Čime se ne biste bavili?
Čime se ne biste bavili?
Svaki posao koji zahtijeva da si šupak - mehaničar, političar…

Re: Čime se ne biste bavili?
sta znaci posao koji zahtjeva biti supak? 
Da si, u prvom slučaju, neko ko koristi nečiju nepriliku ili potrebu i onda pružaš uslugu koja to treba da riješi i onda si ti u nekom tripu da si bitan (realno i jesi za to stanje) pa možeš biti šupak koliko hoćeš da tu uslugu pružiš ili ne pružiš i da je pružiš kako god ti ćeif, loše, da prevariš, da isfušeriš… Tako šupak znači
Daj mi primjer takvih poslova, koji su to? 
Aha tek sad kontam da si stavio mehanicar
A pa u svakom poslu mozes biti onda sto ti kazes supak. NA mom poslu vecina ljudi je takvo, ego trip kad nesto kao zna 
Ne bih nikad bila frizerka ili kozmetičarka ali samo iz razloga jer sam antitalent za to a i gadilo bi mi se svakome čistiti lice ili raditi depilaciju 
upoznala sam ,jedne prilike .djevojku.. i tako.. sta radish. cime se bavish. kaze . (vjerovatno ima ime za to zanimanje). dakle. ona sminka mrtvace..
.............................................................................................
Prostitucijom, modernim načinima prostitucije, hirurgijom, modernom umjetnošću, čuvati nekome psa, sjetiću se još
Per aspera ad astra 
Pa ne bih se bavio vecinom stvari kojim se trenutno ne bavim. Zato se i bavim time cime se bavim 
Ne bih bio doktor ako ne gorim od empatije da pomažem bolesnim. A ono dobra plata treba biti doktor 
u potrazi sam za novim dr.. i razmishljam. . jeste tezi fax (kako za koga) ali jeste zahtjevan. ali. nakon toga .posao.. prst u uho... ako si debeo. smrshaj. ako si mrshav, nabaci koji kg.. nije zgoreg.. ostali pregledi. sve to kompjuteri i laboratorije odrade... itd. tako. obichni internisti ..je posao raj
. hirurzi..su vech . ozbiljna stvar i stres...
. mozda me osjechaj vara. ali nema dr sa 'empatijom' ne ide s tom profesijom ....samo vide ..pare.... i samo o tome prichaju..
.............................................................................................
Slažem se u jednu ruku. Srela sam se sa puno doktora kojima jeste primarno to da budu dobro plaćeni i sa onima sa 0% etike, i što je najgore u mom slučaju su većina. Imaš neke koji su fini i promijene ti cijeli pogled na to sve, ali stvaeno velika većina doktora u javnom zdravstvu ima 0 empatije. Tehničari i medicinske sestre su druga pričaBella wrote: ↑Sat May 10, 2025 6:02 pm![]()
u potrazi sam za novim dr.. i razmishljam. . jeste tezi fax (kako za koga) ali jeste zahtjevan. ali. nakon toga .posao.. prst u uho... ako si debeo. smrshaj. ako si mrshav, nabaci koji kg.. nije zgoreg.. ostali pregledi. sve to kompjuteri i laboratorije odrade... itd. tako. obichni internisti ..je posao raj
. hirurzi..su vech . ozbiljna stvar i stres...
. mozda me osjechaj vara. ali nema dr sa 'empatijom' ne ide s tom profesijom ....samo vide ..pare.... i samo o tome prichaju..![]()
Per aspera ad astra 
Ne bih bila stjuardesa, hostesa, ni sekretarica. Političarka je dobro zanimanje u nekoj zdravoj sredini, ali boriti se za takvu sredinu u nezdravoj, znači da moraš jako nisko da se spustiš sa ostalima 
I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust
Ne bih mogla raditi u bolnici .. tipa dr, med sestra..
radnica u staračkom domu, školi ..
Konobarica, ni u restoranu / hotelu …
Mrtvačnici ..
ni benzinskoj pumpi…
Fabrikama gdje se radi lančani posao…
A ni u supermarketima…
Konobarica, ni u restoranu / hotelu …
Mrtvačnici ..
Fabrikama gdje se radi lančani posao…
A ni u supermarketima…
A ja bih baš voljela imati svoj neki kafić/pekaru/slastičarnu lijepo osvijetljen sa puno biljaka. Ako plan A ne bude radio, onda je to plan B
Per aspera ad astra 
Lijepo je to ako voliš i želiš …
Ici raditi svaki dan treba da bude dio zadovoljstva a ne tereta …
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 961 Replies
- 104373 Views
-
Last post by deksametazon
-
- 11 Replies