Amerika
Re: Amerika
.............................................................................................
Kriv ...
Hunter Biden

Hunter Biden

.............................................................................................
..poruka za trumpaSin Džoa Bajdena proglašen je krivim za ilegalnu kupovinu pištolja nakon što je sakrio svoju upotrebu droge, nakon čega se oglasio i američki predsjednik Džozef Bajden.
Hanter Bajden (54) osuđen je za tri optužbe vezane za vatreno oružje u prvom krivičnom gonjenju sina aktuelnog predsjednika SAD.
"Kao što sam rekao prošle sedmice, ja sam predsjednik, ali sam takođe i otac. Džil i ja volimo našeg sina i jako smo ponosni na to kakav je čovjek postao. Mnoge porodice čiji su se voljeni borili s zavisnošću razumiju taj osjećaj ponosa, kada vidimo oporavak nekoga do koga nam je jako stalo", naveo je Bajden.
"Prošle sedmice sam takođe kazao da ću prihvatiti odluku suda i nastaviti poštovati sudski proces. Hunter sada razmatra ulaganje žalbe, a Džil i ja ćemo uvijek biti tu za njega. Kao i cijela porodica", dodao je.

..
https://x.com/thevivafrei/status/1801347846974661062
...Annual infant care in Florida costs an average of $12,639,
.. kod Mexikanaca.. kad vidim familiju..uvijek je i jedna 'baka' ukljuchena u...
https://ba.voanews.com/a/biden-imigrant ... 60732.htmlBijela kuća je u utorak objavila da će Bidenova administracija u narednim mjesecima dozvoliti određenim supružnicima američkih državljana bez pravnog statusa da podnose zahtjev za stalni boravak i na kraju državljanstvo. Taj bi potez mogao utjecati na više od pola miliona imigranata, tvrde visoki zvaničnici administracije.
Da bi se kvalificirao, imigrant mora živjeti u Sjedinjenim Državama 10 godina i biti oženjen državljaninom SAD. Ako zahtjev kvalifikovanog imigranta bude odobren, on ili ona će imati tri godine da podnese zahtjev za zelenu kartu i dobije privremenu radnu dozvolu i u međuvremenu će biti zaštićen od deportacije.
danas je praznik....................Juneteenth
..ne rade banke i posta

..ne rade banke i posta

The debate is starting soon

Kada je glasanje tamo ? Hoce li senilni opet da pobedi ili se ipak vece sanse daju ovom drugom, mladjem referentu 
..novembar
. nije on toliko senilan. koliko izgleda loshe....ali jos 4 godine. ne vjerujem da moze tu funkciju ovbavljati. a ovaj drugi mladich.

...Što se tiče Bidena, izgledao je dosta bolje nego što se to očekivalo, imajući u vidu brojne gafove i neugodne situacije u kojima se nalazio u prethodnom periodu. Ipak, nekoliko puta je "izgubio misao",
. mene stomak zabolio..
Pretvorise Ameriku u cirkus. Citajuci komentare neki kazu da to uopste i nije Bajden
Pa mu prikazuju kako kod ovog senilnog usi i nos izgledaju drugacije i sta ti ja znam xaxaxaxa
Pa mu prikazuju kako kod ovog senilnog usi i nos izgledaju drugacije i sta ti ja znam xaxaxaxa
.. trump je vishe dosadan sa .problemom imigranata/ inflacije . itd.. svijet se 'kreche' EU je u istoj situaciji.. 
Trump što je više prostak, raja ga više vole
u njemu čuči sve ono što oni misle a ne smiju da kažu
u njemu čuči sve ono što oni misle a ne smiju da kažu
N>ista se oni ne pitaju. Dva senila starca. Svuda u svetui ljude postavljaju prolupali starci sa svetskog ekonomskog foruma koji bi da sprovode agendu. Prave probelme svuda pa ti nude resenje. Prevaranti klasicni i nista drugo
I njihovi političari lažu kao i naši.

Oni lazu odavno,pocevsi od onog 11.septembra mada su i pre toga lagali. Reality drzava,samo sto imaju para jer su svim zemljama pokrali.
Ne bi mogli ovako dugo da se nisu osigurali na potražnji i štanjcanju dolara što nije nikakva tajna. Zato Sadam i Gadafi zaginuše kada sa dolara prešli na druge monete u prodaji nafte. Zato su američke baze svuda po svijetu, a njihovi nosači aviona u svim morima. Dok se čeka rat između cionista i Hezbollaha, oni čuče i čekaju svoj dio.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Jun 28, 2024 10:58 pmOni lazu odavno,pocevsi od onog 11.septembra mada su i pre toga lagali. Reality drzava,samo sto imaju para jer su svim zemljama pokrali.
Naravno. To su najveci zlotvori koji postoje. Zavade ljude u sopstvenim drzavama i onda samo iznose ono sto su naumili da ukradu. Doci ce i tim zlikovcima kraj,nadam se...pamuk wrote: ↑Sat Jun 29, 2024 9:36 amNe bi mogli ovako dugo da se nisu osigurali na potražnji i štanjcanju dolara što nije nikakva tajna. Zato Sadam i Gadafi zaginuše kada sa dolara prešli na druge monete u prodaji nafte. Zato su američke baze svuda po svijetu, a njihovi nosači aviona u svim morima. Dok se čeka rat između cionista i Hezbollaha, oni čuče i čekaju svoj dio.NecuZvakuHocuKusur wrote: ↑Fri Jun 28, 2024 10:58 pmOni lazu odavno,pocevsi od onog 11.septembra mada su i pre toga lagali. Reality drzava,samo sto imaju para jer su svim zemljama pokrali.
Priča mi čovjek sa naših prostora koji je radio u logistici za njih u Iraku i Afganistanu i iako imaju tu u blizini Tursku, članicu NATO-a sa jeftinim krompirom, američki vojnik može jesti samo američki pomfri iako brod mora ići po njega 6000 nautičkih milja. I ne samo krompir nego na svemu mora zaraditi američka firma. Ostaje da visi pitanje kome odgovaraju onda ratovi u kojima se okreće tolika para? Njihovim senatorima?
Moj otac je iz Iraka i tacno znam sta su radili,sta su pokrali i koliko su unistili tu zemlju. Ne samo Irak,vec Siriju,Liban,Avganistan,Jugoslaviju nekadasnju i ko zna koliko jos zemalja. Bolesnici poremeceni. Naravno da njima odgovaraju ratovi.U njihovoj zemlji se ne ratuje vec samo na kraju pokupe sta im treba dok ljudi medjusobno ginu.pamuk wrote: ↑Sat Jun 29, 2024 9:58 amPriča mi čovjek sa naših prostora koji je radio u logistici za njih u Iraku i Afganistanu i iako imaju tu u blizini Tursku, članicu NATO-a sa jeftinim krompirom, američki vojnik može jesti samo američki pomfri iako brod mora ići po njega 6000 nautičkih milja. I ne samo krompir nego na svemu mora zaraditi američka firma. Ostaje da visi pitanje kome odgovaraju onda ratovi u kojima se okreće tolika para? Njihovim senatorima?
mislim da jednog djuturuma treba zamjeniti i to .s Michelje Obama. ima glas. ponashanje... zivjela u bijeloj kuci... zna pravila.. podrshku od muza. itd...