Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by deksametazon »

Coolio wrote:
Sun May 03, 2026 8:59 pm

Niko druze ne kaze da ljudi koji su neduzno stradali ili izgubili svoje najmilije ne trebaju da se secaju. Tim ljudima je najteze i naravno da nikada ne mogu zaboraviti sta im se dogodilo. Ovde je rec o politicarima i televizijama koji tu temu zloupotrebljavaju i konstantno iz godine u godinu forsiraju kako bi narod uvek bio zavadjen i kako se nikada ne bi pomerio sa mrtve tacke. A ujedno i to konstantno svega najvise boli upravo te neduzne ljude koji su sve to prozivljavali. Politicari ih ne pustaju da na miru tuguju, da im familija,rodbina,prijatelji pocivaju u miru. Dakle treba obelezavati, ne treba nikada zaboraviti ali ne treba dozvoljavati televizijama i novinama da dizu tenzije kada god im je ona potrebna. Ne dozvoljavaju ljudima da idu napred. Ako su zlocinci kaznjeni,osudjeni i ostalo onda je isterana pravda do kraja i kao sto rekoh treba pustiti ljude da pocivaju u miru.
Svjedočimo da se sve može zloupotrijebiti pa čak i nauka i religija i umjetnost i mediji i...i znači li to da ih se trebamo odreći? Ciceron je rekao 'Historia Magistra Vitae Est' pa bi neko rekao eto to je dovoljno da čovjek izvlači pouke, ali vidimo da se historija ponavlja. Bar u Bosni nekoliko puta u posljednjih sto godina. Kultura sjećanja kojeg njeguju i tamo tvoji Nijemci i nazivaju je 'Erinnerungskultur' je moderniji koncept koji ne pita samo "šta se desilo", već "kako se sjećamo onoga što se desilo". Ona priznaje da sjećanje nije objektivan zapis, već aktivan proces koji oblikuje sadašnjost. Onda je tek prošlost u službi sadašnjosti. Niko i ne kaže da trebamo živjeti u prošlosti.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun May 03, 2026 11:54 pm
Ne da im ukine na 15 minuta nego da zakon bude strog da nemaju nikakva prava,da osete tvrdo. Pa kada drugi budu znali sta ih ceka ako tako nesto ucine, 10 puta ce razmisliti pre nego sto se odluce za tako nesto. Ali nema zakona, drzava je truba, propala,
.strog je. neki su na dozivotnoj. neki na vishegodishnjem :jbg
ti razmishljah i ne chinish nasilje. :?? jer da si neki. prebio bi ove 'curice' geyeve, i ko zna koje vech.. :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
ne mogu se sjetiti. ko je zadnji i kad, izgovorio javno .. "never again"
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

"Never again" je floskula ako je koristimo kao tačku na kraju rečenice o prošlosti. Ona je lekcija samo ako je koristimo kao upitnik iznad vijesti koje čitamo danas.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 1:06 am
Coolio wrote:
Sun May 03, 2026 11:54 pm
Ne da im ukine na 15 minuta nego da zakon bude strog da nemaju nikakva prava,da osete tvrdo. Pa kada drugi budu znali sta ih ceka ako tako nesto ucine, 10 puta ce razmisliti pre nego sto se odluce za tako nesto. Ali nema zakona, drzava je truba, propala,
.strog je. neki su na dozivotnoj. neki na vishegodishnjem :jbg
ti razmishljah i ne chinish nasilje. :?? jer da si neki. prebio bi ove 'curice' geyeve, i ko zna koje vech.. :hahah
Ma kakvi strog.

Bogu hvala nisam nasilan, niti volim to biti. Nesto drugo je ako me neko ugrozava, mene ili moju porodicu. Tada mi nista drugo ne preostaje ali to radi svako od nas.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
kako god i kako gdje je koristili.kao i cicero's--ovo ............ ne radi.. :jbg

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 1:36 am
Ma kakvi strog.

