Amerika

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Amerika

Unread post by Coolio »

Amerika je cirkuzantska ...Mislim na ove politicke pojave i kako oni sve to obavljaju,kao rezirani film u Hollywood-u... :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Prvi u svijetu
Predsjedništvo BiH jednoglasno nominiralo Donalda Trumpa za Nobelovu nagradu za mir
:fp
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno donijelo odluku da se američki predsjednik Donald Trump nominira za Nobelovu nagradu za mir zbog njegovog "angažmana na uspostavljanju trajnog mira u Pojasu Gaze".

https://www.klix.ba/vijesti/bih/predsje ... /251014099
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Uprkos primirju, izraelska vojska pucala danas u Gazi: Šestero Palestinca ubijeno u dva incidenta
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

AMERIČKI PREDSJEDNIK

Tramp kritikovao naslovnicu magazina Time: Izbrisali su mi kosu :hahah
Magazin Time napisao je relativno dobru priču o meni, ali fotografija je možda najgora svih vremena, poručio je
on je navodno silovao. maltretirao zenu Ivanu. zbog toga shto mu je izabrala losheg hirurga za presadjivanje kose ..
.. :-? a ne zali se, shto mu je uho naraslo. nakaon atentata.. :DD

Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Amerika=parodija=hollywood. Ko jos veruje u te atentate i ostalo ja pojma nemam :DD

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Tue Oct 14, 2025 9:25 pm
Amerika=parodija=hollywood. Ko jos veruje u te atentate i ostalo ja pojma nemam :DD
evo .jedan seljachki supermarket../cijene//
. nekad kupim dinju kod njih.. nije uvijek 'dobra

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Oct 14, 2025 11:29 pm
Coolio wrote:
Tue Oct 14, 2025 9:25 pm
evo .jedan seljachki supermarket../cijene//
. nekad kupim dinju kod njih.. nije uvijek 'dobra

Kod seljaka je kvalitetnije jer je domace pa samim tim je i logicnije da bude skuplje. Mada kazu da ima i onih koji varaju,prodaju iz prodavnice a predstavljaju kao domace. Mada primeti se razlika

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
The Polk County Attorney’s Office said Hamza Smajlovic, 25, admitted to killing Ruth Robison, 45, and critically injuring Tony Robison
Image

.
Life in prison without parole is the mandatory sentence for first-degree murder in Iowa and attempted murder carries a prison term of 25 years.
. vejrovatno .dozivitni zatvor..

.. zbog raskida sa djevojokm.

..

dechko u Sarajevu se bacio sa terase hotela... zbog zenske osobe..

. da li zene ovako reaguju.. da ubiju roditelje. momka. koji ih je napustio.. :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
Amazon otpushta 14 000 radnika. ( white collar)zamijenit che ih umjetna inteligencija. Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ako i treba. Kada sam pisao da je AI smece i da ce ljudi ostajati bez posla, smejali mi se. Samo narod neka tapse i neka se odusevljava AI, digitalizaciji, bar kodovima i ostalim sranjima.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:rlys
ko se bre smijao. jako si nas zabrinuo..
.. :inlv ajde pishi. shta nam donosi buduchnost. shta da radimo.. :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Videces sama. Sve ce doci brze nego sto mislis. Cek dok ukinu kes pa ces da vidis u kakvom ces modernom zarobljenistvu biti. Smejala se gomila ljudi,nas koji mucnemo glavom drzave su nazvale teoreticarima zavere a narod to prihvatio.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ukidanje kesha kod mene, ne vidim u skoroj buducnosti, mada i u EU-zemlje .. ipak razmatraju,da opcija kesha treba ostati.. u sluchaju kriznih situacija.. :jbg narod mora imati kesh za te situacije.
.AI svakako pomaze.. ali i ziva bicha. moraju to uzeti sa rezervom.. kako i kad iskoristiti AI u svom sluchaju..

..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Vidi, ja sam prvi za totalno ukidanje kesa da nema vise mita,korupcije itd. Ali pod uslovom da se uvede u zakon da svako ko zeli da upotrebi to protiv naroda bude osudjen na dozivotnu robiju ili smrtnu kaznu. Dakle da ne bude nikada da ti odredjuju koliko novca smes potrositi, gde ga smes potrositi, da te ne ucenjuju vakcinacijom pa ako se ne vakcinises blokiraju ti racun i slicno. Dakle svakome kome bi to palo na pamet automatski po svakom zakonu svuda u svetu da bude oteran na dozivotnu robiju ili smrtnu kaznu. E u tom slucaju jesam za ukidanje kesa, a ovako gde niko to ne spominje,niko od njih ne trazi, automatski sumnjam jer politicari su obicni piuni koji odradjuju zadatke za druge. Obicna holivudska scena i nista vise.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Vec svima poznata vijest priznata javno

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sefi ... tdiscovery

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Mamdani, 34-godišnji demokratski socijalista i državni zastupnik iz Queensa, pobijedio je nezavisnog kandidata, bivšeg guvernera Andrewa Cuoma i republikanca Curtisa Slivu u onome što posmatrači opisuju kao jedan od najvećih političkih preokreta u gradu u posljednjih nekoliko godina.
Mamdanijeva kampanja usmjerena je na pristupačnost i socijalnu pravdu, obećavajući zamrzavanje stanarina, besplatne autobuse, univerzalnu brigu o djeci i gradske trgovine prehrambenih proizvoda. Također je predložio povećanje minimalne plate na 30 dolara po satu do 2030. godine i povećanje poreza za korporacije i milionere kako bi se finansirali ovi programi.
biche malo teze sprovesti.. :-?

:-? ne svidja mi se .nakit.. i kojekakve vrpce :lups

Image

https://6yka.com/svijet/muslimani-u-new ... mamdanija/

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Zanimljiv video

https://www.aljazeera.com/news/2025/6/2 ... next-mayor

Svidja mi se njegova energija.
Mladi ga vole.
Ova pobjeda je usput i stav mladih Amerikanaca po pitanju Izraela.
Covjek se javno izjasnio da drzi da Izrael vrsi genocid, i da bi, kad bi bio major bio duzan zarobiti Izraelskog predsednika ako bi stupio u Njujork.
U Njujorku zivi, poslije Izraela, najveca jevrejska zajednica.
Nekih 33% je podrzalo Zohrana.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Znam,reci ces da ni u sta ne verujem ali ja zaista u izbore nemam poverenja. Misljenja sam da neko drugi postavlja i smenjuje politicare. Svako od nnjih jedno prica dok je u borbi za vlast pa kada dodje na vlast promeni pllocu. Videcemo kako ce ovaj sada postupati u njegovom delu posla.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Coolio wrote:
Wed Nov 05, 2025 3:01 pm
Znam,reci ces da ni u sta ne verujem ali ja zaista u izbore nemam poverenja. Misljenja sam da neko drugi postavlja i smenjuje politicare. Svako od nnjih jedno prica dok je u borbi za vlast pa kada dodje na vlast promeni pllocu. Videcemo kako ce ovaj sada postupati u njegovom delu posla.
Necu bas reci da ni u sta ne vjerujes, vjerujes da sve, bas sve, neko planski radi.
Znam da jeste dosta informacija, i onih koje nisu tacne….Treba to razabrati u glavu. Moraju ljudi sami danas donositi svoju istinu, uz puno istrazivanja, posmatranja i samoanalize.
Moramo gledati u svemu siru sliku.
Niko ne ostvari do kraja ono sto obecava, a sta god i da ostvare, ne moze zadovoljiti sve ljude. Uvijek je nekom nesto nepravo.
Da bi Zohran ostavrio sto je obecao, mora uzeti od bogatih. Njima odmah nije pravo.
Mora neke stvari da odobre iz Bijele Kuce.
To je kao da dodjes pred ogromnu stijenu, i treba do probijes tunel.
Ne mozes ga glavom probijati, trebas novac, trebas ljude, koji ko i ti vjeruju da ce taj tunel/put biti korisan.
Sigurna sam da onaj ko prvi put stupa na politicku scenu zapravo i ne zna sa cim se sve treba nositi.
Ta “promijenjena ploca” to su te prepreke koje se cesto ne mogu prevazici. Previse je ljudi u “igri”. A onda previse licnih interesa.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Dobro prica.
Pokupio je svu paznju. Uopce se o drugim pobjednicima toliko ne pise, ni blizu toliko.

https://www.cnn.com/2025/11/05/politics ... -mayor-win

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

@Peace posliusaj ovo pa mi reci svoje misljenje...

https://www.facebook.com/share/v/17SvsKHXez/

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Gledala donekle, i ne mogu ja te price Coolio.

Moras gledati siru sliku. Moras crpiti znanje iz vise izvora.
Zaglavo si se dobro s ovim sadrzajima.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Zelim dodati.

Sve da Zohran nista ne postigne od obecanog, ipak ce nesto postici…
Bice inspiracija hiljadama mladih ljudi diljem svijeta.
On, za kojeg se nije znalo do unazad jednu god postade, kako Izrael javi, major najbitnijeg grada u svijetu.
Milioni su ulazoni u kampanju koja se vodila protiv njega, i svejedno je pobijedio.
Musliman, u gradu koji obiljezava 11. Septembar.
Rekoh bice inspiracija.

Razmisljala sam zasto jedna americka porodica ne moze odgojiti ovako dijete - s ovakvom energijom i ovakvom hrabroscu.
I zasto ne istoku ne nicu ovakve persone?
Ovakve persone samo odgajaju roditelji koji su dosli od nekud u svojim zrelim godinama. Oni znaju i porede zivote tamo i ovdje.
Uzimaju najbolje od onog sto su donijeli, i najbolje od onog sto su nasli, i ako go znaju prenijeti na dijete, ispadne ovakva persona.
Sjecam se kad je kcerka zavraila srednju, bila je neka dodjela stipendija, i to je islo u ruke najboljih ucenika.
Sve je otislo u ruke djece ciji su roditelji rasli negdje drugo.
Precesto se desava da je ucenik generacije koji drzi govor na ceremoniji nakon zavrsetka fakulteta, ili srednje, dijete roditelja izbjeglica.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Slusam ja vise izvora ali slusajuci ovako nesto i posmatrajuci sta pricaju politicari, najvise mi deluje da idemo ka ovom scenariu. Daj Boze da se varam.

Tesko ja verujem bilo kome, televizijama i novinama narocito. Ali ne odbacujem ove price jer na kraju pogledam desavanja i vidim da se ka tome ide.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Amerika bombardirala iran
    by fjaka » » in Politika