Studenti Srbije kandidati za Nobelovu nagradu za mir

Društvene teme i dešavanja van Bosne i Hercegovine
Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Re: Studenti Srbije kandidati za Nobelovu nagradu za mir

Unread post by Skitnica »

I kaze Vucic nisu koristili zvucne topove… :D/

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

NecuZvakuHocuKusur wrote:
Sat Mar 15, 2025 10:25 pm
Cim se tu gura N1 (CNN-ova televizija), zna se da je protest smesan. Ja to govorim otpocetka. Zna to i vlast pa nemaju cega ni da se boje.
. naravno da je smijeshan... shto celi svet kaze. 'srpska posla'. samo dizu glas..za sve.. eto i Nole..onaj teniser..uvijek neka drama ..ili igra kolo. ili plache.. ili povracha.. :-? :jbg
aj sad na posao.. :kaafa

:hahah
.............................................................................................Image

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

nasmija me naslov
Protesti u Beogradu završeni: Studenti se vratili na fakultete
jao srbije . sve sami studenti.. :hahah

.. :fpalm iskreno.. vidjela sam par studenata...dodushe

:DD
.............................................................................................Image

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

biljka wrote:
Sat Mar 15, 2025 10:32 pm
Cim se tu gura N1 (CNN-ova televizija), zna se da je protest smesan. Ja to govorim otpocetka. Zna to i vlast pa nemaju cega ni da se boje.
A što toliko ne voliš N1 i novu mislim da si spominjao? Mislim par puta si to rekao pa me zanima :jbg
Vidi Biljka, ja sam odrastao u Srbiji. Ne kazem da sam najpametniji,daleko od toga ali znam situaciju dole. Drustvo imam dole i svi su svesni situacije. Objasnicu ti na najprostiji nacin.

U Srbiji imas vlast i opoziciju.

I jedni i drugi idu na razgovor kod istih stranaca (ambasadora) .

Znaci isti covek ili ljudi im govore sta da rade.

Imas smece televizije kao sto su pink i rts,zatim novine kurir,telegraf,novosti,blic,informer koji su pod kontrolom vlasti i imas n1 i nova S koji guraju tu nazovi opoziciju.

Sve bi to bilo u redu da na N1 i Nova S koji se predstavljaju kao nezavisne i otvorene televizije mogli da dodju ljudi drugacijeg misljenja.

Na N1 i Nova S dolaze samo jedni te isti (lazna opozicija). Ta lazna opozicija pomaze vlasti u sludjivanju narodu.

Navescu ti prost primer "koronu" .

Postoji politicar koji ima stranku (pokret) koji je tvrdio da narod Srbije ne treba da prima vakcine koje su jos u ispitivanju. Taj isti politicar je ponudio javno resenje za Kosovo. Taj isti politicar je obrazlozio program za razvoj drzave. Zatim sprovodjenje zakona itd.

E takvom politicaru te satro nezavisne televizije kao sto su N1 i Nova S NI JEDNOM nisu dozvolile da dodje i prica.

Na tim televizijama su dolazili nekakvi reperi,pisci,glumci i sta ti ja znam ali on nije.

A zasto nije? Zato sto prica drugacije od onoga sto stranci zahtevaju.

Nebitno je da li je on u pravu ili nije,prava nezavisna televizija dozvoljava da se cuje i drugacije misljenje.

A ovako,oni su isprimali narod da su protivnici ove vlasti,da su nezavisni a ustvari su nezavisni do granice koja im je dozvoljena.

I sada, svi ti politicari, lazni opozicionari se motaju po tim televizijama a narod ih nece. Sto znaci, da je Srbija u zacaranom krugu. Jednostavno, mediji ne dozvoljavaju pristup nekome novom koji ne ide kod americkog ambasadora da mu diktira sta ce i kako ce.

Samo tesko je probuditi narod,otvoriti im oci. Nikako da progleda. Vrte ih u krug,sludjuju ih.

Kao sto rekoh, Srecko Sojic i serija "Bela ladja" su do detalja opisalhp kako to funkcionise.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Sat Mar 15, 2025 10:41 pm
Proteste ne prenosi samo N1… sve tv kuce iz regiona, pa i van prikazuju ih.. :hm
I sta bi skitnice moja draga? Sta uradise protesti? Sta sam ti rekao, isetase narod i hajde kuci. Cirkus jedan obican. Kada budes videla da se i N1 i Nova S zgrazavaju protesta, tada znaj da su protesti pravi. Sve ovo je cirkusijada

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sat Mar 15, 2025 10:55 pm
. naravno da je smijeshan... shto celi svet kaze. 'srpska posla'. samo dizu glas..za sve.. eto i Nole..onaj teniser..uvijek neka drama ..ili igra kolo. ili plache.. ili povracha.. :-? :jbg
aj sad na posao.. :kaafa

