Pušači i bivši pušači...

Teme koje ne pripadaju ni jednom drugom podforumu
biljka
Forumaš godine
Forumaš godine
Reactions:

Re: Pušači i bivši pušači...

Unread post by biljka »

Meni su cigare alat za socijalizaciju i napraviti pauzu. Kad ne izlazim iz kuće kutija potraje dosta :jbg
Per aspera ad astra :fiju

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hm
po novom zakonu. ako se poshtuje .. :-? nema pauza

:hahah
.............................................................................................Image

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Ispred se može :jbg

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:hahah
jaooo i to kad kisha pada... ili na 37 stepeni.. ko avlijaneri.. :DE
.............................................................................................Image

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Skitnica »

Imaju zatvoreni odjeli sa klimom za pušače .. Na sve su mislili .. :D/

drle
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by drle »

https://www.poslovni.hr/hrvatska/u-srij ... ti-4470253

i sad normalan pušač (ka ja šta san bio) koji puši dvije kutije

kako to danas isfinancira? 2x4ex30d=240e :fp

Kamilica
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by Kamilica »

Kod nas se ovaj zakon o zabrani pusenja slabo postuje. Nema ko da obilazi kafane i restorane :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? ali imaju sluzbu da zatvaraju biznise. hvataju neprijavljene. . kaznjavaju iste. vrlo visoke kazne.
.. narod/pushachi/ divlji. shta drugo zakljuchiti. ne poshtuju sebe .kako che druge.. :-?

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Kako podnosite zabranu ?

Image

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Hajd bar to, u ovom dijelu BiH, nisu izglasali :)

Skitnica
Senior
Senior
Reactions:

Iz Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine su objavili da je došlo do promjene cijena četiri brenda cigareta koji se nalaze na bh. tržištu.

Kako su naveli, od danas su na snazi nove maloprodajne cijene cigareta brendova Camel, Winston, LD i Sobranie.

Tako će kutija cigareta poskupjeti u prosjeku za 0,20 KM. Ispod pročitajte detaljnije cijene.

Podsjećamo, Uprava za indirektno oporezivanje BiH je donijela Odluku o utvrđivanju iznosa specifičnih i minimalnih akciza na cigarete i iznosa akciza na duhan za pušenje, a koje se primjenjuju od 1. januara 2025. godine.

Od 1. januara 2025. godine, na cigarete se plaća akciza, i to:

proporcionalna akciza po stopi od 42% maloprodajne cijene cigareta
specifična akciza u iznosu od 82,50 KM za 1.000 komada, odnosno 1,65 KM za pakovanje cigareta od 20 komada.

Za pakovanja različita od pakovanja navedena u stavu (1) tačka b) ovog člana specifična akciza se plaća srazmjerno broju komada u pakovanju.

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Sad umjesto 20 pušim 10 dnevno :jjeejj

joker
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by joker »

Vjetar wrote:
Mon Mar 17, 2025 8:50 pm
Sad umjesto 20 pušim 10 dnevno :jjeejj
Nema ništa od toga

Vjetar
* * * * * *
Reactions:

Unread post by Vjetar »

Do Bajrama ima :hahah

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-? zbilja je 'narod' za prouchavanje..obichni zakon o zabrani pushenja. neche da prihvate.. :fpalm

Peace
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Peace »

Imali nocas neke ljude, njega znamo od ranije, zenu smo prvi put upoznali.
Kolko zena pusi :(s
Rodjena je 1970e. Lice joj je tako posivilo i uvehlo, izgubilo sjaj, i kosa je ostala bez sjaja i bez kvalitete
Vjerovatno jer su najvise izlozeni dimu.

Dva zadnja sata ne mislim ni na sto drugo.
Zao mi je :((
Zbilja je tuzno :((

Mihica
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Mihica »

Za vikend sam bila u Hercegovini, negdje smo sjeli malo pojesti i popiti. Bila sam iznenađena kad sam primijetila da je pepeljara stajala na stolu, što znači da se moglo odmah zapaliti. Osjećala sam se sjajno :D za moj gušt, mogla sam se opustiti, zapaliti cigaretu, popiti kavu i uživati u hrani, sve u jednom – prava bomba! :hahah

S druge strane, iznenadilo me da se u prostorijama gdje se jede može pušiti. U Hrvatskoj je strogo zabranjeno pušenje u restoranima, osim u posebnim prostorima ili na terasama, gdje se mora izaći van i to mi je sasvim u redu.

Što se tiče pušenja, planiram pušiti dok ne umrem. To mi je ispušni ventil koji mogu promijeniti, ali iskreno ne želim, i tu vidim veliki problem :inlv

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:rlys
to svi 'ovisnici' kazu. mogu a nechu. ili hochu kad mi se chejfne.. :hahah

Mihica
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Mihica »

Bella wrote:
Mon May 05, 2025 2:24 pm
:rlys
to svi 'ovisnici' kazu. mogu a nechu. ili hochu kad mi se chejfne.. :hahah

Ma da, kako drugačije. Tri puta sam ostavljala cigarete i svaki put im se vraćala. Jednostavno mi je veći gušt zapaliti uz kavicu, poslije jela ili kad sam s prijateljicama. Što da radim, to je moja najveća mana u životu. :std

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:DE
razumijem te 'mane'.. ali zar su tolike..da nemash obzira prema okolini..samim tim sto je u Hrvarskoj zabranjeno i svi se(izigleda) drze i respektuju zakon. tu si i ti.. da dodjesh u drugu drzavu. i samo zato shto je pepeljara na stolu. srushi sve ono(moranje) shto imash u svojoj zemlji..
.. zapalish na kraju jela..a sto do tvog stola. (0s0be) je tek pocheo da jede.. :-?

