Milorad Dodik
Re: Milorad Dodik
, a, vidi joj .nogu. ko 'tudje'..
..mislim da bi Zvaka radije . Priju
.............................................................................................
Ne bih se zaliodeksametazon wrote: ↑Mon Jul 07, 2025 9:44 amA mogla je bar svratiti, ostaviti slike kao Severina i nastaviti dalje. Ovako se svi brinemo.
Ponizio srpski narod"
Stanivuković podnosi krivičnu prijavu protiv Dodika jer je otišao u Sud BiH
.............................................................................................
Xaxaxaxaxaxaxaxa ljudi koji veruju u izbore su naivni. Nisu oni nista izabrali. Izbori se odigravaju tek da marva veruje da od nje zavisi kako i sta a ustvari su potrosna roba. Vlast postavlja Brisel ili ko god samo je ne postavljaju gradjani svoje zemlje. Tako je u Bosni, tako je u Srbiji, tako je u Hrvatskoj, ma svuda...
I Trumpa je Brisel postavio

Amerika je cirkus za sebe. Cim dozvoljavaju senilnom starcu da je vodi (Bajden) a sada i ovaj lazni spasilac.
Svet vode ljudi koje ne spominju na televiziji. Ovi su samo piuni koji povlace poteze i reziraju scene koje im se narede. Televizija i novine su tu da hipnotisu narod, da slepo veruje da ce olovkom i izborima nesto da menja jer satro od njega nesto zavisi xaxaxa. Hoce to ali u americkim filmovima. I vlast i opoziciju kontrolisu isti ljudi. I to sto se oni prepucavaju pred kamerama je isto kao oni sto su u kuroni cirkusu glumili bolesnike i padali po ulicama. Svi oni u opoziciji prete,psuju, bla bla bla,dodju na vlast i nista. Satro pljuju jedan drugog do besvesti. I Dodik i ostali po Bosni bice smenjeni samo ako ti sto su ih postavili to odluce. Dokle god teras agendu i igras kako sviraju bices na vlasti. Eno u Srbiji studenti satro, oni kao pumpaju i blokiraju a ustvari to rade neduznim gradjanima dok ne smeju da blokiraju institucije,ne da im sef. I dok se prica o tome Rio Tinto dolazi u Srbiju da pravi rudnike. Studenti ni reci o tome. E tako u Bosni verovatno isto nesto sprovode dok se narod bavi hapsenjem Dodika.
Projekat Rio Tinta zvanično je obustavljen, postoji zabrinutost da bi mogao biti obnovljen zbog čega studenti i ekološki pokreti i dalje prate situaciju, organizuju javne tribine i podsjećaju vlasti na odgovornost. Na većini studentskih skupova se nose parole i viče "Nećeš kopati". Priča je imala svoj vrhunac u augustu prošle godine u desetinama gradova Srbije tako da studenti nisu započeli proteste protiv kopanja, ali jesu nastavili podržavati tokom šetnji.
https://www.youtube.com/shorts/yMlCClP5BPM
https://www.tiktok.com/@__tema__15/vide ... 5776048389
Nisu sve teorije zavjere. Amerikanci kritikuju rukovodstvo Pretisa i neko može sada od toga napraviti priču ili teoriju kako Amerikanci hoće da prisvoje Pretis. Nije to nego naša nesposobna i korumpirana vlast usporava Amerikance koji bi veći profit i neće da izgube pare koje su investirali. Dodik se ne bori za RS nego preko RS-a hoće još i još para za sebe. Tako i Nermin i Dino i Zvizdić i Čampara.... sve se vrti oko para i ne skrše se se silni milioni u predizborne kampanje da bi neko samo bio vlast nego da bi preko vlasti uzimao pare. Uloži u kampanju 1 milion i sutra od Vlade koju je gurao hoće 10 miliona.
Amerikanci su se žestoko naljutili zbog Pretisa, prije pisma Lakiću sredinom juna oštro pismo Nikšiću potpisao i Mike Pompeo
Sud BiH ukinuo pritvor Stevandiću i Viškoviću
I ne valja im svoj trojici država, hoće da se odcjepljuju. Pokušaš državni udar i sudije ti namjeste da nije to ništa, malo se zaletio.
Neće ovakav tretman naći gdje god bi se spajali.
