O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Re: O cemu trenutno mozgate iliti razmisljate
Ja vazda završim u društvu plaćajući ukupni ceh
Najbolji su mi oni koji pred ustajanje kada se treba platiti moraju u wc. I naravno, ako su žene, onda se hladno prepušta muškarcu da to reguliše. Muški poslovi
Najbolji su mi oni koji pred ustajanje kada se treba platiti moraju u wc. I naravno, ako su žene, onda se hladno prepušta muškarcu da to reguliše. Muški poslovi
Pa sto onda nije mene pitala sta cu i ona platila.biljka wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 10:56 pmUvijek čekam da se svi skupe da naručim. To mi je neki bonton. Eventualno ako dođem prije pitam prijateljicu hoće li da nam odmah naručim ako zna šta će piti, ali generalno sačekamPekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 10:55 pmA paz sad ovo.
Prijateljica se najavila doci u moj grad. Ja kezem okej volila bi da se vidimo. I tako se dogovorimo u kafani i ja zakasnim 10tak minuta.
Za to vrijeme, ona i njena kcerka sjede i cekaju mene. Nisu nista narucile za sebe. Ja dodjem i sta cu, ponudim ih picem. I tako platim i sebi i njima.
Zar nije bilo logicno da su one vec narucile sebi, nego cekale mene da ja platim?
Kod mene je uvijek pola-pola. Sa svakom prijateljicom još od srednje škole imam pravilo "Čist račun, duga ljubav" i tako funkcionišemo. Naravno ako je rođendan ili nešto okej. I desi se da jednom plati prijateljica, drugi put ja, ali uglavnom svako svoje. A sa bivšim momkom mi je uvijek ja mislim bilo jednom on, jednom ja i to je to
Per aspera ad astra 
Paz sad ovo.
Jaran mi negdje u rupi, ne znam ni ja gdje je tacno. Opasan posao na opasnom mjestu. I pise mi poruku:
“salji mi novac kako znas”
Ja se sama isprestravim, ne znam sta se desilo, da li ga je ko napao, jel povrijedjen ili je bolestan.
Ne znam koga da zovem i sta da pitam i gdje novac da saljem. Nemam njegovo kontakt jer mi ga ne smije data.
I tako nesretna, tuzna i najvise ljuta, padnem u depresiju.
Pa recite mi jel ovo legitiman razlog za veliku sekiraciju. Mozda ce nekome pak biti smijesno
Jaran mi negdje u rupi, ne znam ni ja gdje je tacno. Opasan posao na opasnom mjestu. I pise mi poruku:
Ja se sama isprestravim, ne znam sta se desilo, da li ga je ko napao, jel povrijedjen ili je bolestan.
Ne znam koga da zovem i sta da pitam i gdje novac da saljem. Nemam njegovo kontakt jer mi ga ne smije data.
Pa recite mi jel ovo legitiman razlog za veliku sekiraciju. Mozda ce nekome pak biti smijesno
Last edited by Pekmeza on Sun Mar 09, 2025 11:06 pm, edited 1 time in total.
Pa šta mu je bilo?Pekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 11:05 pmPaz sad ovo.
Ne znam koga da zovem i sta fa pitam i gdje novac da saljem.
Per aspera ad astra 
Ako se dovoljno strpiš, možda neće biti potrebe da mu šalješ 
Navodno neka sifra “neko nekoga nesto” blage veze nemambiljka wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 11:06 pmPa šta mu je bilo?Pekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 11:05 pmPaz sad ovo.
Pa recite mi jel ovo legitiman razlog za veliku sekiraciju. Mozda ce nekome pak biti smijesno![]()
E onda ti to i nije neki jaranPekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 11:07 pmNavodno neka sifra “neko nekoga nesto” blage veze nemambiljka wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 11:06 pmPa šta mu je bilo?Pekmeza wrote: ↑Sun Mar 09, 2025 11:05 pmPaz sad ovo.
Pa recite mi jel ovo legitiman razlog za veliku sekiraciju. Mozda ce nekome pak biti smijesno![]()
Per aspera ad astra 
Pa i nije, šalto me da mu je stalo
I ja to isto kontam, osoba koja je spremna na tako nesto moze jedino biti pravo ljuta
ljuta na mene
Takvi se ljudi puštaju iz života... Koliko god nekad bilo teško
Per aspera ad astra 
Vrijeme je da bude zivotno opasna pa da jaran iz rupe izadje sa sjekirom
Vrijeme je i da razmisliš o izboru bezsjekirnih jarana 
Poslije našeg doručka ostala sam na terasi sjediti i intenzivnije upijati zajedničke trenutke.
Udahnuti mirise i riječi. Poglede i pokrete.
Sunce se provlačilo kroz oblake a posmatranje se razlilo i na prolaznike, ali bez posebnog vida za bilo koga.
Sve dok se se njih dvoje nisu sreli na kratko.
