Magazin
Re: Magazin
Snimak mnoge oduševio
Džentlmenski potez u Banjoj Luci: Mladić nosio prijateljicu koja se spotakla tokom defilea maturanata

.............................................................................................
vaznije od svega je, pitanje... kako naplatiti kaznu. preksiocima.. i trebaju biti jako visoke..Na 27 lokacija
Katica odgovorio na najvažnija pitanja o novim kamerama: Smijete li stati pored stajališta i šta one snimaju
Prvo pitanje na koje je Katica odgovorio je "da li će na stajalištima biti dozvoljeno kratkotrajno zaustavljanje vozila (da vozilo primi/ispusti putnike i sl)?"
"Zakon osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH je veoma jasan i eksplicitan kada je riječ o ovome. Zakon jasno propisuje da je stajalište dio površine puta namijenjen za zaustavljanje autobusa, trolejbusa ili tramvaja radi ulaska i izlaska putnika i obilježeno je saobraćajnim znakom. Dakle, zaustavljanje drugih vozila na stajalištima nikada nije ni bilo dozvoljeno", rekao je Katica.
. kamere su odlichna stvar....
..https://www.klix.ba/vijesti/bih/katica- ... /250527088
.............................................................................................
Kamere su dobra stvar i svaka vlast mora da ih gura. Samo vam niko ne prica da ce svacija privatnost sve vise biti ugusena. Kao sto sam vise puta rekao, veliki procenat naroda je tupav i naivan. I kada god hoce nesto da sprovedu, prvo vam naprave problem pa vam nude resenje. Tako ce ljudi lakse prihvatiti. Kratak film "utopija" je lepo to predstavio. Ukidanje kesa,kamere za prepoznavanje lica, skeniranje itd.Bella wrote: ↑Tue May 27, 2025 2:02 pmvaznije od svega je, pitanje... kako naplatiti kaznu. preksiocima.. i trebaju biti jako visoke..Na 27 lokacija
Katica odgovorio na najvažnija pitanja o novim kamerama: Smijete li stati pored stajališta i šta one snimaju
Prvo pitanje na koje je Katica odgovorio je "da li će na stajalištima biti dozvoljeno kratkotrajno zaustavljanje vozila (da vozilo primi/ispusti putnike i sl)?"
"Zakon osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH je veoma jasan i eksplicitan kada je riječ o ovome. Zakon jasno propisuje da je stajalište dio površine puta namijenjen za zaustavljanje autobusa, trolejbusa ili tramvaja radi ulaska i izlaska putnika i obilježeno je saobraćajnim znakom. Dakle, zaustavljanje drugih vozila na stajalištima nikada nije ni bilo dozvoljeno", rekao je Katica.
. kamere su odlichna stvar....![]()
znam iz iskustva. platila sam jednom tu kaznu
i to je promjenilo sve
..https://www.klix.ba/vijesti/bih/katica- ... /250527088
a zashto bre beze
Podsjećamo, Pitt je nedavno priznao je da osjeća sram jer ne prepoznaje lica ljudi, što je dovelo do neugodnih situacija u njegovom životu. Glumac tvrdi da se bori s rijetkim stanjem koje nije posve shvaćeno u javnosti. Izjavio je da mu je to otežalo druženje s ljudima zbog načina na koji reagiraju kada ih ne prepozna. Pitt je ranije otkrio da ga suočavanje s poremećajem zvanim prozopagnozija tjera da se osjeća posramljeno, izolirano i neshvaćeno.
Prozopagnozija
Neurološka bolest gde se radi o nesposobnosti prepoznavanja lica, međutim svako od nas je već imao prilike da se upozna sa njom. Najčešće se to dešava pod uticajem alkohola prilikom noćnog izlaska kad po prvi put idete da šorate i vidite sebe u ogledalu, a i drugi dan kad se vidite na slikama ili ujutru u kupatilu...
Da li je moguće da Nada Obrić ima ovoliku penziju?

