Godišnji odmor, ljetovanja, zimovanja

Priče sa putovanja, preporuke za putvanja, savjeti
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Godišnji odmor, ljetovanja, zimovanja

Unread post by Skitnica »

Zavisi kako gdje … ako će tući mogu i kad se nije samo u sobi.

Mihica
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Mihica »

Živim u Dalmaciji, a more mi je jako blizu, nekih 20-ak kilometara. Kada god mogu, odem na kupanje, no ne volim gužve. Više volim uživati u moru u petom i šestom mjesecu, kao i u devetom, kada je more čisto i kada nema ljudi. Zbog toga nemam potrebu za odlaskom na odmor; najbolji odmor mi je kod kuće. Vjerujte mi, tada se najbolje opuštam. Možda je to trenutno stanje, ali za mene nema boljeg.

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Vjetar wrote:
Sun Feb 23, 2025 10:49 am
Ne znam kako je vama koji ste vani, ali ovdje se ispostavilo da je gotovo pa nemoguće negdje otići sam, u aranžmanu neke turističke agencije.

Prošlog ljeta sam imao planove sa nekim otići na ljetovanje, ali u međuvremenu su se promijenile okolnosti i otpala je ta opcija. Onda sam pokušavao sam naći nešto. Međutim, ispostavilo se da je to nemoguća misija :rolleyes

Mislim, moguće je bilo, ako platiš doslovno duplu cijenu. Ideš sam, a plaćaš kao da dvoje ide.

Turističke agencije jednostavno nemaju ponude za solo putnike, sve je na bazi dvije ili više osoba. I ako hoćeš sam, onda plaćaš kao da dvoje ide, dakle duplo.

Tako da sad planiram oženiti se do godišnjeg, da bih mogao na godišnji negdje :doh

Kako napreduju planovi? :hahah

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Haha, pa nesto pozitivno iz ovoga, mozda se i ozeni :D

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ali zakazati vjenčanje pred godišnji, popust za mladence :hm
Istovremeno zakazati razvod na sudu mjesec nakon.

Plan je tu :D/

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Vjerovatno je jeftinije nego da iznajmis apartman za jedno :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
koji manipulatori...
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Dmr wrote:
Thu May 08, 2025 7:13 am
Vjerovatno je jeftinije nego da iznajmis apartman za jedno :D
Ne vidim potrebu ako putijes sam da iznajmljujes apartman.. Obicno je to ok kada sa sa porodicom..za same osobe hotel je idealan.. :jbg

Sumnjam da samci izanajmljuju apartmame i na odmoru da kuhaju .. peru…

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Kad ideš preko Booking.com onda i nije problem, ali neki aranžman preko turističke agencije je nemoguće naći solo a da nije dupla cijena

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
shta znachi dupla cijena... :D/ cijena je koja tebi odgovara ..zvala se ... dupla ili singl
.............................................................................................Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Bella wrote:
Fri May 09, 2025 11:50 pm
shta znachi dupla cijena... :D/ cijena je koja tebi odgovara ..zvala se ... dupla ili singl
Znači ovo - cijena za aranžman po jednoj osobi je recimo 1000KM. Ideš sa nekim plaćate 2000KM dakle. Ako hoćeš da ideš sam, onda opet plaćaš 2000KM. Naplaćuju sobu dakle 2000KM, ali ako u istu sobu ide troje recimo onda je 1000 dodatno, odnosno 3000KM. A ista soba za jedno je 2000 :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vjetar wrote:
Sat May 10, 2025 6:12 pm
Bella wrote:
Znači ovo - cijena za aranžman po jednoj osobi je recimo 1000KM. Ideš sa nekim plaćate 2000KM dakle. Ako hoćeš da ideš sam, onda opet plaćaš 2000KM. Naplaćuju sobu dakle 2000KM, ali ako u istu sobu ide troje recimo onda je 1000 dodatno, odnosno 3000KM. A ista soba za jedno je 2000 :DE
. razumijem.. ako hochesh komoditet.. .idesh preko agencije i trazish jednokrevetnu sobu....jasno

..odgovara ti ili ne.. a koliko ona stvarno koshta.. nije pitanje.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Bella wrote:
Sun May 11, 2025 12:29 am
Vjetar wrote:
Bella wrote:
. razumijem.. ako hochesh komoditet.. .idesh preko agencije i trazish jednokrevetnu sobu....jasno

Agencije jednostavno ne nude jednokrevetne sobe.
Postoji uvijek opcija da u svojoj režiji organizuješ smještaj preko bookinga i sam sebi prijevoz riješiš. Ali nije to uvijek lako izvedivo i agencijske ponude nekad izgledaju bolja opcija. Ali su totalno anti-solo

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Vjetar wrote:
Mon May 12, 2025 8:46 pm
Bella wrote:
Sun May 11, 2025 12:29 am
Vjetar wrote:

Agencije jednostavno ne nude jednokrevetne sobe.
Postoji uvijek opcija da u svojoj režiji organizuješ smještaj preko bookinga i sam sebi prijevoz riješiš. Ali nije to uvijek lako izvedivo i agencijske ponude nekad izgledaju bolja opcija. Ali su totalno anti-solo
. ne nude .jer su skupe... a logichnoi mi je da samci putuju, preko agencije .zbog drushtva....problem je shto se dijeli soba. sa jednim ili vishe osoba.. :-?
. nekome to ne smeta..
. nisam nikada koristila agencije

. ali sam mozesh nachi vrlo povoljno. stanchich.. neshto skuvash sebi. operesh vech i eto ti ushtede..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Podaci Kayaka

Ogroman skok interesovanja putnika iz Amerike za BiH, Sarajevo među "top trend destinacijama" ove godine
Image

:-?
Povećan interes za Bosnu i Hercegovinu, i Sarajevo, ukazuje na rastuću prepoznatljivost zemlje među međunarodnim putnicima, posebno onima iz Sjedinjenih Američkih Država. To otvara realne mogućnosti za još kvalitetniji i intenzivniji razvoj turizma i promociju lokalnih atrakcija, prirodnih ljepota i kulturne baštine.

Ovi podaci su jasan pokazatelj da putnici sve više gledaju ka našoj regiji kao atraktivnoj i pristupačnoj destinaciji.
iz Amerike .. mogu biti samo bosanci... / dijaspora.. original amer. nema shanse :hahah

. pripremaju se 'ilegalci' iseljenju.. :D/
a i lista je 'interesnatna' :-?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Prosle sam godine upoznala nekoliko pravih amera.
Jedan doktor i jedan profesor iz Denvera, na biciklima presli Bosnu, i imaju plan doci i ove godine.

Ne razumijem zasto ameri ne bi dosli u Bosnu? :jbg
Kroz zadnji posao upoznala sam mnogo ljudi koji su bili u nasoj zemlji, i svi nose lijepe utiske, opet bi se vratili.

Bella ocigledno ne ide u sezoni da cuje koliko se prica na ulicama americki english.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Svi stranci posecuju zemlje balkana...Prvo jer je lepo,opusteno a i vole upoznati svaki kraj...Ne idu samo po nasim zemljama vec obilaze svet sto je jako lepo...

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Na odmor, sta ponijeti ??
    by Skitnica » » in Putovanja
    14 Replies
    2627 Views
    Last post by Peace
  • A, gdje cete na odmor?
    by Bella » » in Sve ostalo
    252 Replies