Ispravan zivot

Teme iz psihologije
Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Re: Ispravan zivot

Unread post by Dmr »

Mijenjaj to pod hitno, i ja sam bio takav :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Dmr wrote:
Sun Apr 06, 2025 11:06 pm
Mijenjaj to pod hitno, i ja sam bio takav :D
Vrhunac izlaska iz zone komfora: Kupiti bijeli hljeb, a ne polubijeli :D/
Per aspera ad astra :fiju

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

biljka wrote:
Sun Apr 06, 2025 11:09 pm
Vrhunac izlaska iz zone komfora: Kupiti bijeli hljeb, a ne polubijeli :D/
A ako je zdrava ishrana u pitanju to ne mijenjaj :D

Mihica
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Mihica »

Trudim se živjeti prema deset Božjih zapovijedi. Zaključila sam da, kada se držim i poštujem ta pravila, život ide u pravom smjeru. Savjest mi bude mirnija i sve nekako ide lakše.

Vrlo bitan aspekt ispravnog i kvalitetnog života su ljudi koji nas okružuju, a posebno naša obitelj i prijatelji. To zajedništvo i međusobno poštovanje predstavljaju neprocjenjivo blago koje nam je podareno. Ostalo ide samo od sebe; koliko se trudim, toliko i dobijem, ovisno o tome u kakvoj sam životnoj situaciji.

Isto tako, moje mentalno zdravlje mi je izuzetno važno, i u njega treba ulagati svakodnevno. Kada imam zdrav um i dobar odnos prema drugima, osjećam da je moj cilj ispunjen.

Materijalna dobra mi nisu uopće bitna, i na tom polju ne bih ništa dodala. Vrijednije mi je duhovno bogatstvo i emocionalna povezanost s ljudima. Uvjerena sam da prava sreća dolazi iznutra..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Mihica wrote:
Mon Apr 07, 2025 12:32 am
Trudim se živjeti prema deset Božjih zapovijedi. Zaključila sam da, kada se držim i poštujem ta pravila, život ide u pravom smjeru. Savjest mi bude mirnija i sve nekako ide lakše.

Vrlo bitan aspekt ispravnog i kvalitetnog života su ljudi koji nas okružuju, a posebno naša obitelj i prijatelji. To zajedništvo i međusobno poštovanje predstavljaju neprocjenjivo blago koje nam je podareno. Ostalo ide samo od sebe; koliko se trudim, toliko i dobijem, ovisno o tome u kakvoj sam životnoj situaciji.

Isto tako, moje mentalno zdravlje mi je izuzetno važno, i u njega treba ulagati svakodnevno. Kada imam zdrav um i dobar odnos prema drugima, osjećam da je moj cilj ispunjen.

Materijalna dobra mi nisu uopće bitna, i na tom polju ne bih ništa dodala. Vrijednije mi je duhovno bogatstvo i emocionalna povezanost s ljudima. Uvjerena sam da prava sreća dolazi iznutra..
Bravo <3

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Druga Bh. povorka ponosa 23. augusta u Sarajevu: Nije život četiri zida
    by Vanilla » » in Vijesti
    146 Replies
    23206 Views
    Last post by Mina
  • Ovo je bio život Lise Montgomery, žene koja je danas pogubljena
    by Peace » » in Vijesti