Kada smo prestali vjerovati u nauku?

Teme iz psihologije
drle
Junior
Junior
Reactions:

Re: Kada smo prestali vjerovati u nauku?

Unread post by drle »

Peace wrote:
Tue Jan 14, 2025 9:14 pm
Amerikanci nikada ne koriste izraz lijekovi.
Koriste izraz drugs.

Nesto sto te umiri dok se organizam sam ne izbori, ili ne izgubi.

Tablete se razvrstavaju po klasama, u klasi #1 je heroin.
paeca u njih je drags and pils

ali pils ka pilule a ne ka pivo u nas

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

Peace wrote:
Wed Jan 15, 2025 4:11 am
Sta je sa globalnim zagrijavanjem?

Vjerujete? Ne vjerujete? Zasto?
pa to vidimo po otapanju ledenjaka

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Wed Jan 15, 2025 5:59 am
Ja ne verujem. Ja mislim da su svi ovi pozari bas kao i poplave ljudskih ruku delo.
Sta je sa sve toplijim ljetom, i uzavrelim morima, i topljenjem leda?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Wed Jan 15, 2025 8:19 pm
NecuZvakuHocuKusur wrote:
Wed Jan 15, 2025 5:59 am
Ja ne verujem. Ja mislim da su svi ovi pozari bas kao i poplave ljudskih ruku delo.
Sta je sa sve toplijim ljetom, i uzavrelim morima, i topljenjem leda?
Sve vise njih je misljenja da se to izaziva tehnologijom... E sada, ako je to i tacnnd naravno da je to nemoguce dokazati jer nece biti ni dozvoljeno. U javnosti mora da vlada jednoumlje.

Uvek se ogradjujem jer ne mora znaciti da sam u pravu vec iznosim svoje misljenje

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ti sto misle da se to izaziva tehnologijom, sta misle, zbog cega se to radi?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Pa uglavnom se na kraju sve svodi na agendu i njeno sprovodjenje. Pocevsi od pametnih gradova koje zele da naprave sto je u prevodu moderni logor sa nagledanjem bez ikakve privatnosti. Daj Boze da se ja varam i da svi ti ljudi nisu u pravu ali kako se sve odvija, sve ide u tom pravcu

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Zar ipak nije teze povjerovati da se sve to izaziva tehnologijom nego da je prirodni odgovor zemlje nasem stilu zivota :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Slazem se sa tobom da je lakse poverovati da se desava prirodnim putem ali zbog svega sto nam se desava, zbog ljudi koji se pitaju i odlucuju vise verujem da nije u pitanju priroda vec visi cilj poremecenih ljudi koji stvore problem pa ponude resenje.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Nemoj mi jos reci da vjerujes da zemlja nije okrugla :rlys

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

E u to me nisu ubedili da verujem :D

Ne znam kako da ti objasnim. Volim da saslusam obe strane price i onda donesem svoj zakljucak. Mnogo mi je logicnije da su u pravu oni koji pricaju da sve to nije od prirode.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Mislim da, ako vjerujes da se sve ovo u vezi globalnog zagrijavanja izaziva tehnologijom, tada vjerujes u nauku mnogo vise nego sto si i svjesan.
Ja vjerujem da nauka nije ni blizu toliko napredna. Ni blizu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Verujem da je nauka napredovala protiv covecanstva a po pitanju nekog znacajnemg boljitka za ljude, ne

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

https://www.facebook.com/share/v/1DHRk5C4M4/

Voleo bih da cujem tvoje misljenje Peace. Ima li istine u ovome ili ovaj lik prica gluposti?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Nisam izgleda dugo komentarisala ovako neki video i tudja misljenja, pa mi nikako ne ide.

Samo mogu reci sta ja mislim i u sta vjerujem. A vjerujem da niko nista nije planirao protiv ljudi. Mi smo sami birali kako cemo zivjeti. I dalje sami biramo
Da neko u tome vidi priliku da se obogati, da. I to je sva zamka.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Wed Nov 12, 2025 1:07 pm
Peace wrote:
Wed Nov 12, 2025 1:39 am
Evo Coolio
https://www.nin.rs/magazin/vesti/47816/ ... iz-vazduha

Ali ti ces povjerovati u zaprasivanje naravno.
Odnosno vec si povjerovo.
Prvo zelim da naglasim da sam odavno prestao da verujem novinama iako ovde nije rec o novinama nego o privatno izmisljenom sajtu koji sluzi da narod ne dodje do istine, ne samo po pitanju ovoga vec po pitanju mnogo cega.