"Negde ja krivim same nas zato što nemamo nacionalnu penziju. Četrnaest godina sam radila u opštini u Bosni i Hercegovini, vodila sam salon, ne znam koliko je ukusno da pričam kolika mi je penzija, imam 16.000 i nešto. Kad sam napunila 65 godina, u Bosni sam dobila 40 evra penziju, sad je to 51 evra, a ovde u Srbiji sam dobila 12.000 dinara u startu i sad je to 16 hiljada. Da moram da živim samo od te penzije, ne znam kako bih, ali imam srećom decu koja mi pomažu",
https://istraga.ba/pacovi-mafijaju-gradom/Kanton Sarajevo je u potpunom rasulu. Ekonomski haos, budžetski debakl, sistemsko raspadanje institucija, a vlast — bahata, nesposobna i korumpirana do srži — ponaša se kao da je sve pod kontrolom.
A nije. Grad tone, kanton puca, građani šute, a oni, umjesto da spašavaju ono što se spasiti može, nastavljaju dijeliti plijen.
Godinama kantonalnu vlast vode isključivo populističke, kratkoročne mjere. Jeftine, providne, loše smišljene. Svaka bila tempirana za naslovnicu, za status na društvenim mrežama, za aplauz poltrona. A danas se te iste odluke vraćaju kao bumerang. Udarile su direktno u kantonalni budžet, urušile finansijski sistem i dovele Sarajevo na rub ekonomske paralize. Grad bi pred turističku sezonu trebao da diše, da radi, da puni kasu — a umjesto toga davi se u dugovima, pacovima i zagađenju.
Ali to nije sve.
Dok Kanton propada, ova vlast se pokazala nevjerovatno sposobnom za kriminal. Tri od dvanaest ministara uhapšena ili pod istragom. Mafijaške šeme razotkrivene u ministarstvima, istražitelji češljaju Ministarstvo finansija KS. Firme bliske političkim pulenima dobijaju poslove. Nepotizam cvjeta, tenderi se kroje, budžet se dijeli kao ratni plijen.
Građani? Građani su statisti u ovoj prljavoj predstavi. A ono što je najodvratnije — dok Sarajevo grca u glodarima i zarazi, dok leptospiroza prijeti na početku turističke sezone, vlast se ne bavi komunalnom higijenom, zdravstvom, školama, javnim prevozom, nego vlastitim foteljama.
I šta rade kad se suoče s problemima? Ništa. Izigravaju opoziciju na vlasti. Da, to je novi politički model kao izum Trojke da izigrava opoziciju dok suvereno vlada. I već treću godinu Trojka priča o „prethodnicima“. Nike li dosta više te jeftine priče! Preuzeli ste vlast, uzeli ste budžet, imenovali svoje ministre, svoje direktore, svoje nadzorne odbore, svoje savjetnike, svoje partijske talove. A nijedan od njih nije kadar preuzeti odgovornost.
Nijedan!
Premijer Nihad Uk je školski primjer političkog hudnika — čovjek bez harizme, bez plana, bez autoriteta. Lik koji funkciju koristi za protokolarna slikanja, a kada treba rješavati probleme — sakrije se iza fraza i trikova digitalnog marketing, vjerovatno plaćenog našim novcem. Ništa od njega, ništa od ministara, ništa od direktora kantonalnih preduzeća. Samo kukavičluk, aljkavost i beskrajni talovi.
Ova Trojka nije vlast, ovo je organizovana grupa za eksploataciju budžeta. Bez ozbiljnih ljudi za ozbiljne utakmice. Bez ideje. Bez strategije. Bez morala.
U Sarajevu je mafija preuzela institucije, a pacovi ulice. Zoonoze haraju, gradske službe na aparatima, a kantonalni budžet je postao kasica prasica za partijske igrače. To je stvarno lice ove vlasti.
Kad nemate znanja, kad nemate vizije, kad nemate hrabrosti — ostaje vam samo bahatost i pljačka. I upravo to gledamo. Sarajevo pod Trojkom je grad pacova — i onih na četiri i onih na dvije noge.
To je jedini epilog vladavine političkog projekta koji se koliko jučer kleu u Kanton Sarajevo kao bastion njihovih uspješnih politika. A onda su došli pacovi…
Franjo Vlasic. bio je ljepushkast. 
..u danashnje vrijeme..ajj

