Zene, zene...
Re: Zene, zene...
Per aspera ad astra 
Ja sam se malo pogubila @Coolio ,čitajući te.... Sad mi nije jasno, je li dobra žena koja želi vezu ili je loša?
A ona koja želi sex za jednu noć? Dobra ili loša?
Ko bi vama ugodio
A ona koja želi sex za jednu noć? Dobra ili loša?
Ko bi vama ugodio
A ne vjerujem ja nikome moj Kulio, pa ni tebi
Pokazivao ti je, pokaži ti nama
Pokazivao ti je, pokaži ti nama
Nije to sto je lagala,lagala je sebe...Vise je to sto je mislila da sam neka naivna budala,alergican sam na to...Inace je cura jako lepa...Prava je steta da je koristoljubiva. Ne sumnjam da ima gomilu udvaraca.
Kakvu je korist vidjela u drugu?Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 9:56 pmNije to sto je lagala,lagala je sebe...Vise je to sto je mislila da sam neka naivna budala,alergican sam na to...Inace je cura jako lepa...Prava je steta da je koristoljubiva. Ne sumnjam da ima gomilu udvaraca.
Per aspera ad astra 
Pa ja Dezire napisah da nisam ni ja cvecka, nekakav idealan i bez mana...Umem i ja da se provodim...
Da je nase dopisivanje vodilo tome verovatno bi do toga i doslo jer je devojka zaista lepa...mi slobodni, pa zasto da ne...
Ali devojka je imala drugacije planove...a na takav nacin ne zelim ni provod ni vezu,niti bilo kakav kontakt...Da je u pitanju muskarac i da se radi o poslu pa da me smatra budalom,pokusa izraditi drugacije bih ja, ovako, zensko,jednostavno sam je pozvao,rekao da nismo jedno za drugo i svako svojim putem...ukratko...
Drug gle cuda,isto zivi u Nemackoj samo sto je u Berlinubiljka wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 9:57 pmKakvu je korist vidjela u drugu?
Jooooj ispade žena željna Njemačke... Pa može i sama otići. Radi li, je li situirana?
Per aspera ad astra 
Mislim da je zaslužila drugu šansu. Burno si reagovao 
Radi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Ne znam da li je zeljna Nemacke, nego verovatno precicom do cilja...Papiri,skup auto,provod...ne znam zaista...Glupo mi je i da pricam tako ali ispada da to gleda kod muskaraca...Ali to je njena stvar...
Samo sam ispricao sta mi se dogodilo dole...nista drugo...Nemam nameru sada da govorim ko je devojka itd.
Ma okej je, vide samo logovani. Reci
Dovoljno sam pao u Bella-inim ocima

U kojem robotu radi care?Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:06 pmRadi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Ne znam da li je zeljna Nemacke, nego verovatno precicom do cilja...Papiri,skup auto,provod...ne znam zaista...Glupo mi je i da pricam tako ali ispada da to gleda kod muskaraca...Ali to je njena stvar...
Samo sam ispricao sta mi se dogodilo dole...nista drugo...Nemam nameru sada da govorim ko je devojka itd.
Ma ne znam. Ako je živjela tolike godine bez Njemačke, ko da bi sad poletila za vama. Do sad bi našla nekog "za papire"Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:06 pmRadi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Doduše ja pretpostavljam da je 30+. Možda i nije
Per aspera ad astra 
Čekaj @Coolio još jedno pitanje. Ko je vozio auto? Ti il jaran? Ti imaš čini mi se nekog citroena. Bogme ako si ti vozio samo te osjeća mogla "izvući"Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:06 pmRadi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Last edited by joker on Mon Jan 26, 2026 10:18 pm, edited 1 time in total.
