Milorad Dodik

Lokalna i svjetska politička dešavanja, stranke i politički predstavnici.
deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Milorad Dodik

Unread post by deksametazon »

Image

Kako dragi Staša kada nemate više većine da o tome raspravljate mada je i to nemoguće jer odluka VP automatski ide u Službeni glasnik Bosne i Hercegovine.

HDZ u strahu od "nove većine" u Domu naroda povukao prijedlog izmjene Izbornog zakona

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg dugo je shutao... nakon odlike Suda.Dodiku.. oglasio se.. s novim nametima..
Bosna ne postoji.. protekrorat ochigledni.. :-? a. moze se i u takvim dr. zivjeti.. :DE
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Bella wrote:
Thu Jul 17, 2025 2:05 pm

Bosna ne postoji.. protekrorat ochigledni.. :-?
Meni nisu još javili da živim u državi koja ne postoji? :DE

Visoki predstavnik je dio Dejtonskog mirovnog sporazuma, tačnije njegovog Aneksa 10, koji se odnosi na civilnu implementaciju mira u Bosni i Hercegovini. To je kako kada bi neko rekao neću da poštujem Aneks 7. o povratku izbjeglica i raseljenih. Jedan od Aneksa DMS-a. A sada ti malo pregledaj šta su zadaci OHR-a i PIC-a (da se ne ponavljam) i šta je u tome Visoki predstavnik i kakva je njegova koordinacija sa UN, EU, OSCE, UNHCR, itd.. Samo su Bonske ovlasti naknadno pridodate 1997. godine. Nervoza u Dodikovom klubu govori da ovo nije nekakav njemački turista nametnuo. Ulazi automatsku u Službeni glasnik BiH. Schmidt je odlučio Dodika i njegov klan udaljiti od domaćih para iz svima poznatih razloga zbog čega nervoza. Dodik mora od entitetskih para platiti dug Vijaduktu i prihodi od Centralne banke neće se dijeliti kako traži Dodik nego ide se na kupovinu opreme za regularnije izbore, a što preostane ide u državni budžet. A kako bi trebalo drugačije?

Miličević: RS tone u dugove. Na naplatu nam stiže milijardu i 600 miliona maraka kredita.

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

deksametazon wrote:
Thu Jul 17, 2025 2:58 pm
Meni nisu još javili da živim u državi koja ne postoji? :DE
:jbg ne vidish. nije to nepoznata chinjenica.

:hahah
..
.............................................................................................Image

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Tvoja tvrdnja i teret dokaza je na tebi. Činjenica je krupna riječ. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bez tereta. :jbg . samo slijepac ne vidi, ali ochigledno osjecha.
.. :/*
nema kraja. ne nazire se.. samo shto neki udahnu. i sretni svjezem zraku. smog ih sljedecheg jutra. .opali.. :fpalm

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Činjenica se ne osjeća nego dokazuje. :DE

Bar nešto više normalne države.

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:qq tako. je samo daj novac inovacijama.. strancima. zaduzi drzavu i tako u nedogled..

. poshtene izbore.

:hahah opet che isti pobijediti. mozda sa rotacijom mjesta.. ali. neche raj nastupiti. u to sam sigurna..
zivot kao i do sada.. :jbg

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Thu Jul 17, 2025 4:46 pm
:qq tako. je samo daj novac inovacijama.. strancima. zaduzi drzavu i tako u nedogled..

. poshtene izbore.

:hahah opet che isti pobijediti. mozda sa rotacijom mjesta.. ali. neche raj nastupiti. u to sam sigurna..
O tome ja govorim svo vreme. Kakve crne inovacije i ostale budalastine. Oni odredjuju i vlast i opoziciju. Narod je tu ovca koju sisaju na istu foru ne godinama,vec decenijama.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Bella wrote:
Thu Jul 17, 2025 4:46 pm
ali. neche raj nastupiti. u to sam sigurna..
Pa naravno, niko ne očekuje raj nego izlazak iz blokada step by step koje Dodik i Čović stalno prave. Danas zbrisali sa sjednice Doma naroda da nema kvoruma da bi se spasio Špirić, ali dokle će i to moći kada mandat presjedavajućeg ističe 15.10.2025. i onda dolazi Ademović i neće moći se igrati sa Dnevnim redom kao što je to radio danas kao predsjedavajući.