Drugo, ovi lazovi raskrinkavanje.ba nista bolji nisu od ostalih tih sto navodno proveravaju informacije. Nastali su godinu dve pre korone. Za njih sam dugo citao da ih ljudi pljuju iz razloga sto na primer zena je za vreme korone slikala bolnicu u kojoj radi, objavila da je prazna, mnogi ljudi se uzivo uverili u to ali su ovi sto raskrinkavaju rekli da je laz. Po facebook-u je imalo bezbroj takvih sto satro proveravaju informacije a ustvari sluze da blokiraju plasiranje necega sto se ne slaze sa onom sto plasira vlast.

Trece,, na facebook stranici ovo raskrinkavanje ima 87000 pratilaca navodno, a ni jedna objava im ne prebaci 100 lajkova...I to 100 lajkova imaju dve objave koje sam video, ostale samo po par lajkova. U komentarima ih 95% ljudi pljuje i ismejava ih. Znaci nikakva stranica nije koja je validna da bih ja verovao njoj. Sve su to placene stranice i za pare ce pisati sta god im se naredi. Naravno, pomesaju oni tu i nesto sto je istinito, nece bas sve lagati. Ali za glavne stvari se obavezno slazu sa onim sto vlasti u drzavama kazu.

A postavio bih im pitanje, gde su bili ti mlazni avioni pre korone...Ili ne znam tacno kada su pocela ta zaprasivanja.

A drugo pitanje bi bilo kako to da uvek odjednom 10-15 aviona izadje i prolazi i to unakrsno...Znaci ti avioni ne idu sa jedne na drugu stranu nego saraju po nebu kao sto se vidi na snimku koji sam licno objavio.

Ja sada da postavim taj snimak oni bi rekli da je lazan i pravili bi me budalom.

Ja to takodje zovem zaprasivanje ali ne znam na sta tacno utice. Vise mislim kao da zamagljuju sunce ili nesto tako...jer kada god je vedro, kod nas izlaze avioni.

Draga @Peace , nemas u danasnje vreme novinu ili televiziju u koju smes biti siguran da je relevantna i da govori 100% iskreno i posteno. Mozda vremensku prognozu i tako neke informacije nebitne da kazu kako jeste, ovo ostalo je odavno procitana knjiga. Veruj mi

Joj Collio.
Ostavljas dojam da je za tebe laz sve sto ne ulazi u tu kutiju teorija zavjere, bas sve.

Nikad ti ne govorim nemoj u to vjerovati, ali prosiruj molim te, za svoje vlastito dobro, izvor svojih informaciji.
Crpi znanje sa svih strana, to oslobadja.
Oslobadja do te mjere da ti uopce nije vazno sta je danas novinarstvo ili tv npr.
Ima toliko sadrzaja ne netu i na tv da uopce ne moras pogledati ni jedan kanal.
Ima sadrzaja koji oplemenjeju, nadahnjuju, inspirusu i vracaju u nadu, u vjeru.
Tako se jedino mozes osloboditi te kutije.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Peace wrote:
Wed Nov 12, 2025 1:53 pm
Coolio wrote:
Wed Nov 12, 2025 1:07 pm
Peace wrote:
Wed Nov 12, 2025 1:39 am
Evo Coolio
https://www.nin.rs/magazin/vesti/47816/ ... iz-vazduha

Ali ti ces povjerovati u zaprasivanje naravno.
Odnosno vec si povjerovo.
Prvo zelim da naglasim da sam odavno prestao da verujem novinama iako ovde nije rec o novinama nego o privatno izmisljenom sajtu koji sluzi da narod ne dodje do istine, ne samo po pitanju ovoga vec po pitanju mnogo cega.

Drugo, ovi lazovi raskrinkavanje.ba nista bolji nisu od ostalih tih sto navodno proveravaju informacije. Nastali su godinu dve pre korone. Za njih sam dugo citao da ih ljudi pljuju iz razloga sto na primer zena je za vreme korone slikala bolnicu u kojoj radi, objavila da je prazna, mnogi ljudi se uzivo uverili u to ali su ovi sto raskrinkavaju rekli da je laz. Po facebook-u je imalo bezbroj takvih sto satro proveravaju informacije a ustvari sluze da blokiraju plasiranje necega sto se ne slaze sa onom sto plasira vlast.

Trece,, na facebook stranici ovo raskrinkavanje ima 87000 pratilaca navodno, a ni jedna objava im ne prebaci 100 lajkova...I to 100 lajkova imaju dve objave koje sam video, ostale samo po par lajkova. U komentarima ih 95% ljudi pljuje i ismejava ih. Znaci nikakva stranica nije koja je validna da bih ja verovao njoj. Sve su to placene stranice i za pare ce pisati sta god im se naredi. Naravno, pomesaju oni tu i nesto sto je istinito, nece bas sve lagati. Ali za glavne stvari se obavezno slazu sa onim sto vlasti u drzavama kazu.