Zahtjevi kao kod Dodika. Hrvatski lobista Primorac poručuje Trumpu: Zaustavite "bošnjačku dominaciju" i veze s Iranom, podijelite BiH
Evo kako je obustavljen. Ovo vec danima kruzi mrezama.deksametazon wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 10:02 amProjekat Rio Tinta zvanično je obustavljen, postoji zabrinutost da bi mogao biti obnovljen zbog čega studenti i ekološki pokreti i dalje prate situaciju, organizuju javne tribine i podsjećaju vlasti na odgovornost. Na većini studentskih skupova se nose parole i viče "Nećeš kopati". Priča je imala svoj vrhunac u augustu prošle godine u desetinama gradova Srbije tako da studenti nisu započeli proteste protiv kopanja, ali jesu nastavili podržavati tokom šetnji.
https://www.youtube.com/shorts/yMlCClP5BPM
https://www.tiktok.com/@__tema__15/vide ... 5776048389
Nisu sve teorije zavjere. Amerikanci kritikuju rukovodstvo Pretisa i neko može sada od toga napraviti priču ili teoriju kako Amerikanci hoće da prisvoje Pretis. Nije to nego naša nesposobna i korumpirana vlast usporava Amerikance koji bi veći profit i neće da izgube pare koje su investirali. Dodik se ne bori za RS nego preko RS-a hoće još i još para za sebe. Tako i Nermin i Dino i Zvizdić i Čampara.... sve se vrti oko para i ne skrše se se silni milioni u predizborne kampanje da bi neko samo bio vlast nego da bi preko vlasti uzimao pare. Uloži u kampanju 1 milion i sutra od Vlade koju je gurao hoće 10 miliona.
Amerikanci su se žestoko naljutili zbog Pretisa, prije pisma Lakiću sredinom juna oštro pismo Nikšiću potpisao i Mike Pompeo
.. nikakav drzavni udar .to nije bio...deksametazon wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 6:09 pmI ne valja im svoj trojici država, hoće da se odcjepljuju. Pokušaš državni udar i sudije ti namjeste da nije to ništa, malo se zaletio.![]()
Neće ovakav tretman naći gdje god bi se spajali.Novalić, Solak, Hodžić, Hadžibajrić...omirisaše rešetke. Ovi dupli standardi će Trojku koštati dobro sljedeće godine. Izdali su opozicionu trojku iz RS-a, a vratili Dodika kojem i dalje opstanak ovisi i parama jer entitet ima za vratom 6 milijardi duga koje neće moći servisirati 2026. i ovisi o Vučiću koliko će mu ubuduće moći poslati donacija. Svetlana Cenić kaže da mu je 2026. sudbonosna u svakom smislu. Janjić ne vjeruje da će uspjeti isplivati. Ne treba ovdje isključiti ni Zagreb kojem Dodik treba još zbog Čovića za njihove igrice koje više ne kriju.
Zahtjevi kao kod Dodika. Hrvatski lobista Primorac poručuje Trumpu: Zaustavite "bošnjačku dominaciju" i veze s Iranom, podijelite BiH
. shta se sve deshava iza zavjese, mogu pojedine novine.samo nabaciti naslov i malo zatalasat masu
.jedno je sigurno. ostat che B&H ....ovakva kakva je . u koshmaru. da se bjelosvjetski hoshtapleri, imaju chime zabavljati..
To ja odavno govorim. Televizije i novine su toliko zatucale ljude tamo da ih jednostavno vozaju. Kada god im treba nemir na balkanu krecu price oBella wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:06 pm.. nikakav drzavni udar .to nije bio...deksametazon wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 6:09 pmI ne valja im svoj trojici država, hoće da se odcjepljuju. Pokušaš državni udar i sudije ti namjeste da nije to ništa, malo se zaletio.![]()
Neće ovakav tretman naći gdje god bi se spajali.Novalić, Solak, Hodžić, Hadžibajrić...omirisaše rešetke. Ovi dupli standardi će Trojku koštati dobro sljedeće godine. Izdali su opozicionu trojku iz RS-a, a vratili Dodika kojem i dalje opstanak ovisi i parama jer entitet ima za vratom 6 milijardi duga koje neće moći servisirati 2026. i ovisi o Vučiću koliko će mu ubuduće moći poslati donacija. Svetlana Cenić kaže da mu je 2026. sudbonosna u svakom smislu. Janjić ne vjeruje da će uspjeti isplivati. Ne treba ovdje isključiti ni Zagreb kojem Dodik treba još zbog Čovića za njihove igrice koje više ne kriju.
. jednostavno. osveta malog shvabe. i nametanje neke sile...
