Priče, iskustva s našeg posla
Re: Price s naseg posla
Danas nam poslali email, svim centrima, da ostavimo svoje tell osim ukoliko ih koristimo za posao
Razumno je to, ali februar ja tako spor. Ja sam danas do 11 gubila vrijeme na tell.
Ali opet - sta je s onim busy mjesecima i danima, kad ne stignemo ni uzeti pauzu za rucak.
Ako mi tada, bez prituzbi izduramo, i firma bi nas trebala izdurati u danima i mjesecima kad je manje posla.
Razumno je to, ali februar ja tako spor. Ja sam danas do 11 gubila vrijeme na tell.
Ali opet - sta je s onim busy mjesecima i danima, kad ne stignemo ni uzeti pauzu za rucak.
Ako mi tada, bez prituzbi izduramo, i firma bi nas trebala izdurati u danima i mjesecima kad je manje posla.
Re: Priče, iskustva s našeg posla
Imamo novog covjeka na poslu. Tu ce biti s nama 2-3 sedmice, na treningu.
Iskrenu lahnut ce mi kad ode.
Nekako se primice preblizu kad mu se nesto objasnjava. Ne moras biti tako blizu da cujem kako dises
Nikako ne mari da se dotice necim. I nesto vazdan nabacuje ruku
Nikako mi ne lezi s godinama mu.
Kad pogrijesi, krivicu baca na nekog drugog, uglavnom nekog ko nije prisutan
U redu je da se pogrijesi, i ja pogrijesim, ali nikako ne volim da se okrivi drugi za to. Jednostavno prihvati.
I laskav je. Ja sam najbolja na poslu. Vjerovatno su i drugi, kad mene nema
Nekako se primice preblizu kad mu se nesto objasnjava. Ne moras biti tako blizu da cujem kako dises
Nikako ne mari da se dotice necim. I nesto vazdan nabacuje ruku
Kad pogrijesi, krivicu baca na nekog drugog, uglavnom nekog ko nije prisutan
U redu je da se pogrijesi, i ja pogrijesim, ali nikako ne volim da se okrivi drugi za to. Jednostavno prihvati.
I laskav je. Ja sam najbolja na poslu. Vjerovatno su i drugi, kad mene nema
Imam puno takvihPeace wrote: ↑Sat Mar 01, 2025 3:45 amImamo novog covjeka na poslu. Tu ce biti s nama 2-3 sedmice, na treningu.
Nekako se primice preblizu kad mu se nesto objasnjava. Ne moras biti tako blizu da cujem kako dises![]()
Nikako ne mari da se dotice necim. I nesto vazdan nabacuje rukuNikako mi ne lezi s godinama mu.
Kad pogrijesi, krivicu baca na nekog drugog, uglavnom nekog ko nije prisutan![]()
I laskav je. Ja sam najbolja na poslu. Vjerovatno su i drugi, kad mene nema![]()
Per aspera ad astra 
Nije s posla, ali ima veze.
Imam kolegu koji me prosto ne podnosi iz nekog razloga, ali baš ono nikako. Večeras išla na predstavu i srela ga i pozdravila se, a on osmjeh od uha do uha i pita šta ima i kako sam
Ja stala, gledam, ne vjerujem i mislim u sebi čovječe viđam te svaki dan i ne odgovaraš mi ni na moje "Ćao", šta glumiš sad 
Imam kolegu koji me prosto ne podnosi iz nekog razloga, ali baš ono nikako. Večeras išla na predstavu i srela ga i pozdravila se, a on osmjeh od uha do uha i pita šta ima i kako sam
Per aspera ad astra 
Ne miješa posao i zadovoljstvo 
Tražim samo kad kažem ćao da mi se odgovori :cc.
Per aspera ad astra 
Pa ne odgovoriš ni ti njemu mimo posla i kraj priče 
Bas mi dan bio zauzet. Sve neki slucajevi za koje sam morala kontaktirati glavni ured. I vazdan tako.
Ima jos ljudi koji nas zovu i pitaju za upute kako da dodju do nas.
Pa mnogo je lakse otici na google maps
Pa mnogo je lakse otici na google maps
Direktor je posto nervozan, uzas.
Izbjegavam ga zvati, ali nekad se desi pa moram.
Nije mi bila jasna njegova reakcija na nekoliko zadnjih poziva. A jos je to mozda i dobro, Anila mi rece da je njoj rekao da ga zaboli glava kad god ga ona nazove u vezi posla
Razumijem da biznis trpi i pada, jos od corone, a sad je tu i Trump, pa svjetla nema ni na kraju tunela..
Prodo je jedan centar, i ja danas, uz dogovor o necemu, rekoh da znam da je prodata jedna lokacija…
A on se kao uvrijedio sto se to prica medju uposlenim, pa je trazio da mu kazem od koga sam cula
Rekoh ono sto i jeste tacno - svi znamo, i slagah da ne znam od koga sam prvo cula. Cisto da ne bi stavila covjeka u neki problem.
Uopce ne kuzim sto je problem da znamo. To se ne moze sakriti
Pa iako je inflacija pokucala na vrata trebalo bi kontam kontrolirati nervozu.
Kako bi onda trebalo da su nervozni neki uposlenici, koji su su u vjecitoj krizi.
Ako se ne obogatimo u zivotu necemo nikad ni prolaziti kroz strah da to mozemo izgubiti.