Poznati stranci, u obostranoj prolaznosti života, a u suđenoj slučajnosti momenta.
Privukli su pažnju energijom.
Činilo mi se da im mogu čuti i otkucaje srca.. neke prošle ljubavi što je na neki način još tu, a odavno više i nije.
U finalnom rastanku, koračajući svako u svojoj direkciji.. prvo se ona (jako brzo i gotov u strahu da ne bude otkrivena) okrenula prema njemu i njegovim leđima a onda on prema njoj.. i njenim.
Scena baš kao u nekom filmu.
I tako.. dosta ljudi realno imaju (svjesno ili nesvjesno) iste postupke a i vremensko (ne)poklopljenje tendencije i želje.
Udahnuti mirise i riječi. Poglede i pokrete.
Sunce se provlačilo kroz oblake a posmatranje se razlilo i na prolaznike, ali bez posebnog vida za bilo koga.
Sve dok se se njih dvoje nisu sreli na kratko.
Poznati stranci, u obostranoj prolaznosti života, a u suđenoj slučajnosti momenta.
Privukli su pažnju energijom.
Činilo mi se da im mogu čuti i otkucaje srca.. neke prošle ljubavi što je na neki način još tu, a odavno više i nije.
U finalnom rastanku, koračajući svako u svojoj direkciji.. prvo se ona (jako brzo i gotov u strahu da ne bude otkrivena) okrenula prema njemu i njegovim leđima a onda on prema njoj.. i njenim.
Scena baš kao u nekom filmu.
I tako.. dosta ljudi realno imaju (svjesno ili nesvjesno) iste postupke a i vremensko (ne)poklopljenje tendencije i želje.
O tome kako cu da prespavam sutra de dan 
Per aspera ad astra 
Kako sam mislila da je utakmica večeras a zapravo u petak .. sve kanale izlistala tražila prenos utakmice BiH - Rumunija.. 
Nešto što ne volim raditi je voziti auto.
I da mogu, ne bih uopće.
Desi se da mi proradi živčanluk i iz usta izleti svakakvih riječi.
Čak i na parkingu
Pošto tehnologija napreduje nadam se bržem napretku i u krugu automobilistike.
Nedavno sam čitala da postoji neka spravica u koju se mora puhnuti da bi se auto upalilo.
Vozač ne može sjesti za volan (ustvari može ali uzalud) u alkoholnom stanju.
Moglo bi to postati zakonska norma za svako vozilo. Neke dodatne pametne spravice bi mogle možda regulirati i brzinu..
I da mogu, ne bih uopće.
Desi se da mi proradi živčanluk i iz usta izleti svakakvih riječi.
Čak i na parkingu
Pošto tehnologija napreduje nadam se bržem napretku i u krugu automobilistike.
Nedavno sam čitala da postoji neka spravica u koju se mora puhnuti da bi se auto upalilo.
Vozač ne može sjesti za volan (ustvari može ali uzalud) u alkoholnom stanju.
Moglo bi to postati zakonska norma za svako vozilo. Neke dodatne pametne spravice bi mogle možda regulirati i brzinu..
Nekad se po Veneciji i provinciji moglo sresti češće ulične muzičare.
Od violina, gitara, saksofona, harmonika.
Violinu i saksofon je bilo najljepše slušati.
A kao i svaka turistička destinacija uveli su i tu pravila. I ok i trebaju.
Ta pravila ipak dovode do značajno puno manje egzibicija uličnih svirača u pravom smislu riječi.. do preslanih kazni.. oduzimanja strumenata i često i uništavanja istih.. što je nešto kao spaliti knjige.
Kažu da će varirati "nastup"
Ne vjerujem u koncesiju slobodnijih svirki (Venecijani su postali sve manje tolerantni i izgleda da im i onih 10 mjesečno trubi u glavi
) ali da u moguće drugačije "sudbine" instrumenata.
Od violina, gitara, saksofona, harmonika.
Violinu i saksofon je bilo najljepše slušati.
A kao i svaka turistička destinacija uveli su i tu pravila. I ok i trebaju.
Ta pravila ipak dovode do značajno puno manje egzibicija uličnih svirača u pravom smislu riječi.. do preslanih kazni.. oduzimanja strumenata i često i uništavanja istih.. što je nešto kao spaliti knjige.
Kažu da će varirati "nastup"
Ne vjerujem u koncesiju slobodnijih svirki (Venecijani su postali sve manje tolerantni i izgleda da im i onih 10 mjesečno trubi u glavi
Šta kupiti djevojci od 20god. za rodjendan… 
Uvijek savjetujem neke kupone, bonove jer te natjera da potrošiš na sebe, a nije klasičan novac
Šminka i odjeća teško osim ako ne ideš u šoping s njom, pa baš baš dobro znaš šta voli. Ako je spominjala neku posebnu želju onda okej
Nije loše ni neki termin za masažu/spa
Per aspera ad astra 
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 13 Replies
- 249 Views
-
Last post by Peace