Samo da kažem

Virtuelni kafić.
Sve dok ozbiljno ne pripada ni jednoj drugoj kategoriji i podforumu - znači da pripada ovdje.
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Samo da kažem

Unread post by deksametazon »

Coolio wrote:
Sun May 03, 2026 8:59 pm

Niko druze ne kaze da ljudi koji su neduzno stradali ili izgubili svoje najmilije ne trebaju da se secaju. Tim ljudima je najteze i naravno da nikada ne mogu zaboraviti sta im se dogodilo. Ovde je rec o politicarima i televizijama koji tu temu zloupotrebljavaju i konstantno iz godine u godinu forsiraju kako bi narod uvek bio zavadjen i kako se nikada ne bi pomerio sa mrtve tacke. A ujedno i to konstantno svega najvise boli upravo te neduzne ljude koji su sve to prozivljavali. Politicari ih ne pustaju da na miru tuguju, da im familija,rodbina,prijatelji pocivaju u miru. Dakle treba obelezavati, ne treba nikada zaboraviti ali ne treba dozvoljavati televizijama i novinama da dizu tenzije kada god im je ona potrebna. Ne dozvoljavaju ljudima da idu napred. Ako su zlocinci kaznjeni,osudjeni i ostalo onda je isterana pravda do kraja i kao sto rekoh treba pustiti ljude da pocivaju u miru.
Svjedočimo da se sve može zloupotrijebiti pa čak i nauka i religija i umjetnost i mediji i...i znači li to da ih se trebamo odreći? Ciceron je rekao 'Historia Magistra Vitae Est' pa bi neko rekao eto to je dovoljno da čovjek izvlači pouke, ali vidimo da se historija ponavlja. Bar u Bosni nekoliko puta u posljednjih sto godina. Kultura sjećanja kojeg njeguju i tamo tvoji Nijemci i nazivaju je 'Erinnerungskultur' je moderniji koncept koji ne pita samo "šta se desilo", već "kako se sjećamo onoga što se desilo". Ona priznaje da sjećanje nije objektivan zapis, već aktivan proces koji oblikuje sadašnjost. Onda je tek prošlost u službi sadašnjosti. Niko i ne kaže da trebamo živjeti u prošlosti.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Sun May 03, 2026 11:54 pm
Ne da im ukine na 15 minuta nego da zakon bude strog da nemaju nikakva prava,da osete tvrdo. Pa kada drugi budu znali sta ih ceka ako tako nesto ucine, 10 puta ce razmisliti pre nego sto se odluce za tako nesto. Ali nema zakona, drzava je truba, propala,
.strog je. neki su na dozivotnoj. neki na vishegodishnjem :jbg
ti razmishljah i ne chinish nasilje. :?? jer da si neki. prebio bi ove 'curice' geyeve, i ko zna koje vech.. :hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
ne mogu se sjetiti. ko je zadnji i kad, izgovorio javno .. "never again"
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by deksametazon »

"Never again" je floskula ako je koristimo kao tačku na kraju rečenice o prošlosti. Ona je lekcija samo ako je koristimo kao upitnik iznad vijesti koje čitamo danas.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Mon May 04, 2026 1:06 am
Coolio wrote:
Sun May 03, 2026 11:54 pm
Ne da im ukine na 15 minuta nego da zakon bude strog da nemaju nikakva prava,da osete tvrdo. Pa kada drugi budu znali sta ih ceka ako tako nesto ucine, 10 puta ce razmisliti pre nego sto se odluce za tako nesto. Ali nema zakona, drzava je truba, propala,
.strog je. neki su na dozivotnoj. neki na vishegodishnjem :jbg
ti razmishljah i ne chinish nasilje. :?? jer da si neki. prebio bi ove 'curice' geyeve, i ko zna koje vech.. :hahah
Ma kakvi strog.

Bogu hvala nisam nasilan, niti volim to biti. Nesto drugo je ako me neko ugrozava, mene ili moju porodicu. Tada mi nista drugo ne preostaje ali to radi svako od nas.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
kako god i kako gdje je koristili.kao i cicero's--ovo ............ ne radi.. :jbg

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Mon May 04, 2026 1:36 am
Ma kakvi strog.

Bogu hvala nisam nasilan, niti volim to biti. Nesto drugo je ako me neko ugrozava, mene ili moju porodicu. Tada mi nista drugo ne preostaje ali to radi svako od nas.
strog je, dok si u 4 zida, ne svojom voljom :hahah
dakle, svako radi.............zashto da bi zashtitio sebe/ familiju... i kako to da neki zavrshe u zatvoru neki ne...

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Samo jedan odlazak u wc besplatan uposlenicima
    by Mina » » in Svijet
    53 Replies
    6648 Views
    Last post by Vanilla
  • Samo par sati …????
    by Skitnica » » in Brbljaonica
    8 Replies