Temu
Re: Temu
Ne volim fast fashion, ne volim Kineze jer... Sustainability... ALI za stvari koje su svakako proizveli Kinezi i svejedno mi je da li ću ih kupiti u nekoj trgovini ili na temu/aliexpressu, samo što je razlika u tome hoću li platiti 20 ili 5 KM (čak i veća razlika bude) biram temu. Svakako je neko jadno dijete proizvelo to za satnicu od 2 KM, kupila ga ja u trgovini ili online. Tako da u tom slučaju biram ono isplatnije za sebe.
A kada su u pitanju stvari koje su dugoročne, koje nisu tako neke sitnice/potrepštine biram što dugoročno kvalitetniju i ekološki prihvatljiviju opciju, što je često thriftanje. Ne uvijek, ali se trudim
A kada su u pitanju stvari koje su dugoročne, koje nisu tako neke sitnice/potrepštine biram što dugoročno kvalitetniju i ekološki prihvatljiviju opciju, što je često thriftanje. Ne uvijek, ali se trudim
Per aspera ad astra 
razumljivo, ne mora sve biti kvalitetno..zavisi od proizvoda.a i potrebe
bokal za grijanje vode.. sam imala skupi.. kad je prstao grijati .kupim u Wallmartu mislim za $20 i zadovoljna.. stakleni. stari bio oko $120 . dakle oba ugriju vodu.. skuplji dodushe mozesh birati temp. jeftini ne.. itd..
.............................................................................................
Kod Shine preporucujem da citas komentare koje ostavljaju ljudi koji su vec porucili istu stvar. Tako mozes znati da li je nesto loseg kvaliteta, da li je providno, da li je velicina odgovarajuca, i slicne stvari.
Moze se naci i kvalitetne robe. Imam nekih stvari od njih.
I potrebno je obracati paznju i na njihove brandove. Dazy npr, to je krojeno za zene istocne azije, one su bash sicusne, kad kupujes taj brand, ides za veci broj nego sto ti inace treba.
Nisam nikad porucivala s temu.
Ima i to svoje,samo ja nesto ne volim to cekanjePeace wrote: ↑Sun Mar 16, 2025 12:15 amKod Shine preporucujem da citas komentare koje ostavljaju ljudi koji su vec porucili istu stvar. Tako mozes znati da li je nesto loseg kvaliteta, da li je providno, da li je velicina odgovarajuca, i slicne stvari.
I potrebno je obracati paznju i na njihove brandove. Dazy npr, to je krojeno za zene istocne azije, one su bash sicusne, kad kupujes taj brand, ides za veci broj nego sto ti inace treba.
Valjda 2/3 sedmice treba da dodje narudzba,
I na Temu moraš dobro pročitati. Inače ćeš dobiti nešto što je recimo samo postavljeno na nečemu drugom za šta si ti mislio da sve ide u paketu
Ali u biti, ako dobro pročitaš, nema zabune. I pratiš recenzije...
Pa da, jeste dugo. Ali ima nesto i u cekanju, ono ko stara vremena, pa cekas neko pismo iz dalekaLana wrote: ↑Sun Mar 16, 2025 12:25 amIma i to svoje,samo ja nesto ne volim to cekanjePeace wrote: ↑Sun Mar 16, 2025 12:15 amKod Shine preporucujem da citas komentare koje ostavljaju ljudi koji su vec porucili istu stvar. Tako mozes znati da li je nesto loseg kvaliteta, da li je providno, da li je velicina odgovarajuca, i slicne stvari.
Valjda 2/3 sedmice treba da dodje narudzba,
To moze biti i fino zavaravanje za ljude koji imaju adikciju. Znaci imas osjecas kupio si nesto, i sada to nesto cekas. Ako ti to ne odgovara, vracas, pa opet iz pocetka cekas. U tom prodje sezona. Ti si sve nesto kupovo, ali malo ti sta stimalo. Ostali ti novci.
Moze se desiti, bar se ovdje desava, da ti neku stvar posalju za 2-3 bisnis dana. To je stvar koju je vjerovatno neko vec porucivao, pa je zadrzana u USA do sljedeceg kupca.
A šta si naručila? Ako smijem znat
Meni je sve do sad bilo okej, osim jednih naušnica
Per aspera ad astra 
biljka wrote: ↑Wed Mar 12, 2025 3:32 pmUzela sam ove naušnice: https://share.temu.com/KxZ9Iv0qbmA
Stigle su danas, a nisam ni slutila da će mi biti veličine pola glave:
1000057276.jpg
Violina i nekako:
1000057275.jpg
Ali gudalo, majko moja...![]()
1000057274.jpg
Ne znam da li da se smijem ili da plačem![]()
E ako su ko moje
Per aspera ad astra