Magazin

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Re: Magazin

Unread post by Coolio »

:hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. ti bi napisao.

#povraca mi se

:hahihihohoh
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Apr 11, 2025 2:16 am
. ti bi napisao.

#povraca mi se

:hahihihohoh
Tako je. Narod ne zna da mucne glavom. Mozes im raditi sta hoces

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Kakav cirkus od drzave pravi covek...Jadni ucenjeni ljudi koji moraju tu da dodju...Jos cuj ovo,on kao uzvraca studentima koji mu takodje pomazu jer da zele da smene vlaszt ne bi mrdali od skupstine. Satro voze bicikle do Austrije itd, Price za oblajhane babe

https://www.kurir.rs/vesti/politika/963 ... eadbox_wip

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Apr 11, 2025 2:52 pm
Kakav cirkus od drzave pravi covek...Jadni ucenjeni ljudi koji moraju tu da dodju...Jos cuj ovo,on kao uzvraca studentima koji mu takodje pomazu jer da zele da smene vlaszt ne bi mrdali od skupstine. Satro voze bicikle do Austrije itd, Price za oblajhane babe

dakle
dodaje da je predsednik "zadao domaći zadatak" mnogim svetskim državnicima o tome kako se treba nositi sa problemima u državi.
kolachi. sokovi.. itd.. tu je i :pjeva

..ne uzgleda to loshe.. :D/
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Apr 11, 2025 3:05 pm
Coolio wrote:

dakle
dodaje da je predsednik "zadao domaći zadatak" mnogim svetskim državnicima o tome kako se treba nositi sa problemima u državi.

Mene je sramota ko vodi drzavu iz koje sam. I kakve su ovo price za retardirane. Uzurpirao gradove,naredio da dovode ljude...Jadni ljudi u kakvom god da su stanju moraju da dodju. Pre toga naravno studenti setkali mesecima. Sada ih poslao da voze bickle,pa malo putuju...Sada ce ovim novim cirkusom da se bave mesec dva. Ko zna sta se iza svega krije,sta uvodi,sta rasprodaje...

Kakvi drzavnici,kakvi bakraci...Obicna cirkusijada

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Apr 11, 2025 3:10 pm
Bella wrote:
Coolio wrote:

dakle

Mene je sramota ko vodi drzavu iz koje sam. I kakve su ovo price za retardirane. Uzurpirao gradove,naredio da dovode ljude...Jadni ljudi u kakvom god da su stanju moraju da dodju. Pre toga naravno studenti setkali mesecima. Sada ih poslao da voze bickle,pa malo putuju...Sada ce ovim novim cirkusom da se bave mesec dva. Ko zna sta se iza svega krije,sta uvodi,sta rasprodaje...

.. e e to. nije te sramota. shto radish u drzavi. koja je poznata po 'svemu' a jeste Vuchicha... koji tak tak.. ali ni blizu njemachim .nekadashnjim i sadashnim politicharima... :jbg manje vishe i naroda.. :-?

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Fri Apr 11, 2025 4:57 pm
Coolio wrote:
Fri Apr 11, 2025 3:10 pm
Bella wrote:

dakle

.. e e to. nije te sramota. shto radish u drzavi. koja je poznata po 'svemu' a jeste Vuchicha... koji tak tak.. ali ni blizu njemachim .nekadashnjim i sadashnim politicharima... :jbg manje vishe i naroda.. :-?
Nije me sramota jer ovde cene moj rad, ne ucenjuju me da glasam, ne vuku me kao mecku po mitinzima i zivim normalno. Ne stidim se ja Srbije nego coveka koji je vodi i koji je tu zemlju dodatno unakazio i sve isprodavao. Rekoh ti vec, trebas biti dole i videti sta je i kako. Zajebi televiziju na kojoj pricaju ono sto im se naredi.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Coolio wrote:
Fri Apr 11, 2025 8:16 pm
Nije me sramota jer ovde cene moj rad, ne ucenjuju me da glasam, ne vuku me kao mecku po mitinzima i zivim normalno. Ne stidim se ja Srbije nego coveka koji je vodi i koji je tu zemlju dodatno unakazio i sve isprodavao. Rekoh ti vec, trebas biti dole i videti sta je i kako. Zajebi televiziju na kojoj pricaju ono sto im se naredi.
nista bolja nije vlast ni u Njemchkoj.. ne osjechash josh uvijek da je tvoja zemlja,i drugachije dozivljavash i vidish situaciju .
.Ne znam kakva je atmosfera . naravno.. ali najvishe je do naroda.
Ako si u firmi. gdje je vlasnik politichki aktivan.. mnogi, oko njega, i bez direktnog uticaja. podrzavaju to shto on podrzava.. :jbg dobro njemu biche dobro i radnicima tj nj. biznisu.. tako to funkcionoshe
..u vjerskim objektima se.. daju 'mishljenja'. vrlo strikto se to podrzava...itd.. :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

jako lijepo :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? :hm

Bh. voditeljica Amina Bešo udala se za Milana Tegeltiju
ili //Milan ozenio/ priveo Aminu :hahah
...dakle. papak.. cipele ne uz ovakvo odijelo.

