Treći entitet
Treći entitet
Tema trećeg entiteta se stalno vrti, ali rijetko ko konkretno kaže šta bi to stvarno riješilo. Jedni tvrde da je potreban jer Hrvati nemaju dovoljno utjecaja i ne mogu uvijek birati svoje predstavnike. Drugi kažu da bi to samo dodatno podijelilo državu i napravilo još veći haos u sistemu koji je već komplikovan.
Da li bi treći entitet donio neko realno poboljšanje ili bi otvorio još više problema? I ako nije rješenje, šta onda jeste – promjena izbornog zakona ili nešto drugo?
Dok god nema dogovora između sva tri naroda, svaka ideja će ostati samo izvor novih svađa, a ne pravo rješenje.
Sta mislite je li stvarno neophodan taj treći entitet ?
Da li bi treći entitet donio neko realno poboljšanje ili bi otvorio još više problema? I ako nije rješenje, šta onda jeste – promjena izbornog zakona ili nešto drugo?
Dok god nema dogovora između sva tri naroda, svaka ideja će ostati samo izvor novih svađa, a ne pravo rješenje.
Sta mislite je li stvarno neophodan taj treći entitet ?
Re: Treći entitet
Taj ko je smislio te entitete i ostalo je ocigledno zamisljao desavanja bas ovakva kakva danas imamo. Obican cirkus. Drzava sa tri predsednika,predstavnika ili sta vec. Ako je Bosna vec zelela da se odvaji i da bude samostalna drzava onda je trebala takva i da bude, da ima jednog predsednika Bosne i to je to. A ovo ovako gde svako vuce na svoju stranu kao da je osmisljeno sa namerom da uvek i lako moze da se zapali atmosfera kod ionako sludjenog naroda koji se lozi uvek i na istu pricu. Stvoreno da se narodu ne dozvoli pomirenje dok svi oni koji vode tu drzavu iza kamera piju i jedu zajedno. Tako da je moj odgovor da ne trebaju nikakvi entiteti nego da Bosna ima jednog predsednika.
nije bosna 'vech' i da 'bude'.. vech je trazila nachin, da se zashtiti od pobesnelih/ratobornih srba..koji su zeljeli da pokore cijeli ostatak YU. . pochetkom '90 ih..
i ne izvrchi chinjenice
.............................................................................................
Daj, ne uvlaci me u ratne price. Nisam na to mislio. Kazem da Bosna treba biti drzava koja ce imati jednog predsednika. To je poenta price. Ovo ovako kako je sada sluzi samo da svadja i deli narod dok politicari zajedno jedu,piju itd.
Coolio wrote: ↑Wed May 06, 2026 1:47 pmDaj, ne uvlaci me u ratne price. Nisam na to mislio. Kazem da Bosna treba biti drzava koja ce imati jednog predsednika. To je poenta price. Ovo ovako kako je sada sluzi samo da svadja i deli narod dok politicari zajedno jedu,piju itd.
da te ne znam i pomislila bih ... ne ubacuj takve insinuacije, i ne glumi neinformisanog. vec si do sada trebao to bar savladati.. kako je i kad je pochelo..
. a kako je sada, pa najbolje bi bilo 3 predsjednika, jer je narod podijeljen.. definitivno
.............................................................................................
Ko prica o tome kako je pocelo? Rekao sam da tako kako su napravili izgleda kao da su sa namerom to radili kako bi narod bio podeljen. Da je od samog pocetka jedan predsednik podela ne bi bilo nego bi bila normalna drzava. A ovako imas tri razlicita coveka koji vuku na svoju stranu i normalno je da ces imati podele,svadju i slicno. A o naivnosti ljudi suvisno je govoriti.Bella wrote: ↑Wed May 06, 2026 1:51 pm![]()
da te ne znam i pomislila bih ... ne ubacuj takve insinuacije, i ne glumi neinformisanog. vec si do sada trebao to bar savladati.. kako je i kad je pochelo..
. a kako je sada, pa najbolje bi bilo 3 predsjednika, jer je narod podijeljen.. definitivno
Nije problem samo broj predsjednika,problem je također sistem koji podržava sukobe, i najmanje se trude oko normalnog upravljanje… 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 15 Replies
- 368 Views
-
Last post by Coolio