A, gdje cete na odmor?
Re: A, gdje cete na odmor?
Turska, Grčka, Tunis, Egipat, Albanija…? Ili samo Hrvatska? To liči onda na zonu komfora
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Prošle godine Korčula a razmišljam da ove godine odem na Mljet
Pag ne računam, to mi je odlazak kući 2
Pag ne računam, to mi je odlazak kući 2
Malo vikendica i malo more 
i ove godine bez odmora...
.............................................................................................
$ .pao. . Bosna je skuplja za i do 10 % . plus shto deru.dijasporu po vidjenju ..
na svakom moguchem koraku i lokaciji ..
e nechete

.............................................................................................
.. jednostavno. dijaspora se 'prepozna'. i bilo koja usluga. gdje nije cihena izlozena. vishe traze..
.. advokati.. muljaju..
. iznajmiti stan..
..taxi.. ajjjj. nema kraja
Nesto planiramo da idemo u Bosnu.
Ima stvari koje sam mnogo pozelila. Broj jedan - babo, kad cuje nas autu pa pozuri da otvori kapiju i mama u dvoristu, radosna i nasmijana…Taj prizor, nema nista ljepae
Tako mi nedostaju
A ima i onih stvari da se odmah zabrinem kako cu ih izdurati.
Ima stvari koje sam mnogo pozelila. Broj jedan - babo, kad cuje nas autu pa pozuri da otvori kapiju i mama u dvoristu, radosna i nasmijana…Taj prizor, nema nista ljepae
Tako mi nedostaju
Koliko često dolaziš?Peace wrote: ↑Sun May 18, 2025 1:30 amNesto planiramo da idemo u Bosnu.
Ima stvari koje sam mnogo pozelila. Broj jedan - babo, kad cuje nas autu pa pozuri da otvori kapiju i mama u dvoristu, radosna i nasmijana…Taj prizor, nema nista ljepae![]()
Tako mi nedostaju![]()
Per aspera ad astra 
Kao i prethodnih godina, izbor je Grčka, ove godine ponovo na Jonsko more, nekako mi je lepše, više stranaca, manje gužve 
biljka wrote: ↑Sun May 18, 2025 2:07 amKoliko često dolaziš?Peace wrote: ↑Sun May 18, 2025 1:30 amNesto planiramo da idemo u Bosnu.
Ima stvari koje sam mnogo pozelila. Broj jedan - babo, kad cuje nas autu pa pozuri da otvori kapiju i mama u dvoristu, radosna i nasmijana…Taj prizor, nema nista ljepae![]()
Tako mi nedostaju![]()
Bili smo prosle god, pa prije dvije, pa prije jednu, tako nekad svake nekad svake druge.
U zadnjih 5 god proveli smo pola god u Bosni.

uz Adriatik osiguranje kupajte se na Panonskim jezerima, i mashtajte da ste na Jadranu

bela đe ćeš ti? ćeš na jadran?
..nista ni ove godine od godishnheg odmora....a bilo bi dobro u septembru. negdje na sjeveru Hrvatske.. i posjetiti Trst.
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/N ... dje/908320NEUM - Iako smo zakoračili u juni, Neum – jedini bh. grad na moru – i dalje odiše neobičnom tišinom.
Umjesto vreve, mirisi mora i hrane miješaju se s prazninom u šetalištima i tišinom plaža.
Grad izgleda kao da se tek budi iz sna, bez prepoznatljive ljetne gužve i dinamike koja se inače očekuje uoči glavne turističke sezone.
Vikendom se situacija blago promijeni – tada stižu izletnici iz unutrašnjosti BiH koji traže kratki bijeg od gradskih gužvi i visokih temperatura. No, radnim danima Neum djeluje kao grad koji još čeka da ljeto zaista počne.
Cijene u Neumu su već u ljetnom režimu i ne razlikuju se mnogo od onih na jadranskoj obali.
Espresso ćete platiti 4 KM, cappuccino od 4,50 do 5 KM, dok bijela kafa i latte dostižu i 5,50 KM. Točeno pivo košta od 5 do 9 KM, a malo flaširano čak 7 KM i više.
Kada je riječ o brzoj hrani, hot dog se prodaje za 5 KM, hamburger za 7,50 KM, a cheeseburger za 8 KM. Porcija ćevapa (10 komada) košta 12 KM, dok pomfrit ide od 4 do 6 KM.
Za ljubitelje pizze – Margarita se prodaje za 15 KM, Capricciosa za 17 KM, dok Slavonska dostiže i do 20 KM.
Nakon što je prošle godine Panonska jezera posjetilo više od pola miliona ljudi, ovogodišnja sezona, koja je zvanično otvorena proteklog vikenda, nosi očekivanja da će ta brojka biti i nadmašena.
- Imamo goste iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Austrije, Skandinavije, ali i Turske, a čak smo bilježili posjete iz Južne Amerike - istakla je direktorica Amra Jaganjac.
![]()
![]()
ove dve su trebale biti u Dubai.u
Ne požuruj ih, dok nabace bronzanu boju, mogu i nama valjat'. 
ove 'bjelke' neche nikad bronzadit
Razlog nezadovoljstva
Aviokompanije na osnovu naknade za prtljag ostvarile prihod od nekoliko milijardi dolara
da li trebamo biti /nezadovoljni.Shodno tome, nije iznenađujuće to što je sve više onih koji nastoje nositi samo ručni prtljag, tj. prtljag koji se može unijeti u putnički prostor. Kirsty Glenn, direktorica kompanije Antler koja proizvodi putne kofere, torbe i drugo, ukazala je na to da se kontinuirano povećava potražnja za malim koferima jer svojim dimenzijama spadaju u ručni prtljag.
.i sjedishte se sada bira i naplachuje.. ko ne kupi. vrlo moguche da che sjediti u 'sredini'od 3 sjedishta...
. mislim da treba naplachivati. prtljag... kao i vagati putnike. pretilne osobe .trebaju vishe plachati
https://www.klix.ba/biznis/privreda/avi ... /250605137
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 102 Replies
- 10466 Views
-
Last post by Peace
-
- 141 Replies