Jeste li ikada bili u vjerskom objektu religije kojoj ne pripadate?
Jeste li ikada bili u vjerskom objektu religije kojoj ne pripadate?
Upoznala sam kroz posao covjeka, izuzetna persona, i veliki vjernik.
Svaki dan zapocinje molitvom u crkvi., i razgovaramo mnogo o religijama.
Jucer je dosao maksuz da me pozove da na easter podjem s njim u crkvu
Kazem - znas da sam ja muslimaka…?
Pogledo me zacudjeno i kaze - kakve to ima veze
Onda sam rekla da ce mi sin doci i da imamo neke planove. Stvarno hoce, ali i da nece, vjerovatno bi nesto skontala.
Ne da ne zelim poci s njim u crkvu, bash naprotiv, volila bi iskusiti kakva je atmosfera tu…
Necu poci jer mom muzu to ne bi bilo pravo. Ne bi mu bilo pravo ne zato sto je to crkva, vec zato sto je to muskarac.
Dakle jeste li vi ikada bili u vjerskom objektu religije kojoj ne pripadate?
I ako jeste kakav je vas osjecaj bio? Nesto ste naucilii? Nesto shvatili? Kojim povodom ste isli?
Da li ste uopce upoznati s tim sta tamo ljudi rade?
Svaki dan zapocinje molitvom u crkvi., i razgovaramo mnogo o religijama.
Jucer je dosao maksuz da me pozove da na easter podjem s njim u crkvu
Kazem - znas da sam ja muslimaka…?
Pogledo me zacudjeno i kaze - kakve to ima veze
Onda sam rekla da ce mi sin doci i da imamo neke planove. Stvarno hoce, ali i da nece, vjerovatno bi nesto skontala.
Ne da ne zelim poci s njim u crkvu, bash naprotiv, volila bi iskusiti kakva je atmosfera tu…
Necu poci jer mom muzu to ne bi bilo pravo. Ne bi mu bilo pravo ne zato sto je to crkva, vec zato sto je to muskarac.
Dakle jeste li vi ikada bili u vjerskom objektu religije kojoj ne pripadate?
I ako jeste kakav je vas osjecaj bio? Nesto ste naucilii? Nesto shvatili? Kojim povodom ste isli?
Da li ste uopce upoznati s tim sta tamo ljudi rade?
Re: Jeste li ikada bili u vjerskom objektu religije kojoj ne pripadate?
Bio sam ja u crkvama, turisticki. A nista meni ne predstavljaju ti religijski objekti, niti religije 
Ma ja kad prolazim pored crkve svratim u nju malo ako mi se svraća. Pjevala sam u crkvenom horu, išla na crkvene koncerte i volim crkve kao i sve vjerske objekte. Prelijepe su mi, samo se uvijek zapitam što su ljudi ulagali tolika sredstva da ukrase bogomolje 
Per aspera ad astra 
Ovo sam jednom negdje procitala
Nekad du crkve bile tamne, ali su srca bila svijetla.
Sada su crkve svijetle, s srca tamna.
Potamnise, pored ostalog, mozda i dok to tako uredise.
I poslanik Muhammed as. je predvidio da ce njegova dzamija u Medini biti jednom svijetli dvorac. I on je rekao nesto koa - malo ce tada biti vjere.
Psihologija. Lakše je pridobiti ljude sjajem i grandioznošću nego skromnošću.
Ulazio sam u sve sarajevske vjerske objekte, po Bosni skoro u svakom gradu sam bio i u crkvama, džamijama, katedralama, manastirima, tekijama, sinagoge. Svi su lijepi. Bio sam i u masonskoj loži
Ulazio sam u sve sarajevske vjerske objekte, po Bosni skoro u svakom gradu sam bio i u crkvama, džamijama, katedralama, manastirima, tekijama, sinagoge. Svi su lijepi. Bio sam i u masonskoj loži
Sta je masonska loza?
Bila sam u vjerskim objektima svih konfesija. Nisam vjernik ali su mi te gradjevine lijepe za vidjeti.
to je to. uče te cilo vrime o skromnosti a da je jedan dio tih crkvenih svodova bilo rastopit mogli bi nahranit cilu afriku.biljka wrote: ↑Fri Apr 18, 2025 10:56 amMa ja kad prolazim pored crkve svratim u nju malo ako mi se svraća. Pjevala sam u crkvenom horu, išla na crkvene koncerte i volim crkve kao i sve vjerske objekte. Prelijepe su mi, samo se uvijek zapitam što su ljudi ulagali tolika sredstva da ukrase bogomolje![]()
Per aspera ad astra 
na vise mjesta
Ako moramo da biramo između smrti od gladi i metka, Gejl i ja smo se složili da je metak mnogo brži.
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 43 Replies
- 5985 Views
-
Last post by Revizor
-
- 67 Replies