Dobro se dobrim vraca ?

Teme iz psihologije
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Dobro se dobrim vraca ?

Unread post by biljka »

:jbg uopshte nije kako ti pishesh.. apatichan
komentar je bio uopshten...............,za zene. ne specifichno za odredjenu anomaliju..
Ovo mi je stvarno jako ružna stvar za pročitati, pomisliti, a kamoli napisati. Ispravi me ako griješim, ali si to napisala u kontekstu govornih mana. Zaista apatično prema bilo kojem roditelju/majci koja Bog zna šta "osjeca, jede, pije, voli, ne voli" , koji/a odvede svoje dijete logopedu na kraju krajeva. Staviti govorne mane ili bilo kakve mane, nebitno, u kontekst onoga što majka radi u trudnoći i tako generalizovati situaciju mi je stvarno grozno za pročitati (a pogotovo ovo voli, ne voli, šta bi to uopšte trebalo značiti)
Šta je ovdje uopšteno? Možeš reći da je grubo, validno apsolutno, ali reći da sam to proširila na žene ili šta god hoćeš da kažeš svojim komentarom nije ispravno. Napominjem jasno na koga i kakvu sutuaciju se odnosi
jasno napisano
kako si ti to iskoristila i ubacila, da bi pokazala da si ''osjetljivija'' ili pravednija'prema djeci s poteshkochama je providno :)
Da bih "pokazala"? Kome, šta pokazala? Providno? Nije tu fokus bio na djeci sa poteškoćama, već na odnosu prema njihovim majkama koje i spominjem. Tako da koliko tumačiš, pogrešno tumačiš
a da. sad te trend. mizoginija. femicida.. :inlv :-?
Ako je tebi to napisano sa nekim sarkastičnim, podsmjehujućim tonom onda fakat nemamo o čemu pisati ovdje
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. shvati kako inache shvatash. tako i drugi imaju stav... :jbg

da, po meni je trend.. i chini samo loshe istim ..
. bez obzira,kako se sve predstavlja.. zene nikad nisu bile u boljoj poziciji . nego su trenutno..

. naglasila si ovo .
ali si to napisala u kontekstu govornih mana. Zaista apatično prema bilo kojem roditelju/majci koja Bog zna šta "osjeca, jede, pije, voli, ne voli" , koji/a odvede svoje dijete logopedu na kraju krajeva. Staviti govorne mane ili bilo kakve mane, nebitno, u kontekst onoga što majka radi u trudnoći i tako generalizovati situaciju mi je stvarno grozno za pročitati (a pogotovo ovo voli, ne voli, šta bi to uopšte trebalo značiti)
..odkud dijete i to pod govornim manama..itd..ubacheno u kontekstu .ponasanja buduchih majki.. zna se zashto se to radi.. izlaz bez argumernta ..po mom vidjenju.
i tako. dosta o ovome.. :kaafa
.............................................................................................Image

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Da, biljka se bas nezrelo ponasa :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Dmr wrote:
Fri Mar 28, 2025 12:04 am
Da, biljka se bas nezrelo ponasa :D
To si mi prošao kroz sve postove pa zaključio? :aaww

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

A svi volite prenijeti na lično :inlv
Svi :DE
Što je po meni nedostatak argumenata...

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Pa cure joj pisu argumente na zadnje 2 stranice ove teme :D

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Imadosmo priliku uciniti neko dobro jucer.
I jesmo.
Sinoc sam bila posebno zahvalna sto smo bili u stanju. I sto se ta sansa bas ukazala u Ramazanu.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Peace wrote:
Wed Mar 26, 2025 9:29 pm
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:56 pm

Šta je sa lakšim primjerom urođenih govornih mana npr.? Na to ne utiče sredina
Treba imati na umu da nas okolis utjece na bebu i prije rodjenja. Sve ono sto majka radi, osjeca, jede, pije, voli, ne voli, sve se odrazava.
Okej, sve je krenulo nizbrdo od ovog momenta.

Pa hajde da onda odatle i raščistimo.
@Peace budi ljubazna pa odgovori - znači li ovo, jer tako piše, možda si ti mislila drugačije, ali piše ovako - urodjene anomalije poput govornih mana su posljedica onoga šta majka radi, osjeća, jede, pije, voli, ne voli.

