Da sam ja neko

Prostor za dijalog o religijama i religioznosti
Duh
Junior
Junior
Reactions:

Re: Da sam ja neko

Unread post by Duh »

Oke
Dao bi im još želja.

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Svi smo vec neko, vazni i potrebni.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Da, ovaj poslednji komentar je najbolji, od Pis :) Svi smo vec neko ko moze sve da promijeni. Imamo tu moc, samo trebamo da skontamo koliko smo mocni :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Ptica bijela wrote:
Sat May 02, 2020 5:31 pm
Subhanallah, nikad pomislila nisam On... :doh
. kao da se sjecham .da je Ptica ..zena iz Krajine :hm
.............................................................................................Image

fjaka
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by fjaka »

da je on netko stvorio bi idealan svit. to oče reć pisma. valjda smo svi katkad poželili da nešto nije ovako nego onako. ali napravit nemoš ništa nego samo zamišljati da je sve u redu i idealno.

evo recimo ja sanjam da bella tri dana šuti i niš ne govori.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Dmr wrote:
Sat Apr 05, 2025 10:56 pm
Da, ovaj poslednji komentar je najbolji, od Pis :) Svi smo vec neko ko moze sve da promijeni. Imamo tu moc, samo trebamo da skontamo koliko smo mocni :D
Mnogi sijalicu ne mogu da promijene :rolleyes I takva filozofija da svi mogu sve i služi samo da te što ne znaju sijalicu odvrnuti i zavrnuti motivira da probaju :DE

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Pa dobro svako ima svoj nivo, salim se :D A nije sve u tim "umnim" radovima, kao sto je odvrtanje sijlice :D Ti sto ne znaju sijalicu da odvrnu mogu recimo napisati knjigu o kojoj mogu samo sanjati ovi sto super odvrcu sijalice :D Ili recimo ti sto ne znaju da odvrnu sijalicu mogu biti toliko pozrtvovani i srcani da skoce u rijeku i spase zivot nekome. Fazon je upravo u fokusu, eto ti si se fokusiro na znanje o sijalici a ne na nesto sto neko takav zna puno bolje od nekog drugog. Znam da ti je sijalica bila vise figurativno :D ali upravo cijela filozofija je da smo svi mi obdareni umom koji je najsavrsenija masina za koju znamo, ali ima tu nus pojavu da se vise fokusira na ono sto ne znamo umjesto na sve ono sto znamo. Evo ti primjer, uradis neku stvar 9 puta savrseno i deseti puta pogrijesis, mozak ce se fokusirati 10x vise na onu stvar kada si pogrijesio nego na onih 9 uspjeha i ti ces patiti zbog toga :D Takve stvari se uzimaju zdravo za gotovo umjesto da se sto vise osvjescuju kod ljudi. Ja bih pod hitno u najranijim razredima u skole ubacio predmet psihologija a izbacio vjeronauku.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Samo ispravka, ipak ne bih upacio u osnovnu skolu postojecu psihologiju jer se pokazalo da je zakazala na puno polja :) Ubacio bih nesto novo, moze se zvati samospoznaja recimo :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

..mozda, etiku... kao i vjeronauku ali, sve zastupljene.. podjednako...
. vech u ranim godinama.. uz pritisak roditelja. djecu vode u vjerske objekte.. u zavisnosti od njihovog uvjerenja
..dakle da sam ja neko.. :hahah djeci do punoljetosti, zabraniti posjetu vjerskim objektima.. nakon toga .neka biraju koju che. ako ikoju ....i neka je prakticiraju, u privatnosti,
.............................................................................................Image

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Ma neka se ipak zove samosvijest :D

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Sam svoj majstor
    by Skitnica » » in Sve ostalo
    17 Replies
    300 Views
    Last post by Skitnica
  • Odmah doktoru ili se pokusati prvo izlijeciti sam?
    by Peace » » in Zdravlje
    28 Replies
    259 Views
    Last post by Coolio