. shta se sve deshava iza zavjese, mogu pojedine novine.samo nabaciti naslov i malo zatalasat masu![]()
.jedno je sigurno. ostat che B&H ....ovakva kakva je . u koshmaru. da se bjelosvjetski hoshtapleri, imaju chime zabavljati..![]()
Dodiku,ratu,Srebrenici,Potocarima,Izetbegovicima itd.itd. I onda pocnu da prenose clanke iz novina, pa pocinje junacenje na tik toku, youtube ratnici itd.itd.
Nije bio državni udar, ali jeste bio pokušaj. U 2023. Tužilaštvo BiH ga je optužilo za donošenje zakona koji odbacuju nadležnosti Suda BiH, Tužilaštva BiH, VSTV-a i SIPA-e na teritoriji RS-a – čime je praktično isključen državni pravosudni sistem iz entiteta. Šta je odbijanje državnih institucija, blokada pravosuđa i najave otcjepljenja?Bella wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:06 pm
.. nikakav drzavni udar .to nije bio.... jednostavno. osveta malog shvabe. i nametanje neke sile...
. shta se sve deshava iza zavjese, mogu pojedine novine.samo nabaciti naslov i malo zatalasat masu![]()
.jedno je sigurno. ostat che B&H ....ovakva kakva je . u koshmaru. da se bjelosvjetski hoshtapleri, imaju chime zabavljati..![]()
deksametazon wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 6:09 pmPokušaš državni udar i sudije ti namjeste da nije to ništa, malo se zaletio.![]()
Znam za ove 4 trafostanice u svrhu kapanja što je pokušaj prevare. Iako neformalno i bez javne rasprave, projekat Jadar suštinski nastavlja na ovaj način što je u direktnom sukobu sa interesima naroda koji tu živi, ekoloških pokreta i javnih obećanja. I zato je ključno pitanje zašto ne počne kopati i kada će kopati? Kada će izaći bageri?
Coolio wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:51 pmTo ja odavno govorim. Televizije i novine su toliko zatucale ljude tamo da ih jednostavno vozaju. Kada god im treba nemir na balkanu krecu price oBella wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:06 pm.. nikakav drzavni udar .to nije bio...deksametazon wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 6:09 pm
I ne valja im svoj trojici država, hoće da se odcjepljuju. Pokušaš državni udar i sudije ti namjeste da nije to ništa, malo se zaletio.![]()
. jednostavno. osveta malog shvabe. i nametanje neke sile...
Dodiku,ratu,Srebrenici,Potocarima,Izetbegovicima itd.itd. I onda pocnu da prenose clanke iz novina, pa pocinje junacenje na tik toku, youtube ratnici itd.itd.
kako ja vidim. ti trubish u istu notu.. sa primjerima .... narod zatucan, jadan . ne zna shta che.. eto.. i opet na kraju rechenice.. da se naglasi da su Srbi ,jadni... gdje god bili..
... shta sve rade od tkv postanka... trebali bi danima pisati i postati isjechke iz svega shto je dostupno... do sada..
dakle.. nema dakle,
Pa nismo svi konzumenti Informera i Pinka. Što se tiče bosanskih medija na stalnoj meti kritike su i Face tv jer Senad čeka da najavi još jedan rat, Hayat i Avdić kao stranačka televizija SDA ili FTV iako javni servis imenovanjem Hadžiomerovića za direktora postaje glasilo SDP-a i Trojke u pripremi za naredne izbore što ćeš pročitati i na twitteru i na forumima. Nije narod toliko blesav.Coolio wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:51 pm
To ja odavno govorim. Televizije i novine su toliko zatucale ljude tamo da ih jednostavno vozaju. Kada god im treba nemir na balkanu krecu price o
A što se tiče Srebrenice genocid se od ove godine obilježava i u UN-u na razne načine jer to ulazi u kulturu sjećanja na nedužne žrtve. Zabranjena je politizacija i zato u Potočarima bude samo vjerski obred dok se izvan mezarja u bivšoj tvornici akumulatora okupljaju državnici i političari i drže govore, ne smiju u mezarju.