Tako je?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ja se nisam dotakla toga ni jednom, niti spemula taj jedan odredjen problem, isto ni jednom.

Still zivota majke tokom trudnoce moze i utice na zdravlje njene bebe.
Postavih link i evo ga opet

https://lorijen.center/neduzne-zrtve-ka ... e-na-bebu/

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Peace wrote:
Fri Mar 28, 2025 4:23 pm
Ja se nisam dotakla toga ni jednom, niti spemula taj jedan odredjen problem, isto ni jednom.
Ma onda je okej ako nisi mislila tako. Može se tako protumačit jer je napisano kao odgovor meni i i ja sam to problematizirala. Ako to nije onako kako si htjela da se izraziš onda nije nikakav problem :jbg

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Ako trebam da kazem precizno, taj problem, a ni jedan drugi odredjen, nije bio ni kraj moje pameti.

Nisam mislila nista vise od onog sto sam upisala.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Vjetar wrote:
Fri Mar 28, 2025 4:03 pm
Peace wrote:
biljka wrote:

Treba imati na umu da nas okolis utjece na bebu i prije rodjenja. Sve ono sto majka radi, osjeca, jede, pije, voli, ne voli, sve se odrazava.
Okej, sve je krenulo nizbrdo od ovog momenta.

Pa hajde da onda odatle i raščistimo.
@Peace budi ljubazna pa odgovori - znači li ovo, jer tako piše, možda si ti mislila drugačije, ali piše ovako - urodjene anomalije poput govornih mana su posljedica onoga šta majka radi, osjeća, jede, pije, voli, ne voli.

Tako je?
Nije ovdje pocelo, ja sam prvi spomenuo da i mentalni razvoj pocinje u majcinoj utrobi. Ne znam otkud joj prica o govornim manama :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:_)
eto. bitno je ko je prvi .. :hahah

.. no. sve su to nagadjanja..

. ponijeti ili ne ponijeti kishobran, kad je nebo hm tmurno :hahah
.............................................................................................Image

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Nisu nagadjanja, ja sam prvi poceo, salim se :D A nisu nagadjanja, to je tako :D

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Budite dobri ako zelite, ako ne i to je ok.. :pusisss

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

. u nekim sluchajevima. prvo dijete , ako ih ima vishe u familiji... bude 'drugachije'.... vishe paznje dobije.... dok ostala budu 'normalnija'..
.. ako ostane na jednom djetetu.. opet je za posmatranje ... :DE

... ne treba se truditi biti dobar. jer ne daje dobre rezultate :hahah

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

A u svakoj fam. ima jedna osoba koja je uvijek na suprotnoj strni donesenih odluka .. :JKUuu

Image

:hahah

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Dmr wrote:
Fri Mar 28, 2025 10:48 am
Pa cure joj pisu argumente na zadnje 2 stranice ove teme :D
Evo o argumentima onda :hm

Od početka ove priče, imamo dvije struje.

1. Jedna struja zastupa tezu da se ljudi rađaju kao čista dobra bića, svi isti i da samo (isključivo!) sredina u kojoj odrastaju oblikuje šta će postati kao odrasli.

2. Druga struja zastupa tezu da se ljudi mogu roditi sa predispozicijom da budu loši kao odrasle osobe. Dakle da nisu svi od rođenja "čisti" i dobre duše, koje samo (isključivo!) sredina poslije oblikuje u loše.

Argumenti:

