Bureci i pite
Re: Bureci i pite
.............................................................................................
Vec pojedeno..
.............................................................................................
nije .dvije je zamrznula..
A ja hocu bas tvoju
Nije sve do brašna. Igra ulogu i količina vode, i vrijeme koje tijesto odmara prije razvlačenja … a naravno da je i do iskustva.. 
godinama pravim pite... radila na velikom stolu. i razvuchem nekako... ali sam preshla na manje. kolichinski jufke . i to radim na .kuhinskom elementu .koji je visovhiji od stola. tako da se ne savijam.. vech uspravno radim..
.. manje vishe isti odmjer sastojaka.. koristim i uvijek je drugachija jufka..
. brashno jeste presudno.. ja radim sa hljebnim.. ne all purpose...
Premekano tijesto bude meni ako stavim jednak omjer vode i brašna … obično na 500 gr brašna / 350 ml vode - 2 s.k ulja..
Na radnom stolu jeste praktičnije za leđa …
I ja nekad radni sto koristim za razvlačenje ..
A i kad pravim tijesto ne dodam svu vodu u brašno nego dodajem pomalo, i većinom uvečer pripremim i prenoći u frižideru, pomasceno uljem i pokriveno najlonom.. ljepse se razvija sto duze odmara.
Na radnom stolu jeste praktičnije za leđa …
A i kad pravim tijesto ne dodam svu vodu u brašno nego dodajem pomalo, i većinom uvečer pripremim i prenoći u frižideru, pomasceno uljem i pokriveno najlonom.. ljepse se razvija sto duze odmara.
sve sam te situacije isprobala...
definitvno je tijrsto ukusnije kad se rukama sve zavrshi. mikser ga ' izradi.' i kao da je kupovna jufka.. ne osjetim miris brashna..
. tachno. odnos vode i brashna . nema tachne mjere. to se osjeti dodirom tijesta prstima..
..samo razvlachenje kod mene, traje duze.. ne zurim....
jesi li probala sa dodatkom malo sircheta/ ja jesam davno. ne sjecham se ..kakav je bio ishod..
Nisam nikada stavljala sirce u tijesto za pite, a jesam malo u tijesto za hljeb .. bude lijep i ostane duze svjež ne mrvi se..i nakon 2 dana. 
@Peace
Kako dobro izgleda a ja gladna
Kud sad otvori ovo

Kako dobro izgleda a ja gladna
Kud sad otvori ovo
Bila je ukusna. Namotala sam malo vise jufke ovaj put.
I od blitve mi je bolja zeljanica nego od spinacha.
I od blitve mi je bolja zeljanica nego od spinacha.
Dajte posaljite koje parce, ja te vase bureke i pite obozavam 
Ništa od pita/ bureka do jeseni…
Vrućine nisu za pripreme pita..