A postavio bih im pitanje, gde su bili ti mlazni avioni pre korone...Ili ne znam tacno kada su pocela ta zaprasivanja.

A drugo pitanje bi bilo kako to da uvek odjednom 10-15 aviona izadje i prolazi i to unakrsno...Znaci ti avioni ne idu sa jedne na drugu stranu nego saraju po nebu kao sto se vidi na snimku koji sam licno objavio.

Ja sada da postavim taj snimak oni bi rekli da je lazan i pravili bi me budalom.

Ja to takodje zovem zaprasivanje ali ne znam na sta tacno utice. Vise mislim kao da zamagljuju sunce ili nesto tako...jer kada god je vedro, kod nas izlaze avioni.

Draga @Peace , nemas u danasnje vreme novinu ili televiziju u koju smes biti siguran da je relevantna i da govori 100% iskreno i posteno. Mozda vremensku prognozu i tako neke informacije nebitne da kazu kako jeste, ovo ostalo je odavno procitana knjiga. Veruj mi

Joj Collio.
Ostavljas dojam da je za tebe laz sve sto ne ulazi u tu kutiju teorija zavjere, bas sve.

Nikad ti ne govorim nemoj u to vjerovati, ali prosiruj molim te, za svoje vlastito dobro, izvor svojih informaciji.
Crpi znanje sa svih strana, to oslobadja.
Oslobadja do te mjere da ti uopce nije vazno sta je danas novinarstvo ili tv npr.
Ima toliko sadrzaja ne netu i na tv da uopce ne moras pogledati ni jedan kanal.
Ima sadrzaja koji oplemenjeju, nadahnjuju, inspirusu i vracaju u nadu, u vjeru.
Tako se jedino mozes osloboditi te kutije.
Znam ja to sve Peace i razumem sta mi govoris ali ovi sajtovi su zaista laz.

Imam ja vise strana gde prikupljam informacije, a to su ljudi,njihove zivotne price,iskustva, onoga sto su videli svojim ocima...Takvi ljudi ne dobijaju prostora ni na jednom mediju,ni u jednim novinama jer se kosi sa onim sto oni zele da narod misli. Njima nije cilj istina vec programiranje ljudi. To nisu teorije zavere Peace. Ja sam se licno uverio vise desetina puta u to.

Nisam neko ko voli da kontrira cisto jer eto tako mi doslo, bas naprotiv, laz medija je predvidiva i lako uocljiva ko zeli da je otkrije.

Sve ti je kao jedna piramida...I kada bi krenula unazad od medija videla bi da se zapravo radi o jednim te istim ljudima.

Ja bih smeo da se zakunem da je to tako

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Svi sajtovi su laz osim tih odredjenih…koji vode politiku da je sve laz, a oni su istina.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ne, ne znaci ni da su ovi uvek u pravu ali ze veliku vecinu jesu.

Da me ne razumes pogresno, samo pisemo sto je i logicno jer smo na forumu i lepo je razmeniti misljenja, narocito sa tobom.

Ali uzmi sada primer ovako,
Napravljena je nekakva podela gde njih par pisu i rade za navodnu opoziciju a drugi za vlast. I sada mi kao da smo osudjeni da biramo izmedju jedne od te dve strane. Ni slucajno ne smemo imati neko trece razmisljanje jer ako ga imamo, mi smo teoreticari zavere, tako nas nazivaju iako ne znam sta te reci u ovom slucaju znace.

To i jeste sada globalan problem jer retko ko zeli da pogleda malo sire i razmisli sta je i kako. Znaci poslusamo televiziju i jednoj se priklonimo. Zato i mislim da svaka drzava, tacnije narod u svakoj drzavi i ne moze da izadje iz zacaranog kruga.

Primera radi, ako sam video svojim ocima da me vise puta lazu, zasto bih morao da im verujem ?