Struja 1. (svi smo rođeni čisti i dobri!)
Dmr wrote:
Sun Mar 23, 2025 11:00 pm
Daa. Jer svi se radjamo kao dobra bica, jer smo dio Boga/Bozijeg, a usput pokupimo lose kao model ponasanja.
Dmr wrote:
Tue Mar 25, 2025 9:14 pm
Nekako nikako ne mogu zamisliti zlu bebu :D Ako ti stvarno vise pase da vjerujes da se ljudi radjaju zli, onda vjeruj u to i uzivaj, meni to nikako nema logike :D
Dmr wrote:
Tue Mar 25, 2025 9:54 pm
Mentalni razvoj pocinje jos u majcinoj utrobi Dijete je pocetak razvoja ljudskog bica samim time i njegove psiholoske komponente i ne mogu sebe posmatrati kroz prizmu oslobodjenu te psiholoske komponente, kao mi odrasli, odatle i ta kompulzivna ponasanja. To nikako ne znaci da su djeca zla.
Peace wrote:
Wed Mar 26, 2025 3:56 pm
Ja ne vjerujem da postoje zla djeca. Postoje samo djeca koja nisu disciplonovana, i, ukoliko nanose bol drugoj djeci ili zivotinjama, tada su to djeca koju nisu odgajali tako da njeguju emocije.
Izvorno svi dolazimo dobri i cisti, a onda nas blisko okruzenje oblikuje.
Dmr wrote:
Wed Mar 26, 2025 6:28 pm
Lijep post, sa vecinom se slazem. Svi smo mi iz istog izvora, svi smo isto
Peace wrote:
Wed Mar 26, 2025 7:56 pm
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 4:05 pm
Misliš da je samo do bliskog okruženja, a ne postoje neke urođene crte?
Izvorno smo cisti i dobri.
Peace wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:47 pm
Postoje neke ipak iznimke, Tesla npr, Socrat, Isus, Muhammed… To su stvarno rijetki primjeri, pa i jesu ostavili dubok trag.
Ostalo je uglavnom oblikovalo drustvo i vrijeme u kojem su zivjeli.
Dmr wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:16 pm
Pa sve to sto si naveo je dio fizickog, i talenat i inteligencija je dio naseg uma koji je fizicka stvar. Ovo "izvorno smo isto" se odnosi na ono nesto sto se ne moze dokazati, mozes nazvati dusa ili zivot ili kako god.
Peace wrote:
Peace wrote:
Wed Mar 26, 2025 10:43 pm
To su fakat dokazane cinjenice.
Peace wrote:
Thu Mar 27, 2025 2:24 am
Za slucaj da zbilja nekoga zanima, i da nema minut da googla.

https://orthomol.rs/razvoj-mozga-i-kogn ... -kod-dece/

https://lorijen.center/neduzne-zrtve-ka ... e-na-bebu/
Peace wrote:
Thu Mar 27, 2025 5:03 pm
Majka je najdirektniji prijenosnik svega na svoje dijete, u najbitnijoj fazi - kroz trudnocu i kroz dojenje. U velikoj vecini i kasnije odigra najvecu ulogu.

Struja 2. (ne rađamo se svi isti i uticaj sredine ne utiče isto na svakoga)
Vjetar wrote:
Tue Mar 25, 2025 9:21 pm
Imaš djecu koja ničim, nikakvim uticajem sredine vođeni, u vrtiću okružena istom takvom djecom, imaju tendenciju da drugoj djeci nanose bol. Ili sakate životinjice u dvorištu pri tome pokazujući zadovoljstvo što to rade.
biljka wrote:
Tue Mar 25, 2025 9:31 pm
Naravno da ne možemo zamisliti zlu bebu jer beba nema sposobnost da govori, hoda, iskaže svoje emocije kako treba, ali itekako mogu zamisliti zlo dijete. Zlo bez ikakvog uticaja okoline, kojeg roditelji odmah kao malog moraju poslati na psihoterapiju. Kod te djece u startu imaš nedostatak empatije, impulsivnost, nepostojanje osjećaja krivice. I kao roditelj možeš pomoći djetetu i pokušati mu dati neki normalan život ili ignorisati, pa dobiti nekoga ko će sutra biti šteta za društvo
Vjetar wrote:
Tue Mar 25, 2025 9:21 pm
lakše je napraviti lošu osobu sa svim tim uticajima spoljašnjim od osobe koja je u startu sa tim krenula, nego od osobe koja jeste u startu dobrog karaktera ili osobnosti.

