Zene, zene...
Re: Zene, zene...
Ali briše sve ono napisano prije njega.
Pokušat ću još jednom samo se plašim da ću banalizovati i vulgarizovati jer kao što je poznato (iako nikada dokazano), aksijalna korelacija između retroaktivne svijesti i protoepistemološke nelagode proizvodi privid razumljivosti, ali ne i njen sadržaj.
Šta znači aksijalno?deksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:31 pmAli briše sve ono napisano prije njega.![]()
Pokušat ću još jednom samo se plašim da ću banalizovati i vulgarizovati jer kao što je poznato (iako nikada dokazano), aksijalna korelacija između retroaktivne svijesti i protoepistemološke nelagode proizvodi privid razumljivosti, ali ne i njen sadržaj.
Šta znači protoepistemološko?
Per aspera ad astra 
Aksijalno = centralno, osovina smisla
Protoepistemološko = predznanje, osjećaj da nešto znaš prije nego što znaš šta tačno znaš
Protoepistemološko = predznanje, osjećaj da nešto znaš prije nego što znaš šta tačno znaš
Zanima me šta si studirao/po zanimanju ili čime se baviš da imaš tako širok vokabulardeksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:40 pmAksijalno = centralno, osovina smisla
Per aspera ad astra 
Filozofski pa filološki, ali hvala iako smatram da ovo ne zavređuje kompliment. Realno.
Nego, ne reče nam @Coolio ili sam previdio, šta si ti htio od nje? Što si je zvao na piće? 
Vidiš što je problem u ovom slučaju sa ženama u što je upao vjerovatno i @Coolio . Nakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.
A super jaran bila.
Možda je bila zaljubljena sve vrijemedeksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:56 pmVidiš što je problem u ovom slučaju sa ženama u što je upao vjerovatno i @Coolio . Nakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.A super jaran bila.
Per aspera ad astra 
A što nije rekla, ne bih je ugrizao zbog toga? Ili možda bih.biljka wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:58 pmMožda je bila zaljubljena sve vrijemedeksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:56 pmVidiš što je problem u ovom slučaju sa ženama u što je upao vjerovatno i @Coolio . Nakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.A super jaran bila.
![]()
E to ne znam. Vjerovatno čekala da ti napraviš potez. Tako inače žene rade jer osjećaju da bi se u protivnom osramotile. Nemam pojmadeksametazon wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 12:00 amA što nije rekla, ne bih je ugrizao zbog toga? Ili možda bih.biljka wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:58 pmMožda je bila zaljubljena sve vrijemedeksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:56 pmVidiš što je problem u ovom slučaju sa ženama u što je upao vjerovatno i @Coolio . Nakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.A super jaran bila.
![]()
![]()
Per aspera ad astra 
Žena si i ovdje očekujem da nam demistifikuješ žensku ćud da ne bi mi muški pravili greške i šta dobijemo? A kada 'pogriješimo' u pretpostavci onda ide salva kritika kako smo 'muške šovinističke svinje' kojima je samo na umu da iskoriste žene. Da li se muškarac može osjećati iskorišteno od žene? Da mu ujutro kaže kada joj traži telefon....nemoj da se ljutiš, previše si uobrazio da bi mi nešto bio više u životu osim ovoga.
Nisam sklona generalizaciji, pa tako ni demistifikaciji ženske ćudi. Svako ima svojudeksametazon wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 12:14 amŽena si i ovdje očekujem da nam demistifikuješ žensku ćud da ne bi mi muški pravili greške i šta dobijemo? A kada 'pogriješimo' u pretpostavci onda ide salva kritika kako smo 'muške šovinističke svinje' kojima je samo na umu da iskoriste žene. Da li se muškarac može osjećati iskorišteno od žene? Da mu ujutro kaže kada joj traži telefon....nemoj da se ljutiš, previše si uobrazio da bi mi nešto bio više u životu osim ovoga.
Per aspera ad astra 
Znači, nismo se makli od protoepistemološke razine i nakon ovoliko stranica.
.wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:58 pmNakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.A super jaran bila.
.
.............................................................................................
Kako to @Bella zna. Zvuči iskustveno. Jel' i ti testiraš muškarca tri godine prije nego mu kažeš NE? 
Možda je pomislila da je smatraš neprivlačnom, to ni jedna žena ne želi čutideksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:56 pmVidiš što je problem u ovom slučaju sa ženama u što je upao vjerovatno i @Coolio . Nakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.A super jaran bila.
Možda je tako shvatila pa se na vrijeme povukla
Nismo imali tabu tema jer je to bilo pravo jaranstvo pa u tri godine naišla i ta tema sigurno ne prvi puta i valjda iz konteksta i takva konstatacija.
Kod mene nema ispivanja, nego ako prepoznam osnovu ide direktno....hoćeš, nećeš. Može mi napraviti samo jedan problem time što moram sada birati u preostale tri milijarde ponovo. 
deksametazon wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 11:22 amKod mene nema ispivanja, nego ako prepoznam osnovu ide direktno....hoćeš, nećeš. Može mi napraviti samo jedan problem time što moram sada birati u preostale tri milijarde ponovo.![]()
Da ne pojašnjavam nego se vratimo izvornom tekstu. Znači, ništa što je upućivalo na ...hoćeš....nećeš?Vjetar wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 11:26 amdeksametazon wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 11:22 amKod mene nema ispivanja, nego ako prepoznam osnovu ide direktno....hoćeš, nećeš. Može mi napraviti samo jedan problem time što moram sada birati u preostale tri milijarde ponovo.![]()
Sad zvuči kao da je bilo hoćeš nećeš
deksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:56 pmVidiš što je problem u ovom slučaju sa ženama u što je upao vjerovatno i @Coolio . Nakon tri godine prijateljstva, ja sam jednoj svojoj jaranici htio da opišem naše prijateljstvo tako što sam joj rekao da za te cijele tri godine nikada nisam u njoj vidio objekt sexa nego čisto platonsko druženje. I naljutila se.A super jaran bila.
Ja sam se naučio da obično izvorne informacije budu šture, dodatne otvore perspektivu 
Đavo je u detaljima i dopada mi se kada neko traži između redova. Može se svašta otkriti na taj način. Radio ja jedno vrijeme u prosvjeti pa imao crne farmerke koje izblijedile na dijelovima pa i na dupetu jer mislim sjedi se na njemu pa logično i zanimljivo da mi nekoliko koleginica, nikada kolega, reklo.....sjeli ste na kredu kolega. Nikada niko da mi vidi na laktu. 
Obrni okreni, volimo zene 
..hm .izmedju redova...deksametazon wrote: ↑Tue Jan 27, 2026 12:32 pmRadio ja jedno vrijeme u prosvjeti pa imao crne farmerke koje izblijedile na dijelovima pa i na dupetu jer mislim sjedi se na njemu pa logično i zanimljivo da mi nekoliko koleginica, nikada kolega, reklo.....sjeli ste na kredu kolega. Nikada niko da mi vidi na laktu
perverzija... . mozda si se spasio, shto napusti . prosvjetu.. ili si morao
.............................................................................................
hablećina im. m. i ž. r. - razg. - onaj koji se ponaša budalasto, otkačeno, priprosto, bez razmišljanja o posljedicama.
Pusti to, ja hoću da budem hablećina nego de nam otkrij konačno tajnu da li je to šolja, grah, kugla, tarot? Kako sve tajne svijeta znaš?
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 10 Replies
- 1831 Views
-
Last post by Bella
-
- 4 Replies