Moja glasna razmisljanja
Re: Moja glasna razmisljanja
jeli se sa šljakerskim plaćama može opstat u new yorku? spomenula si gori radnike e pa kako oni prolaze u tako skupom gradu?
I preskupo.
Negdje zivi po dvoje u stanu. To se uglavnom i mora ako plate nisu velike.
I kad su velike tu su nekako male.
Ali grad je ogroman, i uvijek se moze extra novca zaraditi.
Opet na to dodje pitanje koja je poenta biti tu ako ces svo slobodno vrijeme raditi…?
Pa ja taj grad ne bih preporucila ako stvarno niste na dobroj plati.
nevjerojatno
paeca, ne živit u njemu nego samo turistički posjetit 
Danas obavila shoping hrane. Isla s autom koje inace vozi sin. A nekad nas je neko udario u to auto, tacno u gepek, i malo se ta brava kod priklapanja gepeka taj put poremetila. Nije bio problem do sada, samo je trebalo malkice jace zalupiti.
Ali danas nije islo. Uzalud sam priklapala jace i jace.
I to se desilo na pakingu ispred trgovine. Nisam imala izbora, nego voziti kuci poluotvorenog gepeka
I tako, dok sam ja izlazila s parkinga, ljudi su se zaustavljali da mi kazu da mi je gepek osto otvoren. Neki su mi svirali iz auta i pokazivali na gepek. Vrhunac je bio kad je jedna djevojka, dok sam na semaforu cekala zeleno, izasla iz svog auta i pokusala da mi zatvori gepek
U tom momentu sam se protegla do zadnjeg sjedista da prerovim vrecice i do dodjem do cokolade, silno sam zelila da i ja izadjem i urucim joj je uz rijeci - You are a sweetheart!
Ali upalilo se zeleno svjetlo, morala sam krenuti, kolona vozila je bila iza mene.
Prekorila sam se danas za momente kad sam mislila da se svijet iskvario.
Uvijek ce biti dobrih ljudi.
Ali danas nije islo. Uzalud sam priklapala jace i jace.
I to se desilo na pakingu ispred trgovine. Nisam imala izbora, nego voziti kuci poluotvorenog gepeka
I tako, dok sam ja izlazila s parkinga, ljudi su se zaustavljali da mi kazu da mi je gepek osto otvoren. Neki su mi svirali iz auta i pokazivali na gepek. Vrhunac je bio kad je jedna djevojka, dok sam na semaforu cekala zeleno, izasla iz svog auta i pokusala da mi zatvori gepek
U tom momentu sam se protegla do zadnjeg sjedista da prerovim vrecice i do dodjem do cokolade, silno sam zelila da i ja izadjem i urucim joj je uz rijeci - You are a sweetheart!
Ali upalilo se zeleno svjetlo, morala sam krenuti, kolona vozila je bila iza mene.
Prekorila sam se danas za momente kad sam mislila da se svijet iskvario.
Uvijek ce biti dobrih ljudi.
dobrih ljudi će uvik bit ali je nevjerojatno koliko je govana oko nas.
očito nisi naletila na toliko zle loše ljude odnosno neljude koji bi ti nanili toliko zla. ja jesan
viruj mi jedino šta in triba je metak u čelo a ne nikakva pomoć.
Vjeruj naletila sam, ali dozivljavam ih ko nekog kome treba pomoc.
Ako na zlo zelis vratiti zlom, nisi nista bolji, ili na uvredu uvredom.
Neki dan sjedimo nas pet
Jedna od zene isprica - cakala je ispred jedne velike trgovine na parking mjesto, zapazila je da kupac pakuje svoje stvari u gepek, i znala je da ce brzo izaci…Dok je ona tako cekala, neko se u rikverc ubacio u taj parking… Ona je sacekela da zena iz tog auta sto joj je uzela parking izadje i rekla joj neke skroz ruzne stvari…Rekla bi joj i vise, samo ju je od toga sprijecilo prisustvo dijeta u autu…
Znaci izmedju njih dvije nema razlike.
Druga zena je ispricala
Cekala je u farmaciji da uzme svoje lijekove, ali kad je dosla na red, ovi su joj rekli da jos nesto moraju provjetiti u vezi njenih tableta, te da saceka tu postrani, ne mora ici opet u red, cim dobiju njene info, pozvat ce je…
Tako se desilo, ali jedan stariji covjek koji je dosao poslije toga i stao u red, nije vidio da je ona vec bila na salteru i napravio je dramu kad su nju sa strane pozvali…On je vjerovo da je upala preko reda. Rekao joj je neke ruzne rijeci..
