Zbog koga se sredjuju zene?
Re: Zbog koga se sredjuju zene?
Sve je to savsim normalno,ako si u mogucnosti da sebi to sve priustis.Skitnica wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 2:40 pmMene najskupje izade odrzavanje kose...![]()
Svake 3 sedmice farbanje ismedu 70 -100€
Nokte ne radim..
Sminku ne kupujem cesto..
Maskaru svakih 4,5 mjeseci oko 50 €..
Kreme za lice.. svaka 2-3 mjeseca 50-60 €..
Samponi, maske mjesecno 40 €
I nije puno, kad vidim druge zene koliko placaju odredene kozmeticke preparate...![]()
.............................................................................................
. period ushtede mislim da je bio od 20 god.. sad bi se tome dodalo prilichno novaca..
. shisham. . plus svoju kosu farbam..
.............................................................................................
Ja znam ovamo žena, djevojaka koje troše sigurno 500-1000KM mjesečno na to. A znam i da ih ima i koje su daleko iznad te cifre. U vrijeme kada većina prima platu od jedva 1500KM u državi 
Ja iskreno ne znam, a sve mi se prijateljice vole srediti
Per aspera ad astra 
Ja dajem mjesečno na nokte od prije par mjeseci. Sama šišam vrhove kose po potrebi, a ako hoću više da je skratim odem kod frizerke. To mi je takva vrsta ulaganja
Per aspera ad astra 
Ne sudi samo po svojim prijateljicama. Nisam rekao da sve toliko izdvajaju. Ali, nokti 2x mjesečno ili i češće, frizure po 100KM ili više po nekoliko puta mjesečno, obrve, depilacije, solariji, šminka, usne tretmani...
Ti sudiš po ženama u svom okruženju, ja po ženama u svom okruženju. Ja sam u njihove tretmane upućena, a ne znam jesi li ti
Per aspera ad astra 
Pričaju koliko plaćaju 
Okej, validno. Ali pitam se s kakvim se ti bogatašicama družiš kad troše 500-1000 KM u Bosni
Per aspera ad astra 
E pa okreni se oko sebe onda. Svaka treća djevojka izgleda kao ove moje koje moraju toliko utrošiti da bi tako izgledale.
Znam da miješam predrasudu u ovo, ali, nekako sam mišljenja da stvarno ne fulam puno
Znam da miješam predrasudu u ovo, ali, nekako sam mišljenja da stvarno ne fulam puno
Uzmi samo nokte i frizure, mjesečno i treba ti za redovno održavanje toga barem 300 ili više mjesečno, bez ičega drugog, što je takođe postalo must danas.
Nokte radim jednom mjesečno. Ok, ako želim da nema nimalo izrastka radila bih 2 puta mjesečno. To je max 100 KM, frizura da odeš na farbanje jednom mjesečno 100 KM 
Per aspera ad astra 
Farbanje samo? A inače se samo farba? Nema peglanja, ne znam uvrtanja, šišanja? I to traje do pranja kose. Onda idemo opet. A reci koliko košta to, ako je farbanje 100. Samo za kosu se plaća bar 200-300 mjesečno, ako želiš da je na nivou, a vidim da žele 
Dodaj nokte i eto te na ovom iznosu o kojem govorim, a to je opet samo "osnovno". Šta je sa ostalim tretmanima koji su takođe redovni? I jedva da je išta ispod 100 ili 200KM?
Dodaj nokte i eto te na ovom iznosu o kojem govorim, a to je opet samo "osnovno". Šta je sa ostalim tretmanima koji su takođe redovni? I jedva da je išta ispod 100 ili 200KM?
Evo guglam, feniranje 20-30 KMVjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:24 pmFarbanje samo? A inače se samo farba? Nema peglanja, ne znam uvrtanja, šišanja? I to traje do pranja kose. Onda idemo opet. A reci koliko košta to, ako je farbanje 100. Samo za kosu se plaća bar 200-300 mjesečno, ako želiš da je na nivou, a vidim da žele
Dobro, u pravu si, ali mislim da je većina onako skromnija
Per aspera ad astra 
U dvadesetim i tridesetim se sredjuju zbog drugih, kasnije zbog sebe.