Ovo nije ni malo smiješno jer opet očekujem kleberenje...
Image

Evropska komisija obavijestila je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine da će sredstva namijenjena našoj zemlji u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan biti umanjena za 10 posto, odnosno za 108,5 miliona eura, zbog kašnjenja u dostavljanju konačne verzije Reformske agende.

Podsjetimo, iako je više puta najavljeno njeno brzo usvajanje, konačna verzija Reformske agende za Bosnu i Hercegovinu još nije dostavljena. Glavni razlog leži u dubokim političkim neslaganjima unutar vladajuće koalicije – posebno između SNSD-a, HDZ-a BiH i stranaka Trojke.

SNSD odbacuje reforme koje podrazumijevaju jačanje državnih institucija, HDZ BiH uslovljava sve Izbornim zakonom, dok Trojka pokušava balansirati između reformskih zahtjeva i očuvanja koalicije.

Najveći izazov ostaje dio koji se tiče vladavine prava, jer reforme u toj oblasti zadiru u temelje političke kontrole nad pravosuđem.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. i tako u nedogled..... Bosna nastavlja da talasa... 'Stranci'( i to su neki Dodici/.Covici/i trojkici :hahah ) nastavljaju da ie vode.... i to je to.. :jbg

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Pa tako nekako šta god pričali Bosna ide dalje. Za neke je to bila "autostrada pakla" koja će nestati, za neke "nemoguća država", a danas Dodikov Radovan Kovačeviću iz SNSD-a reče na Domu naroda da je Bosna i Hercegovina "šarena laža". A Bosna eto sve to vrijeme dok oni pričaju, ide dalje.

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

A što se tiče Čovića i njegovog 'famoznog izbornog zakona' kojim pokušava blokirati državu neće nikako da kaže da je i on dva puta izabran u Predsjedništvo kao i Komšić po potpuno identičnom trenutnom izbornom zakonu. Što mu nije smetao dok je on bio član Predsjedništva?
Član V

Predsjedništvo

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka i jednog
Hrvata
, koji se svaki biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira
neposredno sa teritorije Republike Srpske.

1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač
glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom kojeg
donosi Parlamentarna skupština. Međutim, prvi izbori će se održati u skladu sa Aneksom 3.
Opšteg okvirnog sporazuma. Bilo koje upražnjeno mjesto u Predsjedništvu će biti popunjeno
od strane odgovarajućeg entiteta, u skladu sa zakonom koji će donijeti Parlamentarna
skupština

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
i oni su mi "cudna' karika u kombinaciji... mislim .ne treba ih ignorisati. ali su bash manjina.. shodno tome. i takva prava.. :D/

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Zato se i bore iz straha da ne dobijemo više građansko uređenje na uštrb etničkog gdje bi više bio jedan čovjek, jedan glas kako presude iz Strazbura sugerišu i zato Čovke ovim što traži je da se HDZ pretplati na jednu fotelju. Predugo ta priča traje pa je provaljen.

A što se tiče negiranja Bosne ili svojatanja neki pogrešno misle da je počelo početkom devedesetih kada se raspadala SFRJ. To traje mnogo duže. Čak i prije monodrame Josipa Pejakovića zbog čega ga nešto spucalo pa je počeo izvoditi 1975.
Prije 40 godina, u teatrima bivše Jugoslavije i širom Europe, u gradovima gdje su na radu boravili brojni „gastarbajteri“, Pejaković je tumačio lik Salčina, radnika koji nije mogao naći posla u svojoj državi, ostavio ženu i djecu i otišao u Njemačku, da bi se iz nje što prije vratio jer je naišao na „elemente“. „Odaklem si ti, pita on mene. Reko iz Bosne. Kakve Bosne? Kaže on – nema nikakve Bosne. Reko ja sam je ostavio zdravu i čitavu, ase joj se nešto strefilo ter tako govoriš. Kaže on ništa se njoj nije strefilo, ne može se ništa strefiti onome koga nema“, govorio je Salčin Pejaković tada.

