Milorad Dodik
Re: Milorad Dodik
Pa sta bi sa hapsenjem i ostalim cirkusom?Bella wrote: ↑Wed Jul 02, 2025 12:06 amPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Narodna skupština Srpske treba da iskaže jasan stav da se ne može dozvoliti dolazak migranata u BiH, te preporuči kolegama u Federaciji BiH da urade to isto.![]()
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... sto/913467
Coolio wrote: ↑Wed Jul 02, 2025 12:39 amPa sta bi sa hapsenjem i ostalim cirkusom?Bella wrote: ↑Wed Jul 02, 2025 12:06 amPredsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Narodna skupština Srpske treba da iskaže jasan stav da se ne može dozvoliti dolazak migranata u BiH, te preporuči kolegama u Federaciji BiH da urade to isto.![]()
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/D ... sto/913467![]()
.............................................................................................
Sta li su uveli ili sproveli u Bosni dok se narod bavio time i navijao
.............................................................................................
Cene otisle, na litijum su zaboravili itd.itd. Kazem ti ja, narod je naivan a i vise od toga. Bacis im kosku a oni glodju. Cast izuzecima, to uvek naglasim

https://www.instagram.com/mdodik.offici ... sw1zntB1X/Sud Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem u kojem navodi da je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik saslušan te mu je pritvor ukinut.
Cekaj bre, pa moja skitnica je mene ubedjivala u hapsenje,uvodjenje sankcija ovo onoBella wrote: ↑Fri Jul 04, 2025 11:01 pm![]()
https://www.instagram.com/mdodik.offici ... sw1zntB1X/Sud Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem u kojem navodi da je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik saslušan te mu je pritvor ukinut.![]()
![]()
.... i gdje ona danas..Coolio wrote: ↑Sat Jul 05, 2025 12:33 amCekaj bre, pa moja skitnica je mene ubedjivala u hapsenje,uvodjenje sankcija ovo onoBella wrote: ↑Fri Jul 04, 2025 11:01 pm![]()
https://www.instagram.com/mdodik.offici ... sw1zntB1X/Sud Bosne i Hercegovine oglasio se saopćenjem u kojem navodi da je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik saslušan te mu je pritvor ukinut.![]()
![]()
![]()
On izgleda, osjeća se umorno i iscrpljeno što sam na kraju priznaje. Ono što mu je Stanivuković davno rekao da biologija radi protiv njega postaje uočljivo.
Naravno da će opozicija iskoristiti ovaj momenat i krenuti još oštrije. Vukanović neće odustati jer je bio na korak do državne ministarske fotelje. Sljedeće godine su izbori.

Naravno da će opozicija iskoristiti ovaj momenat i krenuti još oštrije. Vukanović neće odustati jer je bio na korak do državne ministarske fotelje. Sljedeće godine su izbori.