..u danashnje vrijeme..ajj
nije vlasic nego lasic 
Svako ko veruje televizijama a i novinarima uopste kada su u pitanju propagande neka se zapita da li je sa njim sve u redu. Ovako evropa a i svet lazu ljude povodom svega.
https://vm.tiktok.com/ZNdSkvYVR/
https://vm.tiktok.com/ZNdSkvYVR/
Tužilaštvo: Kod Milana Miličevića pronađeno 400.000 KM
"Ljudi, ja sam lišen slobode jutros u 07.00 sati, imao sam pretres porodične kuće. Oduzeta je, dobrovoljno je predat novac koji je pet ljekara najmanje deceniju štedjelo, a dok mnogi drugi koji desetine miliona troše od ove zemlje ukradene i kupuju zemlju na Jahorini, po Dedinju i tako dalje, oni su na slobodi i biće vjerovatno na slobodi. Ako sam ja žrtva prihvatam“, poručio je Miličević.
Mile bez lisica na rukama.. A Mehmed i Mesa sa..
i opasan.. dijete ipadne iz kolica. i ko je kriv. supermarket. zashto? nije obezbijedio pojaseve da se isti svezu..

https://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu ... sto/910238Iskusni pilot Stevan Ignjatović sumnja u priču jedinog preživjelog u padu aviona, pojašnjava zašto
i meni je. ovaj tip sumnjiv. malo prljava majica.. shto je nemoguche u ovakvoj eksploziji.. opet s druge strane. kad se desio 9/11 u NY. nadjen je pasosh. otmichara u jako dobrom izdanju. tako..
Iranski režim nikad nije bio slabiji. Ovo je prilika da se iranski narod suprotstavi režimu - rekao je Netanjahu u svom večerašnjem obraćanju.
...

https://avaz.ba/vijesti/globus/979808/n ... su-slobodu
Isti scenario kao sa Rusijom i Ukrajinom. Sada ce verovatno da kazu ili da uniste Hormuski moreuz koji se nalazi izmedju Irana i Omana kako bi imali izgovor da pokrenu lancani kolaps,podignu cene i sve ostalo. Kroz Hormuski moreuz prolazi 30% svetske sirove nafte i 20% prirodnog gasa. I sada ce na TV-u i po novinama da sire strah,paniku i ostalo jer su u rukama istih ljudi koji sve to rade. Dovodice se satro analiticari (cirkuzanti) koji ce da recituju unapred napisane pesmice. Ide prica tipa "zabrinuti smo, kompleksna situacija, energetska bezbednost, geopoliticki interesi" i ostala sra.a bla bla bla. I tako vestacki stvorena kriza zbunjuje ljude i pravi haos. A kroz haos elita uvodi sta hoce.
Pre par dana na nemackoj televiziji snimak, eksplodirala zgrada i govore kako je Putin gadjao Kijev ili gde vec. Par sati kasnije, ljudi se sprdali sa tom televizijom, snimak nastao u Kini 2020-te godine kada je izbio pozar u nekoj zgradi. Slepci prevarantski
Pre par dana na nemackoj televiziji snimak, eksplodirala zgrada i govore kako je Putin gadjao Kijev ili gde vec. Par sati kasnije, ljudi se sprdali sa tom televizijom, snimak nastao u Kini 2020-te godine kada je izbio pozar u nekoj zgradi. Slepci prevarantski
a jel to vash . crnogorski..
Čelnik Estéea
Preminuo Leonard Lauder koji je milijarde dolara zaradio na kozmetici
Leonard Lauder je rođen u New Yorku u jevrejskoj porodici. Njegova majka Estée i njegov otac Joseph bili su pioniri kozmetičke industrije.
interesantno. samo Ordinary kupujem i ok je. kao i vrlo povoljna cijena.Kompaniji Estée Lauder zvanično se pridružio 1958., kada je imao 25 godina. Ova kompanija je u to vrijeme imala samo nekoliko radnika i prodaju manju od milion dolara. Kasnije se pretvorila u globalno kozmetičko carstvo, čiji su dio kompanije Clinique, La Mer, The Ordinary, MAC Cosmetics i Bobbi Brown Cosmetics.
https://www.klix.ba/biznis/privreda/pre ... /250616136
..
Melania Trump oduševila je prisutne svojim modnim izdanjem prilikom vojne parade povodom 250. godišnjice od osnivanja američke vojske i Trumpovog 79. rođendana.
i voska se 'izgubila'
Za vojnu paradu Melania se odlučila za bijeli sako i dugu suknju sa tankim prugama koji je dizajn Adama Lippesa, a njegove kreacije nosila je i tokom inauguracije 2017. godine.
Umjesto klasičnih crnih salonki Melania se za ovaj događaj odlučila za Christian Loubutin salonke u svijetloplavoj boji.
Uz supruga Donalda, Melania je plijenila pažnju svojom elegancijom i samopouzdanjem, a kombinaciju je upotpunila jednostavnim make-upom i puštenom isfeniranom kosom.