iskreno ne znam, a sve mi se prijateljice vole srediti
Per aspera ad astra :fiju

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Ja dajem mjesečno na nokte od prije par mjeseci. Sama šišam vrhove kose po potrebi, a ako hoću više da je skratim odem kod frizerke. To mi je takva vrsta ulaganja

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ne sudi samo po svojim prijateljicama. Nisam rekao da sve toliko izdvajaju. Ali, nokti 2x mjesečno ili i češće, frizure po 100KM ili više po nekoliko puta mjesečno, obrve, depilacije, solariji, šminka, usne tretmani...

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Thu Mar 13, 2025 7:59 pm
Ne sudi samo po svojim prijateljicama. Nisam rekao da sve toliko izdvajaju. Ali, nokti 2x mjesečno ili i češće, frizure po 100KM ili više po nekoliko puta mjesečno, obrve, depilacije, solariji, šminka, usne tretmani...
Ti sudiš po ženama u svom okruženju, ja po ženama u svom okruženju. Ja sam u njihove tretmane upućena, a ne znam jesi li ti :jbg

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Pričaju koliko plaćaju :jbg

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Thu Mar 13, 2025 8:10 pm
Pričaju koliko plaćaju :jbg
Okej, validno. Ali pitam se s kakvim se ti bogatašicama družiš kad troše 500-1000 KM u Bosni :-?

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

E pa okreni se oko sebe onda. Svaka treća djevojka izgleda kao ove moje koje moraju toliko utrošiti da bi tako izgledale.

Znam da miješam predrasudu u ovo, ali, nekako sam mišljenja da stvarno ne fulam puno :jbg

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Uzmi samo nokte i frizure, mjesečno i treba ti za redovno održavanje toga barem 300 ili više mjesečno, bez ičega drugog, što je takođe postalo must danas.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Nokte radim jednom mjesečno. Ok, ako želim da nema nimalo izrastka radila bih 2 puta mjesečno. To je max 100 KM, frizura da odeš na farbanje jednom mjesečno 100 KM :jbg

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Farbanje samo? A inače se samo farba? Nema peglanja, ne znam uvrtanja, šišanja? I to traje do pranja kose. Onda idemo opet. A reci koliko košta to, ako je farbanje 100. Samo za kosu se plaća bar 200-300 mjesečno, ako želiš da je na nivou, a vidim da žele :D
Dodaj nokte i eto te na ovom iznosu o kojem govorim, a to je opet samo "osnovno". Šta je sa ostalim tretmanima koji su takođe redovni? I jedva da je išta ispod 100 ili 200KM?

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Thu Mar 13, 2025 8:24 pm
Farbanje samo? A inače se samo farba? Nema peglanja, ne znam uvrtanja, šišanja? I to traje do pranja kose. Onda idemo opet. A reci koliko košta to, ako je farbanje 100. Samo za kosu se plaća bar 200-300 mjesečno, ako želiš da je na nivou, a vidim da žele :D
Dodaj nokte i eto te na ovom iznosu o kojem govorim, a to je opet samo "osnovno". Šta je sa ostalim tretmanima koji su takođe redovni? I jedva da je išta ispod 100 ili 200KM?
Evo guglam, feniranje 20-30 KM :haa.

Dobro, u pravu si, ali mislim da je većina onako skromnija

Jouri
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Jouri »

U dvadesetim i tridesetim se sredjuju zbog drugih, kasnije zbog sebe.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Jouri wrote:
Thu Mar 13, 2025 8:29 pm
Muškarac je definitivno :hahah

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Stvarno imam kontrolu. Mislim da u pola godine nisam potrosila vise od $300. U to je ukljuceno sve - obuca, odjeca, kozmetika, sisanje.
Znaci na godisnjem nivou nekih mozda $600- $800.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Mnoge zene se sreduju zbog svog unutrasnjeg zadovoljsva,vole da se osjecaju lijepo /zadovoljno ..A zapravo svaka zena ima pravo da se sreduje iz razloga koji su njoj bitni... :aaww