:hahah
Sta ti je sada Nole kriv? Zapada smeta sto je najbolji ikada. Ne sumnjam da ce ubrzo nekome da nameste da ga predje, pojesce se od muke ako to ne urade. Inace svako voli Djokovica. Meni se jedino ne dopada kada prikriva jedno oko,slavi noc vestica i ostalo

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Sun Mar 16, 2025 2:29 am
Skitnica wrote:
Proteste ne prenosi samo N1… sve tv kuce iz regiona, pa i van prikazuju ih.. :hm
I sta bi skitnice moja draga? Sta uradise protesti? Sta sam ti rekao, isetase narod i hajde kuci. Cirkus jedan obican. Kada budes videla da se i N1 i Nova S zgrazavaju protesta, tada znaj da su protesti pravi. Sve ovo je cirkusijada
A neka su bili… Tako su bar vidjeli cime se vlast sluzi i na kraju kazu kao nisu koristili zvucni top…
Vucic svaki dan pokazuje sta je u stanju uraditi svom narodu.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Sun Mar 16, 2025 11:06 am
Sun Mar 16, 2025 2:29 am
Skitnica wrote:

A neka su bili… Tako su bar vidjeli cime se vlast sluzi i na kraju kazu kao nisu koristili zvucni top…
Vucic svaki dan pokazuje sta je u stanju uraditi svom narodu.
Ja ti to govorim od samog pocetka. Ja bih najvise voleo da padne ova nakaradna vlast. Ali na svim ovim protestima se vidi placena grupa koja voda i seta narod. Tu na protestima su bili ljudi koji su zaista protiv ovih prevaranata na vlasti ali cilj te placene grupe je da uvek seta i zamlacuje ljude kako bi narod digao ruke od protesta i izgubio veru u promene. Rekoh ti vec,protesti nisu setnja.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:jbg
nagadjanja. bio nije bio..

zashto bi ga upotrijebili.. kad je sve ishlo po planu.. :hm

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Mar 16, 2025 2:24 am
I sada, svi ti politicari, lazni opozicionari se motaju po tim televizijama a narod ih nece. Sto znaci, da je Srbija u zacaranom krugu. Jednostavno, mediji ne dozvoljavaju pristup nekome novom koji ne ide kod americkog ambasadora da mu diktira sta ce i kako ce.

Samo tesko je probuditi narod,otvoriti im oci. Nikako da progleda. Vrte ih u krug,sludjuju ih.

Ti nisi u Srbiji. dakle iz Njemachke pratish srpske kanale tv.. :hahah pa imash internet. mozesh posjetiti bilo koju stranicu. nachi informacije.. vjerujem da to i radish. i eto te .i dalje imash mishljene koje si prihvatio kao ispravno. kad ?

ne odstupash. nemash sumnje.. shto mi je donekle i razumljivo za tebe i slichne.. jer si i veliki 'vjernik' :hm

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Mar 16, 2025 1:43 pm
Sun Mar 16, 2025 2:24 am

Ti nisi u Srbiji. dakle iz Njemachke pratish srpske kanale tv.. :hahah pa imash internet. mozesh posjetiti bilo koju stranicu. nachi informacije.. vjerujem da to i radish. i eto te .i dalje imash mishljene koje si prihvatio kao ispravno. kad ?

ne odstupash. nemash sumnje.. shto mi je donekle i razumljivo za tebe i slichne.. jer si i veliki 'vjernik' :hm
Sada sam u Nemackoj,to stoji ali sam odrastao u Srbiji. I da ne pratim situaciju,drustvo koje imam u Srbiji mi govore sta je i kako.

I ovo sto sam ti napisao,veruj da je tako. Inace svakako imas prava da verujes u sta zelis kao i svako od nas. Srbija ti je sa ovakvim politicarima obican cirkus i nista vise od toga. Samo nece niko da kaze. Slican sistem ti je u Bosni. Ne veruj previse u njihove svadje i prepucavanja. Niti veruj televiziji i novinama.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Mar 16, 2025 2:57 pm
Sada sam u Nemackoj,to stoji ali sam odrastao u Srbiji. I da ne pratim situaciju,drustvo koje imam u Srbiji mi govore sta je i kako.