Stvarno imam kontrolu. Mislim da u pola godine nisam potrosila vise od $300. U to je ukljuceno sve - obuca, odjeca, kozmetika, sisanje.
Znaci na godisnjem nivou nekih mozda $600- $800.
Znaci na godisnjem nivou nekih mozda $600- $800.
Mnoge zene se sreduju zbog svog unutrasnjeg zadovoljsva,vole da se osjecaju lijepo /zadovoljno ..A zapravo svaka zena ima pravo da se sreduje iz razloga koji su njoj bitni... 
Tacno,nebitne su cifre koliko sta kosta
Zena ako zna da se sredi i dotjera,ona to moze i be toga da ulaze mnogo novca u to.
Zena ako zna da se sredi i dotjera,ona to moze i be toga da ulaze mnogo novca u to.
Mislim da je to generalizacija. Ja sam u 20im i sređujem se zbog sebe. Cijeli dan mi je bolji kad se našminkam fino jer odradim nešto lijepo odmah ujutro za sebe. S druge strane ima dana poput današnjeg gdje sam cijeli dan na poslu bez šminke u najbezveznijem outfitu ikad jer jednostavno nisam imala volje i snage jutros da učinim to nešto lijepo za sebe i to se desi često, bar jednom sedmično. I nemam problem s tim da me neko drugi vidi tako ili da me neko doživi kao nesređenu, ali kad znam da ne izgledam sebi lijepo onda se ni ne osjećam toliko lijepo kao kad se pogledam ujutro i vidim da sam lijepa nakon što se našminkam i sredim jer istaknem ono najljepše na sebi i sredim ono ne baš tako lijepo poput podočnjaka
Per aspera ad astra 
Jasno da to nije većina žena. Ali jeste danas veliki postotak. Komšinica mi na ins svake sedmice postavlja slike svojih novih noktiju, obrva trepavica ili frizure. Usne naravno "pogurane", a i to se mora redovno sve, jer ne traje.
A sasvim obična djevojka, sa standardnim poslom, doslovno standardna komšinica kakvu svi imamo.
Nije većina ali danas jako puno nih jeste na cifri o kojoj sam pričao na početku. U okolnostima u kojima mi ovdje živimo.
A sasvim obična djevojka, sa standardnim poslom, doslovno standardna komšinica kakvu svi imamo.
Nije većina ali danas jako puno nih jeste na cifri o kojoj sam pričao na početku. U okolnostima u kojima mi ovdje živimo.
Da. Ali isto tako, nećeš se nikad, ali nikad, srediti tako znajući da nećeš izaći iz kuće taj dan. Tako da, koliko god da je to zbog sebe, jednako je i zbog drugih.biljka wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:42 pmMislim da je to generalizacija. Ja sam u 20im i sređujem se zbog sebe. Cijeli dan mi je bolji kad se našminkam fino jer odradim nešto lijepo odmah ujutro za sebe. S druge strane ima dana poput današnjeg gdje sam cijeli dan na poslu bez šminke u najbezveznijem outfitu ikad jer jednostavno nisam imala volje i snage jutros da učinim to nešto lijepo za sebe i to se desi često, bar jednom sedmično. I nemam problem s tim da me neko drugi vidi tako ili da me neko doživi kao nesređenu, ali kad znam da ne izgledam sebi lijepo onda se ni ne osjećam toliko lijepo kao kad se pogledam ujutro i vidim da sam lijepa nakon što se našminkam i sredim jer istaknem ono najljepše na sebi i sredim ono ne baš tako lijepo poput podočnjaka
Svaka čast ako mogu samostalno. Ja ne bih imala ni krova nad glavom, tako da mi nevjerovatno zvuči ovako na prvu i ne mogu da zamislim da neko da 500 KM samo na tretmane. Sumnjivi posloviVjetar wrote: ↑Thu Mar 13, 2025 8:45 pmJasno da to nije većina žena. Ali jeste danas veliki postotak. Komšinica mi na ins svake sedmice postavlja slike svojih novih noktiju, obrva trepavica ili frizure. Usne naravno "pogurane", a i to se mora redovno sve, jer ne traje.
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 237 Replies
- 31694 Views
-
Last post by Coolio
-