Godišnji odmor, ljetovanja, zimovanja
Re: Godišnji odmor, ljetovanja, zimovanja
Zavisi kako gdje … ako će tući mogu i kad se nije samo u sobi.
Živim u Dalmaciji, a more mi je jako blizu, nekih 20-ak kilometara. Kada god mogu, odem na kupanje, no ne volim gužve. Više volim uživati u moru u petom i šestom mjesecu, kao i u devetom, kada je more čisto i kada nema ljudi. Zbog toga nemam potrebu za odlaskom na odmor; najbolji odmor mi je kod kuće. Vjerujte mi, tada se najbolje opuštam. Možda je to trenutno stanje, ali za mene nema boljeg.
Vjetar wrote: ↑Sun Feb 23, 2025 10:49 amNe znam kako je vama koji ste vani, ali ovdje se ispostavilo da je gotovo pa nemoguće negdje otići sam, u aranžmanu neke turističke agencije.
Prošlog ljeta sam imao planove sa nekim otići na ljetovanje, ali u međuvremenu su se promijenile okolnosti i otpala je ta opcija. Onda sam pokušavao sam naći nešto. Međutim, ispostavilo se da je to nemoguća misija![]()
Mislim, moguće je bilo, ako platiš doslovno duplu cijenu. Ideš sam, a plaćaš kao da dvoje ide.
Turističke agencije jednostavno nemaju ponude za solo putnike, sve je na bazi dvije ili više osoba. I ako hoćeš sam, onda plaćaš kao da dvoje ide, dakle duplo.
Tako da sad planiram oženiti se do godišnjeg, da bih mogao na godišnji negdje![]()
Kako napreduju planovi?
Haha, pa nesto pozitivno iz ovoga, mozda se i ozeni 
Ali zakazati vjenčanje pred godišnji, popust za mladence
Istovremeno zakazati razvod na sudu mjesec nakon.
Plan je tu
Istovremeno zakazati razvod na sudu mjesec nakon.
Plan je tu
Vjerovatno je jeftinije nego da iznajmis apartman za jedno 
koji manipulatori...
.............................................................................................
Kad ideš preko Booking.com onda i nije problem, ali neki aranžman preko turističke agencije je nemoguće naći solo a da nije dupla cijena
shta znachi dupla cijena...
.............................................................................................
Znači ovo - cijena za aranžman po jednoj osobi je recimo 1000KM. Ideš sa nekim plaćate 2000KM dakle. Ako hoćeš da ideš sam, onda opet plaćaš 2000KM. Naplaćuju sobu dakle 2000KM, ali ako u istu sobu ide troje recimo onda je 1000 dodatno, odnosno 3000KM. A ista soba za jedno je 2000
. razumijem.. ako hochesh komoditet.. .idesh preko agencije i trazish jednokrevetnu sobu....jasnoVjetar wrote: ↑Sat May 10, 2025 6:12 pmZnači ovo - cijena za aranžman po jednoj osobi je recimo 1000KM. Ideš sa nekim plaćate 2000KM dakle. Ako hoćeš da ideš sam, onda opet plaćaš 2000KM. Naplaćuju sobu dakle 2000KM, ali ako u istu sobu ide troje recimo onda je 1000 dodatno, odnosno 3000KM. A ista soba za jedno je 2000![]()
..odgovara ti ili ne.. a koliko ona stvarno koshta.. nije pitanje.