Mihica
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Mihica »

Ma, znam, znam, vjerojatno si u pravu što se tiče pušenja u zatvorenom. Ali, znaš, bila sam u tom restoranu i bilo je dopušteno pušenje. Nije bilo nikakve zabrane. Da je bilo zabranjeno, sigurno ne bih zapalila. Mislim da je glavna odgovornost na vlasniku restorana da postavi pravila. On je taj koji je dopustio pušenje, pa je on taj koji snosi najveću odgovornost.
Nije da se pravdam samo sam se prilagodila toj situaciji, i nisam jedina koja je zapalila cigaretu :haaaj

dezire
Hiperaktivan član
Hiperaktivan član
Reactions:

Unread post by dezire »

Kao pušač, pazim na to gdje se ne puši i poštujem. Znam da nepušačima to jako smeta i prihvaćam. Recimo, kad sam pozvana kod nekoga u goste i kod njih se ne puši...ja i ne pomislim zapaliti cigaretu. Čak niti upitati da idem na balkon.
Kad sam bila u Švedskoj, u posjeti bratiću....svugdje je zabranjeno pušenje, čak i na ulici u blizini vrtića, škole... Prilagodim se iz poštovanja prema nepušačima.
E sad, nepušači uvijek očekuju da mi poštujemo njih. Ako je u restoranu dozvoljeno pušenje i pepeljare na stolu....svjestan si da će ljudi tu pušiti, onda ne ulaziš u taj restoran kao nepušač ako ti toliko smeta. A ne da očekuješ da svi u restoranu prilagode se tebi.

Mada, iskreno, intezivno razmišljam o prestanku i zavidim nepušačima na tome. S godinama mi taj moj porok počinje jakoo smetati.

Dmr
Aktivan član
Aktivan član
Reactions:

Unread post by Dmr »

Mihica wrote:
Mon May 05, 2025 2:16 pm
Za vikend sam bila u Hercegovini, negdje smo sjeli malo pojesti i popiti. Bila sam iznenađena kad sam primijetila da je pepeljara stajala na stolu, što znači da se moglo odmah zapaliti. Osjećala sam se sjajno :D za moj gušt, mogla sam se opustiti, zapaliti cigaretu, popiti kavu i uživati u hrani, sve u jednom – prava bomba! :hahah
Kada se u pocetku postovao zakon i u BiH isto sam se osjecao u kaficu kada su pusaci izlazili napolje da zapale cigaretu. Rekoh, ja miline, prava bomba :D

Mihica
Junior
Junior
Reactions:

Unread post by Mihica »

Dmr wrote:
Tue May 06, 2025 12:04 pm
Mihica wrote:
Mon May 05, 2025 2:16 pm
Kada se u pocetku postovao zakon i u BiH isto sam se osjecao u kaficu kada su pusaci izlazili napolje da zapale cigaretu. Rekoh, ja miline, prava bomba :D
Pa vjerujem da je bilo tako. Šteta što nisu ustrajali u tom zakonu i dopustili opet najveću glupost. Meni osobno nikada nije bilo teško izaći, dapače, bilo mi je lijepo na čistom zraku :D

Bella
Senior
Senior
Reactions:

Unread post by Bella »

:-?
nije mi jasno.zashto je u Bosni, toliko problem isposhtovati.. zakon .koji je doneshen ,vjerujem prije par godina.. pa se isti. nekako mlitavo sprovodi.

kao .narodu treba da se .prilagodi.. :fpalm .taj isti narod. ode u Hrvatsku na more/odmor. :jbg i gle chuda. ne pushi... valjda strah od kazne... koja je toliko jaka.da zaboravi na svoj chejf..

..naravno.da nepushachi,nisu posjechivali restorane gdje se pushilo... mada,ima ih dosta.. gdje jednostavno..mogu pretrpjeti neko vrijeme u takvoj atmosferi. jer i u kuchi vjerujem imaju pushacha. zenu /muza/ koji ne prestaju :puskaub

. interesantno. chudim se svakim danom. toliko beskuchnika. /naroda sa kojekakvim dijagnozama....nikad nisam vidjela da je neko od njih ushao sa zapaljenom cigaretom u zatvoreni prostor.. :hm hoche ukrasti..ali neche zapaliti cigaretu..

• Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • Bivši zavodnik
    by Mina » » in Svijet
    10 Replies
    2007 Views
    Last post by Lana
  • Ekonomista i bivši bh. diplomata Draško Aćimović za "Avaz": BiH pod hitno treba Krizni štab
    by Skitnica » » in Vijesti
    22 Replies
    173 Views
    Last post by Coolio