Ne znam zaista, to je njeno razmisljanje. Mozda je i njoj dosta svega dole.Mozda lose zivi od plate u Bosni, ne znam,lupam sada ali mozda je odlucila da promeni plocu,napusti zemlju ali to se ne radi tako sto trebas da odglumis nego da nadjes nekoga sa kim bi zaista bila. Jer cak i da nadje nekoga za papire, da mu odglumi ljubav, cim primeti to moze da je protera iz Nemacke,jednostavno je prijavi da je sklopila brak iz koristi. I eto problema. Ovde se to radi kao sto rekoh ili iz prave ljubavi ili platis nekome da te ozeni da bi dobio papire.biljka wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:13 pmMa ne znam. Ako je živjela tolike godine bez Njemačke, ko da bi sad poletila za vama. Do sad bi našla nekog "za papire"Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:06 pmRadi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Doduše ja pretpostavljam da je 30+. Možda i nije![]()
Opet kazem,ne zelim da ulazim u njena razmisljanja, sta ce,kako ce. Prema meni nije ispala fer, ja sam joj to zamerio, lepo u oci rascistio i to je to. Nisam zeleo da budem skot i iskoristim je a mogao sam. Da li ce da ceni to,verovatno nece jer joj to i ne znaci nista.
Da, u pravi si.Ona je 30+. Da budem precizniji, ona je 35+
Vozimo i ja i drugar...Ja sam tada vozio Peugeot 5008 ako je to ista bitno, a drugar Skodu Kodiaqjoker wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:17 pmČekaj @Coolio još jedno pitanje. Ko je vozio auto? Ti il jaran? Ti imaš čini mi se nekog citroena. Bogme ako si ti vozio samo te osjeća mogla "izvući"Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:06 pmRadi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Ne vjerujem da bi žena od 35+ godina ganjala papire i gluposti. Nezavisna je da može sama sve, da joj ne treba muškarac za izdržavanje...Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:20 pmNe znam zaista, to je njeno razmisljanje. Mozda je i njoj dosta svega dole.Mozda lose zivi od plate u Bosni, ne znam,lupam sada ali mozda je odlucila da promeni plocu,napusti zemlju ali to se ne radi tako sto trebas da odglumis nego da nadjes nekoga sa kim bi zaista bila. Jer cak i da nadje nekoga za papire, da mu odglumi ljubav, cim primeti to moze da je protera iz Nemacke,jednostavno je prijavi da je sklopila brak iz koristi. I eto problema. Ovde se to radi kao sto rekoh ili iz prave ljubavi ili platis nekome da te ozeni da bi dobio papire.biljka wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:13 pmMa ne znam. Ako je živjela tolike godine bez Njemačke, ko da bi sad poletila za vama. Do sad bi našla nekog "za papire"Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:06 pm
Radi u jednoj od prodavnica robot cini mi se...Nesto tako,ne drzi me za rec...
Doduše ja pretpostavljam da je 30+. Možda i nije![]()
Opet kazem,ne zelim da ulazim u njena razmisljanja, sta ce,kako ce. Prema meni nije ispala fer, ja sam joj to zamerio, lepo u oci rascistio i to je to. Nisam zeleo da budem skot i iskoristim je a mogao sam. Da li ce da ceni to,verovatno nece jer joj to i ne znaci nista.
Imam u okolini par slučajeva gdje su žene upoznale muževe u inostranstvu i vrlo brzo se preselile i kretale ispočetka iako su ovdje imale karijere. Puno je teži put udati se za nekog vani, pa kao izgrađena žena ovdje graditi sve od 0, od jezika pa nadalje. Stvar je samo toga da su željele partnera, bile 30+, potrefilo se da im odabranici ne žive u Bosni i to je to. A imam slučaj i gdje se muškarac preselio zbog partnerice sa 20ak godina, pa nije zbog papira ili čega već. Mislim da ta "udaja za papire" nije toliko česta koliko ljudi koji žive vani misle da jeste
Per aspera ad astra 
Pa znas kako, nije sada da neko misli nego se mnoge udaju i gle cuda razvedu se cim produze vizu i vise im ta viza ne zavisi od muza...Mnogo je i takvih slucajeva. Ova devojka je jako lepa i steta sto je takva. Ali ona i po Sarajevu moze naci muskarce sa novcem,jos skupljim kolima i sta ti ja znam...Kako god, naci ce valjda sebi put koji zeli...biljka wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:28 pmNe vjerujem da bi žena od 35+ godina ganjala papire i gluposti. Nezavisna je da može sama sve, da joj ne treba muškarac za izdržavanje...Coolio wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 10:20 pmNe znam zaista, to je njeno razmisljanje. Mozda je i njoj dosta svega dole.Mozda lose zivi od plate u Bosni, ne znam,lupam sada ali mozda je odlucila da promeni plocu,napusti zemlju ali to se ne radi tako sto trebas da odglumis nego da nadjes nekoga sa kim bi zaista bila. Jer cak i da nadje nekoga za papire, da mu odglumi ljubav, cim primeti to moze da je protera iz Nemacke,jednostavno je prijavi da je sklopila brak iz koristi. I eto problema. Ovde se to radi kao sto rekoh ili iz prave ljubavi ili platis nekome da te ozeni da bi dobio papire.