Tako mi se cini da ovu inflaciju psihicki bolje podnose ljudi koji nikad nisu ni bili finansijski jako dobri.
Ovi koji jesu, ne znam, ali cini mi se da ovo vrijeme ostavlja na njih duboka podljedice.
Izbjegavam ga zvati, ali nekad se desi pa moram.
Nije mi bila jasna njegova reakcija na nekoliko zadnjih poziva. A jos je to mozda i dobro, Anila mi rece da je njoj rekao da ga zaboli glava kad god ga ona nazove u vezi posla
Razumijem da biznis trpi i pada, jos od corone, a sad je tu i Trump, pa svjetla nema ni na kraju tunela..
Prodo je jedan centar, i ja danas, uz dogovor o necemu, rekoh da znam da je prodata jedna lokacija…
A on se kao uvrijedio sto se to prica medju uposlenim, pa je trazio da mu kazem od koga sam cula
Rekoh ono sto i jeste tacno - svi znamo, i slagah da ne znam od koga sam prvo cula. Cisto da ne bi stavila covjeka u neki problem.
Uopce ne kuzim sto je problem da znamo. To se ne moze sakriti
Pa iako je inflacija pokucala na vrata trebalo bi kontam kontrolirati nervozu.
Kako bi onda trebalo da su nervozni neki uposlenici, koji su su u vjecitoj krizi.
Ako se ne obogatimo u zivotu necemo nikad ni prolaziti kroz strah da to mozemo izgubiti.
Tako mi se cini da ovu inflaciju psihicki bolje podnose ljudi koji nikad nisu ni bili finansijski jako dobri.
Ovi koji jesu, ne znam, ali cini mi se da ovo vrijeme ostavlja na njih duboka podljedice.
Smanjio nam radne sate direktor, i to bas dobro smanjio za narednih 15 dana.
Smanjena je zarada na poslu, i to je cak i ocekivano.
Smanjena je zarada na poslu, i to je cak i ocekivano.
mism da je to inače u trendu. neke firme u civiliziranim zemljama smanjuju radni tjedan na 4 dana a neke smanjuju radne sate u danu. studije su pokazale da se povećanjem br radnih sati ne povećava i efektivnost. u nekim poslovima.
To je oki kada si na plati. Nije kada si placen po satu.
Danas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…
Ja u šoku , dan divan sunčan, nigdje oblačka.. jedva se suzdržala da se ne nasmijem.. kazem nemam, ne nosim ga u torbi…
Kaže za sat imam voz, i tamo gdje ide gledala na meteo, najavili kišu bas kad ona stiže … pa mislilia da joj posudim..da ne pokisne..
A do z. stanice bezbroj prodavnica … može usput svratiti i kupiti .. jadna možda se nije ni sjetila toga…
Ja u šoku , dan divan sunčan, nigdje oblačka.. jedva se suzdržala da se ne nasmijem.. kazem nemam, ne nosim ga u torbi…
Kaže za sat imam voz, i tamo gdje ide gledala na meteo, najavili kišu bas kad ona stiže … pa mislilia da joj posudim..da ne pokisne..
A do z. stanice bezbroj prodavnica … može usput svratiti i kupiti .. jadna možda se nije ni sjetila toga…
Zar su radile prodavnice danas?Skitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:34 pmDanas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…![]()
![]()
Per aspera ad astra 
Naravno.biljka wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:36 pmZar su radile prodavnice danas?Skitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:34 pmDanas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…![]()
![]()
A do z. stanice bezbroj prodavnica … može usput svratiti i kupiti .. jadna možda se nije ni sjetila toga…![]()
Kod nas nisuuuSkitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:38 pmNaravno.biljka wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:36 pmZar su radile prodavnice danas?Skitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:34 pmDanas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…![]()
![]()
A do z. stanice bezbroj prodavnica … može usput svratiti i kupiti .. jadna možda se nije ni sjetila toga…![]()
Per aspera ad astra 
Skitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:34 pmDanas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…![]()
![]()
. zar ochekujesh,da sve shto ti trenutno treba.a imash kuchi. treba kupiti..
.............................................................................................
Kišobrana nikad viska …Bella wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:50 pmSkitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:34 pmDanas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…![]()
![]()
Osim toga, desi se, da se kupi nešto iako imam kod kuce … Kad treba / treba .
“Sad i ovde, odmah”…
Skitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:56 pmKišobrana nikad viska …Bella wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:50 pmSkitnica wrote: ↑Fri May 02, 2025 11:34 pmDanas na poslu me pita jedna teta imam li slučajno kišobran da joj posudim…![]()
![]()
Osim toga, desi se, da se kupi nešto iako imam kod kuce … Kad treba / treba .
“Sad i ovde, odmah”…![]()
. ne volim posudjivati. traziti od nekoga a pogotovo kad neko trazi od mene..
.............................................................................................
Ne volim ni ja da tražim / posuđujem bilo šta…a lakše mi posuditi nego da ja posuđujem od nekoga nešto…
A kišobrani se najviše zaboravljaju … svugdje ..
Nova djevojka mora imati muziku non stop.
Nije da ja ne volim, samo vise volim tisinu.
Nije da ja ne volim, samo vise volim tisinu.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 6728 Views
-
Last post by Bella
-
- 17 Replies