Možeš od oboje napraviti suprotno. Ali teže
biljka wrote:
Tue Mar 25, 2025 10:03 pm
Ja mislim da smo tabula rasa do rođenja, osim onog što nam je dato genima i tih nekih urođenih crtica. Sve ostalo se uči i dolazi vremenom
biljka wrote:
Tue Mar 25, 2025 10:03 pm
Ovo nekako kroz moje shvatanje i potvrđuje da djeca mogu biti zla. Ako se osjećam dobro kada radim zlo onda sam izvorno zla
Vjetar wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:05 pm
Je li nam kod svih sve isto izvorno? Hajde neću ići od fizičkih predispozicija jer je očigledno da se fizički ne rađamo isti svi. Ai evo ostale predispozicije. Ako je kako kažete dobrota i čistoća kod svih izvorna i svi se rodimo takvi, jesu li i ostale predispozicije iste?
Svi smo recimo jednakih predispozicija u pogledu talenata? Inteligencije? Afiniteta, odnosno ono što sutra možemo, volimo ii ne volimo, u startu je kod svih isto i samo vanjski uticaji to sve odrede poslije?
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:19 pm
Um možeš istrenirati. Talenat ne možeš, ili se rodiš s njim ili ne
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:21 pm
Ignorisanje toga da ti dijete ima problem od malih nogu, psihički, kakav god, dovede do toga da izraste u zlo. Ne tretiraš problem, već ga gurneš pod tepih i kažeš "Ma samo je dijete, šta će njemu psiholog"
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 8:54 pm
Kako onda s jedne strane imaš djecu iz najdisfunkcionalnijih porodica koji postanu dobri, a sa druge strane imaš ljude iz istih takvim porodica koji izrastu u iste ljude kao što su njihovi roditelji? Što je jedna osoba odlučila da joj je to sve ono što ona ne želi da bude, a druge suprotno?

Nije tako malo tih "iznimki" koje si nabrojala
biljka wrote:
Znači po tome nema djece koja su za psihologa samo zato što oni imaju problem?

biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 9:56 pm
Nije svaka ljudska osobina nastala odrastanjem. Ima ih, ja ih prva jako puno imam koje su posljedica okoline i odrastanja. Ali imam i ono urođeno što me razlikuje od bilo koga u mojoj okolini/porodici. I psiholog je tu da pomogne u rješavanju problema i kroz analizu uzroka i kroz analizu posljedica, ali često uzrok nije u drugim ljudima. Nije uzrok depresije ili anksioznosti tvoja okolina, već ono kako se nosiš s njom, lakše ili teže. Okej, postoje stvari, traume na koje niko ne bi ostao imun, ali velika većina stvari koje nam se dešavaju ostave trag onakav kakav mi svjesno ili nesvjesno dopustimo da ostave. Tako se otprilike liječe ti problemi, a ne analiziranjem cijele okoline i odrastanja u nedogled, već da se zapitaš šta je ono što možeš da uradiš da pomogneš sebi jer svakako okolinu ne možeš promijeniti. Zato to rješavanje uzroka, a ne posljedice prilično ne pije vodu u tom kontekstu. Donekle okej, ali možeš na seansi 3 dana pričati o tome kako ti je bilo u djetinjstvu i ništa ne postići.
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 9:56 pm
Nije svaka ljudska osobina nastala odrastanjem. Ima ih, ja ih prva jako puno imam koje su posljedica okoline i odrastanja. Ali imam i ono urođeno što me razlikuje od bilo koga u mojoj okolini/porodici. I psiholog je tu da pomogne u rješavanju problema i kroz analizu uzroka i kroz analizu posljedica, ali često uzrok nije u drugim ljudima. Nije uzrok depresije ili anksioznosti tvoja okolina, već ono kako se nosiš s njom, lakše ili teže. Okej, postoje stvari, traume na koje niko ne bi ostao imun, ali velika većina stvari koje nam se dešavaju ostave trag onakav kakav mi svjesno ili nesvjesno dopustimo da ostave. Tako se otprilike liječe ti problemi, a ne analiziranjem cijele okoline i odrastanja u nedogled, već da se zapitaš šta je ono što možeš da uradiš da pomogneš sebi jer svakako okolinu ne možeš promijeniti. Zato to rješavanje uzroka, a ne posljedice prilično ne pije vodu u tom kontekstu. Donekle okej, ali možeš na seansi 3 dana pričati o tome kako ti je bilo u djetinjstvu i ništa ne postići.
biljka wrote:
Wed Mar 26, 2025 10:53 pm
Jeste dokazano da pušenje, alkohol i stil života mogu uticati na razvoj djeteta u stomaku. Zato se žene uglavnom posvete trudnoći i ostave poroke ili ih ne konzumiraju ni generalno. Pa neke opet rode djecu sa manama ili poteškoćama u razvoju.
biljka wrote:
Thu Mar 27, 2025 7:58 am
Ne znam da je iko ovdje tvrdio da određeno ponašanje majke ne utiče na nerođenu bebu. Ovo svi znamo
Ono što meni i svakome ko ovo pročita, odmah može upasti u oči - Struja 1. polazi od svoje tvrdnje da smo svi čisti od rođenja, svi smo dobri rođeni i jednaki i samo ali samo okolina i njen uticaj nas poslije oblikuju u osobe kakve postanemo kao odrasli. To potkrepljuje argumentima o duši i božjem davanju. Kasnije priznaju da postoje "izuzeci" koji se ne rode jednaki i doslovno ponište svoj argument da su svi jednaki rođenjem.
Onda se prelazi na to da majke svojim ponašanjem i stilom života, pušenjem, ili pijenjem ili bilo čime što rade utiču na dijete još dok je u utrobi i time ga oblikuju i prije rođenja. Dakle, rode ga zbog tog nekog lošeg ponašanja sa određenim problemima. Rode ga drugačijim od ostalih. Opet sami sebi poništavaju argument da se svi rode isti, jer evo majke mogu da utiču ako piju i puše u trudnoći recimo, da se dijete ne rodi čisto i isto kao i sva ostala.