Bogu hvala nisam nasilan, niti volim to biti. Nesto drugo je ako me neko ugrozava, mene ili moju porodicu. Tada mi nista drugo ne preostaje ali to radi svako od nas.
strog je, dok si u 4 zida, ne svojom voljom :hahah
dakle, svako radi.............zashto da bi zashtitio sebe/ familiju... i kako to da neki zavrshe u zatvoru neki ne...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 1:44 am
Coolio wrote:
Ma kakvi strog.

dakle, svako radi.............zashto da bi zashtitio sebe/ familiju... i kako to da neki zavrshe u zatvoru neki ne...
Nije isto kada neko vrsi nasilje nad nekim ko te ne dira i kada se neko brani...Porodica sse mora braniti

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 8:52 am
Bella wrote:
Coolio wrote:
Ma kakvi strog.

Nije isto kada neko vrsi nasilje nad nekim ko te ne dira i kada se neko brani...Porodica sse mora braniti
.. nekada i porodica grijeshi.. hm... :-?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 2:03 pm
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 8:52 am
Bella wrote:

:_) :_)

.. nekada i porodica grijeshi.. hm... :-?
Govorim ako ti neko iz cista mira napadne porodicu...Kao meni prosli put sto je jedan majmun galamio na dete, da nisam bio sa drustvom zapamtio bi taj dan i na cije dete se drao. To su stvari koji prelaze granicu...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 2:25 pm
Govorim ako ti neko iz cista mira napadne porodicu...Kao meni prosli put sto je jedan majmun galamio na dete, da nisam bio sa drustvom zapamtio bi taj dan i na cije dete se drao. To su stvari koji prelaze granicu...
. dakle. ti bi tog tipa, prebio??? a, to je vech nasilje i prekomjerno korishtenje sile... :-?

.. jedino shto si mogao. je da se i ti na njega dersh, ili shta vech znash i koristish za napad.

dakle ,zena se dere na sina. dobit che shamar?? :-? ha

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 2:39 pm
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 2:25 pm
. dakle. ti bi tog tipa, prebio??? a, to je vech nasilje i prekomjerno korishtenje sile... :-?

.. jedino shto si mogao. je da se i ti na njega dersh, ili shta vech znash i koristish za napad.

dakle ,zena se dere na sina. dobit che shamar?? :-? ha
Moja zena je naseg sina rodila i ima prava da povisi ton, kao i ja...A nema prava da se dere na moje dete neki indijanac.

Bas kao sto ni ja nemam prava da galamim na tudje dete.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 2:44 pm
Moja zena je naseg sina rodila i ima prava da povisi ton, kao i ja...A nema prava da se dere na moje dete neki indijanac.

Bas kao sto ni ja nemam prava da galamim na tudje dete
. naravno da nema pravo, (no , deranje na nekoga, i nije kazneno djelo) ne znamo zashto je doshlo do te situacije da se neko dere na tvoje dete.. shta je povod?

..no primjetno je.kako bi ti reagovao , na indijanca. mogu slobodno nagadjati da bi i na blize svoje.. ako ima razloga.. :jbg
.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 2:56 pm
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 2:44 pm

Bas kao sto ni ja nemam prava da galamim na tudje dete
. naravno da nema pravo, (no , deranje na nekoga, i nije kazneno djelo) ne znamo zashto je doshlo do te situacije da se neko dere na tvoje dete.. shta je povod?

..no primjetno je.kako bi ti reagovao , na indijanca. mogu slobodno nagadjati da bi i na blize svoje.. ako ima razloga.. :jbg
.
Rekoh ti, famili i dobronamerna vika je jedno a nesto sasvim drugo je kada neko sa ulice urlice na tvoje dete da sam ga jedva smirio da ne place. I to sve jer je moj sim pre njegovog deteta izasao na vrata. Koji debil moras biti da se radi toga deres na tudje dete. Samo neka mu se jos jednom ponovi...zapamtice me dobro