Lana
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Lana »

Tacno,nebitne su cifre koliko sta kosta
Zena ako zna da se sredi i dotjera,ona to moze i be toga da ulaze mnogo novca u to.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Jouri wrote:
Mislim da je to generalizacija. Ja sam u 20im i sređujem se zbog sebe. Cijeli dan mi je bolji kad se našminkam fino jer odradim nešto lijepo odmah ujutro za sebe. S druge strane ima dana poput današnjeg gdje sam cijeli dan na poslu bez šminke u najbezveznijem outfitu ikad jer jednostavno nisam imala volje i snage jutros da učinim to nešto lijepo za sebe i to se desi često, bar jednom sedmično. I nemam problem s tim da me neko drugi vidi tako ili da me neko doživi kao nesređenu, ali kad znam da ne izgledam sebi lijepo onda se ni ne osjećam toliko lijepo kao kad se pogledam ujutro i vidim da sam lijepa nakon što se našminkam i sredim jer istaknem ono najljepše na sebi i sredim ono ne baš tako lijepo poput podočnjaka

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Jasno da to nije većina žena. Ali jeste danas veliki postotak. Komšinica mi na ins svake sedmice postavlja slike svojih novih noktiju, obrva trepavica ili frizure. Usne naravno "pogurane", a i to se mora redovno sve, jer ne traje.

A sasvim obična djevojka, sa standardnim poslom, doslovno standardna komšinica kakvu svi imamo.

Nije većina ali danas jako puno nih jeste na cifri o kojoj sam pričao na početku. U okolnostima u kojima mi ovdje živimo.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

biljka wrote:
Thu Mar 13, 2025 8:42 pm
Jouri wrote:
Mislim da je to generalizacija. Ja sam u 20im i sređujem se zbog sebe. Cijeli dan mi je bolji kad se našminkam fino jer odradim nešto lijepo odmah ujutro za sebe. S druge strane ima dana poput današnjeg gdje sam cijeli dan na poslu bez šminke u najbezveznijem outfitu ikad jer jednostavno nisam imala volje i snage jutros da učinim to nešto lijepo za sebe i to se desi često, bar jednom sedmično. I nemam problem s tim da me neko drugi vidi tako ili da me neko doživi kao nesređenu, ali kad znam da ne izgledam sebi lijepo onda se ni ne osjećam toliko lijepo kao kad se pogledam ujutro i vidim da sam lijepa nakon što se našminkam i sredim jer istaknem ono najljepše na sebi i sredim ono ne baš tako lijepo poput podočnjaka
Da. Ali isto tako, nećeš se nikad, ali nikad, srediti tako znajući da nećeš izaći iz kuće taj dan. Tako da, koliko god da je to zbog sebe, jednako je i zbog drugih.

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Vjetar wrote:
Thu Mar 13, 2025 8:45 pm
Jasno da to nije većina žena. Ali jeste danas veliki postotak. Komšinica mi na ins svake sedmice postavlja slike svojih novih noktiju, obrva trepavica ili frizure. Usne naravno "pogurane", a i to se mora redovno sve, jer ne traje.

A sasvim obična djevojka, sa standardnim poslom, doslovno standardna komšinica kakvu svi imamo.

Nije većina ali danas jako puno nih jeste na cifri o kojoj sam pričao na početku. U okolnostima u kojima mi ovdje živimo.
Svaka čast ako mogu samostalno. Ja ne bih imala ni krova nad glavom, tako da mi nevjerovatno zvuči ovako na prvu i ne mogu da zamislim da neko da 500 KM samo na tretmane. Sumnjivi poslovi :hm

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Za koga glasati?
    by Ton » » in Politika
    237 Replies
    31694 Views
    Last post by Coolio
  • Zene, zene...
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    835 Replies
    17573 Views
    Last post by Peace
  • Ljubavna priča Meše Selimovića : Žena zbog koje je napustio porodicu i pisao stihove
    by carobnjak_N » » in Književnost
    18 Replies
    3604 Views
    Last post by Snaga