I gore iz citiranog jasno vidljivo, ni jednim postom nije negirano, ni jednim! da postoji taj uticaj majčinih navika na plod u toku trudnoće, već svaki put rečeno jasno - da, postoji taj uticaj, ne osporava ga niko, ali svejedno Struja 1. to ne doživljava.

Naprotiv, Struja 1. na osnovu argumenata o duši nedokazivoj i ponovljenom svi smo isti i čisti kao argumentu, umu i talentu kao fizičkoj karakteristici, tjera u nedogled negiranje da postoje razlike u tome kakvi se rađamo, iako imenima nabrajaju osobe za koje znaju da su drugačije rođene (ali ne postoje druge nikako, već samo tih nekoliko koje oni znaju imenom) i da samo i samo okolina utiče na to kakvi ćemo postati kao odrasli. Ništa urođeno! Osim u ovih nekoliko imena i osim ako je majka pušila i pila u trudnoći... Onda da. Ali ne! :D Svi smo isti i čisti rođeni.

Struja 2. od samog početka, od prvog posta govori o kombinaciji - urođeno plus okolina. Ni jednim postom se ne negira uticaj okoline. Ni jednim. Za razliku od Struje 1. koja sve vrijeme negira da mostoji mogućnost da nismo svi isti rođeni (da ne ponavljam - osim u slučajevima... koji ne mijenjaju njihov stav da smo opet svi isti :D :killm )
Postavio bih pitanje oko majki, koje je toliko zaparalo ovu diskusiju - šta je sa očevima?
Toliko je evo samo anomalija koje se isključivo prenose muškom linijom, odnosno od strane očevih gena? Čak ne nužno od oca, već od strane dedinih gena (recimo neke stvari pogađaju svaku drugu ili treću generaciju muških pa i ženskih potomaka, a prenose se muškim genima). Nikakvo ponašanje majke tu ne igra apsolutnu ulogu za vrijeme trudnoće. Može se drogirati i pušiti deset kutija cigara dnevno za vrijeme trudnoće, ili može se prezdravo ponašati za vrijeme trudnoće, ishrana savršena, bez ikakvih toksina za vrijeme trudnoće, pušenje, alkohol ili bilo šta i to dijete će opet dobiti te problematične gene od oca i roditi se sa anomalijom ili ne mora biti anomalija - sa karakteristikom koju je naslijedilo od oca. Ili čak od nekog svog ranijeg pretka ako je riječ o preskačućoj nasljednosti.
Imamo onda dijete rođeno, od prvog dakle minuta, ma i dok je bilo u majci već je nosilo tu anomaliju i takvo je došlo na svijet. Nije isto kao ostala djeca jer ona nemaju to.
Struja 1.? Ignorisaćete kao i sve ovo do sada rečeno?

