Sta je (ne) "normalno" ??
Re: Sta je (ne) "normalno" ??
Aha, nosi deterdžent
Pa prijavi
Pa prijavi
..aa.... prijavljeno boardu.. usmeno ..a i oni su pitali ..sta se desava .. ma .. ne znam..
.. da bi muz od prodavachice.. komentarisao .... assholee
.............................................................................................
Otvori i ti u garaži, po dolar jeftinije. Kad izgubi sve mušterije i zatvori, zatvori i ti
.. mozda u par dana dodje par auta...
.
.............................................................................................
Pricasmo na pvo temu ovih dana
Jedan obicaj kod nasih naroda.
Ljudi vide zmiju na putu i odmah se odlucuju ubiti je. Traze drzo, kamen, alat…Ako se ona u medjuvremenu sakrila, nasi ce je ljudi traziti i cekati. Samo da bi je ubili.
Ona se samo zaputila svojim poslom
Pusti je, sta te smeta
Jedan obicaj kod nasih naroda.
Ljudi vide zmiju na putu i odmah se odlucuju ubiti je. Traze drzo, kamen, alat…Ako se ona u medjuvremenu sakrila, nasi ce je ljudi traziti i cekati. Samo da bi je ubili.
Ona se samo zaputila svojim poslom
Pusti je, sta te smeta
Da i meni je to bilo uvijek cudno, kao da su korov koji treba sto vise istrijebiti
Ima cak i izreka kao da si na konju treba sici sa konja pa ubiti zmiju. Kao da ti ne bude mrsko, potruditi se extra da je ubijes.
Vrlo često narod ubija zmije iz straha, neznanja ili navike a zaboravljaju da su one itekako korisne..
Misle da su sve otrovne….Zaborave da se one boje vise nas nego mi njih ..
Misle da su sve otrovne….Zaborave da se one boje vise nas nego mi njih ..
.
Tvoje je da gledaš po čemu hodaš … posebno na mjestima gdje mogućnosti ima da će se sresti … 
Vala svaka ti cast za takvu hrabrost.
Ja ni na slici je ne volim da vidim bas sebi plasim
de... a gdje se to moze ochekivati. negdje u Hercegovoni, gdje kamenjar. ili
. ljeti ih ima oko moje kuche. par puta vidjela na zbunju se suncha ..crna. kao i davno, ispred garzaze. otrovnica .prema opisu,,
no. ne mislim da che je narod ili prolaznik. napasti. logichno je da che nastaviti .. tako.. ta pricha da ih ubijaju je.. besmislena..
. no. prochitah da je soda bikarbona za njih.. opasna. bjeze.. tako. nije loshe na nekim mjestim je posuti..
Da i ja sam čula za sodu bikarbonu da zmije bježe od nje.. A također i ježevi su branioci terena od zmija..kao i mace..
Isto. Stanem slikati je.
I opce ne kuzim strah.
Koliko ljudi poznajte koje je ujela zmija? Ili koji su umrli sto ih je ujela zmija?
Nenormalno je ne osjećati strah od zmija
Okej je neka nelagoda, ali ubiti zmiju na cesti "iz straha" kao da će te ganjati ako samo prođeš jeste nenormalno
I poznajem ljude koji su radili i rade takve stvari. Pored zmija i sa drugim, još bezopasnijim životinjama. Takve stvari se ne rade iz straha, već je doslovno pokazivanje nekakve moći i bezobrazluk. Iz čista mira
Per aspera ad astra 
Nisam spominjao ubijanje zmija 
A ok, mislila sam da se nadovezuješ na ovo gore
Al opet strah strah je baš intenzivna emocija. Logičnija mi je neka nelagoda
Per aspera ad astra 
Ne rodimo se sa tim strahom
koliko je samo bilo napada pasa lutalica po Sarajevu..jedni ih hrane. oni druge ujedaju..
. ima i od komshijskih.. koji 'pripitome' rasu .koja nije za kuche..
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 45 Replies
- 8238 Views
-
Last post by Grofica
-
- 14 Replies