Imam u okolini par slučajeva gdje su žene upoznale muževe u inostranstvu i vrlo brzo se preselile i kretale ispočetka iako su ovdje imale karijere. Puno je teži put udati se za nekog vani, pa kao izgrađena žena ovdje graditi sve od 0, od jezika pa nadalje. Stvar je samo toga da su željele partnera, bile 30+, potrefilo se da im odabranici ne žive u Bosni i to je to. A imam slučaj i gdje se muškarac preselio zbog partnerice sa 20ak godina, pa nije zbog papira ili čega već. Mislim da ta "udaja za papire" nije toliko česta koliko ljudi koji žive vani misle da jeste
Možeš ti meni na PP broj telefona pa da to provjerim i ja. Uvijek su tri glave pametnnije od jedne.
Ona se pojavljuje kao greška u vremenskoj prognozi. Trideset i pet je podatak koji kruži bez vlasnika, može biti i 35° C. Ljepota je signal koji nema izvor, a noć joj je samo tehnički termin za privremeno poravnanje tijela i odsustva. Njeni izbori nisu impulsi nego kratke petlje, dogode se, zatvore se, i ostave iza sebe miris smisla koji nikad nije bio namijenjen pamćenju. Dodiri joj traju koliko i objašnjenja: dovoljno da se dese, premalo da se zadrže. Sve kod nje izgleda kao namjera, a funkcioniše kao slučajnost, pa ostaje nejasno da li je slobodna zato što želi ili zato što ne vidi razlog da bude išta drugo. Skoro pa savršena žena jer je irelevantno da li se diskontinuum narativa manifestuje kroz kvazi empirijsku sintaksu ili kroz ornamentalnu hipotezu o vlastitoj nužnosti. Važno je samo da se zadrži dinamika u kojoj je svaka tvrdnja istovremeno i fusnota i demanti. Ontološka fleksija subjekta pod pritiskom terminoložke inflacije, spontano prelazi u stanje konceptualne homeostaze, gdje ništa nije osporeno jer ništa nije ni tvrđeno.
Osjećam se ko da slušam jednog kolegu s posla. Okej je on, ali daj pojednostavi za naroddeksametazon wrote: ↑Mon Jan 26, 2026 11:10 pmMožeš ti meni na PP broj telefona pa da to provjerim i ja. Uvijek su tri glave pametnnije od jedne.Zezam se drug.
![]()
Ona se pojavljuje kao greška u vremenskoj prognozi. Trideset i pet je podatak koji kruži bez vlasnika, može biti i 35° C. Ljepota je signal koji nema izvor, a noć joj je samo tehnički termin za privremeno poravnanje tijela i odsustva. Njeni izbori nisu impulsi nego kratke petlje, dogode se, zatvore se, i ostave iza sebe miris smisla koji nikad nije bio namijenjen pamćenju. Dodiri joj traju koliko i objašnjenja: dovoljno da se dese, premalo da se zadrže. Sve kod nje izgleda kao namjera, a funkcioniše kao slučajnost, pa ostaje nejasno da li je slobodna zato što želi ili zato što ne vidi razlog da bude išta drugo. Skoro pa savršena žena jer je irelevantno da li se diskontinuum narativa manifestuje kroz kvazi empirijsku sintaksu ili kroz ornamentalnu hipotezu o vlastitoj nužnosti. Važno je samo da se zadrži dinamika u kojoj je svaka tvrdnja istovremeno i fusnota i demanti. Ontološka fleksija subjekta pod pritiskom terminoložke inflacije, spontano prelazi u stanje konceptualne homeostaze, gdje ništa nije osporeno jer ništa nije ni tvrđeno.
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 10 Replies
- 1831 Views
-
Last post by Bella
-