Dalje, @biljka je prva počela sa "ružno napisano" bez ikakve potrebe je na iritantan način etiketirala drugoga.
@Peace @Bella su se nakačile na to i potrudile se da vrate istom mjerom. A onda imamo @Dmr koji ničim izazvan pravi degradirajući, na ličnoj osnovi, post za postom na račun biljke :?? Fkt ne kontam šta vam je :rolleyes

Sumirano - stvarno mi je bezveze da se upuštate u rasprave isključivo sa ciljem da "pobijedite". Pa i ako niste u pravu i pogotovo mi je polet većine protiv manjine kao argument smiješan u ozbiljnoj diskusiji. Da ne govorim o degradiranju drugoga kao argument, jer to zaista samo onda pokazuje nemanje drugog argumenta :jbg

Priča o argumentima je evo u jednom postu, ko hoće neka razmisli o njima, ko neće, može nastaviti o mizantropiji, nezrelosti drugih forumaša, ja sam rekla svoje i ovo što ponovo kažem isto je najjači argument i tvoje ne registrujem i slično :jbg

Bujrum :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
.... koji elaborat

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Apsolutno se slažem sa svim. Samo da napomenem još jednom da prihvatam odgovornost da jesam grubo odreagovala. Stojim pri svakom iznijetom stavu, ali način na koji sam ga iznijela može biti i kod mene protumačen kao ružan i apatičan i zbog toga mi je u ovoj raspravi žao

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Oj koliki post, stvarno mi se ne da ovo citati :D Uopste se ne radi o strujama i o razlicitosti misljenja pojedinaca vec o konstantnoj tvrdnji da je neko spomenuo djecu sa govornim manama, a nije. Ne znam je li bilo namjerno ili ne shvatanje ili ne citanje postova sa razumjevanjem. Samo je to bio problem :D Evo sad se jos biljka izvinila, to je veliki korak :D

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Dmr wrote:
Fri Mar 28, 2025 9:21 pm
Evo sad se jos biljka izvinila, to je veliki korak :D
Biljka se u dva navrata već osvrnula na to:
Bas si mi ocitala bukvicu.
Ako to tako doživljavaš i neko drugi doživljava žao mi je.
Možeš reći da je grubo, validno apsolutno
Ali svakako se ovdje puno toga čita selektivno ili ne čita uopšte :jbg

I ne izvinjavam se zbog bilo kojeg argumenta, već zbog načina na koji sam pojedine iznijela, odnosno konkretno onu gruboću koju sam uputila Peace

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
. mislim da je argument bitniji. od nachina . ophodjenja.. :jbg ne mislim da se treba familija pominjati.. :hahah itd
..a da postoji mrznja. ne bih tako neshto napisala :-?

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Halalosum sve :)

I ja sam pretjerala u jednom postu obracajuci se biljki, pa tako i meni treba halal.

Neka i dalje neko tvrdi (ako hoce) da se dobro dobrim ne vraca :tada

biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Unread post by biljka »

Peace wrote:
Sat Mar 29, 2025 2:07 am
Halalosum sve :)

I ja sam pretjerala u jednom postu obracajuci se biljki, pa tako i meni treba halal.

Neka i dalje neko tvrdi (ako hoce) da se dobro dobrim ne vraca :tada
Nekad reagujemo samo onako kako se mi osjećamo u trenutku bez da razmislimo o drugoj strani. Ja sam reagovala u ovom slučaju ishitreno i bespotrebno napadački. Kako god, drago mi je da su sve teže riječi na kraju iskomunicirane, objašnjene, oproštene :cv

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Kad službenici dobro rade...
    by Mina » » in Bosna i Hercegovina
    3 Replies
    613 Views
    Last post by laganini
  • Vaše preporuke ( restorane, slastičarnice ) gdje se dobro jede / pije?
    by Skitnica » » in Gastronomija
    35 Replies
    657 Views
    Last post by Coolio