. kod mlade. kosa losha.. pushtena./ metla..
zajednichka fotografija.. kao da popziraju.. nimalo 'energije' on prekrstio ruke.. ona spustila shake na njega.. kao da ga ubjedjuje. da ne odustane :hahah
. tak. koliko che trajati.. :D/

Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DE

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Apr 15, 2025 4:50 pm
:DE
Oni bace kosku a narod se prima. I dok se smeju budalastinama koje izvode oni rasprodaju sve u drzavi. Glup narod kao noc. Sada ce Kesic i Ivanovic da zamlacuju i emisijama o ovome,samo da ljudi budu uspavani ovim glupostima. Teska je to matematika za ljude koji gledaju zadrugu,pink,paparazo lov i ostalo...

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:kl
to je to. imaju nick name 'trampovci' :hahah

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Tue Apr 15, 2025 6:49 pm
:kl
to je to. imaju nick name 'trampovci' :hahah
Tramp i Putin spasavaju svet :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Historijski slučaj
Vrhovni sud Velike Britanije odlučio: Transrodne osobe zakon ne prepoznaje kao žene
Vrhovni sud Velike Britanije je presudio da je rod jedne osobe baziran na biološkom spolu, te da transrodne osobe u zakonu ne mogu biti smatrane ženama.

Organizacija "For Women" iz Škotske je od Vrhovnog suda Velike Britanije tražila pojašnjenje termina iz Zakona o jednakosti, donesenog 2010. godine, koji se odnose na spol.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/vrho ... /250416080

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Maldivi su promijenili zakon o imigraciji kako bi vlasnicima izraelskih pasoša zabranili ulazak u zemlju zbog rata u Gazi.
:-? ne znam za izraelce ali americhki jevreji.. su pozeljni gosti.. putuju .. troshe novce. vishe nego iko..

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/izra ... /250416048

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Četverogodišnji mandat
Gavrankapetanović ponovo izabran za direktora Opće bolnice: Na prvom mjestu će mi uvijek biti bolesni
:-? da samo ko bolje plati...bajni 'vjernik'

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/gavrank ... /250417192

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Cirkus kolorado za siroke mase. Jos malo pa ce brzi hod a onda cucnjevima uz brdo

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Uz vjetar
U Livnu je netko odlučio sušiti veš u centru grada
Veš je osvanuo ispred sportske dvorane u Livnu.
nije zabilježena reakcija nadležnih tijela, s obzirom da se radi o javnoj površini.

Image
https://bljesak.info/magazin/zanimljivo ... F_WjzLenrQ

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Nakon više od desetljeća nestrpljivog iščekivanja diljem regije, jedan od najvećih kantautora ovih prostora konačno objavljuje novi studijski album "Mi".
Sarajevski muzički čarobnjak Dino Merlin pedantno, pažljivo i u tišini, kao i uvijek do sada, u introspekciji s vlastitim ogoljelim emocijama i duhovnim izazovima sa svijetom koji nas okružuje, završio je novo umjetničko putovanje vlastitog srca.

Intimnim stihovima koji zadiru u najskrivenije kutke njegove duše, opjevao je svoju životnu istinitu priču dijeleći radost, tugu, brigu, sjećanje, vjeru, zajedništvo, nadu i borbu sa svojom publikom.

"Ovo je moj 12. album. Poseban je po tome što se 'krčkao dugo’ iz objektivnih i subjektivnih okolnosti. Trebalo je malo više vremena zbog svega onog što se događalo u posljednjih 5, 7 godina kako bi doveli do kraja ovu priču. A kada se nešto dugo krčka, imate mogućnost da stalno provjeravate gdje ste na tom putu, koliko vrijedi to što radite. Malo ste i stariji, možda malo i mudriji pa ne dajete pažnju onim prolaznim stvarima kao što je trenutna moda, nego imate tu priliku da osjetite protok vremena kroz svoje pjesme, i kada nešto traje pet, šest, ili sedam godina, onda postoji velika vjerovatnoća da će trajati i narednih deset godina i da će izdržati taj sud vremena", istaknuo je Dino Merlin uoči objave albuma.

