Naše cvijeće
Re: Naše cvijeće
Nije baš cvijeće, ali

Eh moja tema, iako mi nijedna biljka nema cvijet
Ide kolekcija sa kratkim opisom za svaku, ovo će potrajat
Philidendron Pink Princess, loše uslikana, ali jedna od najdražih. Imam je manje od godinu
Ficus Ginseng, prelijep, može izrasti kao bonsai, samo sam imala problem sa insektima na njemu i sad se oporavlja
Lijeva ne znam kako se zove. Ljetos kad sam bila na kafi otkinula mali listić biljke, stavila u vodu i evo je sad. A desnu sam dobila od kolege sa posla. Mada je prilično umro, kao i naša kolegijalnost
Ide kolekcija sa kratkim opisom za svaku, ovo će potrajat
Philidendron Pink Princess, loše uslikana, ali jedna od najdražih. Imam je manje od godinu
Ficus Ginseng, prelijep, može izrasti kao bonsai, samo sam imala problem sa insektima na njemu i sad se oporavlja
Lijeva ne znam kako se zove. Ljetos kad sam bila na kafi otkinula mali listić biljke, stavila u vodu i evo je sad. A desnu sam dobila od kolege sa posla. Mada je prilično umro, kao i naša kolegijalnost
Per aspera ad astra 
Venus Fly Trap hvata muhe, ali zaboravim kupiti deatilovanu vodu, pa je jadnu nismabzalila dugo. Da, traži samo destilovanu dama
Alocasia Black Velvet iz nekog razloga me mrzi šta god da uradim. Imam je skoro godinu i po i jednostavno je uvijek ovakva
S druge strane Alocasia Silver Dragon druga najdraža u kolekciji. Čak je i cvjetala prošle godine. Malo je ovu zimu teže podnijela, ali i dalje
Alocasia Black Velvet iz nekog razloga me mrzi šta god da uradim. Imam je skoro godinu i po i jednostavno je uvijek ovakva
S druge strane Alocasia Silver Dragon druga najdraža u kolekciji. Čak je i cvjetala prošle godine. Malo je ovu zimu teže podnijela, ali i dalje
Per aspera ad astra 
Monstera Monkey Leaf jedna od dvije monstere u kolekciji. Isto je bila napadnut insektima. Oporavlja se
Neki fikus, dobila za rođendan prošle godine od trgovine gdje sam kupovala biljke. Iz nekog razloga se ne podnosimo
Sansevieria Cylindrica dobila je od bivšeg prijatelja na poklon kad sam dobila posao. Imala je boju po sebi, pa sam to morala skinuti. Mjesecima se pitam je li mrtva, ali je uredno zaljevam
Neki fikus, dobila za rođendan prošle godine od trgovine gdje sam kupovala biljke. Iz nekog razloga se ne podnosimo
Sansevieria Cylindrica dobila je od bivšeg prijatelja na poklon kad sam dobila posao. Imala je boju po sebi, pa sam to morala skinuti. Mjesecima se pitam je li mrtva, ali je uredno zaljevam
Per aspera ad astra 
Drvo života (valjda), dobila je od mame pa ima sentimentalnu vrijednost, a nikd je ne bih uzela sama
Sansevieria Liberica moja prva biljka, uzela je prije skoro dvije godine na slovenskoj granici za 2 eura. Pravo je volim, a i mačak je pravo voli i jedina je biljka koja ga izaziva da je gricka
Monstera Deliciosa Albo Variegata najskuplja i najljepša u kolekciji. Poslala mi je neka žena iz Prijedora u septembru. Trenutno najdraža
Sansevieria Liberica moja prva biljka, uzela je prije skoro dvije godine na slovenskoj granici za 2 eura. Pravo je volim, a i mačak je pravo voli i jedina je biljka koja ga izaziva da je gricka
Monstera Deliciosa Albo Variegata najskuplja i najljepša u kolekciji. Poslala mi je neka žena iz Prijedora u septembru. Trenutno najdraža
Per aspera ad astra 
raznovrsno. krzljavo...brt
..ja bih radije par. ali neko drvo u kuchi.. da je kao komad namjeshtaja... te nabacane saksije.. nekad izgledaju neuredno..
.............................................................................................
Biljka bas imas lijepo cvijece
Meni je lijepo vidjeti kada nekome uspjela ovako,ja nemam kucnog cvijeca.
Imam neki par orhideja i to je sve.
Meni je lijepo vidjeti kada nekome uspjela ovako,ja nemam kucnog cvijeca.
Imam neki par orhideja i to je sve.
A hvala puno
Tajna je u tome da osjetiš kad trebaš zaliti, nijednoj biljci ne treba svaki i svaki drugi/treći dan pomalo vode. Ja svoje zimi po dvije sedmice ne diram, a neke ni mjesec-mjesec i po
A orhideje mi ne pašu nešto, ne znam. Ne slažemo se
Per aspera ad astra 

Bio sam ga otpisao
Došao je sav u lišću koje je nakon mjesec sve do jednog požutjelo i otpalo
Ali, izraslo je novo i ev neki cvjetići (valjda) su se pojavili. Tako da ustao iz groba izgleda

..

.............................................................................................
@biljka
nije predjora nego fikus imaš tu jednu grešku
nije predjora nego fikus imaš tu jednu grešku
-
- Similar Topics
- Replies
- Views
- Last post
-
- 49 Replies
- 7127 Views