Koji je cilj priče ove monodrame?

Ona je uperena na to da mi je pun kufer raznih novinara koji ovdje dolaze na ćevape i misle da je to najinteresantnije što mi možemo ponuditi i viceve o Sulji i Muji. Ja tu bitku vodim dugo, u jednom od zadnjih intervjua koji sam dao Ninu, pitali su me zašto ljudi danas plaču kad gledaju „On meni nema Bosne“, ja sam im rekao da plaču jer su se smijali na to 75. godine.

https://kliker.info/josip-pejakovic-bos ... da-je-ima/

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

I kaže Vučić, Dačić i ostali Ćaciji kako se ne mešaju u unutrašnje stvari susedne države i kako poštuju njen suverenitet i integritet. Ovako?

Image

Image

Image

Image

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

... sredit che njega baja

Image

:D/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Ali kako se nalozio narod na ovo "Caci" . Ono kao napisali caci i niko nije video da kaze da se prepravi na djaci. A ovim drugima dodelili nadimak "blokaderi" . I jedni i drugi rade za vlast i vozaju narod.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

nije narod, vech novinari. .. 'da se naglasi'... i jedan od razloga. da, delete text

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Wed Jul 23, 2025 1:59 pm
nije narod, vech novinari. .. 'da se naglasi'... i jedan od razloga. da, delete text
Novinari su placeni da sire propagandu,da naglasavaju, da pridaju znacaj budalastinama itd. Postoje da te zavedu,slude,nazovi kako hoces.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Rekao je da je, nakon što visokog predstavnika izaberu strane potpisnice, potrebna i potvrda Savjeta bezbjednosti UN, te da Šmit nije dobio potvrdu.

"Savjet bezbjednosti zna da on nije potvrđen. On je tražio da bude potvrđen, pa nije potvrđen, pa su mangupi povukli tu priču kad se vidjelo da neće proći. Onda kažu da nije izglasano, da je bilo na dnevnom redu. To nije odluka. Njemu se sad osladilo ovdje", naveo je Dodik.

Dodik je dodao da je Ustavni sud Njemačke poništio sistem izbora koji se sada nameće.

"Mi ne priznajemo Ustavni sud BiH, ali će se naći neki subjekti koji imaju pravo da podnesu apelaciju Ustavnom sudu BiH na ovo što je on uradio, sa istom argumentacijom kao što je to aplikant u Njemačkoj uradio, pa da vidimo šta će sad uraditi Ustavni sud BiH? Hoće li donijeti neku drukčiju odluku? U tom istom sudu sjede dva Nijemca, jedan iz Švajcarske, jedan iz Njemačke", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da će se onda posegnuti za pričom da se o odlukama visokog predstavnika ne može odlučivati ni na jednim sudu.

"I Bogu sude, samo njemu ne sude", rekao je Dodik.
:hm nije ni on kriv.. Savjet bezbjednosi je taj .. nishta ne preduzima... a ovlashten je .
..zashto i Mile ne bi radio shta hoche u svojoj drzavi ..

. osim da sebe smatra bogom :hahah

deksametazon
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Bella wrote:
Sat Jul 26, 2025 5:47 pm

. osim da sebe smatra bogom :hahah
Proglašen je u Parlamentu.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ona je zena i dama kaze

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

ako uporedimo Mileta .kako daje chek i Bakira.kako izvlachi :-? marke iz dzepa za Bajram.. teshka srca.. :DD . MIle :up

no. cipele su mu uzas :fpalm
valjda che spasiti konja.. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo presudu Miloradu Dodiku: Osuđen je na godinu dana zatvora i šest godina zabrane političkog djelovanja
https://istraga.ba/apelaciono-vijece-su ... jelovanja/
.. :hm
hm . interesantno..

:-? ode sve u vraga