Televizije bas kao i politicari su podeljeni na vlast i kontrolisanu opoziciju. Tako da ja ne verujem nikome i ne primam se ako neko napada vlast. To su dve strane iste medalje koje su tu da nasamare i slude narod. A to ce ti i vreme samo pokazati.deksametazon wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 8:47 pmPa nismo svi konzumenti Informera i Pinka. Što se tiče bosanskih medija na stalnoj meti kritike su i Face tv jer Senad čeka da najavi još jedan rat, Hayat i Avdić kao stranačka televizija SDA ili FTV iako javni servis imenovanjem Hadžiomerovića za direktora postaje glasilo SDP-a i Trojke u pripremi za naredne izbore što ćeš pročitati i na twitteru i na forumima. Nije narod toliko blesav.Coolio wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:51 pm
To ja odavno govorim. Televizije i novine su toliko zatucale ljude tamo da ih jednostavno vozaju. Kada god im treba nemir na balkanu krecu price o
A što se tiče Srebrenice genocid se od ove godine obilježava i u UN-u na razne načine jer to ulazi u kulturu sjećanja na nedužne žrtve. Zabranjena je politizacija i zato u Potočarima bude samo vjerski obred dok se izvan mezarja u bivšoj tvornici akumulatora okupljaju državnici i političari i drže govore, ne smiju u mezarju.
Za Srebrenicu i sve ostale zlocine nad cijim god narodom da se desio treba imati secanja. Bezbroj puta rekoh da mi je zao neduznih ljudi i ljudi koji su izgubili svoje najmilije. Ja jedino govorim da se trideset godina nakon toga ljudi i dalje mrze,raspravljaju itd. Zivot im prodje u tome. Nismo ja i ti krivi,niti bilo ko na ovom forumu. Da smo se mi pitali do toga ne bi ni doslo,pa tako isto ne mrzim niti jednu osobu iz Bosne,Hrvatske,Albanije osim onih koji su cinili ili bi da cine zlocine. Mrzim i ljude iz Srbije koji su cinili ili bi da cine zlocine. U prevodu, volim svakog normalnog coveka odakle god da je. Niti bilo ko ima razloga mene da mrzi.
Ne,nisu srbi jadnici. Niti sam to napisao niti to mislim. Ponavljam se jer imam izgradjeno misljenje. Na isto pitanje dobices uvek isti odgovor. Ne menjam misljenje kako vetar duva. Ja samo pokusavam pravedno da rezonujem iako i ja nisam bezgresan i ne znaci da sam uvek u pravu. Iznesem svoje misljenje i to je to. Isecke koje bi da izbacas o srbima veruj da ih ima i o bosancima,hrvatima,albancima. Pitanje je samo sta je validno,sta je tacno,sta nije. Ja sam takvog ubedjenja da mi ne znamo niti cemo ikada saznati pravu istinu. Svako vuce na svoju stranu Bella. Iz tog razloga ja ne ulazim dublje u tu temu jer ne znam. Ono sto znam jeste da u ratu nema pobednika vec su svi gubitnici, da je stradalo dosta neduznih bosanaca ali i srba. Da je mnogo gradova i sela u Bosni poruseno. Znam da mi je najiskrenije zao toga. I da imam neku moc da vratim vreme,vratio bih ga da do toga nikada ne dodje.Bella wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 8:21 pmCoolio wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:51 pmTo ja odavno govorim. Televizije i novine su toliko zatucale ljude tamo da ih jednostavno vozaju. Kada god im treba nemir na balkanu krecu price oBella wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 7:06 pm
.. nikakav drzavni udar .to nije bio.... jednostavno. osveta malog shvabe. i nametanje neke sile...
Dodiku,ratu,Srebrenici,Potocarima,Izetbegovicima itd.itd. I onda pocnu da prenose clanke iz novina, pa pocinje junacenje na tik toku, youtube ratnici itd.itd.![]()
kako ja vidim. ti trubish u istu notu.. sa primjerima .... narod zatucan, jadan . ne zna shta che.. eto.. i opet na kraju rechenice.. da se naglasi da su Srbi ,jadni... gdje god bili..![]()
... shta sve rade od tkv postanka... trebali bi danima pisati i postati isjechke iz svega shto je dostupno... do sada..
dakle.. nema dakle,vishe
Bitno je definisati neko ubistvo da li je ono sa predumišljajem ili iz nehata. Recimo, ja sve žrtve Jasenovca smatram holokaustom jer zašto bi bila manja bol Srbina ili Roma od Jevreja, a postojao je plan o istrebljenju Srba (trećinu Srba pobiti, trećinu protjerati, a trećinu pokrstiti). Neću nikada reći da se Srbima i Romima desio samo zločin dok je nad Jevrejima bio holokaust iako se u stručnom i pravnom smislu vodi rasprava da li se ti zločini mogu pravno kvalifikovati kao holokaust.