Agencije jednostavno ne nude jednokrevetne sobe.Bella wrote: ↑Sun May 11, 2025 12:29 am. razumijem.. ako hochesh komoditet.. .idesh preko agencije i trazish jednokrevetnu sobu....jasnoVjetar wrote: ↑Sat May 10, 2025 6:12 pmZnači ovo - cijena za aranžman po jednoj osobi je recimo 1000KM. Ideš sa nekim plaćate 2000KM dakle. Ako hoćeš da ideš sam, onda opet plaćaš 2000KM. Naplaćuju sobu dakle 2000KM, ali ako u istu sobu ide troje recimo onda je 1000 dodatno, odnosno 3000KM. A ista soba za jedno je 2000![]()
Postoji uvijek opcija da u svojoj režiji organizuješ smještaj preko bookinga i sam sebi prijevoz riješiš. Ali nije to uvijek lako izvedivo i agencijske ponude nekad izgledaju bolja opcija. Ali su totalno anti-solo
. ne nude .jer su skupe... a logichnoi mi je da samci putuju, preko agencije .zbog drushtva....problem je shto se dijeli soba. sa jednim ili vishe osoba..Vjetar wrote: ↑Mon May 12, 2025 8:46 pmAgencije jednostavno ne nude jednokrevetne sobe.Bella wrote: ↑Sun May 11, 2025 12:29 am. razumijem.. ako hochesh komoditet.. .idesh preko agencije i trazish jednokrevetnu sobu....jasnoVjetar wrote: ↑Sat May 10, 2025 6:12 pm
Znači ovo - cijena za aranžman po jednoj osobi je recimo 1000KM. Ideš sa nekim plaćate 2000KM dakle. Ako hoćeš da ideš sam, onda opet plaćaš 2000KM. Naplaćuju sobu dakle 2000KM, ali ako u istu sobu ide troje recimo onda je 1000 dodatno, odnosno 3000KM. A ista soba za jedno je 2000![]()
Postoji uvijek opcija da u svojoj režiji organizuješ smještaj preko bookinga i sam sebi prijevoz riješiš. Ali nije to uvijek lako izvedivo i agencijske ponude nekad izgledaju bolja opcija. Ali su totalno anti-solo
. nekome to ne smeta..
. nisam nikada koristila agencije
. ali sam mozesh nachi vrlo povoljno. stanchich.. neshto skuvash sebi. operesh vech i eto ti ushtede..
Podaci Kayaka
Ogroman skok interesovanja putnika iz Amerike za BiH, Sarajevo među "top trend destinacijama" ove godine

iz Amerike .. mogu biti samo bosanci... / dijaspora.. original amer. nema shansePovećan interes za Bosnu i Hercegovinu, i Sarajevo, ukazuje na rastuću prepoznatljivost zemlje među međunarodnim putnicima, posebno onima iz Sjedinjenih Američkih Država. To otvara realne mogućnosti za još kvalitetniji i intenzivniji razvoj turizma i promociju lokalnih atrakcija, prirodnih ljepota i kulturne baštine.
Ovi podaci su jasan pokazatelj da putnici sve više gledaju ka našoj regiji kao atraktivnoj i pristupačnoj destinaciji.
. pripremaju se 'ilegalci' iseljenju..
a i lista je 'interesnatna'
Prosle sam godine upoznala nekoliko pravih amera.
Jedan doktor i jedan profesor iz Denvera, na biciklima presli Bosnu, i imaju plan doci i ove godine.
Ne razumijem zasto ameri ne bi dosli u Bosnu?
Kroz zadnji posao upoznala sam mnogo ljudi koji su bili u nasoj zemlji, i svi nose lijepe utiske, opet bi se vratili.
Bella ocigledno ne ide u sezoni da cuje koliko se prica na ulicama americki english.
Jedan doktor i jedan profesor iz Denvera, na biciklima presli Bosnu, i imaju plan doci i ove godine.
Ne razumijem zasto ameri ne bi dosli u Bosnu?
Kroz zadnji posao upoznala sam mnogo ljudi koji su bili u nasoj zemlji, i svi nose lijepe utiske, opet bi se vratili.
Bella ocigledno ne ide u sezoni da cuje koliko se prica na ulicama americki english.
Svi stranci posecuju zemlje balkana...Prvo jer je lepo,opusteno a i vole upoznati svaki kraj...Ne idu samo po nasim zemljama vec obilaze svet sto je jako lepo...
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 14 Replies
- 2627 Views
-
Last post by Peace
-
- 252 Replies