I ovo sto sam ti napisao,veruj da je tako. Inace svakako imas prava da verujes u sta zelis kao i svako od nas. Srbija ti je sa ovakvim politicarima obican cirkus i nista vise od toga. Samo nece niko da kaze. Slican sistem ti je u Bosni. Ne veruj previse u njihove svadje i prepucavanja. Niti veruj televiziji i novinama.
. :hahah slushah drushtvo... :jbg chije mishljenje se poklapa sa tvojim .vech izgradjenim.. da li prikazuje stvarno stanje.. ? :jbg ko zna..
.sto si napisao. sam prochutala. kako se kaze. primila k znaju.. da ti vjerujem. :hm da, vjerujesh u ono shto pishesh. vjerujem..
..'sa ovim politicharima'. hm. Vuchich u svojim govorima, ne prijeti .upotrebom vojske/ . niti se tako shto odnosi na susjedne zemlje.. tako iz svega.. on je za mene ok

..pishesh . ne vjerujte tel/. novinama....nemamo svi 'drugare' poyzdane. koji znaju 'stvarno' stanje :hahah
. ma imamo.. i respekt za njih. mishljenje... chujem ih.. :jbg i shta da odgovorish..,osim.. hm. nisam to tako posmatrao/a :D/

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Bella wrote:
Sun Mar 16, 2025 3:13 pm
Sun Mar 16, 2025 2:57 pm

. :hahah slushah drushtvo... :jbg chije mishljenje se poklapa sa tvojim .vech izgradjenim.. da li prikazuje stvarno stanje.. ? :jbg ko zna..
.sto si napisao. sam prochutala. kako se kaze. primila k znaju.. da ti vjerujem. :hm da, vjerujesh u ono shto pishesh. vjerujem..
..'sa ovim politicharima'. hm. Vuchich u svojim govorima, ne prijeti .upotrebom vojske/ . niti se tako shto odnosi na susjedne zemlje.. tako iz svega.. on je za mene ok

..pishesh . ne vjerujte tel/. novinama....nemamo svi 'drugare' poyzdane. koji znaju 'stvarno' stanje :hahah
. ma imamo.. i respekt za njih. mishljenje... chujem ih.. :jbg i shta da odgovorish..,osim.. hm. nisam to tako posmatrao/a :D/
Draga Bella, taj Vucic izadje na televiziju i ismejava ljude koji govore da on ucenjuje ljude za posao,da moraju na njegov miting,da im daje sendvic i dnevnicu. A ja znam barem 50 njih koji moraju ici na njegov miting, dobijaju sendvic, ucenjeni su poslom jer su im ugovori na tri meseca. Pun facebook ljudi koji moraju da reklamiraju njegove govore itd.da bi ostali na poslu. Ti to ne znas Bella jer gledas televiziju.

Ne kazem ja da trebas verovati mojim drugarima, ljudi zive dole. Neki su bez posla jer ne zele da se uclane u njegovu stranku i da ih voda kao mecke po vasaru. Nije ti potrebno mnogo da bi saznala mada zasto bi tebe to i interesovalo.

Pa nece sigurno da izadje na televiziju i kaze, da tacno je. U otvorenim fabrikama ljudi imaju tromesecne ugovore. Ako ne dodju na miting ostaju bez posla.

Moja drugarica,zavrsila saobracajni fakultet morala da se uclani u stranku da ide u fabriku da mota kablove, mora da ide na miting kada god je pozovu. Ima malo dete,mora da radi.

Ti nisi svesna sta se u Srbiji radi

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Sun Mar 16, 2025 4:52 pm
taj Vucic izadje na televiziju i ismejava ljude koji govore da on ucenjuje ljude za posao,da moraju na njegov miting,da im daje sendvic i dnevnicu. A ja znam barem 50 njih koji moraju ici na njegov miting, dobijaju sendvic, ucenjeni su poslom jer su im ugovori na tri meseca. Pun facebook ljudi koji moraju da reklamiraju njegove govore itd.da bi ostali na poslu. Ti to ne znas Bella jer gledas televiziju.

Ne kazem ja da trebas verovati mojim drugarima, ljudi zive dole. Neki su bez posla jer ne zele da se uclane u njegovu stranku i da ih voda kao mecke po vasaru. Nije ti potrebno mnogo da bi saznala mada zasto bi tebe to i interesovalo.

Pa nece sigurno da izadje na televiziju i kaze, da tacno je. U otvorenim fabrikama ljudi imaju tromesecne ugovore. Ako ne dodju na miting ostaju bez posla.

Moja drugarica,zavrsila saobracajni fakultet morala da se uclani u stranku da ide u fabriku da mota kablove, mora da ide na miting kada god je pozovu. Ima malo dete,mora da radi.
:jbg kako neche da izadju.

ovi protesti su ipak znak..da se narod ne plashi..tu su mjesecima.. video nadzorom, je pokrivena cijela Srbija vjerujem..
..ne vidim problem u 3 mjesechnim ugovorima.takav je sistem vjerujem... i shta bi trebalo.. posao zauvek/ zagaranatovan. niko ga ne smije otklazati.. iz bilo kog razloga.. :/* e, nema toga vishe. i to je jako dobro... :DE
. niko nioga ne prisiljava da se uchlani u neku patriju.
ako hoche .ima prednosti svakako.. a i ne mora znachiti.