Kad je prolazila pored njega, rekla je i ona njemu.
A nakon toga je silno zelila da ga saceka ispred i podbaci mu nogu, da padne…
Nikakve razlike nema medju njima.
Kad smo se vracali iz NYC kamion je dao zmigavac da se zeli prestrojiti ispred nas.
Muz je u tom momentu rekao - e neces vala ispred mene i stisko gas.
Kad smo bili na pola kamiona, on je poceo polahko da ulazi u nasu traku, muz se izvuko na sholder.
Tako smo vozili sholderom dok nismo prosli kamion, a onda je muz ispred njega usporio namjerno.
Izmedju njih dvojice nema razlike, rekla sam to muzu.
Ako na zlo zelis vratiti zlom, nisi nista bolji, ili na uvredu uvredom.
Neki dan sjedimo nas pet
Jedna od zene isprica - cakala je ispred jedne velike trgovine na parking mjesto, zapazila je da kupac pakuje svoje stvari u gepek, i znala je da ce brzo izaci…Dok je ona tako cekala, neko se u rikverc ubacio u taj parking… Ona je sacekela da zena iz tog auta sto joj je uzela parking izadje i rekla joj neke skroz ruzne stvari…Rekla bi joj i vise, samo ju je od toga sprijecilo prisustvo dijeta u autu…
Znaci izmedju njih dvije nema razlike.
Druga zena je ispricala
Cekala je u farmaciji da uzme svoje lijekove, ali kad je dosla na red, ovi su joj rekli da jos nesto moraju provjetiti u vezi njenih tableta, te da saceka tu postrani, ne mora ici opet u red, cim dobiju njene info, pozvat ce je…
Tako se desilo, ali jedan stariji covjek koji je dosao poslije toga i stao u red, nije vidio da je ona vec bila na salteru i napravio je dramu kad su nju sa strane pozvali…On je vjerovo da je upala preko reda. Rekao joj je neke ruzne rijeci..
Kad je prolazila pored njega, rekla je i ona njemu.
A nakon toga je silno zelila da ga saceka ispred i podbaci mu nogu, da padne…
Nikakve razlike nema medju njima.
Kad smo se vracali iz NYC kamion je dao zmigavac da se zeli prestrojiti ispred nas.
Muz je u tom momentu rekao - e neces vala ispred mene i stisko gas.
Kad smo bili na pola kamiona, on je poceo polahko da ulazi u nasu traku, muz se izvuko na sholder.
Tako smo vozili sholderom dok nismo prosli kamion, a onda je muz ispred njega usporio namjerno.
Izmedju njih dvojice nema razlike, rekla sam to muzu.
te primjere koje si navela su mi ili takvi ili slični svakodnevnica, dese se, raspizde te, nakon 10 min ideš dalje.
to su sitnice, mislilja san da pričamo o ozbiljnim zlima...
to su sitnice, mislilja san da pričamo o ozbiljnim zlima...
Sta su ozbiljna zla?
Daj nam primjer?
Daj nam primjer?
ne bi o tom ovde ali ono šta ti spominješ je stvarno mačji kašalj 
Ne moras zla iz svog zivota, vec uopsten primjer pravog zla?
Velika i prava zla se pravno kaznjavaju oduvijek.
Velika i prava zla se pravno kaznjavaju oduvijek.
Moje frendica ima rodicu, tokom svog odmora u Bosni provela je u jednom njenom stanu.
Rodica njena ima za sebe drugi stan, nesto preko 100 kvadrata, nevjerovatno sredjen. I jedan u Becu. Mlada zena, u 30im.
Vozi auto od 100,000 KM, i na racun joj je prije 10ak god uplaceno 100,000 KM.
Sve to joj je obezbijedio muz, a koji ima jos nekoliko zena, sa njih tri ima djecu. Sve su dobro upoznate s tim.
Jedan od najbogtijih ljudi u gradu.
I ja imam dalekog rodjaka koji ima nekoliko zena i sa njima djecu isto jedan od najbogatijih ljudi u svom gradu.
Svaka zena je dobro i sa svim obezbijedjena. Znaju jedna za drugu, djeca znaju za polubracu i polusestre.
Pa namece mi se pitanje da li bi svaki muskarac imo haram zena kad bi mogao finansijski?
I da li bi svaka zena pristala biti nekom druga, treca, cetvrta, ukoliko to dolazi s velikim imanjem…?