E sada isto tako u Prijedoru i Srebrenici i Višegradu, Brčkom, Bijeljini....etc...etc... je počinjen genocid iako je samo presuđen za Srebrenicu jer sudijama 3000 pobijenih civila u Prijedoru nije dovoljno da to proglase isto genocidom iako su ljudi tamo morali hodati sa bijelim trakama da bi se razlikovali od srpskog stanovništva iako su prošli svih deset faza genocida.Holokaust (Shoah) se u užem smislu odnosi na sistematsko istrebljenje Jevreja od strane nacističke Njemačke.
Međutim, neki istoričari i pravnici koriste termin "srpski holokaust" ili "genocid nad Srbima" u NDH, uključujući događaje u Jasenovcu.
UN Konvencija o genocidu (1948) definiše genocid kao zločin sa namjerom uništenja etničke, rasne, vjerske ili nacionalne grupe – što se može primijeniti na zločine nad Srbima u NDH.
Sud u Hagu je koristio ogromne količine dokaza. Preko 9.000 sati video-zapisa, za slučajeve povezane sa Srebrenicom procjena je 2–2.5 miliona stranica, hiljade slika i mapa, više od 400 svjedoka svjedočilo je u postupcima vezanim za Srebrenicu, fotografije ekshumacija, satelitski snimci, 3D rekonstrukcij, samo suđenje Ratku Mladiću trajalo je 530 dana sa približno 7 sati video-zapisa po danu na glavnom pretresu. Na osnovu tako obimnog materijala sud je prepoznao deset faza genocida i UZP.Prema Stantonu postoji 10 faza genocida: klasificiranje, simboliziranje, diskriminacija, dehumanizacija, organiziranje, polariziranje, priprema, progon, istrebljenje i poricanje.
U “Deset faza genocida” tako posljednju fazu objašnjava Gregory H. Stanton, predavač na Sveučilištu “George Mason” u američkom Arlingtonu. I preporučuje “najbolji odgovor na negiranje”, a to je “kažnjavanje onih koji to čine na međunarodnom ili nacionalnim sudovima”.
Ozbiljne optužbe
Dodik: Sena Uzunović je na ročištu rekla šifrovanu riječ kojom je potvrdila naš dogovor
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prokomentarisao je krivičnu prijavu koju je protiv njega podnijela sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Sena Uzunović nakon što je on rekao da mu je traženo mito za oslobađajuću presudu.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s ... /250709198Ona je govorila 'osumnjičeni i advokati', a u jednom trenutku, da potvrdi da stoji iza priče koja je dogovorena, trebala je da kaže 'advokat iz Beograda i odvjetnik iz Zagreba'. Ako kaže 'odvjetnik iz Zagreba', to znači da potvrđuje da se to treba završiti. I, ona je to uradila", kazao je Dodik.
Na kraju je dodao, "Seno, ako hoćeš da baš idemo do kraja, ići ćemo do kraja".
"Tražena je usluga, koju je dobila. Rođaci njeni koji su to tražili imali su benefite. Ona je išla na to da moju porodicu zatvori, ali ja neću da udaram po njenom sinu. Ako to bude trebalo, dobit će i to. Bolje bi joj bilo da to ne radi", kazao je.
Dodik i njegovi kao slonovi u staklarskoj radnji.
Trošak servisiranja duga je visok ako 20% budžeta ide na otplatu dugova. Euroobveznice iz 2021. oko 300 mil. eura dospijeva 2026. i tad će biti potreban novi dug da se stari otplati.
"Sarajevo ljubavi moja, kako je bilo danas u Sarajevu. Šta je Srbendo, jesi se prepao", upitao je Vukanović.
"Molim obezbjeđenje da ukloni gospodina Vukanovića", govorio je Stevandić.
Coolio wrote: ↑Wed Jul 09, 2025 9:16 pmIsecke koje bi da izbacas o srbima veruj da ih ima i o bosancima,hrvatima,albancima. Pitanje je samo sta je validno,sta je tacno,sta nije. Ja sam takvog ubedjenja da mi ne znamo niti cemo ikada saznati pravu istinu. Svako vuce na svoju stranu Bella. Iz tog razloga ja ne ulazim dublje u tu temu jer ne znam. Ono sto znam jeste da u ratu nema pobednika vec su svi gubitnici, da je stradalo dosta neduznih bosanaca ali i srba. Da je mnogo gradova i sela u Bosni poruseno. Znam da mi je najiskrenije zao toga. I da imam neku moc da vratim vreme,vratio bih ga da do toga nikada ne dodje.
pitanje je a, chinjenice su tu. da naglase, ko je ipak najvechi krivac,za sve turbulntne dogadjaje na Balkanu..
a da imash moch..znam shta bi prvo uradio..