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 3:06 pm
Rekoh ti, famili i dobronamerna vika je jedno a nesto sasvim drugo je kada neko sa ulice urlice na tvoje dete da sam ga jedva smirio da ne place. I to sve jer je moj sim pre njegovog deteta izasao na vrata. Koji debil moras biti da se radi toga deres na tudje dete. Samo neka mu se jos jednom ponovi...zapamtice me dobro
.. nejasne su mi okolnosti. izlaska prije njegovog. :?? dakle. po svemu. njegov mali je imao prednost.. pri izlasku :-?
. i dalje tvrdish,ako se slichno ponovi.. da che te zapamtiti. u prevodu na nash jezik. ti chesh ga prebiti. a kad pochne tucha. on izvadi pishtolj. e tad je vech situacija koja se ne smiruje jednostavno.
dakle. ti svojim prijetnjama i nachinom rjeshavanja situacie ugrozavash svog sina vishe nego taj indijanac,koji je povisio ton?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 3:20 pm
Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 3:06 pm
.. nejasne su mi okolnosti. izlaska prije njegovog. :?? dakle. po svemu. njegov mali je imao prednost.. pri izlasku :-?
. i dalje tvrdish,ako se slichno ponovi.. da che te zapamtiti. u prevodu na nash jezik. ti chesh ga prebiti. a kad pochne tucha. on izvadi pishtolj. e tad je vech situacija koja se ne smiruje jednostavno.
dakle. ti svojim prijetnjama i nachinom rjeshavanja situacie ugrozavash svog sina vishe nego taj indijanac,koji je povisio ton?
U bre gde ti ode...Kakvu prednost imao njegov sin, o cemu pricas...Imaju izlazna vrata iz dvorista od skole, deca trcala i stigli fakticki u isto vreme do izlaza, moj sin izasao prvi a njegov nekon toga. Ovaj utripovao da je moj sin njegovog gurnuo ili sta vec i poceo da galami na njega. Deca se smejala, igrala lepo.

Ako budem tako razmisljao kao ti onda svako moze da mi se dere na dete kako mu se navije a ja cu kao otac da gledam. I ja kao treba da se uplasim ili razmisljam sta i da li on ima kod sebe. Isto to mozda i ja imam. Jednostavno, ne dam na sebe niti na svoje. I to je tako. Nema tu straha ni od cega. Nema ni mesta za to.

Ja nikoga ne diram, tako i svoje dete ucim. Kada bih ja napravio problem to je nesto drugo ali ako nikoga ne diram e onda neces da me diras pa da si 1000 puta jaci. I od ludjeg ima ludji kada je u pitanju familija. Neka granica mora postojati. Jer ako dozvolis da te jasu preci ce im u naviku,e a ja to ne dam.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 3:35 pm
U bre gde ti ode...Kakvu prednost imao njegov sin, o cemu pricas...Imaju izlazna vrata iz dvorista od skole, deca trcala i stigli fakticki u isto vreme do izlaza, moj sin izasao prvi a njegov nekon toga. Ovaj utripovao da je moj sin njegovog gurnuo ili sta vec i poceo da galami na njega. Deca se smejala, igrala lepo.

Ako budem tako razmisljao kao ti onda svako moze da mi se dere na dete kako mu se navije a ja cu kao otac da gledam. I ja kao treba da se uplasim ili razmisljam sta i da li on ima kod sebe. Isto to mozda i ja imam. Jednostavno, ne dam na sebe niti na svoje. I to je tako. Nema tu straha ni od cega. Nema ni mesta za to.

Ja nikoga ne diram, tako i svoje dete ucim. Kada bih ja napravio problem to je nesto drugo ali ako nikoga ne diram e onda neces da me diras pa da si 1000 puta jaci. I od ludjeg ima ludji kada je u pitanju familija. Neka granica mora postojati. Jer ako dozvolis da te jasu preci ce im u naviku,e a ja to ne dam.
. zashto bi se taj derao na tvog sina ako nije vidio.da je njegov gurnut... jesi li ti bio ochevidac tog izlaska...?
. moguche, da je znao da mu je otac tu. tj ti. mozda bi se tebi obratio.. ali vjerujem da je reakcija bila takva. da je povisio ton . je li trebao . hm mozda nije. ali i tvoja reakcija je gora. ti ne bi povisio ton na oca ti bi ga prebio.. ko je ovdje ko??? :hm
.

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6648 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies