Amerika
Re: Amerika
eto..sad ti ga zao.. ..

.............................................................................................
Hocu da posetim Ameriku @Bella

bezibre....
.............................................................................................
Građani BiH i mnogih drugih zemalja će plaćati dodatnih 250 dolara za put u Ameriku
Predstavnički dom američkog Kongresa odbio je amandman na Zakon o izdvajanjima za odbranu kojim je trebalo izbaciti odredbu o slanju 500 miliona dolara za izraelske raketne sisteme.
..
Ovaj zakon je usvojen zajedno s tom odredbom, a na kraju je samo šest kongresmena glasalo za usvajanje amandmana.
Amandman je predložila republikanska kongresmenka Marjorie Taylor Greene, koja je kao obrazloženje navela da Amerika "već šalje milijarde Izraelu", ali je spomenula i bombardovanje crkve u Gazi.
"Izrael je bombardovao Katoličku crkvu u Gazi, a cijela ta populacija se briše dok nastavljaju svoj agresivni rat u Gazi", rekla je Taylor Greene, inače poznata kao lojalni pristalica američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog pokreta "Make America Great Again."
Uz to je navela i da su "tri i pol milijarde dolara ogroman novac", referirajući se na cifru koju Amerika svake godine šalje u Izrael.
"Osim toga, sigurnosni paket iz aprila 2024. uključivao je dodatnih 8,7 milijardi dolara za Izrael, i to iako Izrael ima univerzalnu zdravstvenu zaštitu i subvencionisano visoko obrazovanje za svoje građane. Ovdje u Americi, mi smo zaduženi 37 biliona dolara. Moj amandman će osigurati Ministarstvo odbrane koje stavlja Ameriku na prvo mjesto, a upravo to nam i treba", rekla je republikanska kongresmenka.
Ovo nisu njeni prvi komentari o pomoći koju Amerika šalje Izraelu. Ranije je, govoreći s kontroverznim novinarom Tuckerom Carlsonom, rekla da je "iznenađena" njenim kolegama koji "stavljaju Izrael na prvo mjesto."
"Neki od njih su bili članovi izraelske vojske i ponose se s tim. Oni imaju lojalnost drugoj državi. Dolazi se do tačke kada je to stalno toliko očigledno, u objavama koje stavljaju na društvene mreže, u izjavama koje daju. Moraju da izraze podršku Izraelu. Moraju da iskažu svoju vjeru i lojalnost Izraelu", tada je rekla Taylor Greene.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/samo ... /250719009
..ah. nema turista, prema Americi. mada je doll pao... da josh im treba dodatna naplata , za ulazak..
Skoro je sin bio u Daytonu, slike koje mi je poslao su me iznenadile. Grad duhova 
Ulice puste, vrlo malo automobila...
Nemam na ovom comp. slike, kad prebacim, postam neke. Bas mi se nekako jezivo cinilo
Bio sam i ja. Sprdali se, slikali se na sred raskrsnice u strogom centru grada. Prazno sve.
Hajde što nema ljudi da hodaju trotoarima to i nije toliko čudno za Ameriku, ali nema ni auta, ni parkiranih ni u vožnji. A strogi centar grada
ako se vozish nedeljom ili chak subotom. biznis centri .vechinom su to i centri grada.. su prazni/ bez auta . bez ljudi. jer i mali bisnisi hrane ne rade..
..ali , jeste problem s Detroitom.. zbog auto industrije. propala. .. s tim, gubljenje posla. s tim i nemoguchnost plachanja stanovanja. i narod odlazio.. povechan kriminal itd.
malo se izgleda popravlja.. shto ne znachi da je opasno biti stanovnik..ali zavisi vjerujem, u kom dijelu grada zivish. i kojim poslom se bavish..
.. i Sarajevo je nedeljom 'prazno'. sada...
Tacno falim ja u Americi da dignem atmosferu i povecam izlaznost 
aj..
utopio se. na odmoru u
Costa Rica.
Costa Rica.

. samoubistvo . ..
akutna intoksikacija uzrokovana kombinovanim efektima difenhidramina, etanola, cetirizina i amfetamina
poznata kuvarica. uchestvovala u raznim shou programima.
ovi kuvari bash ..

djeca je sahranila na Golf igralishtu .
usteda . da ne plachaju taxu na to igralishte po trumpich savjetom
https://x.com/themoneycoach/status/1553 ... o-taxes%2F
Hurt je dobio kopiju [Ivanine] ovjerene izjave o razvodu iz 1990., u kojoj je izjavila da ju je prethodne godine suprug silovao u naletu bijesa. U Hurtovom iskazu,
Trump je bio bijesan jer je operacija "smanjivanja vlasišta" kojoj se podvrgnuo kako bi uklonio ćelavu točku bila neočekivano bolna. Ivana je preporučila plastičnog kirurga. Kao odmazdu, napisao je Hurt, Trump je iščupao šaku kose svoje žene, a zatim se seksualno prisilio na nju. Nakon toga, prema knjizi, provela je noć zaključana u spavaćoj sobi, plačući; ujutro ju je Trump "prijetećom ležernošću pitao: 'Boli li?'" Trump je porekao i optužbu za silovanje i sugestiju da je imao postupak smanjenja vlasišta. Hurt je rekao da su incident, koji je detaljno opisan u Ivaninom iskazu, potvrdila dva njezina prijatelja.
Jel to namestaju Trampa ili je opet neka holivudska prica u pitanju