Gdje su dame?

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Gdje su dame?

Unread post by Skitnica »

Da li su dame zaista nestale?Da li vam se cini da nestaju? :hm

I dalje postoje zene koje u svakodnevnom zivotu odisu dostojanstvom, lijepim manirima i plemenitoscu, ali ih mozda manje primjecujemo zbog drugacijih drstvenih prioriteta....Tradicionalne dame i dalje se mogu prepoznati u razlicitim kulturama i drustvnim krugovima, gde se cijeni otmenost i uzvisenost duha....( ili se to samo meni cini)...
Ja stvarno dugo nisam vidjela da muskarac otvara vrata auta / restorana nekoj zeni /dami. Da je pusta da ide ispred sebe na ulazima, ili u stepenistima,....Gdje su nestale dame i dzentlimeni?Da li su dame zaista nestale ili su samo promijenile oblik u danasnjem vremenu ??

Danas se mozda vise vrednuje autenticnost i jedinstvenost, nego pridrzavanje strogih pravila ponasanja. Zene biraju da budu ono sto jesu, a ne ono sto drustvo ocekuje... :hm Puno njih odaberu da budu kao neke influencerice... gledajuci na danasnje djevojke sve slicne, jedna drugoj sluze kao model.. od napuhanih usana, vjestackih trepavica, nacrtanih obrva, tetovaza.. :fpalm Ima li dama medu njima..Susrecete li ih ?

Da li su zene krive jer su se pogubile trazeci opravdanu jednakost sa muskarcima u svim ksferama.. :fp
Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Re: Gdje su dame?

Unread post by Bella »

. pogledati im ..nokte.. :DE
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Nije valjda da je nokti cine damu ? :hahah

Otpalo dugme, ne ispeglana odjeca takode su tadoder veliki minusi.. :rlys Bar danas peglu svi imaju ali ne koriste svi..nazalost..

Prije neki dan sam srela jednu gospodu starija zena, koja elegancija ne vjerovatno kako je odisala gracijoznoscu, elegancijom, pokreti tijela..ma sva je bila extra, ne pretjetano nasminkana, nokti uredni, ugodno mirisala ali bas bas...

Dobro je ono sto kazu dama se ne postaje, dama se rada, ova je bas rodena da bude dama... primjer bi mogla biti mnogim mladim u svakom pogledu... :inl.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. nesreche se deshavaju. otpalo dugme. je jedno od tih .. moze biti i izguzvana suknja /hlache. ako je dugo sjedila. i dr okolnosti

ali . neshto shto se radilo na sebi, kosa. shminka. nokti... to su kljuchni detalji... mislim da dama, ne bi trebala pokazati. nozne prste.. :fpalm . koliko god prerfekti bili.. grr.. gadljivisu :hahah
gledam dosta japanskih dokumentaraca. kod njih se nokti na rukama. poliraju.. ima dosta naravno i gel. kao i umjetni..ali prirodni su izgleda odraz ..elegancije..
.. biznis zene. politicharke... ima ih dosta.. dama
..ja bih izabrala Ganichku.. da malo skrati kosu i da ne pokazuje stomak.. ali trenutno nije.. :D/
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

...pitanje: da li zenu s ovakvim nogama mozemo etiketirat kao "Damu'' :DE

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Dec 11, 2024 4:04 am

Image
Ova ima noge fudbalera :hahah :hahah :hahah

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Bella wrote:
Tue Dec 10, 2024 6:33 pm
. nesreche se deshavaju. otpalo dugme. je jedno od tih .. moze biti i izguzvana suknja /hlache. ako je dugo sjedila. i dr okolnosti

ali . neshto shto se radilo na sebi, kosa. shminka. nokti... to su kljuchni detalji... mislim da dama, ne bi trebala pokazati. nozne prste.. :fpalm . koliko god prerfekti bili.. grr.. gadljivisu :hahah
gledam dosta japanskih dokumentaraca. kod njih se nokti na rukama. poliraju.. ima dosta naravno i gel. kao i umjetni..ali prirodni su izgleda odraz ..elegancije..
.. biznis zene. politicharke... ima ih dosta.. dama
..ja bih izabrala Ganichku.. da malo skrati kosu i da ne pokazuje stomak.. ali trenutno nije.. :D/
Otpalo dugme, nema opravdanje.. ni izguzvana odjeca ...iglu i konac treba da bude u torbi... u slucaju da se " nesto desi ".. :fiju

Sto su prirodniji nokti oni su sve ljepsi ( bar meni )... sad ove kapsule... :(s ni jedne ruke ne cine damskim... :D/

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Bella wrote:
Wed Dec 11, 2024 4:04 am

Image
Hulahopke, haljina... :doh a ni cipele.. :fpalm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

mislim..da ovakav oblik nogu.(nije ona birala) ne treba ni sluchajno pokazati... tako joj sroza . imidz.. :-?

...a i nakon toliko godina. ostaje br 1 za moj ukus `Dama`

Carolyn Bessette-Kennedy

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ova mala che biti dama.. koristi viljushku. bolje, od nekih odraslih osoba.. :DE

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Odakle ste..gdje živite i radite...
    by laganini » » in Upoznajmo se
    29 Replies
    4412 Views
    Last post by Revizor
  • Mašta može svašta! - Gdje biste voljeli biti trenutno?
    by Ptica bijela » » in Brbljaonica
    11 Replies
    1032 Views
    Last post by Jouri
  • Gdje su djeca, šta rade ?
    by Skitnica » » in Roditelji i djeca
    20 Replies
    7143 Views
    Last post by Skitnica