Priče, iskustva s našeg posla
Re: Priče, iskustva s našeg posla
Mi smo u prethodnom prostoru imali tišinu u firmi - što se muzike tiče. Inače je uvijek polugalama što se ljudi tiče.
Preselili smo se prošle god u drugi prostor koji dijelimo sa još jednom firmom koja je na drugom spratu. Kroz cijelu zgradu svira muzika non-stop, kao s radija, neka plejlisata ide ne glasno ali dovoljno da se stalno čuje.
I meni je sad nezamislivo da radni prostor bude bez muzike, ko u grobu je kad udješ kod nekoga u takav prostor bez muzike u pozadini.
Nimalo ne smeta jer se brzo naviknu svi na nju i sjedini se sa prostorom.
Ali mora biti neka neutralna muzika, neka klasična hit-lista strane muzike je idealno za svačiji ukus. Mada meni bi recimo bilo super da prava klasika ide tako, ali ne bi bila univerzalno prihvaćena
Pa onda bi uvijek bio dan žalostiVjetar wrote: ↑Fri May 16, 2025 7:59 pmMi smo u prethodnom prostoru imali tišinu u firmi - što se muzike tiče. Inače je uvijek polugalama što se ljudi tiče.
Preselili smo se prošle god u drugi prostor koji dijelimo sa još jednom firmom koja je na drugom spratu. Kroz cijelu zgradu svira muzika non-stop, kao s radija, neka plejlisata ide ne glasno ali dovoljno da se stalno čuje.
I meni je sad nezamislivo da radni prostor bude bez muzike, ko u grobu je kad udješ kod nekoga u takav prostor bez muzike u pozadini.
Nimalo ne smeta jer se brzo naviknu svi na nju i sjedini se sa prostorom.
Ali mora biti neka neutralna muzika, neka klasična hit-lista strane muzike je idealno za svačiji ukus. Mada meni bi recimo bilo super da prava klasika ide tako, ali ne bi bila univerzalno prihvaćena![]()
Per aspera ad astra 
. strashno me nervira muzika.. u Mall.ovim .skoro svaka individualna prodavnica za mlade . ima agresivnu muziki.. nekada iz Sephore .izadjem. ako je duzi red.. nesnoshljiva muzika
.. zao mi djece .koja rade... vjerujem da im zuji u ushima . satima nakon posla
.............................................................................................
Mi imamo computere na frontu na kojim radimo s ljudima, i jedan pozadi.
Bash na taj pozadi djevojka pusta muziku.
I bash s tog compa obavljamo najbitnije stvari. Tu imamo neke stvari instalirane koje namamo na frontu.
Odatle najvise tell razgovora obavimo u toku dana.
Ja i nekako mogu da ide muzika dok nesto radim, ali ako moram primiti tell poziv ili uputiti, nema sanse, moram zaustaviti muziku.
I tako ja vazdan zaustavljam, djevojka vazdan pali
Cudo jedno kako odmah skuzi, njoj silno nestima ako je nema.
Btw, dosao s nama raditi momak, radili smo ranije skupa pa je on otisao u Englesku pa master diplomu.
Bice s nama kratko, pa ce u glavni ured, nesto za marketnig.
Iskreno, obradovalo me kad je rekao da nece ostati.
Ja se navikla raditi s djevojkama, i bash nam super. Tesko bi sad upao tu muskarac.
Bash na taj pozadi djevojka pusta muziku.
I bash s tog compa obavljamo najbitnije stvari. Tu imamo neke stvari instalirane koje namamo na frontu.
Odatle najvise tell razgovora obavimo u toku dana.
Ja i nekako mogu da ide muzika dok nesto radim, ali ako moram primiti tell poziv ili uputiti, nema sanse, moram zaustaviti muziku.
I tako ja vazdan zaustavljam, djevojka vazdan pali
Cudo jedno kako odmah skuzi, njoj silno nestima ako je nema.
Btw, dosao s nama raditi momak, radili smo ranije skupa pa je on otisao u Englesku pa master diplomu.
Bice s nama kratko, pa ce u glavni ured, nesto za marketnig.
Iskreno, obradovalo me kad je rekao da nece ostati.
Ja se navikla raditi s djevojkama, i bash nam super. Tesko bi sad upao tu muskarac.
Pričate očito o ekstremima
Naravno da neću glasne muzike, pogotovo da beko po svom nahodjenju pušta neke gluposti. Ali ima ono neutralne muzike koja je svima manje više okej, a udemrtvi prostor
Naravno da neću glasne muzike, pogotovo da beko po svom nahodjenju pušta neke gluposti. Ali ima ono neutralne muzike koja je svima manje više okej, a udemrtvi prostor
Udemrtvi
Kad ti je posao da vazdan pricas s ljudima, o kako je tada tisina vrijedna
Kad ti je posao da vazdan pricas s ljudima, o kako je tada tisina vrijedna
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 6728 Views