Nasilje

Teme iz psihologije
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Nasilje

Unread post by Skitnica »

Šokantno: Ubijena Inela Selimović dva dana prije zločina prijavila nasilje, dvojica policajaca PU Kalesija nisu postupali, pod istragom su
Tužilaštvo TK, kako nezvanično saznajemo, formiralo je predmet protiv dvojice policijskih službenika

Inela Selimović, koju je zajedno s njihovim 13-godišnjim sinom ubio monstrum Emir Selimović, dva dana prije zločina, prijavila je nasilje Policijskoj upravi u Kalesiji, saznaje portal „Avaza“.

Formiran predmet

Od izvora bliskog istrazi „Avaz“ saznaje da su Inela i njen sin možda mogli biti spašeni da su dvojica policajaca Policijske uprave Kalesija poduzeli potrebne radnje.

Naime, nakon prijave o nasilju u stanu u kojem je Inela, iako pred razvodom braka, još stanovala zajedno s Emirom, dvojica službenika PU Kalesija, nisu postupili po prijavi, odnosno, kako nezvanično saznajemo, nisu ni otišli na adresu da utvrde o čemu se radi.

Kako „Avaz“ nezvanično saznaje, Tužilaštvo TK je protiv dvojice policijskih službenika formiralo predmet zbog propusta u službi, odnosno jer nisu poduzeli potrebne mjere i radnje po prijavi o nasilju u porodici.

Oboje ih zadavio

Emir Selimović je osumnjičen da je 12. februara 2025. godine u ranim jutarnjim satima, u porodičnom stanu u Kalesiji, dok su Inela Selimović i njihov maloljetni sin spavali, iskoristio njihovu nemogućnost da se odbrane i rukama im stezao vrat, te je usljed zagušenja nastupila njihova smrt.

Selimović je bio u bijegu pet dana, a nedavno mu je produžen pritvor.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ADVOKATICA ENISE KLEPO
Dalipagić za "Avaz" o presudi Džafiću: Kakva se poruka šalje počiniocima ovih djela
Dakle, on je pretukao uposlenicu bez ikakvog razloga i nanio joj teške fizičke i psihičke povrede. Postavlja se opravdano pitanje kakva se poruka šalje počiniteljima ovih kaznenih djela - kazala je Dalipagić.

Podsjetimo, Sudsko vijeće Kantonalnog suda u Mostaru je potvrdilo presudu Općinskog suda u Konjicu, prema kojoj je Amir Džafić (46) bivši vlasnik hotela "Jablanica" zbog nanošenja teških tjelesnih povreda svojoj nekadašnjoj uposlenici i sugrađanki, Enisi Klepo (30), nakon ponovljenog postupka, proglašen krivim i osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci.
Image
.. :-? da se advokatica..'smirenije' oblaci. mogla je bar nekoliko god dobiti .. za siledjiju..

..udri dok mozesh.. zena treba da shuti
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? . e ovo je zbilja nasilje
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ovo je vech normalno u KrajiniImage

:hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Muškarac iz Goražda ubio partnerku u Novom Sadu, zločin prijavilo šestogodišnje dijete
Prema navodima sa društvenih mreža, Branka P. je bila vlasnica arhitektonskog biroa, a ubio ju je emotivni partner Boban T. iz Goražda, koji je bio trgovac voćem na pijacama.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/96 ... iz-gorazda

.. :-? nevjerovatno

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

a tek ovaj sluchaj .
Pijani muškarac napao članicu obitelji, pala je s balkona pa se i on bacio za njom
:jbg e to je dobro izveo

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Nažalost postalo svakodnevnica ..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? i kad prochitamo, da je momak vozechi motor.. poginuo. bude nam zao..

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Bella wrote:
Thu Apr 24, 2025 7:12 pm
:-? i kad prochitamo, da je momak vozechi motor.. poginuo. bude nam zao..
Ja iskreno za brzu i neodgovornu vožnju ne sažaljevam. Vjerovatno da mi se desi nekom bliskom da bih žalila, ali ovako generalno kad pročitam bude mi ili "Drago mi je samo što nisi odnio još jedan život" ili "Žao mi je samo što je još neko morao stradati" u zavisnosti od situacije :jbg
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. mishljenje motorista je, da je vozach putnichkog auta uvijek kriv.. jer ne vide motocikliste.. :hahah kako che ih vidjeti .kad jure ko komarci..
nemam opravdanja za njih. jedan je i mene udario. u autu sam bila.... vozio skroz nepropisno.. dobro se ugruvao..
. kao i za el skutere.... uopste ne gledaju kad prelaze pjeshachki. misle da ih svi trebaju vidjeti. jer su zasticheni kao pjeshachi.. e.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sin Hanke Paldum pretukao Igora Cicovića u KPZ
Podsjetimo, 2021. godine u septembru Mirzad Brkić je bio uhapšen po prijavi da je psihički i fizički maltretirao i protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos, A.P. iz Sarajeva, koja je tada imala 26. godina. Njih dvoje su tada, u Neumu zajedno boravili tokom vikenda, a to je spomenuto i u prijavi koju je telefonski u Policijsku stanicu Neum jučer u šest sati ujutro uputila Džemila G., u čijoj su se kući nalazili.
Hanka Paldum o hapšenju sina Mirzada: Kunem vam se zdravljem i životom da to nije istina
:fpalm Hanka Paldum o hapšenju sina Mirzada: Kunem vam se zdravljem i životom da to nije istina

Podsjećamo, 2016. je Brkić osuđen na kaznu zatvoru zbog saobraćajne nesreće koja se desila 14. januara 2014. godine, u kojoj je udario tri pješakinje, a dvije od njih teško povrijedio. Brkić je tada upravljao neregistrovanim automobilom marke Nissan, brzinom od 70 km/h, iako je ograničenje u naseljenom mjestu 50 km/h, te tako povrijedio pješakinje Arijanu Žigu, Ismetu Kovač i Magbulu Džuderiju.

On je, također, bio i pod utjecajem narkotika.

Brkića je Granična policija BiH 2015. godine uhapsila zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/97 ... vica-u-kpz

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Osumnjičena za ubistvo majke Ajna Đukić u nadležnosti je Tužilaštva KS, bit će ispitana u KCUS-u
Image

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/98 ... a-u-kcus-u

:-? . zalosno.... vjerujem da je nije mogla napustiti.. i spasiti se ' od nechega'

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

Bella wrote:
Thu Jun 19, 2025 4:40 pm
Osumnjičena za ubistvo majke Ajna Đukić u nadležnosti je Tužilaštva KS, bit će ispitana u KCUS-u
Image

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/98 ... a-u-kcus-u

:-? . zalosno.... vjerujem da je nije mogla napustiti.. i spasiti se ' od nechega'
Čitala sam ovo. Potresno zaista :((
Ne možemo naravno znati šta se zaista dogodilo i zašto. Djevojka je u svakom slučaju prošla i prolazi kroz pakao. Baš sam potrešena kad vidim ovakvo šta.
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Image
Goran Ravlić koji je prošle godine u ljeto ubio suprugu Nerminu u naselju Pofalići u Sarajevu danas je pred Kantonalnim sudom dobio 45 godina zatvora.
Njegova majka Leđiba Ravlić, koja je optužnicom označena kao saučesnik u ubistvu, dobila je također 45 godina.
..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ko li je 'zanesenjak'

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

ja znam ko je ☺️
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
koliko ih je.. :-?

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

na Čengić Vili: Pitbull nasrnuo na muškarca i pokušao ga ugristi za vrat
Navodno, nakon što se ovaj uznemirujući događaj desio, vlasnik pitbulla je sišao ispred zgrade i „naružio“ svog razjarenog pitbulla govoreći mu: „Kako si to mogao uraditi?!“.
https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... ti-za-vrat

:-? zashto stanari,dozvole da ove 'ubice' zive u zgradama

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

"Panteri" tuku nepoznatog direktora
mozda je zasluzio. ali, po kojoj osnovi oni to rade.... :-? neka 'handzar policija morala'
.. dakle. ko im se ne svidja ili neko 'naruchi' iz bilo kog razloga . optuze nekoga i prebiju... bez 'zakona drzave.. i treba da im se vjeruje.. :fpalm

https://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronik ... -direktora

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

da ima drzave pantere bi odavno tukli u zatvoru. jedan od ovih pantera se redovno javlja curi koju poznajem, a ima cerku njenih godina. onda ce otic da udara nekog istog ko on 😂
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? vjerovatno je 'regrutuje' da ucestvuje u ucjeni nekog'poznatog'
tako je ovdje sin prijateljice. na netu. razmjenio 'fotografije' sa djevojkom ----nedugo za tim javio se kao 'otac' i trazio novac da ga kao ne prijavi policiji. ,jer je kcerka mladja od 18 mislim... momak poslao phonom $400.. ovaj trazio josh. i momak kaze .morat chu ja sad prijaviti policjiji i 'otac' se nije vishe javljao

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

haha i taj momak budala bgm. meni se ovo ljeto javljo neko i predstavljo ko djordje zdrale, trazio mi pare, kaze ta cura s kojom pisem njegova cura pa ako necu probleme da mu dam pare. reko e jesi naso crkvu u kojoj ces se molit. idioti, al eto uspije im negdje
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

jutros me zove nana i u stilu djordja zdrale mi trazi hiljadu eura, kaze treba tetki, hoce da dize sprat na kuci. reko nek dize al bez mene. jbt jos ona izracunala treba joj 1000 eura od mene. haj da me pitala da dam koliko mogu, nego daj 1000 eura, ko mafijas
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

Revizor
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Revizor »

koliko li je babi trazila kad je meni hiljadu
za mene senf je istina
po virslama je ispisan

• Similar Topics