.
to je njena pricha za tebe ... i da. uzas .mora da ide na posao. jel i to.. :D/

.. vrlo moguche da im je draze na miting. i josh dobije sendvich(a, vishe je to cirkus od primjera.) nego motati kablove.. :hm bili tebi.. :hahah

..

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

IMG_6566.jpeg
Negde izmedju JDP i Slavije.Sinoc.Prvo nesto kao jaci eksploziv a na 15 min.cutanja,nisam siguran ali kao iznad mene,uzasan piskavi zvuk!Poceo da povracam,usi i oci pod pritiskom,stampedo i desorjentisan(sa cudnim osecajem u telu), malo mi je pocela krv iz levog uha.Tumaramo tako i nista ne cujem,skrpise me u ambl.kombiju...Eto sta Rezim radi Narodu!

Mina
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Mina »

I'm waking up to ash and dust I wipe my brow and I sweat my rust

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Obican cirkus

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah :rlys njemu sve cirkus.. a studenti ne uche..

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Cirkus su protesti. Jos veci mi je cirkus da su u mnogim drzavama protesti i gotovo svuda isti zahtevi. Kada budu dosli ispred skupstine i tu ostali dok ne isteraju i vlast i laznu opoziciju,tada cu reci da nije cirkus. Sve ostalo je smesna NVO organizacija

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Studenti su su bili često pokretači ozbiljnih političkih promjena ..

Sjetimo se 68.g. Pa 96/97 također ..U oba slučaja su studenti imali važnu ulogu u protestima koji nisu bili “cirkus”…

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Na YouTube kanalu blokiranih studenata FDU-a osvanuo je film Kameleon – dokumentarac koji više izgleda kao distopijski skeč s elementima tragedije i studentskog mjuzikla.
I tako, dok jedni blokiraju, drugi kampiraju, treći snimaju, a četvrti još uvijek pokušavaju dokučiti tko su zapravo ćaci, studenti FDU-a jasno poručuju: nije svaka uniforma dokaz da si student. Nekad je samo kostim za film.

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Mon Mar 24, 2025 5:33 pm

Sjetimo se 68.g. Pa 96/97 također ..U oba slučaja su studenti imali važnu ulogu u protestima koji nisu bili “cirkus”…
Tada je bilo drugo vreme, nisu bili potkupljivi. Ne svi studenti, nego ti koji predvode kolone. To su sada sve NVO organizacije. Zato je sada "cirkus" . Vreme ce vam pokazati

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Coolio wrote:
Tue Mar 25, 2025 7:13 am
Skitnica wrote:

Tada je bilo drugo vreme, nisu bili potkupljivi. Ne svi studenti, nego ti koji predvode kolone. To su sada sve NVO organizacije. Zato je sada "cirkus" . Vreme ce vam pokazati
Vrijeme i istorija, naravno, pokazat će kako će se razvijati politička scena, ali mislim da se svi možemo složiti da , strastvena borba za promjene zaslužuje poštovanje i pažnju.... :d.

U svakom slučaju, iako se neki protesti danas mogu smatrati "cirkusom", to ne znači da nema i onih koji su iskreni i bore se za promjene koje su od suštinskog značaja za cijelo društvo...

Coolio
Stručnjak
Stručnjak
Reactions:

Unread post by Coolio »

Skitnica wrote:
Tue Mar 25, 2025 9:46 am
Coolio wrote:
Tue Mar 25, 2025 7:13 am
Skitnica wrote:

Vrijeme i istorija, naravno, pokazat će kako će se razvijati politička scena, ali mislim da se svi možemo složiti da , strastvena borba za promjene zaslužuje poštovanje i pažnju.... :d.

U svakom slučaju, iako se neki protesti danas mogu smatrati "cirkusom", to ne znači da nema i onih koji su iskreni i bore se za promjene koje su od suštinskog značaja za cijelo društvo...
90% tih ljudi na protestima se iskreno bori za promene ali su problem ljudi koji vode proteste i koji crpe energiju naroda na setnje i ostale gluposti. Zato su i postavljeni tu. To je ono sto govorim za N1 i Nova S. Oni su satro nezavisni a motaju jedne te iste u krug,tacnije one za koje imaju dozvolu. Sve je reziran cirkus a narod nazalost naivan.

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

Narod Srbije je u velikoj konfuziji... kako dalje... koju drzavu i drzavnike zele.,koji su uglavnom pod uticajem slave iz srednjeg vijeka.. koju su kao imali osvajachkim .otimachinom prostora koji nisu njihovi , ni po kojem osnovu.

..Omladina. ne zna gdje, shta zeli.. tako ih je pokrenuo. 'pad nastreshnice' :-? shto u svijetu, nikome ne bi palo na pamet..i na kraju se pretvorilo u 'shou' :jbg

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Studenti prebrojmo se
    by Grofica » » in Obrazovanje
    66 Replies
    7259 Views
    Last post by Grofica