A njegova muzička priča, priča je o svima nama - o ljubavima koje traju, ranama koje zacjeljuju, o ljudima koje ne zaboravljamo. Album je to koji dolazi u pravom trenutku, kao podsjetnik na ono što nas veže i drži zajedno. Jedinstveno je to audiovizuelno izdanje koje opet pomiče granice muzičke produkcije na našim prostorima.

Album je najavljen 2020. godine hit singlom "Mi", koji je postao simbol zajedništva u vremenu globalne neizvjesnosti. U godinama koje su slijedile, ovaj kantautor je publici otkrivao fragmente svog velikog mozaika kroz singlove "Dođi", "Jedan dan, jedna noć", "Krive karte", "Kako da ti kažem", "Skoro će zima" i "Ne radujemo se", gradeći sloj po sloj narativa koji sada konačno zaokružuje objavom kompletnog materijala.

Ovo deluxe izdanje donosi ukupno 18 pjesama - 11 potpuno novih uz 7 već objavljenih singlova. Svaka pjesma je posebna priča, a zajedno čine dnevnik jednog desetljeća - priče utemeljene na univerzalnim temama ljubavi, prolaznosti i pripadnosti.

Poseban dragulj albuma je duet "Godino vrela" s Halidom Bešlićem, historijski susret dvije muzičke legende našeg vremena. Dva autentična glasa, dva stila koja su oblikovale generacije, konačno su spojeni u pjesmi i svjedoče o Merlinovom umijeću da, uz već poznate saradnje sa Senidah i Markom Louisom, spaja epohe i žanrove, uvijek ostajući vjeran sebi - a opet stalno nov, stvarajući jedinstven zvuk koji ne poznaje granice. Novi album "Mi" nije samo njegova lična ispovijest, nego i most između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Prvi put u svojoj karijeri sarajevski umjetnik Dino Merlin svakoj pjesmi albuma daje i vizuelnu dimenziju - "Mi" je istovremeno i audiovizuelna poslastica jer režiju potpisuje slovensko-makedonska umjetnica Kukla čije filmske minijature povezuju Merlinove stihove sa slikama koje ostaju urezane u pamćenje. Album je dostupan i kao 48-minutni video-film koji teče kroz pjesme, pretvarajući ih u niz snažnih, simboličnih slika.

Svojim produkcijskim dometima, "Mi" izlazi izvan okvira uobičajenog regionalnog standarda. Iza kompleksne produkcije stoji višegodišnji rad u muzičkim studijima širom svijeta - od BiH i zemalja regije (Hrvatske, Srbije, Slovenije), Italije, Turske, preko Švedske i Velike Britanije, sve do Sjedinjenih Američkih Država. Ta globalna raznolikost, u kombinaciji s autentičnom poetskom vizijom ovog umjetnika, rezultirala je zvukom koji je istovremeno lokalno ukorijenjen, ali i univerzalno prepoznatljiv.

Do sad objavljeni singlovi kojima se najavljivao novi album imaju već preko 100 miliona pregleda na YouTubeu, a od danas je cijeli album dostupan na YouTubeu i svim ostalim streaming servisima. Za mnoge, "Mi" je više od albuma - to je zbirka priča, emocija, portreta i puteva, koje zajedno čine jedno veliko Mi, pružajući publici priliku da urone u svijet koji je muzički čarobnjak Dino Merlin stvarao gotovo punih 10 godina.

"Kroz pjesme, ja pričam priče. Ako u njima neko pronađe dijelove svoje sudbine - tim bolje. Tema koja me dotakne potpuno me obuzme i i ne mogu se odvojiti od nje. Pjesme koje tako nastanu duše prepoznaju, a onda i nesvjesno krenu na puteve kojima sam i ja putovao", istaknuo je nedostižni sarajevski muzički čarobnjak uoči objave albuma, najavivši i prvi veliki koncert ovog ljeta, 19. 7. u Splitu.
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
. U Rusiji, da bi kupio nekretninu na kredit. kamata je trenutno 21 %

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hah
muchno je gledati .kako se med osoblje ponasha .nonshaantno..

.. poznajem tipa. kojeg je prolaznik spasio/ . jedan mislio da spava. drugi.. o ne ..

https://crna-hronika.info/haos-u-saraje ... adi/715652

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Kako je propao miljenik žena? Šta ostade od onakvih trbušnjaka
:hahah :-?

#kotaksha

https://superzena.b92.net/zivoti-poznat ... video/vest