. mislim da je u negdje u Bosni

Ko se sjeća kada je Cvijanovićka dobila u maju američku vizu iako je na crnoj listi izlazila je izvan baze u Daytonu i imala brojne susrete da je zamalo zakasnila na avion kući. Mnogi su mediji tada pisali da ganja skidanje sankcija za svog šefa. Ustvari nju su Amerikanci pozvali da se dogovore da ona preuzme SNSD pošto je bila nekoliko puta kooperativna u Predsjedništvu. Mnoge je iznenadio njen dolazak u reisovu rezidenciju na čestitanje Kurban bajrama prije mjesec dana.
U četvrtak Amerikanci dolaze samo u Predsjedništvo da nastave pregovore sa Cvijanovićkom. Ako zaista ponude Cvijanovićki “podršku za prijelaz vlasti”, to bi bio neformalan signal za “soft smjenu Dodika”. Kako piše BN, Cvijanovićka hoće tu funkciju, ali hoće i Miloradov sin Igor Dodik. Kako tvrdi na svom blogu istraživački reporter Slobodan Vasković: "Nije tačno da će Igor Dodik preuzeti SNSD od svog oca Milorada Dodika. Tačno je da je Igor Dodik već preuzeo vođenje SNSD-a i to prije održavanja Glavnog odbora na kojem su izabrani potpredsjednici Sekte, kao i njen novi Generalni sekretar." Ovo ozbiljno može uzdrmati Milorada i podijeliti mu stranku u dvije frakcije jer više voli sina od Cvijanovićke koja je izjavila da neće dozvoliti da joj Igor bude stranački šef. Ako se SNSD podijeli u dvije stranke onda se time povećava šansa opozicionoj trojci PDP, SDS, Lista Vukanović, dr. Dodikov dodatni problem je što Vučić zabavljen sobom i svojim opstankom (sve su izgledniji vanredni izbori i trebat će mu pare za kampanju i kupovinu glasova) ne može redovno da finansira Dodikove finansijske rupe što pored 6 milijardi duga koje ima Dodik uz razne slučajeve kao što su Vijadukt otežava dalje plivanje Dodiku. Ima više scenarija za Dodika, ali svi su mu vezani za pare i Vučićev opstanak. Posebno sljedeće godine pred izbore u oktobru pristižu mu velike rate duga koje će po Cenićki teško servisirati zbog čega 2026. nazivaju sudbonosnom za Dodika.
i sam Dodik je izjavljivao..da je vrijeme da se povuche..s politichke scene.. ali mnogima to ne odgovara. mnogi .ti isti .zele tenzije u Bosni.... moguchnost kojekavim 'mishevima' da prezivljavaju i grade karijeru. na tudjim mukama...
..ne shvatam .shto je chudno.za Cvijanovichku.. zena je normalna.za razliku od 90% Boshnjaka.bilo M ili Z
. chudno ejste..da taj organizuje takav vjerski evenet..
shta se ono desi sa sluchajem 'kovachevich' ili slichno
Ta praksa dolaska čestitanja diplomatskog kora i političara vjerskim velikodostojnicima nije samo praksa kod nas. Reis ili njegov zamjenik odlaze isto njima kada je neki Dan nezavisnosti ili Dan državnosti bilo da je naše države ili stranih država. To su kurtoazne posjete, a ozbiljne se vode iza zatvorenih vrata kao evo prije tri dana. Cvijanovićku sam ovdje ubacio zato što prije mjesec dana još niko nije znao šta kuha sa Amerikancima i očito je po instrukcijama Amerikanaca od nje traženo 'otopljavanje odnosa' sa Sarajevom, a gdje najbolje mjesto nego kod reisa gdje se svake godine većina okupi.

Što se tiče presude Kovačević ona je samo jedna od 7-8 i po meni je daleko bitnija "Zornić" o kojoj sam pisao na prethodnim stranicama i ne da mi se ponavljati. Vadio sam i citate iz te presude koji mogu uticati više na izborni zakon od presude Kovačević. Zagreb i HDZ nisu mogli oboriti prethodne, ali su našli jednu proceduralnu grešku u Slavenovoj i iskoristili svoje ljude da je obore. Sud nije osporio diskriminaciju, ali je odbacio slučaj na proceduralnoj osnovi. Kovačević nije imao status “žrtve” u smislu Konvencije, nije bio direktno pogođen, već djeluje kao zaštitnik opšteg interesa Ostalih. On se nije kandidovao niti pokušao kandidovati za Predsjedništvo ili Dom naroda BiH, pa nije mogao dokazati da mu je to bilo formalno onemogućeno. Ostaje otvoreno pitanje jednakih prava “Ostalih” koje će se sa ostalim presudama morati rješavati na daljim pregovorima i u Parlamentima. Ne može bez svih presuda našeg Suda i Evropskog suda jer šta ćemo onda sa presudom "Ljubić" čiju implementaciju traže Hrvati jer Ustavni sud još uvijek vodi tu presudu kao neizvršenu? I u prvostepenoj presudi Kovačević iz 2023. godine Evropski sud za ljudska prava, vijećem od sedam sudija, ocijenio je s 6:1 da je BiH povrijedila član 1. Protokola br. 12 , zabrana diskriminacije. Ova presuda može proći bez problema samo neko treba iz reda Ostalih da se kandiduje za Predsjedništvo čisto iz zezancije i kada dobije odbijenicu da je prihefta na ovu Kovačevićevu apelaciju i dobija je glat. Koliko god HDZ htio da se izborni zakon donese bez poštovanja Evropske konvencije neće moći jer to će sigurno nam pristići u nizu daljih uvjeta u pristupanju EU kad tad.

