Očevi u rađaonici?

Porodica, odnosi u porodici, odgoj djece, briga o roditeljima i slične teme
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Očevi u rađaonici?

Unread post by Skitnica »

biljka wrote:
Fri Apr 04, 2025 12:33 pm
Skitnica wrote:
Fri Apr 04, 2025 12:01 pm
biljka wrote:
Fri Apr 04, 2025 11:50 am

A ne mislim da trebamo imati osuđivački stav prema tome. Ipak je stvar izbora para. Ako je za oboje okej da nije prisutan okej je. Ja možda ne bih ni voljela da bude prisutan dok sam u tim bolovima. Ko zna :jbg
Ne osuđujem , samo kazem cijelu proces od trudnoće pa do porođaja nine to samo stvar žene / trudnice..Naravno da to treba biti izbor oboga, i to treba poštovati ..

Tokom trudnoće stvari se odvijaju drugačije, želja za prisustvom nekog bliskog se probudi.. moja rodica je imala želju da budem uz nju, kao i njen muž također je bio ..I bila sam nije mi zao, nasuprot .. i to je bilo prije rodenja moje curice.. I opet bih da trebam.

Rađanje djeteta je najintimniji momenat, i za to sam da budu oboje prisutni ..zajedno svjedoče novom rođenju … <3
Svakako, ali ako je muškarac tu generalno za ženu u toku trudnoće mislim da samo prisustvovanje porođaju nije toliko bitno. Okej je ako žele tako, ali ne vidim porođaj kao nešto romantično, pa ono "svjedočenje novom rođenju". Realno je većini žena raspadanje od bolova :jbg
Bitno je i tokom trudnoće a i tokom porođaja… uvjerit ćeš se sama, kada dođe trenutak za to… Polahko ..Danas porođaji mogu biti bezbolni / postoje olakšanja ..čak i gdje da rađaju ako trudnoća tekla bez problema..

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Skitnica wrote:
Fri Apr 04, 2025 12:51 pm
biljka wrote:
Skitnica wrote:
Fri Apr 04, 2025 12:01 pm

Ne osuđujem , samo kazem cijelu proces od trudnoće pa do porođaja nine to samo stvar žene / trudnice..Naravno da to treba biti izbor oboga, i to treba poštovati ..

Tokom trudnoće stvari se odvijaju drugačije, želja za prisustvom nekog bliskog se probudi.. moja rodica je imala želju da budem uz nju, kao i njen muž također je bio ..I bila sam nije mi zao, nasuprot .. i to je bilo prije rodenja moje curice.. I opet bih da trebam.

Rađanje djeteta je najintimniji momenat, i za to sam da budu oboje prisutni ..zajedno svjedoče novom rođenju … <3
Svakako, ali ako je muškarac tu generalno za ženu u toku trudnoće mislim da samo prisustvovanje porođaju nije toliko bitno. Okej je ako žele tako, ali ne vidim porođaj kao nešto romantično, pa ono "svjedočenje novom rođenju". Realno je većini žena raspadanje od bolova :jbg
Bitno je i tokom trudnoće a i tokom porođaja… uvjerit ćeš se sama, kada dođe trenutak za to… Polahko ..Danas porođaji mogu biti bezbolni / postoje olakšanja ..čak i gdje da rađaju ako trudnoća tekla bez problema..
Epiduralna olakša, ali nije bezbolno i dalje. Ne znam kakva su iskustva ostalih forumašica, ja ne znam, ali nikad ništa lijepo o samom porođaju nisam čula. Samo bol i olakšanje što je gotovo kad ti beba dođe u ruke. I onda opet bolovi u oporavljanju.

Mislim da se bezveze stvara slika da je to nešto lijepo. Krajnji ishod jeste, ali sve u svemu velika patnja za ženu. Muškarcu dužnost jeste da olakša, ali je pitanje gdje, šta i koliko može olakšati. U bolovima ne može baš pomoći, a vjerujem da puno muškaraca, ali i žena ne bi voljelo da gleda partnera kako se lomi od bolova. Postoje oni koji bi i vide u tom cijelom procesu nešto drugačije i lijepo, ali je na svakome da skonta za šta ima želudac i kako bi se osjećao tu.

Samo mislim ne treba pričati bajke kako je to neko prelijepo i nezaboravno iskustvo jer puno žena bi voljelo da ga može zaboraviti i da nisu morale proći kroz te bolove
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Skitnica wrote:
Fri Apr 04, 2025 9:17 am
Ni muškarci ne mogu znati kako je zeni ako nisu prisutni … :fiju

Porođaj nije “ženska stvar”… :kaafa
:hahah
itekako je.. to je poduhvat stoljecha..

'moje dijete'. 'ostvarila sam' se...i tako u tom 'zenskom zanru'. :DE
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

biljka wrote:
Fri Apr 04, 2025 1:14 pm
Skitnica wrote:
Fri Apr 04, 2025 12:51 pm
biljka wrote:

Epiduralna olakša, ali nije bezbolno i dalje. Ne znam kakva su iskustva ostalih forumašica, ja ne znam, ali nikad ništa lijepo o samom porođaju nisam čula. Samo bol i olakšanje što je gotovo kad ti beba dođe u ruke. I onda opet bolovi u oporavljanju.

Mislim da se bezveze stvara slika da je to nešto lijepo. Krajnji ishod jeste, ali sve u svemu velika patnja za ženu. Muškarcu dužnost jeste da olakša, ali je pitanje gdje, šta i koliko može olakšati. U bolovima ne može baš pomoći, a vjerujem da puno muškaraca, ali i žena ne bi voljelo da gleda partnera kako se lomi od bolova. Postoje oni koji bi i vide u tom cijelom procesu nešto drugačije i lijepo, ali je na svakome da skonta za šta ima želudac i kako bi se osjećao tu.

Samo mislim ne treba pričati bajke kako je to neko prelijepo i nezaboravno iskustvo jer puno žena bi voljelo da ga može zaboraviti i da nisu morale proći kroz te bolove
Svaka žena koja ima vise djece je bol zaboravila, da je to toliko dramatično koliko opisuješ za ženu ni jedna vise nikada ne bi rodila nakon prvog djeteta… :D/

Roditi djete nije to toliko strasno koliko neki stvaraju sliku..rađanje djeteta i sva ta ljepota nije bajka.. Svaka žena koja je rodila to će potvrditi ..

Ne može se porodaj dočarati dok ne doživiš ne možeš znati koji je to osjecaj… zato za par godina, možda ćeš se sjetiti ove teme ..
P.S. Epiduralna nije jedini način koji olakšava porođaj.. :d.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

A što će vam muž tamo? :hm Osim da mu sve po spisku... :DE

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? i meni nije jasno... koji je motiv za takvo shto...
.. izar zbilja zeli. da je neko gleda.. u tim momentima.. bola. kuknjave..... i sve shto ide uz to.. ..
.............................................................................................Image