Ili recimo, kada su poceli protesti u Srbiji, napisao sam da su protesti smesni i da nece nista uraditi. Ljudi su mi pisali da ja nemam pojma, to su studenti, jel vidis ti da su N1 i NovaS uz njih a da su Pink,Informer i ostali protiv njih i ostale budalastine. Godinu dana je proslo od tada, sta smo dobili od protesta? Nista. Niti cemo dobiti. Zapravo dobicemo, drzava ce rasprodati mnogo toga, uvesti mnogo toga dok se narod bavi glupostima. Kada je jedan lik satro uhapsen, narod po internetu pruzao podrsku, da ga puste bla bla bla. Napisao sam da je taj njihov, da je hapsenje iscenirano. Odmah su isli komentari da sam ja sendvicar koji brani vlast bla bla bla. Nakon mesec dana taj sto je uhapsen radi na drzavnoj televiziji kao voditelj. Postavio sam im pitanje, gde ste sada da mi kazete da nije njihov? Naravno,niko odgovorio nije ali ga pljuju po netu.Sada se hapsio kosarkas i jos jedan,oni su takodje njihovi. Vec su saradjivali sa njima. Ceo Beograd zna da kosarkas dobio ogromnu zemlju da gradi nesto ali eto, opet narod ili je naivan ili je placen da pise i ne dozvoli narodu da pomisli da je mozda nesto trece resenje.

Ja malo opsirnije pisem jer ne znam kako u skracenim crtama da objasnim kako zapravo razmisljam. I naravno da ni ja nisam nekada u pravu ali je poenta price da sam donosim odluke, donosim zakljucak o necemu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Inace ogroman broj ljudi je slicnog misljenja poput mog ali to je prosto neizvodljivo cuti na televiziji,niti procitati u novinama. Takvima je jedino preostalo da pisu po netu,youtube-u,facebook-u.twitteru ili gde vec. I tu lezi problem, u pitanju zasto trece misljenje ne moze izaci na povrsinu?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Jednostavno ne moras da se priklonis ni jednima.
Ovo sam skontala kroz zivot - dokle god mislimo da ce doci neko drugi/bolji na vlast i spasit nas od necega, to se nece nikad desiti.
Jer spasenje nije za svakog isto, dok se jedan spase drugi se upropasti. Dok jednim udovoljis, druge si zakino.
Ali da se moze doci do nekih globalnih olaksica, moze.
Samo svi smo u strahu. Negdje sam neki dan ovo culu - svijet pokrecu dvije stvari, ljubav i strah. Iz straha nicu sve ostale negativne osobine, i uglavnom svijet sada pociva na strahu.
Amerike je strah da Rusija ne ojaca, pa izazovu rat u Ukrajini.
Jevreje je strah da im se ne ponovi 2 svjetski rat pa ciste, brutalno, prostor za jevrejsku drzavu.
Predsesnika, bilo kojeg, strah je ostati bez vlasti. On se upetljo u sami Bog zna sta.
Protestante je strah da ce im biti sve gore i gore.
Ljudi na tv/ radiju plase se ostati bez posla. Imaju racune, zenu, djecu. Moraju nesto raditi. Moze na stetu duse, na stetu tijela, ili na stetu oboje.
Svi se plase zapoceti nesto drugo.
I svi kao trazimo mjesto i vrijeme da se i mi cujemo s nasom istinom, koja takodjer ne oslobodja, vec unosi strah i nemir.

Svidja mi se, inspirise me…

“Kada sam bio mlad i slobodan i moja mašta nije imala granica, sanjao sam da ću promijeniti svijet. Kako sam odrastao i postajao mudriji, shvatio sam da se svijet neće promijeniti pa sam smanjio apetite i odlučio da ću promijeniti samo svoju zemlju. Ali i ona se činila nepromjenjivom. Kako sam ulazio u moje poodmakle godine, u zadnjem očajnom pokušaju, zadovoljio sam se s time da promijenim svoju obitelj, one najbliže sebi, ali oni nisu to željeli.
A sada, kada ležim na samrtnoj postelji konačno sam shvatio: Da sam barem prvo promijenio sebe, tada bih postao primjer za svoju obitelj koja bi se promijenila. To bi me inspiriralo i ohrabrilo i tako bih mogao pomoći i učiniti bolje za svoju zemlju, a tko zna, možda bih tako promijenio i svijet.“~ Napisano na grobnici anglikanskog biskupa u Westministerskoj opatiji.

Kad citas vako neke starije knjige, shvatas da ljudi nisu nikad bili zadovoljni, i uvijek su mislili da trebaju nesto ili nekog promijeniti pa da budemo zadovoljni.
Mozda je stvarno vrijeme da shvatimo kako se svi zajedno krecemo u pogresnom smjeru.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

@Peace

Zanima me tvoje misljenje o ovome sto ovaj lik prica

https://www.facebook.com/share/v/1BcJZUquGh/

Sta mislis? Da li to ljudi na vlasti mogu ostvariti ?

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Kada je pravo vrijeme za brak ?
    by Skitnica » » in Roditelji i djeca
    66 Replies
    4605 Views
    Last post by Coolio
  • Insekti i gmizavci sa kojima smo se susreli
    by Skitnica » » in Fotografija
    39 Replies