Što se tiče presude Kovačević ona je samo jedna od 7-8 i po meni je daleko bitnija "Zornić" o kojoj sam pisao na prethodnim stranicama i ne da mi se ponavljati. Vadio sam i citate iz te presude koji mogu uticati više na izborni zakon od presude Kovačević. Zagreb i HDZ nisu mogli oboriti prethodne, ali su našli jednu proceduralnu grešku u Slavenovoj i iskoristili svoje ljude da je obore. Sud nije osporio diskriminaciju, ali je odbacio slučaj na proceduralnoj osnovi. Kovačević nije imao status “žrtve” u smislu Konvencije, nije bio direktno pogođen, već djeluje kao zaštitnik opšteg interesa Ostalih. On se nije kandidovao niti pokušao kandidovati za Predsjedništvo ili Dom naroda BiH, pa nije mogao dokazati da mu je to bilo formalno onemogućeno. Ostaje otvoreno pitanje jednakih prava “Ostalih” koje će se sa ostalim presudama morati rješavati na daljim pregovorima i u Parlamentima. Ne može bez svih presuda našeg Suda i Evropskog suda jer šta ćemo onda sa presudom "Ljubić" čiju implementaciju traže Hrvati jer Ustavni sud još uvijek vodi tu presudu kao neizvršenu? I u prvostepenoj presudi Kovačević iz 2023. godine Evropski sud za ljudska prava, vijećem od sedam sudija, ocijenio je s 6:1 da je BiH povrijedila član 1. Protokola br. 12 , zabrana diskriminacije. Ova presuda može proći bez problema samo neko treba iz reda Ostalih da se kandiduje za Predsjedništvo čisto iz zezancije i kada dobije odbijenicu da je prihefta na ovu Kovačevićevu apelaciju i dobija je glat. Koliko god HDZ htio da se izborni zakon donese bez poštovanja Evropske konvencije neće moći jer to će sigurno nam pristići u nizu daljih uvjeta u pristupanju EU kad tad.
. da. treba se uzdat u kojekakve svjetske' Sudove'. da nam organizuju drzavu..
Nije to kojekakav sud. Digla se cijela hrvatska diplomatija da obori samo jednu njegovu presudu. A zašto? Evropski sud za ljudska prava (ESLJP)....
EU pravo (pravo Unije) se mora tumačiti u skladu sa EKLJP-om i praksom ESLJP-a.
Član 6. Ugovora o EU kaže da su ljudska prava, kako su definirana u EKLJP, opći principi prava EU.
Sud pravde EU u Luksemburgu (CJEU) često koristi presude ESLJP-a kao pravne smjernice.
Npr. u slučajevima slobode govora, prava na pošteno suđenje, privatnosti – CJEU slijedi standarde ESLJP-a.
Za zemlje kandidate za članstvo (npr. BiH, Srbija, Crna Gora...), izvršavanje presuda ESLJP-a je preduslov za EU integracije.
Npr. presude Sejdić–Finci, Zornić, Kovačević* su ključne za evropski put BiH.
Last edited by deksametazon on Mon Jul 07, 2025 12:28 am, edited 1 time in total.
Drzave i vode podobni...I kada dodje trenutak da ne mogu dalje da im sprovode ono sto zatraze, poturi se narodu neki satro opozicionar,narod se nalozi, taj satro opozicionar pobedi,nasledi vlast,narod slavi na ulicama a taj nastavlja gde je prethodnik stao i bude jos gore...Sve je laz, izbori su lazni privid demokratije...Obican cirkus...