Rodica njena ima za sebe drugi stan, nesto preko 100 kvadrata, nevjerovatno sredjen. I jedan u Becu. Mlada zena, u 30im.
Vozi auto od 100,000 KM, i na racun joj je prije 10ak god uplaceno 100,000 KM.
Sve to joj je obezbijedio muz, a koji ima jos nekoliko zena, sa njih tri ima djecu. Sve su dobro upoznate s tim.
Jedan od najbogtijih ljudi u gradu.
I ja imam dalekog rodjaka koji ima nekoliko zena i sa njima djecu isto jedan od najbogatijih ljudi u svom gradu.
Svaka zena je dobro i sa svim obezbijedjena. Znaju jedna za drugu, djeca znaju za polubracu i polusestre.
Pa namece mi se pitanje da li bi svaki muskarac imo haram zena kad bi mogao finansijski?
I da li bi svaka zena pristala biti nekom druga, treca, cetvrta, ukoliko to dolazi s velikim imanjem…?
brak ionako danas znači ništa. rastave se doslovce jer svate da im više ne odgovara boja očiju supruge supruga. davno davno davno mi je mater govorila da će žena bit tu samo zbog produženja ljudske vrste a ne braka. pari mi se da baš ide k tome. oko mene ih je ohoho šta su nekoliko godina živili skupa, dobili dicu i onda ciao svako svojin puten.
fjaka wrote: ↑Thu Nov 20, 2025 5:35 amhttps://youtube.com/shorts/BMDhMeO8IGg? ... r6zzF2M9wC
ovako nešto u nyc ne bi ima ništa protiv

ovo je floor plan od stana iz videa gori, perfection
@Peace
kako si putovala po new yorku? čitam da je parking misto jedno pravo malo bogatstvo i da ogroman broj samih njujorčana nema auto. naši gradovi nemaju parking mista jer mafija vodi državu i samo se izgrađivalo bez računanja na parking mista i sad imamo šta imamo. nezm šta je slučaj u new yorku da su to zanemarili?
kako si putovala po new yorku? čitam da je parking misto jedno pravo malo bogatstvo i da ogroman broj samih njujorčana nema auto. naši gradovi nemaju parking mista jer mafija vodi državu i samo se izgrađivalo bez računanja na parking mista i sad imamo šta imamo. nezm šta je slučaj u new yorku da su to zanemarili?
Zasto odmah nekog krivis za to?fjaka wrote: ↑Mon Nov 24, 2025 6:50 pm@Peace
Evropa je stari kontinent, gradilo se u vrijeme kad ljudi nisu imali ideju da ce svako moci imati auto.
U NYC je isto, to je stari grad.
Nemas parking. Kod kcerke u zgradi imaju podzemni parking, i to je zato sto je nova gradnja, ali svejedno smo ga morali platiti, za 3 noci $108.
Istina je da velika vecina Njujorcana nema auto.
Oni su jedan od rijetkih gradova u US koji ima gradski prevoz.
Imaju podzemnu zeljeznicu, i svi, bogati i siromasni, voze se tim vozovima.
Putovali smo tim vozom, uberom, feery, i pjesice smo mnogo prelazili.
Dosta ljudi vozi bicikl. Na svakom koraku ga mozes rentati i vratiti.
da ali danas se zna da po stanu moraš imat više parkirnih mista pa nekog opet boli tuki. bitno je dignut zgradu uzet lovu a infrastruktura ne prati to sve.
gradski prijevoz im je sigurno top onda
a jeli ti ćer dobila parking misto sa stanom ili ga plaća misečno?
gradski prijevoz im je sigurno top onda
Dobro, mogli bi sad uz nove zgrade imati podzemne parkinge. To ovdje ide sad uz svaku zgradu koja se gradi u centrima. Ako je izvan i ima okolo mjesta onda nemaju potrebu za tim podzemnim.
Nije dobila, to extra kosta. Ali ona tu nema auto, koristi voz i uber.
Nije dobila, to extra kosta. Ali ona tu nema auto, koristi voz i uber.
Kod nas u Nemackoj sve vise nicu zgrade sa ogromnim terasama na kojima ljudi parkiraju automobile...
Ima ogroman lift u zgradi, odvezes auto sebi na terasu...Nisam mogao da verujem kada sam video...
Ima ogroman lift u zgradi, odvezes auto sebi na terasu...Nisam mogao da verujem kada sam video...
Daj slike da vidimo kako to izgleda.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 88 Replies
- 14659 Views
-
Last post by Ptica bijela