Gdje su dame?
Gdje su dame?
Da li su dame zaista nestale?Da li vam se cini da nestaju?
I dalje postoje zene koje u svakodnevnom zivotu odisu dostojanstvom, lijepim manirima i plemenitoscu, ali ih mozda manje primjecujemo zbog drugacijih drstvenih prioriteta....Tradicionalne dame i dalje se mogu prepoznati u razlicitim kulturama i drustvnim krugovima, gde se cijeni otmenost i uzvisenost duha....( ili se to samo meni cini)...
Ja stvarno dugo nisam vidjela da muskarac otvara vrata auta / restorana nekoj zeni /dami. Da je pusta da ide ispred sebe na ulazima, ili u stepenistima,....Gdje su nestale dame i dzentlimeni?Da li su dame zaista nestale ili su samo promijenile oblik u danasnjem vremenu ??
Danas se mozda vise vrednuje autenticnost i jedinstvenost, nego pridrzavanje strogih pravila ponasanja. Zene biraju da budu ono sto jesu, a ne ono sto drustvo ocekuje...
Puno njih odaberu da budu kao neke influencerice... gledajuci na danasnje djevojke sve slicne, jedna drugoj sluze kao model.. od napuhanih usana, vjestackih trepavica, nacrtanih obrva, tetovaza..
Ima li dama medu njima..Susrecete li ih ?
Da li su zene krive jer su se pogubile trazeci opravdanu jednakost sa muskarcima u svim ksferama..

I dalje postoje zene koje u svakodnevnom zivotu odisu dostojanstvom, lijepim manirima i plemenitoscu, ali ih mozda manje primjecujemo zbog drugacijih drstvenih prioriteta....Tradicionalne dame i dalje se mogu prepoznati u razlicitim kulturama i drustvnim krugovima, gde se cijeni otmenost i uzvisenost duha....( ili se to samo meni cini)...
Ja stvarno dugo nisam vidjela da muskarac otvara vrata auta / restorana nekoj zeni /dami. Da je pusta da ide ispred sebe na ulazima, ili u stepenistima,....Gdje su nestale dame i dzentlimeni?Da li su dame zaista nestale ili su samo promijenile oblik u danasnjem vremenu ??
Danas se mozda vise vrednuje autenticnost i jedinstvenost, nego pridrzavanje strogih pravila ponasanja. Zene biraju da budu ono sto jesu, a ne ono sto drustvo ocekuje...
Da li su zene krive jer su se pogubile trazeci opravdanu jednakost sa muskarcima u svim ksferama..

Re: Gdje su dame?
. pogledati im ..nokte.. 
.............................................................................................
Nije valjda da je nokti cine damu ?
Otpalo dugme, ne ispeglana odjeca takode su tadoder veliki minusi..
Bar danas peglu svi imaju ali ne koriste svi..nazalost..
Prije neki dan sam srela jednu gospodu starija zena, koja elegancija ne vjerovatno kako je odisala gracijoznoscu, elegancijom, pokreti tijela..ma sva je bila extra, ne pretjetano nasminkana, nokti uredni, ugodno mirisala ali bas bas...
Dobro je ono sto kazu dama se ne postaje, dama se rada, ova je bas rodena da bude dama... primjer bi mogla biti mnogim mladim u svakom pogledu...
Otpalo dugme, ne ispeglana odjeca takode su tadoder veliki minusi..
Prije neki dan sam srela jednu gospodu starija zena, koja elegancija ne vjerovatno kako je odisala gracijoznoscu, elegancijom, pokreti tijela..ma sva je bila extra, ne pretjetano nasminkana, nokti uredni, ugodno mirisala ali bas bas...
Dobro je ono sto kazu dama se ne postaje, dama se rada, ova je bas rodena da bude dama... primjer bi mogla biti mnogim mladim u svakom pogledu...
. nesreche se deshavaju. otpalo dugme. je jedno od tih .. moze biti i izguzvana suknja /hlache. ako je dugo sjedila. i dr okolnosti
ali . neshto shto se radilo na sebi, kosa. shminka. nokti... to su kljuchni detalji... mislim da dama, ne bi trebala pokazati. nozne prste..
. koliko god prerfekti bili.. grr.. gadljivisu
gledam dosta japanskih dokumentaraca. kod njih se nokti na rukama. poliraju.. ima dosta naravno i gel. kao i umjetni..ali prirodni su izgleda odraz ..elegancije..
.. biznis zene. politicharke... ima ih dosta.. dama
..ja bih izabrala Ganichku.. da malo skrati kosu i da ne pokazuje stomak.. ali trenutno nije..
ali . neshto shto se radilo na sebi, kosa. shminka. nokti... to su kljuchni detalji... mislim da dama, ne bi trebala pokazati. nozne prste..
gledam dosta japanskih dokumentaraca. kod njih se nokti na rukama. poliraju.. ima dosta naravno i gel. kao i umjetni..ali prirodni su izgleda odraz ..elegancije..
..ja bih izabrala Ganichku.. da malo skrati kosu i da ne pokazuje stomak.. ali trenutno nije..
.............................................................................................
...pitanje: da li zenu s ovakvim nogama mozemo etiketirat kao "Damu''

Otpalo dugme, nema opravdanje.. ni izguzvana odjeca ...iglu i konac treba da bude u torbi... u slucaju da se " nesto desi "..Bella wrote: ↑Tue Dec 10, 2024 6:33 pm. nesreche se deshavaju. otpalo dugme. je jedno od tih .. moze biti i izguzvana suknja /hlache. ako je dugo sjedila. i dr okolnosti
ali . neshto shto se radilo na sebi, kosa. shminka. nokti... to su kljuchni detalji... mislim da dama, ne bi trebala pokazati. nozne prste... koliko god prerfekti bili.. grr.. gadljivisu
![]()
Sto su prirodniji nokti oni su sve ljepsi ( bar meni )... sad ove kapsule...
mislim..da ovakav oblik nogu.(nije ona birala) ne treba ni sluchajno pokazati... tako joj sroza . imidz..
...a i nakon toliko godina. ostaje br 1 za moj ukus `Dama`
Carolyn Bessette-Kennedy

...a i nakon toliko godina. ostaje br 1 za moj ukus `Dama`
Carolyn Bessette-Kennedy

ova mala che biti dama.. koristi viljushku. bolje, od nekih odraslih osoba..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 29 Replies
- 4412 Views
-
Last post by Revizor
-
- 11 Replies