Prijatelji - granice

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Grofica
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Prijatelji - granice

Unread post by Grofica »

Na žalost zbog lošeg iskustva s prijateljima, za mene ptijateljstvo više ne postoji.
Družiti se mogu i volim, dijeliti neka mišljenja i stavove sa posebnim osobama, ali ne one od kojih glava može zaboljeti. Posebne osobe su one kojima malo više vjerujem nego uobičajeno.
Ne petljam se tamo gdje život otvara karte.
Posuditi pare mogu bilo kome ako znam da će mu pomoći i ako neću sebe ugroziti.
Spavati sa prijateljem - ne, spavati kod prijatelja - ne, jer može lahko preći "sa prijateljem" (ako govorimo o muško-ženskim prijateljima).
Ma prijateljstvo je odtalo samo pojam u riječniku.
Bez obzira koliko se trudite, nikada se ne možete sjetiti kako je vaš san počeo.

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Vrlo cesto ima situacija gdje prijateljstvo nema granica i desi se da ono sto im se kaze u povjerenju zavrsi kod "neprijatelja".. Zato treba biti oprezan i znati sta se moze podjeliti sa njima sta ne...

To je razlog zasto je mudro biti oprezan i razmisliti dvaput prije nego sto podjelimo odredene informacije, cak i sa onima koji nam djeluju jako blisko...

Nije svaka tema za svakoga. Prijateljstvo ne znaci da moramo sve otkriti o sebi. Postoji razlika izmedu iskrenosti i potpune otvorenosti. Iskrenost znaci biti otvoren u granicama koje postavimo, dok potpuna otvorenost moze ponekad da stvori odredene probleme..

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:))D
.............................................................................................Image

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Neda mi se ići redom pa odgovarati na pitanja...
Nekad sam bila jakoo društvena i imala veliki krug ljudi koje sam smatrala prijateljima.
Onda sam imala situaciju gdje su prijatelji trebali biti uz mene. Začudo, samo 2 osobe su ostale.
Tako da, danas skoro pa nikako, ne mogu započeti novo prijateljstvo. Ili, mislim da ga ne trebam. Imam puno poznanika i to mi je dovoljno.
Novac posudim ako mislim da će nekome pomoći a mene neće previše ugroziti niti ako ne vrati.
Imam puno muških poznanika/,, prijatelja,, ali znam da spavanje kod nekog takvog ne dolazi u obzir.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Inace kako zrijemo teze sklapamo nova prijateljstva.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Nekada sam polazio od toga da ljudima verujem pa se na kraju razocarao. Sada da bih nekome u potpunosti verovao potrebno je vreme. Inace sam drustven i duhovit lik.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri May 09, 2025 9:49 am
Inace sam drustven i duhovit lik.

:hahah
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri May 09, 2025 1:27 pm
Coolio wrote:
Fri May 09, 2025 9:49 am
Inace sam drustven i duhovit lik.

:hahah